0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba, hayırlı günler.Yaklaşık 3 sene önce buradaki abilerim/kardeşlerimin tavsiyesiyle (2011 corolla otomatik vites araba almıştım. Çok şükür ufak tefek birkaç sıkıntı dışında keyifle kullandım. Aracım şuan 189.000 km oldu. Elhamdülillah arabamdan memnunum fakat yaş olarak km olarak biraz yükseldiği için arabamı değiştirmeyi düşünüyorum. Ellerinizden öper 2 oğlum var lisede okuyan. Bizim delikanlılar biraz uzun yaklaşık 1,90 varlar 4 kişilik çekirdek aileyiz. Maddi olarak bu aracımı satıp üzerine 200-250 k daha ekleyip yaklaşık 1 m civarında bir araba almak istiyorum. Aracı genelde Ankara'da şehir içinde kullanacağım. Sarı sitedeki ilanlara baktığımda 2013-2014-2015 corolla yada hyundai elantralar dikkatimi çekiyor. Değişikliğe gitmeli miyim yoksa mevcut aracımı kullanmaya devam mı edeyim?Hal böyle iken ,siz kıymetli abilerimden/kardeşlerimden yardımını desteğini istirham ediyorum. Saygılarımla.
Uğur Bey, imkanınız varsa 2017-2018, 50. Yıl özel otomatik Premium paket Corolla öneririm. Konfor, genişlik, rahatlık, sürüş zevki, donanım ve estetik olarak bence C sınıfının ve Corolla'nın en iyi kasası. Zaten dünyanın en çok satılan arabası olması da tesadüf değil. Ona imkanınız yoksa aynı kasanın makyajsızı 2013-2015 modellerine de bakabilirsiniz. Mükemmel bir sedan hele de genişliği ve konforu çok iyi. Çok yumuşak bir araba uzun yolda hiç yormuyor. Kesinlikle tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim Kutay Bey. Tavsiyelerini dikkate alacağım. Selamlar,Saygılar.
Merhaba,1.5–2 milyon TL arası bir araç bakıyorum. Toyota C-HR nasıl bir araç? Tasarımı konusunda kararsız kaldım, kullananlar memnun mu? Başka marka önerilerin var mı?Araçlar hakkında pek bilgim yok. Önceliğim otomatik vitesli, benzinli veya hibrit modeller. Sırasıyla hatchback, ardından B-SUV, C-SUV ve sedan araçlarla ilgileniyorum. Elektrikli araç ise en son tercihim.
Merhaba hoş geldiniz. Araç işi çok görece.. Araçtan beklentilerinizin ne olduğunu belirtebilirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz. Konfor, güvenlik, yakıt tüketimi, donanım vs vs.. Ben 5 yıllık chr hybrid kullanıcısıyım, araçtan çok çok memnunum.. Yakıt tüketimi, ve donanımı beni tatmin ediyor.. tasarımı başta hiç sevmezken artık çok yakışıklı görünüyor bagaj ve arka koltuk darlığı mevcut ama ben tek kişi olduğumdan ve arkaya kimse binmediğinden bunlar bana sorun teşkil etmiyor..Elektrikli araçlara bu kadar öcü gözüyle bakmayın.. Eğer evde ya da işyerinde şarj imkanınız varsa ve çok km yapıyorsanız bence çok ideal araçlar..Ben çok km yapıyor olsam kesinlikle düşünürdüm ama aracı nadiren kullandığımdan bana pek avantajlı olmuyor..
Fehmi Bey elektirikli araçların şu an için hiçbir cazibesi yok. Alt yapı, şarj, istasyon ve teknik detayları henüz oturmadı, menzil mesafesi çok yetersiz en az 1000 km olmalı, sadece elektriğe bağımlı olması ciddi sıkıntı, bir anlamda araç sahibini esir almak gibi bir şey. Kaldı ki ileride elektrik kesintisi sıkıntıları baş göstereceği söyleniyor ve yılbaşından sonra elektirik tarifeleri değişecek belli bir tutarın üstündeki faturalara devlet desteği kalkacak yani faturalar bayağı kabaracak. Üstelik güvenlik sıkıntıları da cabası. Tesla'nın bazı kazalarında araçlar alev topuna dönüp parçalandı, byd çoğu aracını geri çağırıyor. Şu an en ideali 30 yıllık tecrübe ve sorunsuzluğuyla Toyota'nın hibrit araçları. Şarj, kablo, istasyon derdi yok, elektriğe muhtaç değilsin, yedekte benzin seçeneği var. Araç kendi kendini bedava şarz ediyor. Amerika ve Avrupa'da taksiciler ve araç sahipleri yıllardır güvenle ve sorunsuz kullanıyor. Neden durup dururken riske gireyim? Güneş enerjisi ve hidrojenle çalışan araçlar çıkana kadar hibrite devam...
Ben de ciddi ciddi dacia spring 2. araç olarak şehiriçi için düşünmeye başladım Fehmi abi. 5-6 tl yakarken 40-50 kuruş yakmak cazip geliyor. Üstüne yağ değişimi, bakım masrafı da yok.