Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 107326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #1620 : Ağustos 13, 2025, 17:11:08 »
Dediğiniz corollaya binin.. belki nasıl gelebilir..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1620 : Ağustos 13, 2025, 17:11:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1621 : Ağustos 13, 2025, 22:38:47 »
Merhaba, hayırlı günler.

Yaklaşık 3 sene önce buradaki  abilerim/kardeşlerimin tavsiyesiyle (2011 corolla otomatik vites araba almıştım. Çok şükür ufak tefek birkaç sıkıntı dışında keyifle kullandım. Aracım şuan 189.000 km oldu. Elhamdülillah arabamdan memnunum fakat yaş olarak km olarak biraz yükseldiği için arabamı değiştirmeyi düşünüyorum. Ellerinizden öper 2 oğlum var lisede okuyan. Bizim delikanlılar biraz uzun yaklaşık 1,90 varlar :)  4 kişilik çekirdek aileyiz. Maddi olarak bu aracımı satıp üzerine 200-250 k daha ekleyip yaklaşık 1 m civarında bir araba almak istiyorum. Aracı genelde Ankara'da şehir içinde kullanacağım. Sarı sitedeki ilanlara baktığımda 2013-2014-2015 corolla yada hyundai elantralar dikkatimi çekiyor. Değişikliğe gitmeli miyim yoksa mevcut aracımı kullanmaya devam mı edeyim?

Hal böyle iken ,siz kıymetli abilerimden/kardeşlerimden yardımını desteğini istirham ediyorum.

Saygılarımla.

Uğur Bey, imkanınız varsa 2017-2018, 50. Yıl özel otomatik Premium paket Corolla öneririm. Konfor, genişlik, rahatlık, sürüş zevki, donanım ve estetik olarak bence C sınıfının ve Corolla'nın en iyi kasası. Zaten dünyanın en çok satılan arabası olması da tesadüf değil. Ona imkanınız yoksa aynı kasanın makyajsızı 2013-2015 modellerine de bakabilirsiniz. Mükemmel bir sedan hele de genişliği ve konforu çok iyi. Çok yumuşak bir araba uzun yolda hiç yormuyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • "Kendi karanlığından çıkabildin mi?"
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1622 : Ağustos 14, 2025, 11:38:13 »
Uğur Bey, imkanınız varsa 2017-2018, 50. Yıl özel otomatik Premium paket Corolla öneririm. Konfor, genişlik, rahatlık, sürüş zevki, donanım ve estetik olarak bence C sınıfının ve Corolla'nın en iyi kasası. Zaten dünyanın en çok satılan arabası olması da tesadüf değil. Ona imkanınız yoksa aynı kasanın makyajsızı 2013-2015 modellerine de bakabilirsiniz. Mükemmel bir sedan hele de genişliği ve konforu çok iyi. Çok yumuşak bir araba uzun yolda hiç yormuyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim Kutay Bey. Tavsiyelerini dikkate alacağım.

Selamlar,
Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1623 : Ağustos 14, 2025, 17:14:29 »
Çok teşekkür ederim Kutay Bey. Tavsiyelerini dikkate alacağım.

Selamlar,
Saygılar.

Aleyküm selam, bizden de saygılar, hakkınızda hayırlısı olsun

Mesaj Birleştirildi: [time]14 Ağu, 2025 17:14[/time]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #1624 : Kasım 06, 2025, 16:03:36 »
Merhaba,

1.5–2 milyon TL arası bir araç bakıyorum. Toyota C-HR nasıl bir araç? Tasarımı konusunda kararsız kaldım, kullananlar memnun mu?
Başka marka önerilerin var mı?
Araçlar hakkında pek bilgim yok. Önceliğim otomatik vitesli, benzinli veya hibrit modeller. Sırasıyla hatchback, ardından B-SUV, C-SUV ve sedan araçlarla ilgileniyorum. Elektrikli araç ise en son tercihim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1625 : Kasım 06, 2025, 22:29:04 »
Öncelikle yılbaşından sonra elektirik tarifesi değişeceğinden ve belli bir tutarın üstünden sonra devletin sübvanse  desteği kesileceğinden dolayı  kesinlikle elektrikli tavsiye etmem. İlk tercih  olarak 2022 Toyota Corolla Cross Hibrit Passion X Pack paket öneririm. Alternatif olarak da 2022 Toyota C-hr hibrit veya Honda Hrv hibrit bakabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1626 : Kasım 06, 2025, 23:33:22 »
Elektrikli olanlardan uzak durun,daha zamana ve zemine ihtiyaç var,bütçenize uygun öncelikle Corolla cross hibrit tercih edebilirsiniz,chr ın içine özellikle arka koltuğuna oturun,basık ve boğucu gelmiyorsa düşünebilirsiniz,bagaj konusu da ayrıca önemli,çağa uygun olanı hibrit tercih etmek olur,otomatik araç aradığınız için önceliği Japon araçlara ve Toyota'ya vermeniz önerilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1627 : Kasım 07, 2025, 09:58:46 »
Merhaba,

1.5–2 milyon TL arası bir araç bakıyorum. Toyota C-HR nasıl bir araç? Tasarımı konusunda kararsız kaldım, kullananlar memnun mu?
Araçlar hakkında pek bilgim yok. Önceliğim otomatik vitesli, benzinli veya hibrit modeller. Sırasıyla hatchback, ardından B-SUV, C-SUV ve sedan araçlarla ilgileniyorum. Elektrikli araç ise en son tercihim.

Merhaba hoş geldiniz. Araç işi çok görece.. Araçtan beklentilerinizin ne olduğunu belirtebilirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Konfor, güvenlik, yakıt tüketimi, donanım vs vs.. Ben 5 yıllık chr hybrid kullanıcısıyım, araçtan çok çok memnunum.. Yakıt tüketimi, ve donanımı beni tatmin ediyor.. tasarımı başta hiç sevmezken artık çok yakışıklı görünüyor :)  bagaj ve arka koltuk darlığı mevcut ama ben tek kişi olduğumdan ve arkaya kimse binmediğinden bunlar bana sorun teşkil etmiyor..

Elektrikli araçlara bu kadar öcü gözüyle bakmayın.. Eğer evde ya da işyerinde şarj imkanınız varsa ve çok km yapıyorsanız bence çok ideal araçlar..Ben çok km yapıyor olsam kesinlikle düşünürdüm ama aracı nadiren kullandığımdan bana pek avantajlı olmuyor..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1628 : Kasım 08, 2025, 08:03:37 »
Merhaba hoş geldiniz. Araç işi çok görece.. Araçtan beklentilerinizin ne olduğunu belirtebilirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Konfor, güvenlik, yakıt tüketimi, donanım vs vs.. Ben 5 yıllık chr hybrid kullanıcısıyım, araçtan çok çok memnunum.. Yakıt tüketimi, ve donanımı beni tatmin ediyor.. tasarımı başta hiç sevmezken artık çok yakışıklı görünüyor :)  bagaj ve arka koltuk darlığı mevcut ama ben tek kişi olduğumdan ve arkaya kimse binmediğinden bunlar bana sorun teşkil etmiyor..

Elektrikli araçlara bu kadar öcü gözüyle bakmayın.. Eğer evde ya da işyerinde şarj imkanınız varsa ve çok km yapıyorsanız bence çok ideal araçlar..Ben çok km yapıyor olsam kesinlikle düşünürdüm ama aracı nadiren kullandığımdan bana pek avantajlı olmuyor..

Fehmi Bey elektirikli araçların şu an için hiçbir cazibesi yok. Alt yapı, şarj, istasyon ve teknik detayları henüz oturmadı, menzil mesafesi  çok yetersiz en az 1000 km olmalı, sadece elektriğe bağımlı olması ciddi sıkıntı, bir anlamda araç sahibini esir almak gibi bir şey. Kaldı ki ileride elektrik kesintisi sıkıntıları baş göstereceği söyleniyor ve yılbaşından sonra elektirik tarifeleri değişecek belli bir tutarın üstündeki faturalara devlet desteği kalkacak yani faturalar bayağı kabaracak. Üstelik güvenlik sıkıntıları da cabası. Tesla'nın bazı kazalarında araçlar alev topuna dönüp parçalandı, byd çoğu aracını geri çağırıyor.

Şu an en ideali 30 yıllık tecrübe ve sorunsuzluğuyla Toyota'nın  hibrit araçları. Şarj, kablo, istasyon derdi yok, elektriğe muhtaç değilsin, yedekte benzin seçeneği var.  Araç kendi kendini bedava şarz ediyor. Amerika ve Avrupa'da  taksiciler ve araç sahipleri yıllardır güvenle ve sorunsuz kullanıyor. Neden durup dururken riske gireyim? Güneş enerjisi ve hidrojenle çalışan araçlar çıkana kadar hibrite devam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1629 : Kasım 10, 2025, 13:59:41 »
Fehmi Bey elektirikli araçların şu an için hiçbir cazibesi yok. Alt yapı, şarj, istasyon ve teknik detayları henüz oturmadı, menzil mesafesi  çok yetersiz en az 1000 km olmalı, sadece elektriğe bağımlı olması ciddi sıkıntı, bir anlamda araç sahibini esir almak gibi bir şey. Kaldı ki ileride elektrik kesintisi sıkıntıları baş göstereceği söyleniyor ve yılbaşından sonra elektirik tarifeleri değişecek belli bir tutarın üstündeki faturalara devlet desteği kalkacak yani faturalar bayağı kabaracak. Üstelik güvenlik sıkıntıları da cabası. Tesla'nın bazı kazalarında araçlar alev topuna dönüp parçalandı, byd çoğu aracını geri çağırıyor.

Şu an en ideali 30 yıllık tecrübe ve sorunsuzluğuyla Toyota'nın  hibrit araçları. Şarj, kablo, istasyon derdi yok, elektriğe muhtaç değilsin, yedekte benzin seçeneği var.  Araç kendi kendini bedava şarz ediyor. Amerika ve Avrupa'da  taksiciler ve araç sahipleri yıllardır güvenle ve sorunsuz kullanıyor. Neden durup dururken riske gireyim? Güneş enerjisi ve hidrojenle çalışan araçlar çıkana kadar hibrite devam...

Tamam.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1630 : Kasım 11, 2025, 09:41:16 »

Ben de ciddi ciddi dacia spring 2. araç olarak şehiriçi için düşünmeye başladım Fehmi abi. 5-6 tl yakarken 40-50 kuruş yakmak cazip geliyor. Üstüne yağ değişimi, bakım masrafı da yok.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1631 : Kasım 11, 2025, 09:42:31 »
Merhaba,

Yeni kasa chr dıştan çok güzel. Eğer tek kişi ya da çekirdek aileyseniz mantıklı olabilir. HB B suv olduğunu unutmayın. Hacim önemliyse corolla cross da alınabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1632 : Kasım 11, 2025, 13:50:12 »
Ben de ciddi ciddi dacia spring 2. araç olarak şehiriçi için düşünmeye başladım Fehmi abi. 5-6 tl yakarken 40-50 kuruş yakmak cazip geliyor. Üstüne yağ değişimi, bakım masrafı da yok.

Yakıt ciddi bir etken evet ama beni cezbeden kısmı teknolojik aletler olması.. vergi sistemi yüzünden normal ice araçlara göre de donanımları da fazla oluyor.
Ayrıca, 300-350 km menzil normal bir kullanıcının haftalık ihtiyacını gayet karşılar düzeyde.. Evde/ işte şarj olmasa bile haftada 1 kez 45 dk şarj etmek bence çok makul..
Bakım masrafının olmaması, sağladığı tork vs gibi minimal avantajlar da düşünüldüğünde bence güzel seçenek..

Herkesin bakış açısı farklı, saygı duyarım ama bence kesinlikle güzel bir alternatif.. Hele de evin 2. aracı olarak..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 145000
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1633 : Kasım 11, 2025, 22:17:00 »
Merhaba,

Merhaba, Skoda Octavia 1.999.99 kampanya, Skoda Kamiq 1.0 Premium 1830 kampanya, volkwagen  taigo 1.0 life dsg 1.600 kampanya bu araçlara bakın derim, kapıya koyduğunuz zaman değer kaybetmez, chr farklı kullanım alanlarına göre makul bir tercih olur. Minimum fiyat ile alınabilecek 0 araba bu aylarda taigodur. Maksimum ile kesinlikle octavia. selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1634 : Aralık 02, 2025, 19:36:03 »
Merhaba.

Maksimum 2 milyon TL bütçeyle sıfır araç bakıyorum. Bodrumda yaşıyorum. Yollar berbat durumda. O yüzden de SUV araç almak istiyorum. Genellikle şehir içinde kullanacak olmamıza rağmen yine de yakıt konusu da önemli. Bir diğer önemli husus ise arka koltukta bebeğimiz ve eşim olacak. Rahat hareket edebilmelerini isterim. Bir de bagaj hacmi de iyi olursa tadından yenmez :) Tavsiyelerinize açığım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1635 : Aralık 02, 2025, 21:28:01 »
Suv veya Crossover tercihiniz artık Türkiye koşullarında mantıklı seçim çünkü satışlarda da 1.ci sırayı almış durumda,bütçe rakamınıza göre 0 km Suzuki 1.4 Vitara,Egea Cross 1.6 DCT,Citroen C4 1.2,408 ,2008 Peugeotlar,Opel Mokka, Frontera ve Chery olabilir.keşke 2.500.000 olsa da Corolla Cross hibrit alma imkanı olsa daha uygun olurdu,gelelim fikir vermek için ayrıntılara..Peugeot,Citroen,Opel Mokka ve Frontera'da 1.2 Ecoboost motor var,triger kayışı motorun içinde soğuk sıcak derken kayış yıpranıyor,küçük kopmalar oluyor ve yağ süzgecini tıkayabiliyor ve sonrası sorun,her 30.000 km de mutlaka değiştirilmesi gerekiyor,Ford Puma 1.0 üretimine bir süre sonra ara verecek,Chery grubuna bakın,Egea' nın 2026 da artık üretilmeyeceği gibi yazılar okuduğumu hatırlıyorum,değerlendirmelere göre eklemeler yaparız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1636 : Aralık 03, 2025, 07:49:46 »
Cevabınız için öncelikle çok teşekkürler Tokay Bey.

T roc life paketi için 2.050 tl fiyat verildi. Bu aracı tavsiye eder misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1637 : Aralık 03, 2025, 10:49:39 »
Arka koltuğuna oturun,bebek koltuğu ve anne için uzun yol,kent içi yeterli geliyorsa elbette düşünülebilir ,motor 1.5, 150 Bg kasaya göre yeterli,bagaj hacmi normal,ancak malum dsg şanzıman epeyce iyileştirilmesine rağmen bazen pahalı sorunlar çıkarabiliyor,dikkatli kullanmak ve resmi servis haricinde bakım yaptırmamak gerek,250.000 tl gibi indirim almışsınız bu da güzel..01 Ocak gelmeden hangi aracı alacaksanız karar verip almakta fayda vardır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1638 : Dün, 17:27:27 »
Bugün Toyota YATU bayisine gittik. CHR aracını tanıttılar. Geçmişte birkaç kez bu araca binme deneyimim olmuştu ve çok basık gelmişti. Boyum 1.86. Kafam tavana değmese de değecekmiş hissiyatı veriyordu. Bugün bindiğimiz araçta ise bunu yaşamadık. (Passion paket, cam tavanlıydı) Satış danışmanı arkadaşımız da eski modellere göre aracın daha geniş üretildiği söylendi.

Flame pakete ek ön arka park sensörü eklenerek 2 milyon 20 bin TL civarında yardımcı olabileceklermiş.

Bu araç için olumlu olumsuz yorumlarınız var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1639 : Dün, 21:41:39 »
İçi size yeterince ferah geldiyse ve bagaj( 383 )yeterli diyorsanız,biraz mtv yüksektir ama sonuçta değer kaybetmeyen Toyota almış olacaksınız,dış görünüşü çağdaş,genç arabası,bütçenize uygun,hayırlı olsun.
Tokay Ceritoğlu