Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 107511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #1580 : Mayıs 01, 2025, 19:27:22 »
Ailelere sedan hb araçlar çok saçma geliyor bana. SUV'a geçin rahat edin. Corolla Cross olabilir, ya da o paralara ne olabilirse.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1580 : Mayıs 01, 2025, 19:27:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '23
  • 1 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1581 : Mayıs 01, 2025, 19:31:38 »
Corolla hibrit

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1582 : Mayıs 12, 2025, 13:38:23 »
Merhabalar; güzel bir haftanız olsun diyorum ve konuya giriyorum:

Herşeyden evvel bana yardımcı olmaya çalışan herkese buradan tekrar teşekkür ediyorum. Şu ana kadar forumun müthiş faydasını gördüm ve çok müteşekkirim.

Bana verilen en önemli tavsiye, alacağım aracın şaşe, podye ve direklerinde işlem olmaması ve ruhsattaki şase numarasının arabadaki numarayla tutması. Bunların dışında dendi ki mümkünse ekspertiz raporu olan bir araca yönel. Bunu yapmaya çalıştım ama Sahibinden'de benim bütçeme uygun olan 11 sayfa ilandan sadece iki olası çıktı (ekspertiz raporu eklemiş olanlar). Birinin ekspertiz raporu ve demin sorgulattığım Trameri şöyle:

Görsellere tıklayınca yeni birer sekmede açılıp iyice netleşiyorlar; o şekilde rahatça okuyabilirsiniz.

Araç şu: https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-full-paket-linea-luna-173000-km-1232584072/detay/

Satan arkadaş ayrıca şunu dedi: "Ekspertizin ilk sayfasında yazan direksiyon egzoz kayış setini hallettim bilginiz olsun".

Ekspertizde gördüğünüz gibi, şase, podye, direklerin hepsi orijinal görünüyor ama başka sorunları var. Bilgi ve tecrübeleriniz paylaşabilirseniz çok sevinirim. Ekspertize sokmaya değer mi bu araba mesela? Diyelim değer, soktuk çıkardık ve burada görülen raporla birebir örtüştü. Sizce o noktada arabanın hangi problemlerini gidermek gerekir öncelikli olarak? Tahminen ne kadar tutar? Açıkçası verebileceğiniz bütün bilgilere ihtiyacım var çünkü bu konularda sıfıra yakın bir adamım.

Şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1583 : Mayıs 12, 2025, 15:41:51 »
Bence 50 daha verebilirsiniz makyajlı kasa olabilir. Ancak bu kasalarda pek sorun çıkmaz diye biliyorum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1584 : Mayıs 12, 2025, 17:01:43 »
Bence 50 daha verebilirsiniz makyajlı kasa olabilir.

Teşekkürler Mahmut Bey. Önce "makyajlı kasa" ne demek, ona baktım. Şunu diyebilirim: Bana göre gereksiz olan estetik eklentilere para vermek istemiyorum.

...bu kasalarda pek sorun çıkmaz diye biliyorum..

Peki verdiğim ekspertiz raporuna bakarak söylemek istediğiniz bir şey var mı? Ekspertizde gördüğünüz gibi, şase, podye, direklerin hepsi orijinal görünüyor ama başka sorunları var. Ekspertize sokmaya değer mi bu araba sizce? Diyelim değer, soktuk çıkardık ve burada görülen raporla birebir örtüştü. Sizce o noktada arabanın hangi problemlerini gidermek gerekir öncelikli olarak? Tahminen ne kadar tutar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1585 : Mayıs 12, 2025, 17:10:29 »
Yorgun ve bakımsız hissi uyandı bende yinede karar sizin
On arka takım ve süspansiyonlar vede jant lastik büyük masraf çıkarır sadece 4 lastik en az 6000tl jantlar hesapta yok.kayislar derken eksantrik kayışı degistimi ki 100000km 150000km de değişim yapılması veya 4 veya 5 yılda bir değişim yapılmalı bildiğim kadar eksantrik zinciri cokta kolay biryerde degil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1586 : Mayıs 12, 2025, 18:59:51 »
Yorgun ve bakımsız hissi uyandı bende

Ben de öyle düşündüm ama piyasada bütçe bandımda ekspertiz raporlu çok az araç var, o yüzden seçeneklerim kısıtlı. Umarım daha iyisi ve ekspertizli başkaları da çıkar da burada paylaşırım.

On arka takım ve süspansiyonlar vede jant lastik büyük masraf çıkarır sadece 4 lastik en az 6000tl jantlar hesapta yok.kayislar derken eksantrik kayışı degistimi ki 100000km 150000km de değişim yapılması veya 4 veya 5 yılda bir değişim yapılmalı bildiğim kadar eksantrik zinciri cokta kolay biryerde degil

Peki siz bu arabayı alacak olsanız ekspertizde görülen problemli kısımların hangisini/hangilerini satın aldıktan sonra hemen tamir ettirirdiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1587 : Mayıs 12, 2025, 19:25:48 »
350 bin tl lik araç için ekspertize çok da gerek yok. yürüyorsa, yürümesinde sıkıntı yoksa, abartı ses gelmiyorsa, motor şanzıman iyiyse alın gitsin.
mümkün olduğu kadar km düşük model yüksek araç almaya çalışırdım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1588 : Mayıs 12, 2025, 20:04:56 »
Bahsettiğim tüm aksaklıklar hayati derecede önemli  ben almazdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1589 : Mayıs 12, 2025, 20:57:25 »
Eldeki ekspertize göre kritik denilen yerlerde sorun görülmüyor,sahibinin hallettim dediği kayış alternatör kayışıdır,şimdi sonuçta 26 yıllık araba,173.000 km de olunca,yıllık 6500 km yapılmış gibi..peki döşemeler neden bu kadar deforme olmuş,direksiyon simidi,fren,debriyaj pedalı ve vites topuzu ile ön gögüs bize ne anlatıyor ve  173.000 km nin tüv kayıtları ile örtüşmesi var mı? Öncelikle jantlar herhalde sökülecek kontrol edilecek makineye bağlanacak,boyanacak yeni lastikler takılacak,ön düzen,rot rotil salıncaklar ve bilgisayarla ön düzen ayarları yapılacak,gelecek dönemde döşeme vs gibi çok hayati olmayan işlere geçilecek ancak kısıtlı bütçe ile aracın toparlanması için lpg tank tarihi ve  tüv muayene tarihinin uzun olması gerekiyor,bu saydıklarımızı pazarlık aşamasında söyleyebilirsiniz,2.ci elde her zaman sorun vardır ama herkesin de sınırlı bütçesi oluyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1590 : Mayıs 12, 2025, 23:46:32 »
Teşekkürler Mahmut Bey. Önce "makyajlı kasa" ne demek, ona baktım. Şunu diyebilirim: Bana göre gereksiz olan estetik eklentilere para vermek istemiyorum.

Peki verdiğim ekspertiz raporuna bakarak söylemek istediğiniz bir şey var mı? Ekspertizde gördüğünüz gibi, şase, podye, direklerin hepsi orijinal görünüyor ama başka sorunları var. Ekspertize sokmaya değer mi bu araba sizce? Diyelim değer, soktuk çıkardık ve burada görülen raporla birebir örtüştü. Sizce o noktada arabanın hangi problemlerini gidermek gerekir öncelikli olarak? Tahminen ne kadar tutar?

Yanlış yazdım.. bir üst kasa farları ikili olan kasayi kastetmiştim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2000-model-bakimli-degisensiz-dusuk-km-1.6-vvti-corolla-1245605120/detay
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1591 : Mayıs 13, 2025, 13:41:41 »
Ben de öyle düşündüm ama piyasada bütçe bandımda ekspertiz raporlu çok az araç var, o yüzden seçeneklerim kısıtlı. Umarım daha iyisi ve ekspertizli başkaları da çıkar da burada paylaşırım.

Peki siz bu arabayı alacak olsanız ekspertizde görülen problemli kısımların hangisini/hangilerini satın aldıktan sonra hemen tamir ettirirdiniz?

Ben olsam 20 yaşını geçkin bir araçta kaporta ekspertizden çok motor yürüyen aksamına dikkat ederdim. Boya değişen bu model bir araçta çok dert edilecek durum değil. Önemli olan yürüyeni ve motor kısmından bana masraf çıkarmasın yeter. Ayrıca ilan verdiğiniz araç piyasada neredeyse yok kadar az olan bir model ve yarın satmak istediğinizde satışı da bir hayli zor olan bir araç. Bu fiyat bandında ya km yüksek modeli daha yeni bir araç bakardım yada efsane kasa denilen 97-98 model GLİ yada XLİ bakardım.

Son olarak bu fiyatlarda bir araç bakıyorsanız mümkün mertebe bulunduğunuz ilde araç bakmanız gözle görmeniz daha az masraflı olur.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1593 : Mayıs 14, 2025, 20:17:03 »
Herkese zaman ve katkıları için teşekkür ederim. Şu noktada topladığım bilgileri sindirmeye çalışıyorum. Sorularım olursa/oldukça yine buradayım.

Tekrar teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1594 : Mayıs 16, 2025, 14:08:26 »
Merhabalar,

Bugün 2000 model benzin 307.000km de LPG otomatik 1.6 terra  corolla satın aldım. Araç 3.sahibinden alınma, geçmiş bakım kayıtları mevcut olması dolayısıyla ilgimizi çekti. Expertiz yaptırmadık tanıdığımız birisinden satın aldık, ustaya gösterip bakım ihtiyaçlarını vs gidermeye çalışacağım. Aracın bildiğimiz kadarıyla kazası yok geri gelen bir renge Rover kaputunu ezdiği için ön kaput değişen, fotoğrafları mevcut olduğu için güven sorunu yaşamadık. Aracı aile büyüğümüz memlekette kullanacağı için sorunsuz düşük bütçeli araç ihtiyacımızı karşılamak için aldık. Değerlendirme ve önerilerinize açığım. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1595 : Mayıs 20, 2025, 15:41:01 »
Merhabalar,

Bugün 2000 model benzin 307.000km de LPG otomatik 1.6 terra  corolla satın aldım. Araç 3.sahibinden alınma, geçmiş bakım kayıtları mevcut olması dolayısıyla ilgimizi çekti. Expertiz yaptırmadık tanıdığımız birisinden satın aldık, ustaya gösterip bakım ihtiyaçlarını vs gidermeye çalışacağım. Aracın bildiğimiz kadarıyla kazası yok geri gelen bir renge Rover kaputunu ezdiği için ön kaput değişen, fotoğrafları mevcut olduğu için güven sorunu yaşamadık. Aracı aile büyüğümüz memlekette kullanacağı için sorunsuz düşük bütçeli araç ihtiyacımızı karşılamak için aldık. Değerlendirme ve önerilerinize açığım. Teşekkürler

Hayırlı olsun, 14 yıl önce ilk aracım olarak manuel viteslisinin sahibiydim. Çok keyifli sorunsuz bir kullanımı vardır. Tek sıkıntısı bagaj hacmi biraz küçük ve yere yakın oluşudur. Onun dışında ilk çıkan VVt-i motor olduğu için o dönemlere yağ yakan corolla diye nam salmıştır ama sizin aracınız kmsi gereği belki de revize edilmiştir, siz yine de arada yağını kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Bu modelde bir araç için şase ve kupası düzgünse değişen boya dert edilmemeli, keyifle sorunsuz yolculuklar olsun. Fiyat olarak kaça geldi acaba?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #1596 : Mayıs 21, 2025, 22:16:24 »
Araç VVTİ motor değil diye düşünüyorum vvti olanlarda plastik kapak üzerinde yazıyor bendekinde plastik kapak mevcut değil. Aracın bütün camları orijinal Toyota logolu camlar, farlar ve stoplar da orijinal. Bunlarda yola çıkarak ön ve arkadan ağır kazası yoktur diye düşündüm. Kapı civatalarında vs de oynama yok. Aracı aldıktan sonra 1000 km yol yaptım ardından ustaya gösterdim. Alt takımda, kayışlarda vs değişim isteyen parça olmadı, yağ kaçakları yok. En son 2019 da antifriz konulmuş motora, soğutma sıvısında pas vardı biraz suyu boşaltıp antifriz koyduk, soğutma sıvısında eksilme olacak mı onu kontrol ediyorum bugünlerde. 
Motor daha önce revizyon görmemiş. Benzinle kullandım ve ortalama 5.5 lt yaktı uzun yolda klima açık 2 kişi ortalama 90 km hızla.

Araçta rölantide biraz titreme oluyor direksiyondan hissediyorum bunu, usta normal dedi ama içime sinmedi bence bu kadar titreme olmaması lazım. Motor kulağı daha önce değişmiş galiba ondan kaynaklı olmayabilir. Diğer dikkatimi çeken biraz gürültülü çalışıyor gibi egzoz kaynaklı olabilir, usta problem yok dediği için şimdilik üstüne düşmedim. Aracı tanıdıktan aldım satma niyeti yoktu biraz ben zorladım bana maliyeti 375 gibi bir rakam oldu. Daha ucuz veya pahalısı bulunabilir ama hiç bilmediğim bir aracı alma riskine girmek istemedim.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2025, 22:23:10
Araç VVTİ motor değil diye düşünüyorum vvti olanlarda plastik kapak üzerinde yazıyor bendekinde plastik kapak mevcut değil. Aracın bütün camları orijinal Toyota logolu camlar, farlar ve stoplar da orijinal. Bunlarda yola çıkarak ön ve arkadan ağır kazası yoktur diye düşündüm. Kapı civatalarında vs de oynama yok. Aracı aldıktan sonra 1000 km yol yaptım ardından ustaya gösterdim. Alt takımda, kayışlarda vs değişim isteyen parça olmadı, yağ kaçakları yok. En son 2019 da antifriz konulmuş motora, soğutma sıvısında pas vardı biraz suyu boşaltıp antifriz koyduk, soğutma sıvısında eksilme olacak mı onu kontrol ediyorum bugünlerde.
Motor daha önce revizyon görmemiş. Benzinle kullandım ve ortalama 5.5 lt yaktı uzun yolda klima açık 2 kişi ortalama 90 km hızla.

Araçta rölantide biraz titreme oluyor direksiyondan hissediyorum bunu, usta normal dedi ama içime sinmedi bence bu kadar titreme olmaması lazım. Motor kulağı daha önce değişmiş galiba ondan kaynaklı olmayabilir. Diğer dikkatimi çeken biraz gürültülü çalışıyor gibi egzoz kaynaklı olabilir, usta problem yok dediği için şimdilik üstüne düşmedim. Aracı tanıdıktan aldım satma niyeti yoktu biraz ben zorladım bana maliyeti 375 gibi bir rakam oldu. Daha ucuz veya pahalısı bulunabilir ama hiç bilmediğim bir aracı alma riskine girmek istemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1597 : Mayıs 22, 2025, 07:57:11 »

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2025, 22:23:10

Allah kaza bela vermesin, anlattığınız kadarıyla o yaşta ki bir araç için oldukça güzel temiz diri bir araç olduğunu düşünüyorum. Güzel günlerde kullanılsın inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1598 : Haziran 11, 2025, 13:47:36 »
Merhaba arkadaşlar
yakında yeni araç alacağım ancak çok karışık kafam,bu ay almak istiyorum.
4 kişiyiz 2 si çocuk malum çocuk arabası ve 1 tane çocuk koltuğu.
1.corolla beğeniyorum ancak arka tarafın tavanı çok alçak sunroof dan dolayı ben uzunum ancak uzun olmayan kişilerde alçak diyor çok
2.corolla cross düşündüm bagajı ufak gibi,bir de temmuz ağustos yeni kasası gelecek o sebepten eski kalmak istemem.
3.tiguan baktım onda da aşırı elektroniklerden şikayet var ve paketler arasında anormal saçma fiyat farkı var.
tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 11 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1599 : Haziran 11, 2025, 14:19:53 »
RAV4 HYBRİD önererim