0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bence 50 daha verebilirsiniz makyajlı kasa olabilir.
...bu kasalarda pek sorun çıkmaz diye biliyorum..
Yorgun ve bakımsız hissi uyandı bende
On arka takım ve süspansiyonlar vede jant lastik büyük masraf çıkarır sadece 4 lastik en az 6000tl jantlar hesapta yok.kayislar derken eksantrik kayışı degistimi ki 100000km 150000km de değişim yapılması veya 4 veya 5 yılda bir değişim yapılmalı bildiğim kadar eksantrik zinciri cokta kolay biryerde degil
Teşekkürler Mahmut Bey. Önce "makyajlı kasa" ne demek, ona baktım. Şunu diyebilirim: Bana göre gereksiz olan estetik eklentilere para vermek istemiyorum. Peki verdiğim ekspertiz raporuna bakarak söylemek istediğiniz bir şey var mı? Ekspertizde gördüğünüz gibi, şase, podye, direklerin hepsi orijinal görünüyor ama başka sorunları var. Ekspertize sokmaya değer mi bu araba sizce? Diyelim değer, soktuk çıkardık ve burada görülen raporla birebir örtüştü. Sizce o noktada arabanın hangi problemlerini gidermek gerekir öncelikli olarak? Tahminen ne kadar tutar?
Ben de öyle düşündüm ama piyasada bütçe bandımda ekspertiz raporlu çok az araç var, o yüzden seçeneklerim kısıtlı. Umarım daha iyisi ve ekspertizli başkaları da çıkar da burada paylaşırım.Peki siz bu arabayı alacak olsanız ekspertizde görülen problemli kısımların hangisini/hangilerini satın aldıktan sonra hemen tamir ettirirdiniz?
Merhabalar, Bugün 2000 model benzin 307.000km de LPG otomatik 1.6 terra corolla satın aldım. Araç 3.sahibinden alınma, geçmiş bakım kayıtları mevcut olması dolayısıyla ilgimizi çekti. Expertiz yaptırmadık tanıdığımız birisinden satın aldık, ustaya gösterip bakım ihtiyaçlarını vs gidermeye çalışacağım. Aracın bildiğimiz kadarıyla kazası yok geri gelen bir renge Rover kaputunu ezdiği için ön kaput değişen, fotoğrafları mevcut olduğu için güven sorunu yaşamadık. Aracı aile büyüğümüz memlekette kullanacağı için sorunsuz düşük bütçeli araç ihtiyacımızı karşılamak için aldık. Değerlendirme ve önerilerinize açığım. Teşekkürler
Araç VVTİ motor değil diye düşünüyorum vvti olanlarda plastik kapak üzerinde yazıyor bendekinde plastik kapak mevcut değil. Aracın bütün camları orijinal Toyota logolu camlar, farlar ve stoplar da orijinal. Bunlarda yola çıkarak ön ve arkadan ağır kazası yoktur diye düşündüm. Kapı civatalarında vs de oynama yok. Aracı aldıktan sonra 1000 km yol yaptım ardından ustaya gösterdim. Alt takımda, kayışlarda vs değişim isteyen parça olmadı, yağ kaçakları yok. En son 2019 da antifriz konulmuş motora, soğutma sıvısında pas vardı biraz suyu boşaltıp antifriz koyduk, soğutma sıvısında eksilme olacak mı onu kontrol ediyorum bugünlerde. Motor daha önce revizyon görmemiş. Benzinle kullandım ve ortalama 5.5 lt yaktı uzun yolda klima açık 2 kişi ortalama 90 km hızla. Araçta rölantide biraz titreme oluyor direksiyondan hissediyorum bunu, usta normal dedi ama içime sinmedi bence bu kadar titreme olmaması lazım. Motor kulağı daha önce değişmiş galiba ondan kaynaklı olmayabilir. Diğer dikkatimi çeken biraz gürültülü çalışıyor gibi egzoz kaynaklı olabilir, usta problem yok dediği için şimdilik üstüne düşmedim. Aracı tanıdıktan aldım satma niyeti yoktu biraz ben zorladım bana maliyeti 375 gibi bir rakam oldu. Daha ucuz veya pahalısı bulunabilir ama hiç bilmediğim bir aracı alma riskine girmek istemedim. Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2025, 22:23:10