Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 107592 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #1600 : Haziran 11, 2025, 14:29:27 »
Merhaba arkadaşlar
yakında yeni araç alacağım ancak çok karışık kafam,bu ay almak istiyorum.
4 kişiyiz 2 si çocuk malum çocuk arabası ve 1 tane çocuk koltuğu.
1.corolla beğeniyorum ancak arka tarafın tavanı çok alçak sunroof dan dolayı ben uzunum ancak uzun olmayan kişilerde alçak diyor çok
2.corolla cross düşündüm bagajı ufak gibi,bir de temmuz ağustos yeni kasası gelecek o sebepten eski kalmak istemem.
3.tiguan baktım onda da aşırı elektroniklerden şikayet var ve paketler arasında anormal saçma fiyat farkı var.
tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Bol bagaj istiyorsan CC uygun değil, ben de aynı durumda 2 sene önce tercihimi Tucson dan yana kullanmıştım ve çok memnun kaldım. Şimdi sattım, Tesla ya geçiyorum. Ama Hyundai iç mekan ve genel kalite olarak bir tık daha üstün gibi Toyota lardan.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1600 : Haziran 11, 2025, 14:29:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1601 : Haziran 11, 2025, 14:50:52 »
Bol bagaj istiyorsan CC uygun değil, ben de aynı durumda 2 sene önce tercihimi Tucson dan yana kullanmıştım ve çok memnun kaldım. Şimdi sattım, Tesla ya geçiyorum. Ama Hyundai iç mekan ve genel kalite olarak bir tık daha üstün gibi Toyota lardan.

Selamlar
Yol tutuşu çok kötü diyorlar varmıdır aslı astarı? bu arada olumlu olumsuz yönleri nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1602 : Haziran 11, 2025, 15:11:06 »
Yok ya. Belki CC o yönde bir tık iyi olabilir, arka süspansiyon setup'ı daha başarılı, ama Tucson'da hiç savrulma, kayma vs. yaşamadım. Fabrika çıkışı lastikler de Conti Premium Contact olarak baya başarılı zaten.
Olumsuz:
Bir tık fazla yakıt, ama araç boyutuna göre aşırı da değil
DCT vites geçiş hızı DSG ye alışan birine yavaş geliyor. Bir de belli bir süre sonra masraf çıkarıyor diyorlar.
Benimkinde (Prime Plus) dandik halojen ön far vardı, Photon LED ile değiştirmiştim, artık makyajlılarda düzelttiler galiba.
Yine benimkinde elektrik bagaj yoktu, gerek yok diye düşünmüştüm ama bagaj baya ağır, eşim zorlandı açma-kapamada. Kampanyadan serviste taktırdık sonra.
Dokunmatik tuşlar. Ekran etrafındakiler. Sevemedik.

Olumlu:
Konfor. Koltuk olsun, arka mekan boyutu olsun. Sessizlik olsun. Her türlüsünden bolca var.
Hızlanma ve performans iyi, şimdi gerçi 180->160HP oldu ve ben de elektrikliye geçince performans algım baya değişti.
Dev bagaj. Bu sınıfta en büyük olabilir, CC den 150-200 litre mi ne daha büyüktü.
Tech. Kablosuz AA ve Carplay. Telefonlar için hızlı şarj vs...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1603 : Haziran 11, 2025, 15:46:54 »
Herkese merhaba.
15 senedir  2006 model Corolla sedan otomatik vites kullanmaktayım.
Bu arabayı satıp 2023-2024 model Corolla Hybrid almayı dusunuyorum.
Arabadan cok fazla beklentim yok. Yakıtının az olması, sorun cıkarmaması ve uzun yıllar kullanmak.
Sizce Corolla Hybrid alınır mı? Alırken nelere dikkat etmem gerekiyor?
Teşekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1604 : Haziran 12, 2025, 12:54:49 »
Herkese merhaba.
Arabadan cok fazla beklentim yok. Yakıtının az olması, sorun cıkarmaması ve uzun yıllar kullanmak.
Teşekkurler
valla uzun boylu değilseniz ,aile üyeleri de çok uzun değilse tercih edilir. ben o yüzden eledi gibiyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1605 : Haziran 12, 2025, 20:29:05 »
valla uzun boylu değilseniz ,aile üyeleri de çok uzun değilse tercih edilir. ben o yüzden eledi gibiyim :)

Doğru söylüyorsunuz.
Benim. Boy 1.86 cm ve araçların önünde ve arkasında tavana degiyorum..

Mesaj Birleştirildi: Haziran 12, 2025, 20:30:32
Herkese merhaba.
Teşekkurler

Bende de 2007 sol var ve gayet rahat gayet geniş ve rahat bir şekilde biniyorum. Yeni kasalar çok dar gelir
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1606 : Haziran 16, 2025, 19:45:37 »
Doğru söylüyorsunuz.
Benim. Boy 1.86 cm ve araçların önünde ve arkasında tavana degiyorum..

Mesaj Birleştirildi: [time]Haziran 12, 2025, 20:30:32[/time]
Bende de 2007 sol var ve gayet rahat gayet geniş ve rahat bir şekilde biniyorum. Yeni kasalar çok dar gelir
bende o civardayım arka koltuk özellikle çok kötü tavan.ön de eskii kasalar kadar ferah değil sanki.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 16, 2025, 19:48:33
tekrar corolla cross baktım makyajlı halen gelmemiş.
ordan çıktım qashqai ye baktım yani var bir sıkıcılık içinde ama çözemedim yani multimedia ekranları hariç bir kalitesizlik var gibi hissettim.
x trail de baktım 3.1 liraya anormal büyük ama güzel.bir de anlamıyorum 3.1 istiyorlar ama iç döşeme rengi opsiyon yok ama tanıtımda güzel taba rengi falan vardı.

Bu hafta yine de bakmış olmak için Audi ye gidip bakacağım.
Honda ya da bakmayı düşünüyorum.
Bu zamanları zaten işler çok sakin bari showroomları gezim diyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1607 : Haziran 16, 2025, 21:44:57 »
İyi akşamlar Barış Bey, bütçeniz el veriyorsa sırasıyla Hibrit Lexus Rx,  Hibrit Rav4, Hibrit Subaru Forester,  Hibrit Toyota Corolla Cross veya Chr tavsiye ederim. Şu şartlarda elektrikli tavsiye etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1608 : Haziran 19, 2025, 16:06:53 »
İyi akşamlar Barış Bey, bütçeniz el veriyorsa sırasıyla Hibrit Lexus Rx,  Hibrit Rav4, Hibrit Subaru Forester,  Hibrit Toyota Corolla Cross veya Chr tavsiye ederim. Şu şartlarda elektrikli tavsiye etmem.
Aracımı bugün sattım.Kendi içimde fazla para verip vermemekle çeliştiğim için o yüzden kararsızlık yaşıyorum.
Lexus rx yeni kasa çok yüksek fiyatlar .bir önceki kasa düşündüm 2022 model ama o da sonuçta 6-7 yıl öncesinin tasarımı.
rav4 süper ancak yeni kasa çıktı şu andaki de 4 milyon ve demode iç tasarım.
forester hep heves ettiğim cesaret edemediğim marka ,bir ara hafta sonu gittim showroom kapalı idi :)
corolla cross çok para vermek istemediğim tarafıma daha yakın ama o da makyajlandı 1-2 aya gelecekmiş.
chr bize hiç olmaz 4 kişiyiz. :) bekliyorum bakalım ne olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1609 : Haziran 24, 2025, 12:59:36 »
Merhaba arkadaşlar
yakında yeni araç alacağım ancak çok karışık kafam,bu ay almak istiyorum.
4 kişiyiz 2 si çocuk malum çocuk arabası ve 1 tane çocuk koltuğu.
1.corolla beğeniyorum ancak arka tarafın tavanı çok alçak sunroof dan dolayı ben uzunum ancak uzun olmayan kişilerde alçak diyor çok
2.corolla cross düşündüm bagajı ufak gibi,bir de temmuz ağustos yeni kasası gelecek o sebepten eski kalmak istemem.
3.tiguan baktım onda da aşırı elektroniklerden şikayet var ve paketler arasında anormal saçma fiyat farkı var.
tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Elektrikli otomobillerde TOGG, İoniq5 ve Kia tarafını öneririm.

Benzinli olarak F/P isterseniz eğer Chery modellerini inceleyin. Tiggo8 çok güzel bir araç. 1 yıl 23bin km Omoda5 kullandım çok memnundum, maddi şartlardan dolayı satıp model düşürmek zorunda kaldım şiddetle tavsiye ederim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1610 : Haziran 27, 2025, 05:15:33 »
Sanırım qasqai bu sefer alacağım ancak 4*2 m 4*4 mü tavsiye edersiniz,nissandakiler 4*4 sisteminin bir tür akıllı sistem olduğunu söylediler yani araç 4*2 gidiyor sadece kaygan zeminde gerekli olursa çalışıyor kayma anında tabi bu versiyon 1-2 litre daha fazla tüketiyor,nedir tavsiyeniz ?
Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1611 : Haziran 27, 2025, 09:46:25 »
Qashqai hakkında bilgim yok ancak yeni 4x4lerin sistemi dediğiniz gibi. Sürekli 4 çeker olmuyor, ihtiyaç halinde otomatik olarak devreye giriyor. İmkan varsa tabi ki 4x4 olanı hem virajlarda hem de arazi ve kış şartlarında daha iyi performans sunar.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1612 : Haziran 27, 2025, 16:32:28 »
Qashqai hakkında bilgim yok ancak yeni 4x4lerin sistemi dediğiniz gibi. Sürekli 4 çeker olmuyor, ihtiyaç halinde otomatik olarak devreye giriyor. İmkan varsa tabi ki 4x4 olanı hem virajlarda hem de arazi ve kış şartlarında daha iyi performans sunar.
Viraj kısmını sordum orda da 4.2 çalışıyor dediler sadece olur da ıslak da kayarsa lastik çalışır dediler yoksa yine ıslak da da 4x2çalışır dedi servisteki arkadaş.2 litre de fazla yakar 4x2 de bile dedi sistemden dolayı dedi.
Bende 4x2  için kapora verdim.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1613 : Haziran 30, 2025, 14:19:32 »
Viraj kısmını sordum orda da 4.2 çalışıyor dediler sadece olur da ıslak da kayarsa lastik çalışır dediler yoksa yine ıslak da da 4x2çalışır dedi servisteki arkadaş.2 litre de fazla yakar 4x2 de bile dedi sistemden dolayı dedi.
Bende 4x2  için kapora verdim.:)

Dediğim gibi tamamen imkan meselesi, her zaman lazım olacak bir sistem değil tabi ki ama lazım oldu mu bir kere lazım olur. Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 563 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1614 : Haziran 30, 2025, 18:43:48 »
Dediğim gibi tamamen imkan meselesi, her zaman lazım olacak bir sistem değil tabi ki ama lazım oldu mu bir kere lazım olur. Hayırlı olsun.
Çok teşekkür ederim,daha iyileri sizlerin olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 226000
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1615 : Temmuz 09, 2025, 16:35:52 »
Merhabalar,

Yakın zamanda bir araç almayı planlıyorum ve 485.000 TL tutarında bir param var. Önceliğim sağlamlığı ve sorunsuzluğu olan bir araç sahibi olmak. Aracın güzel görünmesi veya beygirinin yüksek olması pek umrumda değil şahsen. Beni okuldan eve evden okula sorun çıkarmadan götürecek bir arabaya ihtiyacım var. Geçtiğimiz okul döneminde bizim Doblo, Bayburt’un kışına dayanamadı ve çeşitli sorunlar yaşadık. Bu nedenle dizel araçlardan uzak durmayı düşünüyorum.

Sağlam sorunu az olan bir araba istediğim için %99 bir Toyota alacağım fakat modeline bir türlü karar veremedim. Efsane kasa almayı istiyorum fakat o araç da malesef artık çok eskidi ve sırf bundan bana sorun çıkarabilir diye düşünüyorum. Yarislere de bir türlü ısınamadım çünkü pek çok yerde yağ yakma problemi olduğunu okudum.

Bu konuda bana uygun, dayanıklı ve Bayburt’un zorlu koşullarına uygun bir Toyota model önerisinde bulunabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1616 : Temmuz 09, 2025, 18:11:47 »
Hem 1.6 Corolla 2006 kasa hem 2007 yarış 1.3 kullanıyorum.. yarisler için ben hiç yağ yakma duymadım.
İkisinden de çok memnunum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1617 : Temmuz 09, 2025, 18:55:37 »
Ayırdığınız bütçeye yakın ölçüde,Corolla,Auris olmak üzere tercihan 1.6 benzinli 2006-2007 ve belki üzeri olan modellere bakın, tercihan Sol olanı varsa olabilir,yerden biraz yüksek olur,124 bg Bayburt için uygun olur, ne olursa olsun 2.el olacağı için biraz ek bütçe de ayırmak ani çıkacak arızalar için faydalı olur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1618 : Temmuz 10, 2025, 11:08:49 »
Merhabalar,

Yakın zamanda bir araç almayı planlıyorum ve 485.000 TL tutarında bir param var. Önceliğim sağlamlığı ve sorunsuzluğu olan bir araç sahibi olmak. Aracın güzel görünmesi veya beygirinin yüksek olması pek umrumda değil şahsen. Beni okuldan eve evden okula sorun çıkarmadan götürecek bir arabaya ihtiyacım var. Geçtiğimiz okul döneminde bizim Doblo, Bayburt’un kışına dayanamadı ve çeşitli sorunlar yaşadık. Bu nedenle dizel araçlardan uzak durmayı düşünüyorum.

Sağlam sorunu az olan bir araba istediğim için %99 bir Toyota alacağım fakat modeline bir türlü karar veremedim. Efsane kasa almayı istiyorum fakat o araç da malesef artık çok eskidi ve sırf bundan bana sorun çıkarabilir diye düşünüyorum. Yarislere de bir türlü ısınamadım çünkü pek çok yerde yağ yakma problemi olduğunu okudum.

Bu konuda bana uygun, dayanıklı ve Bayburt’un zorlu koşullarına uygun bir Toyota model önerisinde bulunabilirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Belirttiğiniz bütçeye 2002 üzeri 1.6 corolla bulabilirsiniz. Biraz boya değişeni olabilir. Onun dışında yine sorunsuz dıştan küçük ama içi gerçekten büyük olan 2005 üzeri Honda Jazz tavsiye ederim. 5yıl önce öğretmen baldızıma alması için aracı olmuştum aracı aldığımızda 160bindeydi, her gün 120 km yol yapıyor şuan araç 280 binde ve motor şanzıman hala sorunsuz. Hem içi geniş hem az yakan hemde sürüş konforu gerçekten çok güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • "Kendi karanlığından çıkabildin mi?"
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1619 : Ağustos 13, 2025, 11:48:57 »
Merhaba, hayırlı günler.

Yaklaşık 3 sene önce buradaki  abilerim/kardeşlerimin tavsiyesiyle (2011 corolla otomatik vites araba almıştım. Çok şükür ufak tefek birkaç sıkıntı dışında keyifle kullandım. Aracım şuan 189.000 km oldu. Elhamdülillah arabamdan memnunum fakat yaş olarak km olarak biraz yükseldiği için arabamı değiştirmeyi düşünüyorum. Ellerinizden öper 2 oğlum var lisede okuyan. Bizim delikanlılar biraz uzun yaklaşık 1,90 varlar :)  4 kişilik çekirdek aileyiz. Maddi olarak bu aracımı satıp üzerine 200-250 k daha ekleyip yaklaşık 1 m civarında bir araba almak istiyorum. Aracı genelde Ankara'da şehir içinde kullanacağım. Sarı sitedeki ilanlara baktığımda 2013-2014-2015 corolla yada hyundai elantralar dikkatimi çekiyor. Değişikliğe gitmeli miyim yoksa mevcut aracımı kullanmaya devam mı edeyim?

Hal böyle iken ,siz kıymetli abilerimden/kardeşlerimden yardımını desteğini istirham ediyorum.

Saygılarımla.