Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 108324 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #220 : Nisan 07, 2018, 09:30:46 »
hayırlı olsun gönlünüze göre oldu,kazasız belasız ve de cezasız günlerde kullanmanız dileğiyle..
Tokay Ceritoğlu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Nisan 07, 2018, 09:30:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 158
  • Model Yılı: '99
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Nisan 07, 2018, 15:47:06 »
hayırlı olsun gönlünüze göre oldu,kazasız belasız ve de cezasız günlerde kullanmanız dileğiyle..
Tokay bey teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2018, 15:49:16
Hayırlı olsun. Renk harika. İlk çıktığında kasasını beğenmiştim. İlk sahibi olmak varmış 2013 yılında. 47.000 lerden satılmıştı. Para ne değer kaybetmiş... Şimdi 100.000 TL den aşağı değil sıfırı.
Teşekkür ederim Serkan bey aldığım arkadaş gayet samimiydi aldığı fiyata kadar söyledi çok uygun almis
Corolla 1.3 terra 99- Seat Leon 1.4tsı 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Nisan 07, 2018, 16:38:11 »
Hayırlı olsun kazasız belasız binin.
Bana göre fiyat çok, satış fiyatına kıyasla iyi ancak 2.eli zayıf araba olduğu için çok rahat 65-68 aralığına çıtır hasarlı 140 lık bulunurdu alan arkadaşlar var.

Keyifle binin hocam tsi motorun tadı var illaki :) 0-100 8,3 sn sanırım araçta
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Nisan 07, 2018, 22:20:09 »
Hayırlı olsun kazasız belasız binin.
Bana göre fiyat çok, satış fiyatına kıyasla iyi ancak 2.eli zayıf araba olduğu için çok rahat 65-68 aralığına çıtır hasarlı 140 lık bulunurdu alan arkadaşlar var.

Keyifle binin hocam tsi motorun tadı var illaki :) 0-100 8,3 sn sanırım araçta
teşekkür ederim cıtır hasralılar bıle 75 bın onden hasarlılar 64-65 bın ben bulamadım bu arada 0 hata cıktı bugun bakım yaptırdım bıdaha sordular bu kac model 2016 -2017 mı dıye 100 ilandan bı tane deıdgınız gıbı koyan oluyor oda saatıınde satılıyor yakalamak lazım alsatçılardan ona fırsat kalmıyor :(

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2018, 22:22:16
teşekkür ederim cıtır hasralılar bıle 75 bın onden hasarlılar 64-65 bın ben bulamadım bu arada 0 hata cıktı bugun bakım yaptırdım bıdaha sordular bu kac model 2016 -2017 mı dıye 100 ilandan bı tane deıdgınız gıbı koyan oluyor oda saatıınde satılıyor yakalamak lazım alsatçılardan ona fırsat kalmıyor :( bu tsı bambaşka birşeymiş dun bıraz yorgundum gaza fazla yuklendım 1.3 e ayagım alısmıs koltuga yapıstım  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Nisan 08, 2018, 13:51:37 »
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-sifir-ayarinda-140-lik-leon-547933787/detay

Senin araca bakarken şu gözüme çarpmıştı mutlaka incelemişsindir sende.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Nisan 08, 2018, 18:31:09 »
Aynen baktım bu araca ancak Ankara dışından almaya niyetim yoktu çünkü zamanım yok pazar gunki iznimi hafta içine çekip alabilirim :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #226 : Nisan 15, 2018, 08:44:19 »
Bu arada Lexus geçen gün kampanya yapmıştı sadece 3 Yada 5 araçlık Lexus ct200h otomatik aracı 145.000 liraya satıyorlardı ki şu anda liste fiyatı 200.000 liracık :) ilgilenenlere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #227 : Nisan 15, 2018, 12:38:52 »
Dün renault bayisinden 1.6 joy metalik renk görüş paket için 78000 TL fiyat aldım. Aracımı satıp megane almak istiyorum. Donanım olarak dijital klima yağmur far sensoru ve kararan dikiz aynası yok. İşin gerçeği corolla da var bunlar ama çok elzem şeyler de değil. Megane da sıkıntı olabilecek kol dayama yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1350 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #228 : Nisan 15, 2018, 12:48:36 »
biliyorsunuz megane 5 vites,115 bg ,150 tork,kol dayama 140 tl ye internette satılıyor,alır takarsınız,sorun olmaz,0 araba sonuçta,78.000 tl makul fiyat.önerim corolla life a bakın,gereksiz olanlara bir yığın para ödemektense,life tercih edilir,canı isteyende istediğini yavaş yavaş bütçesini zorlamadan yapar,biz advance aldıkta ne oldu? yaşlı bünye olarak bize sadece fren,far,silecek ,6 vites yetiyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #229 : Nisan 15, 2018, 13:22:51 »
Tokay bey teşekkür ederim görüşleriniz için. Yaşadığım silkeleme sorunundan sonra ve toyota servislerinden sonra toyota imajının bir balon olduğunu gördüm. Valvematic motor da sadece benzin olacaksa iyidir ama lpg olayida sorunlu bence. 6. Vites 5 'den kotarılmış bir 6. 5. Vitesin hic anlamı yok ki zaten çok yakın devir aralığındalar. Megane ise sadece 5 ve corolla gibi şehir dışı kamyon şöförü gibi vites degistirtmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #230 : Nisan 15, 2018, 13:30:33 »
bence yine de toyota dan şaşmayın,e malum lpg bana göre aracın sağlığı açısından doğasına aykırı bir şey ancak yakıt fiyatları karşısında da insanlar kullanıyor,tabi negatif yönlerini kabullenmek lazım kullanırken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Nisan 15, 2018, 14:01:20 »
Yeni Megane'a ilgi duyan biriydim ben de ta ki Megane forumuna katılana kadar. Facebooktaki Megane 4 grubuna takılın bir kaç gün bence. Araçta bir sürü kronik problem var. Yan camlar üzerindeki fitillerin bozulması, teybin kendi kendine kapanması, kapılardan içeri su alması, farların buğulanması daha neler neler... O paralara 0 araç arıyorsanız Astra Sedan 1.6 edition ya da bulursanız edition plus alın. Geçen bir arkadaş için sorduk 1.6 edition plus 72ye bıraktı bayi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #232 : Nisan 15, 2018, 14:23:09 »
Astra nin içi göreceli dar. Motor kasaya göre güçsüz ve lpg uyumu kötü diyorlar. Ayrıca kasa çok eskidi. Yakında yenisi çıkar araç külliyen çöp olur. Birde meşhur opel servisleri var ki kötünün kötüsü.
Aslında Temmuz da corollayi almadan elantra pazarlığı yapmıştım. 64.000 TL ydı. Şuan 80000 TL diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #233 : Nisan 15, 2018, 14:59:37 »
Astra nin içi göreceli dar. Motor kasaya göre güçsüz ve lpg uyumu kötü diyorlar. Ayrıca kasa çok eskidi. Yakında yenisi çıkar araç külliyen çöp olur. Birde meşhur opel servisleri var ki kötünün kötüsü.
Aslında Temmuz da corollayi almadan elantra pazarlığı yapmıştım. 64.000 TL ydı. Şuan 80000 TL diyorlar.
Megane'ın motorunun kasaya yettiğini mi düşünüyorsunuz peki? Elantra zaten bu seçenekler arasında en iyisi bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #234 : Nisan 15, 2018, 15:15:24 »
Ersin Kural bey toyota mı renault mu diye sorarsanız kim olsa toyota der sizin yaşadığınız sorunlar talihsizlik değil lpgnin azizliğine uğradınız sistem ve motor yeni teknoloji sini servis elemanları dahi tam çözmüş değiller dışardaki usta veya lpg servisi de bu konuda son derece bilgisiz hâl böyle olunca motora istediği hava gaz miktarını ayarlayamiyor veya lpg sistemi tam manada doyurmuyor veya sistem lpg yi kabullenemiyor olay bundan ibaret biraz bekleyip göreceğiz illaki bir çözüm üreteceklerdir bu sorunlara biraz sabır edip beklemenizi tavsiye ederim valfmatik değişken zaman teknolojisine sahip bir motor ve bunu lpg ustaları henüz cozemediler veya sistemi bağlarken olmaması gereken bir şeyi yapıyorlar veya dip gazda piston içine giren yakıtı doğru ayarlayamiyorlar eksik yada fazla yakıt giriyor ve dışarı atamıyor ve silkeleme yaptırıyor olabilir yada siz dip gaz yaptığınız anda açılıp kapanan valfler anlık olarak silindir icindeki hava gaz miktarı ve yanma sonrasında dışarıya atılma düzgün olarak olmayabilir buda silkelemeyi yaptırır bir çok sebeb var ama bu tane daha var dip gazda sistem lpg yi yetersiz görüp anlık olarak benzine atıyor ve yanıtları karıştırıyor olabilir yada lpg için çektikleri elektrik bağlantısı bir yerde benzin pompasinin geri dönüşü etkiliyor ve motora benzin verdirebilir sistem motor bilgisi kuvvetli bir lpg ustası ile tek tek hiç bir nokta atlanmadan gerekirse lpg ecu su ve araç ecu su yol testinde takip edilerek incelenirse sorun çözülecektir ölüm haricinde herşeyin bir çaresi vardır biraz daha beklemenizi tavsiye ederim biraz uzun oldu ama düşüncelerimi dile getirmek istedim iyi forumlar
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #235 : Nisan 15, 2018, 16:55:55 »
Burda lpg taktıracak Corolla olsun Avensis olsun  4 yıldır forumlarda dişe dokunur bir şikayet okumadık. Servis garantisinde(!)lpg taktırmanın işin ehliyle alakalı bir durum değildir. Lpgye en uyumlu marka Toyotadır. Ümit bey teker teker açıklamış.Dediklrri herşeyi OBD2 kit yapıyor zaten.iyi bir usta ve Obd 2 kitle kendini kanıtlayan bir markada hiçbir sıkıntı şikayet çıkmaz. Sadece yol ayarıyla fakir karışım ayarını okuduk. İşini bilen usta onuda hallediyor. Corolla advance satıp 78 bin lirayı 115bygirlik 15 yıllık motora vermekte akıl karı değildir. Pişman olursunuz. Faruk beyin saydığı kronik sıkıntılarda cabası
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #236 : Nisan 15, 2018, 17:22:15 »
Valvematic teknolojik bir motor ki sorun burada. Abimde 1.33 life var ve lpg de en ufak sorunu olmadı. Servis bile sorun konusunda ne yapacağını bilmiyor. Internette 1.6 motor ve brc ile ilgili çok sayıda şikayet var.
Servis motoru açacak ama sorun oradan değilse benden sökme takma masrafı alacak. Bu mantık sanayide bile kalmadı. Adam birde demez mi 3000 ila 5000 TL arası masraf olur. Arkadaş yeni motor mu yapiyosun nedir bu?
Renaultun motoru evet 20 yıllık motor doğru seçme sebebimde bu. Çok teknolojik değil. Lpg takılıyor.  Sorun olursa bir takım subap değiştirir geçerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #237 : Nisan 15, 2018, 20:41:10 »
Ersin hocam, facebook araç gruplarında birkaç gün takılmanızı ben de öneririm. Araçlar hakkında o kadar fazla bilgi veriyor ki. Renault un tipi her ne kadar güzel olsa da sorunsuzlukta bir Toyota değil. Aynı şekilde astra da öyle. Hem j kasa hem k kasada o kadar çok sorun yaşayan var ki. 1.4 turbo otomatik alınabiliyor ama o fiyatlara, turbosu da gayet iyi. Öte yandan 77 bin tl ye peugeot 308 t9 kasa denilen 2014 sonrası otomatik dizel alabilirsiniz. 78 bin tl ye gidip benzinli manuel almaktansa dizel otomatik almak daha mantıklı. Uzun süredir peugeot 308 in grubundayım ve çok basit 1-2 kronik sorun dışında sıkıntısız bir araç. Ya da corollada model yükseltebilirsiniz. Mazda 3 bakabilirsiniz, hem çok tutumlu hem de lovato exr kiti ile tam uyumlu.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #238 : Nisan 15, 2018, 22:03:23 »
Sorun sorunsuzluk değil mantalite. Servis bana bu arabayla uğraşma sat başka araba al diyorlar. Bunu diyen izmirdeki 2 servisten biri servis müdürü diğeri servis danışmanı. Bunu yetkili bir servis 4 yaşındaki 60000 km deki bir araç için diyor. Arıza olması sorun değil çözülememesi sorun. Toyota sorunsuz olabilir ama sorunda yetersiz.
Şimdi amacım servisin dediği gibi arızalı aracı birine kakalamak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #239 : Nisan 15, 2018, 23:42:02 »
Ersin bey ben geçen yıl bergamaya gittim daha somaya yaklaşırken direksiyon hodroliginin bittiğini hissettim ve durdum yağı tamamladım eve ulaştım sabah tavsiye üzerine gittiğim usta yaptım rekor dan kaçırıyor dedi hataya geldim tekrar kaçırdı servisi düşünemiyorum artık sanayideki ustalar tecrübe yönünden servis elemanlarından daha iyidir ler genelde servislerde genç yeni kalfa düzeyinde elemanlar var olursa bir tane baş usta bulundururlar dışarda tecrübeli bir ustaya gösterdinizmi aracı bizim başımıza geldi çünkü servisin bulamadığı sorunu özel servisin ustası tek seferde nokta atışı yaparak buldu ve çok basit bir arizadan nerdeyse motor değişecekti araç yine toyota idi yağ soğutucu çalışmıyor muş size bu aracı sat diyen servis müdürlerinden anlamamız lazım bilgisizliklerini bence tecrübeli bir ustaya göstermenizde fayda vardır

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2018, 23:53:07
Ersin bey şimdi siz bu arabayı arızalı diyorsunuz ama araba zannedersem sadece dip gazda silkeleme yapıyordu herhalde arızalı olsa hiç çalışmaz veya yolda gitmez sizin araç ta kayda değer hiç bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum silkeleme sorununu çözülmeyecek bir sorun değil yeterki iyi bir usta uğraşırsa çözer bu yüzden gül gibi arabayı satıpta renault almanızı tavsiye etmem şahsen geçmiş olsun
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.