Gönderen Konu: Ailemizin yeni aracı 2019 Corolla ve yol hikayesi  (Okunma sayısı 14673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '20
  • 11 kere teşekkür etti
Ynt: Ailemizin yeni aracı 2019 Corolla ve yol hikayesi
« Yanıtla #80 : Mayıs 02, 2020, 13:41:10 »
Arkadaşlar sis farının montajını yaptırdım ama maalesef yanmıyor. :)

Montaj yapıldığı gibi sağ led patladı. Aldığım kişiye fotoğrafını yolladım, sağolsun sorun etmeden yeni ledi bugün kargoya verdi ama akşam sol tarafın ledi de patladı.

İkinci defa satıcıya haber vermedim artık, belli ki mal iyi değil. Adamın gönderdiği ledi de kullanmayayım, sanayiden ustanın önereceği iki yeni led ya da başka tip ampül taktırayım diyorum.

Ayrıca halojen farları da led ile değiştireyim diyorum, usta tahminen 200 TL tutar yeni ledler dedi. Ne dersiniz halojenleri değiştireyim mi yoksa önerdiğiniz başka bir yol var mı?

Ayrıca taktırdığım sis farlarının plastik aksamı kaliteli değil, bir tarafta tırnak tam yuvaya oturmuyor, gri kısmında da defo var. Fotoğrafları ekliyorum. Masuma markaydı aldığım sis farları, kısaca bu markanın sis farlarından uzak durun.

Bilgi olsun: 735 TL ye parçayı almıştım, 50 TL de montaj işçiliğine verdim.

serdar bey merhaba bende Antalya da yaşıyorum kısmet olursa ilk üretim sonrası aracım teslim edilecek flama x pack ücretini vermiştim. Memnun musunuz hangi semttesiniz :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 02, 2020, 13:41:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 02, 2020, 14:40:39 »
serdar bey merhaba bende Antalya da yaşıyorum kısmet olursa ilk üretim sonrası aracım teslim edilecek flama x pack ücretini vermiştim. Memnun musunuz hangi semttesiniz :)

Merhaba Volkan Bey, memnuniyet göreceli bir kavram. Ben ileride nasipse hobi amaçlı ikinci bir araç alacağım ama onu günlük hayatta kullanamam. Aracı değiştirecek yeni bütçem oluşunca da hobi amaçlı ikinci aracımı daha üst bir model ile yenilemek istiyorum.

Bu sebeple günlük kullanılacak ama en az 10 sene ailece kullanabileceğimiz bir araca ihtiyaç vardı. Hatta Allah nasip ederse 13 sene sonra büyük çocuk üniversiteye başlayacak, o zaman bu aracı ona bırakırım diye bile düşündüm. Yani bu aracın 20 seneye yakın bizde kalması bile muhtemel. Avrupalı üreticilerinin arabaları gözümde 10-15 sene sorunsuz kullanılabilecek araçlar değil. Bu Corolla'yı seçmemdeki ana faktördü.

Ben bu araç alınırken yurtdışında çalışıyordum, eşime direk Toyota'ya git ve aracı al dedim. Almadan önce ne inceledim ne de test sürüşü yaptım.

Kullandıktan sonraki yorumuma gelirsek, ben aracı gayet beğeniyorum. Hem dış tasarım hem iç tasarım bence gayet olmuş. performansı sınıfına göre gayet yeterli. Ayrıca ben direksiyona bakınca Toyota amblemi görmekten büyük haz alıyorum. Tutkunu olduğum bir marka.

Ha ama şu var, çok hızlı sportif vites değişimi istiyorsanız, turbo motor ile düşük devirlerde yüksek tork arzuluyorsanız o zaman bu araç sizi tatmin etmez. Ama bu özellikler günlük kullanılacak bir araçta bana göre elzem değil, hatta gerekli bile değil. Tabii benim için gereksiz olabilen birşey başkası için gereklidir, ayrı konu.

Bu arada Konyaaltı/Uncalı'dayım.
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Mayıs 07, 2020, 09:11:51 »
Merhaba Volkan Bey, memnuniyet göreceli bir kavram. Ben ileride nasipse hobi amaçlı ikinci bir araç alacağım ama onu günlük hayatta kullanamam. Aracı değiştirecek yeni bütçem oluşunca da hobi amaçlı ikinci aracımı daha üst bir model ile yenilemek istiyorum.

Bu sebeple günlük kullanılacak ama en az 10 sene ailece kullanabileceğimiz bir araca ihtiyaç vardı. Hatta Allah nasip ederse 13 sene sonra büyük çocuk üniversiteye başlayacak, o zaman bu aracı ona bırakırım diye bile düşündüm. Yani bu aracın 20 seneye yakın bizde kalması bile muhtemel. Avrupalı üreticilerinin arabaları gözümde 10-15 sene sorunsuz kullanılabilecek araçlar değil. Bu Corolla'yı seçmemdeki ana faktördü.

Ben bu araç alınırken yurtdışında çalışıyordum, eşime direk Toyota'ya git ve aracı al dedim. Almadan önce ne inceledim ne de test sürüşü yaptım.

Kullandıktan sonraki yorumuma gelirsek, ben aracı gayet beğeniyorum. Hem dış tasarım hem iç tasarım bence gayet olmuş. performansı sınıfına göre gayet yeterli. Ayrıca ben direksiyona bakınca Toyota amblemi görmekten büyük haz alıyorum. Tutkunu olduğum bir marka.

Ha ama şu var, çok hızlı sportif vites değişimi istiyorsanız, turbo motor ile düşük devirlerde yüksek tork arzuluyorsanız o zaman bu araç sizi tatmin etmez. Ama bu özellikler günlük kullanılacak bir araçta bana göre elzem değil, hatta gerekli bile değil. Tabii benim için gereksiz olabilen birşey başkası için gereklidir, ayrı konu.

Bu arada Konyaaltı/Uncalı'dayım.
Cevabınız için teşekkür ederim serdar bey.  Bende altınkumdayım.  Araç teslim ve araçla ilgili bir kaç sorum olacak WhatsAppla görüşme imkanımız var mı sizin için mahsuru yoksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Mayıs 07, 2020, 16:17:37 »
Cevabınız için teşekkür ederim serdar bey.  Bende altınkumdayım.  Araç teslim ve araçla ilgili bir kaç sorum olacak WhatsAppla görüşme imkanımız var mı sizin için mahsuru yoksa.

Olur tabii, özelden devam edelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Mayıs 07, 2020, 16:20:11 »
Olur tabii, özelden devam edelim.

Yazdım özel mesaj

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Aralık 24, 2020, 10:53:04 »
Geçen 15 Kasım'da bir yılımızı doldurduk, 10.000 bakımı yapıldı ve araç şu an 11.000 km'de, bi geri bildirim yapayım dedim.

Şu ana kadar gözüme çarpan tek şey bozuk bir yola girince trim sesinin hemen başlaması. Asfalta dönünce bazen hemen kesiliyor, bazen bir miktar yol yaptıktan sonra kesiliyor. Trim sesi kaderimizde var deyip, mümkün olduğunca bozuk yola aracı sokmamaya dikkat ediyorum artık.

Bunun dışında herhangi bir mekanik problem olmamakla beraber, servisin sıfır alırken araca taktığı multimedya ekran da çok aman aman birşey değil. Başlarda çok nadir ilk çalıştırmada kendini resetlerken şimdi çok daha sık bir şekilde ilk çalıştırmada kendini resetliyor. Bu da özellikle ilk çalıştırmada geri vitese takacaksanız arka kameranın hemen açılmaması demek. Ne diye kendini resetliyor bu ekran onu da anlamış değilim, tavsiyesi olan varsa dinlemek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Nisan 19, 2022, 00:01:31 »
Geçenlerde uzun yola çıktım, navigasyon kestirme yol olarak toprak bir yola yönlendirdi. Normalde girmezdim ama her ne hikmetse girdim, yeni de yağmur yağmış toprak yol bayağı bir suya doymuş.

Birkaç km gittikten sonra girdiğime çok pişman oldum ama geri dönmeye de gözüm kesmedi, zaten çok dar bir yol geri dönmeye kalksam tarlaya saplanma ihtimalim yüksek. Neyse gitmeye devam ettikten sonra, bir noktada yol iyice bozulmuş ve traktörler bozuk yerin yanından, tarladan geçe geçe yol yapmışlar, hafifte eğimli.

Benim aracın ordan geçmesine imkan yok, geri dönmek daha büyük problem. Arabada eşim ve 2 küçük çocuğum, saplansam tek olduğumda sorun değil, köye kadar yürür traktör getirtirim ama bu durumda onları nasıl bırakayım. Allah'ım nasıl strese girdim.

Neyse, şansımı denemek mantıklı geldi ve yola devam ettim. Yaklaşım 20-30 metrelik ultra bozuk kesimin ortasında benim araba saplanmaya başladı, herkese geçmiş olsun burdan çıkamayız dedim ama o sırada çekiş kontrol sistemi devreye girdi. Tekerlekten hangisi basıyorsa gücü ona aktararak, diğerini patinaja düşürmeden ve tekerleği çok ama çok ağır bir devirde döndürerek yaklaşık 5-10 metre daha arabayı yürüttü ve çamurdan çıkardı. Çamurdan çıktığımda, 4 lastiğimin de davlumbaz ile arası tamamen çamur dolmuş  vaziyetteydi. Nasıl çıktım halen aklım ermiyor.

Sonuç olarak bu aracın çekiş kontrol sistemi gayet başarılı.

Konuya yeni mesaj atmışken güncel durumu da yazayım. 31.000 km'ye geldi araç, garantiden ücretsiz olarak aküsü değişti. Başka bir problem olmadı şimdiye kadar, şikayetçi olduğum tek konu ara ara trim sesleri gelmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Nisan 19, 2022, 14:01:35 »
Geçmiş olsun serdar bey,hem heyecanlı hemde kötü bir tecrübe olmuş,malesef navigasyonlar doğru çalışmıyor,ben gideceğim yere önceden bakıyorum şehir merkezinde ise yanındaki yöresindeki tanıdık yerlere bakıyorum sonra kafama göre en kestirme yolu belirleyip gidiyorum,navi haritaları çoğu güncel değil sağa dön dediği yerde sağa dönüş yasak tabelası var,bazense aynı yerde dönderiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Nisan 20, 2022, 11:26:43 »
3 sene önce tartışılmış hybrid uzun yolda tasarruf etmiyor diye. ben gayet tasarruf ediyorum sürekli 140 gitmiyorum tabi 120 üstüne pek çıkmadım ama tasarruf ediyor mu ediyor. 1.2 TSI motorlu ibiza ile 5.5 altına inemezdim bu yolda. hybrid ile 3.9.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Nisan 21, 2022, 22:58:12 »
Geçmiş olsun serdar bey,hem heyecanlı hemde kötü bir tecrübe olmuş,malesef navigasyonlar doğru çalışmıyor,ben gideceğim yere önceden bakıyorum şehir merkezinde ise yanındaki yöresindeki tanıdık yerlere bakıyorum sonra kafama göre en kestirme yolu belirleyip gidiyorum,navi haritaları çoğu güncel değil sağa dön dediği yerde sağa dönüş yasak tabelası var,bazense aynı yerde dönderiyor.

Teşekkürler Ümit Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Mart 17, 2023, 23:54:44 »
Dün aracımın 40.000 km bakımını yaptırdım. Servis bakım için 4.500 TL talep edince, tüm malzemeleri servisten satın alıp işçiliği sanayide yaptırdım, 2.000 TL tuttu.

40.000 km /40 aylık kullanım süresince şu ana kadar mekanik olarak herhangi bir şikayetim olmadı.

Bakımla ilgili bazı sorularım olacak forum üyelerine;

Malum servis 5-30w yağ kullanıyor, kullanım kılavuzunda 0-20w kullanın yoksa 5-30w koyabilirsiniz ama bir sonraki yağ değişiminde tekrar 0-20w'ye dönün diyor. Yalnız şöyle bir not var, aracınızı zor koşullarda kullanacaksanız yüksek viskoziteli yağ kullanmak daha doğru olabilir. Ben Antalya'da yaşadığım için, yazın 50 dereceye varan sıcaklıkta, klima açık, rampa yukarı 100-120 km hızla giderken 0-20w kullanmak ne kadar doğru olur diye şüpheye düştüğümden 5-30w yağ (mobil super 3000) kullandım. Sizce doğru mu yaptım yoksa bu kadar sıcak koşullarda bile 0-20w mi kullanılmalı?

Bir diğer sorum ise orjinal parçalarda hava filtresi 550 TL, kabin (polen) filtresi 350 TL. Gelecek sefer bu parçaları yan sanayi alacak olursam, hangi markaları önerirsiniz? Yağ filtresi, balata gibi önemli parçalarda her halükarda orjinal kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mart 18, 2023, 19:00:35 »
Dün aracımın 40.000 km bakımını yaptırdım. Servis bakım için 4.500 TL talep edince, tüm malzemeleri servisten satın alıp işçiliği sanayide yaptırdım, 2.000 TL tuttu.

40.000 km /40 aylık kullanım süresince şu ana kadar mekanik olarak herhangi bir şikayetim olmadı.

Bakımla ilgili bazı sorularım olacak forum üyelerine;

Malum servis 5-30w yağ kullanıyor, kullanım kılavuzunda 0-20w kullanın yoksa 5-30w koyabilirsiniz ama bir sonraki yağ değişiminde tekrar 0-20w'ye dönün diyor. Yalnız şöyle bir not var, aracınızı zor koşullarda kullanacaksanız yüksek viskoziteli yağ kullanmak daha doğru olabilir. Ben Antalya'da yaşadığım için, yazın 50 dereceye varan sıcaklıkta, klima açık, rampa yukarı 100-120 km hızla giderken 0-20w kullanmak ne kadar doğru olur diye şüpheye düştüğümden 5-30w yağ (mobil super 3000) kullandım. Sizce doğru mu yaptım yoksa bu kadar sıcak koşullarda bile 0-20w mi kullanılmalı?

Bir diğer sorum ise orjinal parçalarda hava filtresi 550 TL, kabin (polen) filtresi 350 TL. Gelecek sefer bu parçaları yan sanayi alacak olursam, hangi markaları önerirsiniz? Yağ filtresi, balata gibi önemli parçalarda her halükarda orjinal kullanıyorum.

Forumda tem oto UFUK bey var. Oradan kaliteli yan sanayi parca alabilirsiniz..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007