0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar sis farının montajını yaptırdım ama maalesef yanmıyor. Montaj yapıldığı gibi sağ led patladı. Aldığım kişiye fotoğrafını yolladım, sağolsun sorun etmeden yeni ledi bugün kargoya verdi ama akşam sol tarafın ledi de patladı. İkinci defa satıcıya haber vermedim artık, belli ki mal iyi değil. Adamın gönderdiği ledi de kullanmayayım, sanayiden ustanın önereceği iki yeni led ya da başka tip ampül taktırayım diyorum.Ayrıca halojen farları da led ile değiştireyim diyorum, usta tahminen 200 TL tutar yeni ledler dedi. Ne dersiniz halojenleri değiştireyim mi yoksa önerdiğiniz başka bir yol var mı?Ayrıca taktırdığım sis farlarının plastik aksamı kaliteli değil, bir tarafta tırnak tam yuvaya oturmuyor, gri kısmında da defo var. Fotoğrafları ekliyorum. Masuma markaydı aldığım sis farları, kısaca bu markanın sis farlarından uzak durun.Bilgi olsun: 735 TL ye parçayı almıştım, 50 TL de montaj işçiliğine verdim.
serdar bey merhaba bende Antalya da yaşıyorum kısmet olursa ilk üretim sonrası aracım teslim edilecek flama x pack ücretini vermiştim. Memnun musunuz hangi semttesiniz
Merhaba Volkan Bey, memnuniyet göreceli bir kavram. Ben ileride nasipse hobi amaçlı ikinci bir araç alacağım ama onu günlük hayatta kullanamam. Aracı değiştirecek yeni bütçem oluşunca da hobi amaçlı ikinci aracımı daha üst bir model ile yenilemek istiyorum.Bu sebeple günlük kullanılacak ama en az 10 sene ailece kullanabileceğimiz bir araca ihtiyaç vardı. Hatta Allah nasip ederse 13 sene sonra büyük çocuk üniversiteye başlayacak, o zaman bu aracı ona bırakırım diye bile düşündüm. Yani bu aracın 20 seneye yakın bizde kalması bile muhtemel. Avrupalı üreticilerinin arabaları gözümde 10-15 sene sorunsuz kullanılabilecek araçlar değil. Bu Corolla'yı seçmemdeki ana faktördü. Ben bu araç alınırken yurtdışında çalışıyordum, eşime direk Toyota'ya git ve aracı al dedim. Almadan önce ne inceledim ne de test sürüşü yaptım.Kullandıktan sonraki yorumuma gelirsek, ben aracı gayet beğeniyorum. Hem dış tasarım hem iç tasarım bence gayet olmuş. performansı sınıfına göre gayet yeterli. Ayrıca ben direksiyona bakınca Toyota amblemi görmekten büyük haz alıyorum. Tutkunu olduğum bir marka.Ha ama şu var, çok hızlı sportif vites değişimi istiyorsanız, turbo motor ile düşük devirlerde yüksek tork arzuluyorsanız o zaman bu araç sizi tatmin etmez. Ama bu özellikler günlük kullanılacak bir araçta bana göre elzem değil, hatta gerekli bile değil. Tabii benim için gereksiz olabilen birşey başkası için gereklidir, ayrı konu. Bu arada Konyaaltı/Uncalı'dayım.
Cevabınız için teşekkür ederim serdar bey. Bende altınkumdayım. Araç teslim ve araçla ilgili bir kaç sorum olacak WhatsAppla görüşme imkanımız var mı sizin için mahsuru yoksa.
Olur tabii, özelden devam edelim.
Geçmiş olsun serdar bey,hem heyecanlı hemde kötü bir tecrübe olmuş,malesef navigasyonlar doğru çalışmıyor,ben gideceğim yere önceden bakıyorum şehir merkezinde ise yanındaki yöresindeki tanıdık yerlere bakıyorum sonra kafama göre en kestirme yolu belirleyip gidiyorum,navi haritaları çoğu güncel değil sağa dön dediği yerde sağa dönüş yasak tabelası var,bazense aynı yerde dönderiyor.
Dün aracımın 40.000 km bakımını yaptırdım. Servis bakım için 4.500 TL talep edince, tüm malzemeleri servisten satın alıp işçiliği sanayide yaptırdım, 2.000 TL tuttu.40.000 km /40 aylık kullanım süresince şu ana kadar mekanik olarak herhangi bir şikayetim olmadı. Bakımla ilgili bazı sorularım olacak forum üyelerine;Malum servis 5-30w yağ kullanıyor, kullanım kılavuzunda 0-20w kullanın yoksa 5-30w koyabilirsiniz ama bir sonraki yağ değişiminde tekrar 0-20w'ye dönün diyor. Yalnız şöyle bir not var, aracınızı zor koşullarda kullanacaksanız yüksek viskoziteli yağ kullanmak daha doğru olabilir. Ben Antalya'da yaşadığım için, yazın 50 dereceye varan sıcaklıkta, klima açık, rampa yukarı 100-120 km hızla giderken 0-20w kullanmak ne kadar doğru olur diye şüpheye düştüğümden 5-30w yağ (mobil super 3000) kullandım. Sizce doğru mu yaptım yoksa bu kadar sıcak koşullarda bile 0-20w mi kullanılmalı? Bir diğer sorum ise orjinal parçalarda hava filtresi 550 TL, kabin (polen) filtresi 350 TL. Gelecek sefer bu parçaları yan sanayi alacak olursam, hangi markaları önerirsiniz? Yağ filtresi, balata gibi önemli parçalarda her halükarda orjinal kullanıyorum.