Gönderen Konu: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu  (Okunma sayısı 107583 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '16
  • 74 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Alım-Satım Tavsiyesi Konusu
« Yanıtla #100 : Şubat 14, 2018, 15:04:01 »
Yaris hibriti aldim tekirdagda plaka basilmasini bekliyorum :tamam:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Şubat 14, 2018, 15:04:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Şubat 14, 2018, 15:27:02 »

Allah hayırlı etsin, kazasız belasız güzel günlerde kullanın. :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Şubat 14, 2018, 15:40:23 »
hayırlı olsun,güzel günlerde kullanın.bu gün izmir borovalı ya gittim,sigortayı yeniletmek için!satış şefine bana geçen yıl avensis bulamadın,corolla aldım sana kızgınım dediğimde,avensis artık gelmeyecek,üretimden kalkacak,verso da aynı şekilde ,doğrusunu yapmışım dedi.peki avensisin yerine ne olacak dediğimde camry 2.5 luk olacak galiba dedi.herhalde toyota sadece corolla ve yaris hybridlere ağırlık verecek,avensisten çok daha az sayıda camry vb aracın satışına çok da önem vermeyecek.2.5 luk vergi çok olacağı için belki de 2.0 lık lexus hedefliyordur.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Şubat 14, 2018, 17:03:18 »
hayırlı olsun,güzel günlerde kullanın.bu gün izmir borovalı ya gittim,sigortayı yeniletmek için!satış şefine bana geçen yıl avensis bulamadın,corolla aldım sana kızgınım dediğimde,avensis artık gelmeyecek,üretimden kalkacak,verso da aynı şekilde ,doğrusunu yapmışım dedi.peki avensisin yerine ne olacak dediğimde camry 2.5 luk olacak galiba dedi.herhalde toyota sadece corolla ve yaris hybridlere ağırlık verecek,avensisten çok daha az sayıda camry vb aracın satışına çok da önem vermeyecek.2.5 luk vergi çok olacağı için belki de 2.0 lık lexus hedefliyordur.
2.0 motor avensis tutmuyorsa 2.5 motor camry hiç tutmaz. evet en mantıklısı toyota'nın 1.6, 1.8 ve 2.0 lexsus seçeneklerini sunması. amerika ve arabistan'da satış rekorları kıran lexsus  dediğim alternatiflerle gelirse tutar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Şubat 14, 2018, 19:55:45 »
hayırlı olsun,iyi günlerde kulanın.
Dikkatli yolculuklar..
Rabbim kaza bela vermesin..

Corolla 2006 HB Terra D4D (12.2016 - 06.2018)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Şubat 15, 2018, 01:36:28 »
Aracınız hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın.
Geçen gün serviste idim.
RAV4 araştırdım havuzda dahi yok sadece hybrid var.Avensis üretilmiyor CAMRY gelecek ama oda hybrid bilgisi verildi banada.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Şubat 15, 2018, 07:33:21 »
Hayırlı uğurlu olsun. Şehir içinde yaşayıp her gün araçla gidim gelim yapıyorsanız çok mantıklı bir tercih yapmışsınız. Uzun yolda da yasal hız sınırları dahilinde yolculuk yaparsanız 4.5 lt ortalamadan fazla yakmıyor araç. Ben de 3  yıldır hibrit spirit kullanan biri olarak başlarda sürüş zevki açısından sıkılır mıyım acaba diyordum ama çok keyifli bir araç. Hele ki şehir içinde park etme kolaylığı ve kıvraklığı beni çok etkiliyor. Donanım olarak sınıfındakilerinin en iyisi veya en iyilerinden biri diyebilirim. Bu yüksek fiyatlara ragmen (bagaj hacmi, trim sesleri hariç) değerinin hakkını veren bir araç bence. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun inşallah. Güzel günlerde güle güle kullanmanız dileğiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Şubat 18, 2018, 20:26:20 »
Merhaba,
Benim 2007 Corolla, eşimin 2004 Jazz'ı var.  İşi eve yaklaştırdım. 400 m yol var. Onu da yürüyorum. Eskisi gibi iki araç gereği duymuyoruz. Biri evde yatıyor. Eşim günlük işe gelip gidiyor.  MTV, muayene , sigorta her masrafı çift yapıyoruz.  Eşim, araba olmazsa tek dolmuşla işe gidebilir. Bana çok araç lazım olursa babamın araba var, onunla işimi görebilirim. 
Aslında ikinci araç biraz lüks kaçıyor.   Aklımdan geçen bu iki aracı da satıp, gerekirse üzerine birazda para ekleyerek, temiz , sıfıra yakın, konforlu, şehir içi şehir dışı kullanabileceğimiz, uzun yolda rahat ettirecek, tatile giderken bagaj sorunu olmayan, dizel, otomatik vites, 5-6 yıl sorunsuz bineceğimiz,  C sınıfı ve üzeri ya da SUV bir araç alalım diyoruz.

Sizin öneriniz ne olur? Fikir doğru mu? Aklımızda belli bir marka model yok. Ama çok uçuk , bilinmeyen, yedek parça sıkıntısı olan bir araçta olmasın.  Siz hangi marka ve model aracı tavsiye edersiniz? Kullandığımız araçlar kaç TL eder? Gerçek , güncel piyasası nedir?

2007 model Toyota Corolla 1,6 Comfort SD M/M (yarı otomatik) LandiRenzo LPG'li 89.000 km'de Gümüş Gri. Aracımda büyük bir sorun yok. Servis bakımlı. Boya, değişen yok. Yaşına göre normal kabul edilebilecek, ufak tefek çizikler mevcut. Hasar kaydı yok. Ama  Kasko'dan yetkili serviste ön cam çatlak nedeniyle 3 kez orijinal cam ile değişti. Buda cam olarak gözüküyor sanırım. Kaskoyu bozmuyor. Aracı 12.000 km'de 2009 Ocak'ta aldım. O günden bugüne kullandık. 3+3 = 6 yıl garantiliydi. Mecbur servise gitti. Sonraki bakımların çoğu yetkili serviste oldu. 2012'de LPG'yi ben taktırdım.

2004 model Otomatik vites Honda Jazz'ı 1,4 ES CVT  179.000 km'de BRC Sequent 24 MY-11 LPG'li buz mavisi araç var.  Araçta sunroof , çelik jant, bol sayıda hava yastığı, klima, ABS vb. donanımlar var. 2004 Jazz'ların en dolusu. Araçta bol miktarda boya var. Ama değişen hiç yok. Tüm camları orijinal Honda. Tavanda boya yok. Değişik zamanlarda sürtmeler, ufak tefek dokunuşlar nedeniyle boyanmış.  Büyük bir kaza yok. Hava yastıkları orijinal. Çekiç darbesine fazla maruz kalmadan yüzeysel boyanmış. Kaput boyanmış ama motor kısmında en ufak darbe, kurcalama yok. Ufak 2 adet TRAMER kaydı var. Dışarıdan görünür çizikleri var. Temizlik , rötuş boyası iyi olabilir. 
Expertiz raporunda motor %90 çıktı.  LPG 2014 Temmuzda 155.000 Km'de takılmış.110-120 bin bakımına kadar düzenli yetkili serviste bakım görmüş.  Yazın Öğretim üyesi bir bayandan aldım. O da başka bir öğretim üyesinden almış. Araç hep kaskolu binilmiş. Bayan bindiği için arka plaka aydınlatma ampulü gibi ufak tefek şeyleri ihmal etmiş. Onlarında çoğunu yaptırdım. Ama fren balataları , aküsü (hala garantili) , lastik değişimi gibi pahalı işler yaptırmış. küçük işleri de paradan kaçmak için değil, bilmediği için yaptırmamış. Sağ önden amortisör sesi gibi birşey geliyor. Bulamadım. Fren merkezleri elden geçti, Z rot değişti, takozlar değişti, iki  değişik rot balansçıya gittim. 3-4 usta gezdim. Yetkili servise gittim amortisörlerde hata bulamadılar. Doğru düzgün sorun bulamadılar ama ben ses duyuyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Şubat 18, 2018, 21:38:47 »
otomatikse riske ve maceraya gerek yok. japon'dan şaşmayın. şartlarınıza uygun 2012 ve sonrası suv nissan Quasghi c sınıfı da dizel civic bakabilirsiniz. dizel dışında subaru xv ve mazda 3'te düşünülebilir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 18, 2018, 21:45:07
şu araç fena gözükmüyor hocam. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-2015-qashqai-1.6-dci-visia-dizel-otomatik-boyasiz-34000-km-de-521270650/detay

Mesaj Birleştirildi: Şubat 18, 2018, 21:49:57
biraz bütçenizi aşsa da şu makinede çok güzelmiş. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-3-dizel-otomatik-bu-fiyata-bu-temizlikte-kacmaz-528654727/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Şubat 18, 2018, 22:15:33 »
Vw cc düşünmez misiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #110 : Şubat 18, 2018, 22:27:41 »
Vw cc düşünmez misiniz
aman orçun bey, hocanın ocağına incir ağacı  mı dikeceksin? :rofl: dsg patlamaya hazır bomba o da yetmezmiş gibi iihs güvenlik testlerinde vw cc
 resmen dökülerek düşük puan almış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Şubat 18, 2018, 22:31:20 »
Vw'de hele de cc'de düzgün bir araç bulmak sıkıntı. üstelik otomatik deniyor ve dsg. Şikayetler hala devam ediyor.

Qashqai nin japon olduğunu söylemek zor. Ön camdan su alma sorunu, yol sesi sorunu vs bir sürü şikayet bulunuyor. Eğer SUV istiyorsanız RAV4'den yana kullanırdım oyumu. Özellikle 2013 sonra cvt 2.0 olan. Lpg ile de uyumlu. Bir öteki suv tavsiyem Mazda Cx-5 olabilir. İlla dizel olacaksa Cx-3 ün dizeli de mevcut, ama cx-3 küçük biraz.

Ya da yeni civic olabilir. Mazda 3 dizel otomatik de düşünülebilir.

Subaru xv güzel araç olsa da eksikleri çok. Hala cvt şanzımanı kontrol edemiyorsun. Vites manuele geçilmeyecek şekilde yapılmış. Olur da yokuş gelirse ve gazı köklerseniz 5bin devre çıkıyor, devir kontrol edilemiyor.

-----------------------

Jazz'daki sıkıntıyı açar mısınız? Lok Lok diye mi ses geliyor?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Şubat 18, 2018, 23:01:19 »
Vw cc düşünmez misiniz

CC aklıma bile gelmedi ama Passat'ı düşünmüyor değilim. 89.000 km'deki Corolla'yı satıp 100.000'i devirmiş Passat almak mantıklı gelmiyor. 40.000 km altında olsun diyorum. Trendline çok boş, Comfort veya Highline'da gereksiz pahalı.  İnsignia daha cazip geliyor. 

Mesaj Birleştirildi: Şubat 18, 2018, 23:03:55
aman orçun bey, hocanın ocağına incir ağacı  mı dikeceksin? :rofl: dsg patlamaya hazır bomba o da yetmezmiş gibi iihs güvenlik testlerinde vw cc
 resmen dökülerek düşük puan almış.
DSG'den bende korkmuyor değilim. Bu sebeple düşük km, garantisi bitmemiş , cazip bir araç olursa riske girebilirim sanki. Ama her an korkulu rüya görmeye devam ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Şubat 18, 2018, 23:10:53 »
hocam sen bilirsin ama senin yerinde olsam dsg'ye hiç bulaşmazdım. garantili olsa bile... çünkü çoğu garantili dsg'yi kullanıcı hatası deyip geri çevirdiler. ne şeytanı gör ne besmele oku.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Şubat 18, 2018, 23:14:09 »
İnsignia aklıma geldi ama yazmadım.İnsignia güzel,konfor,yol tutuş, donanım vs her açıdan memnun eder.Ama piyasası pek yok sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Şubat 18, 2018, 23:19:05 »
otomatikse riske ve maceraya gerek yok. japon'dan şaşmayın. şartlarınıza uygun 2012 ve sonrası suv nissan Quasghi c sınıfı da dizel civic bakabilirsiniz. dizel dışında subaru xv ve mazda 3'te düşünülebilir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 18, 2018, 21:45:07
şu araç fena gözükmüyor hocam. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-2015-qashqai-1.6-dci-visia-dizel-otomatik-boyasiz-34000-km-de-521270650/detay

Mesaj Birleştirildi: Şubat 18, 2018, 21:49:57
biraz bütçenizi aşsa da şu makinede çok güzelmiş. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-3-dizel-otomatik-bu-fiyata-bu-temizlikte-kacmaz-528654727/detay

Quasghi test sürüşünü yapmıştım. Dışardan göründüğü kadar kalite hissi vermemişti. Ancak dCI motor bana güven veriyor. Mercedes bile kullanıyor. Kendini fazlasıyla ispatlamış bir dizel.

Gönderdiğiniz ilandaki Quasghi İç Anadolu'da olursa görülmeye gidilebilir gibi.

Kayseri çevresinde olursa iyi olur. İstanbul korkutuyor beni. Bilmediğim bir yer. Ankara , Konya, Yozgat, Kırıkkale , Çorum,Amasya, Tokat, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Mersin, Antalya bile olabilir, gidilip bakılabilir. Ben alacağım aracı, modeli belirlersek, gidebileceğim illerden bir şey denk gelebilir. En fazla bin TL pahalı olur. O da yol parasına denk gelir.

Mazda estetik olarak çok hoşuma gidiyor ama bu kadar para verince D sınıfı veya SUV almak daha mı mantıklı diye düşünmüyor değilim.

Honda Civic çok beğendiğim bir araç . Göçük olayı mide bulandırıyor. Dizel henüz yok, 1,5 turbo motor çok az, ikinci elde bulabileceğim de 1,6 atmosferik motor nedir arkadaş? 2007 Corolla'm ile aynı teknoloji.

Bu sebeple Corolla'da düşünmüyorum. Onun da dizeli ta 2006'da bile var. Hiç kendini geliştirmedi. (dCI motor da eski ama eski 1,5 dCI ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 18, 2018, 23:22:06
İnsignia aklıma geldi ama yazmadım.İnsignia güzel,konfor,yol tutuş, donanım vs her açıdan memnun eder.Ama piyasası pek yok sanırım.

Alıp satmayacağım için 5-6 yıl konforla binerim. Opel'in otomatik ve dizeli de çok sorunlu değil, bildiğim kadarıyla. Piyasada da çok çok üzmez diye düşünüyorum. Zaten ikinci el olarak düşündüğüm için değer kaybetmiş almış olacağım. Sıfırı ve ikinci eli endekslediğimde Passat'a göre daha ucuza alırım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 18, 2018, 23:26:19
hocam sen bilirsin ama senin yerinde olsam dsg'ye hiç bulaşmazdım. garantili olsa bile... çünkü çoğu garantili dsg'yi kullanıcı hatası deyip geri çevirdiler. ne şeytanı gör ne besmele oku.

Zaten bu DSG olayı olmazsa Octavia ya da Superb tercih listemin başında olurdu gibi.
Ben de çok korkuyorum, resmen saati bozulmuş saatli bomba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Şubat 18, 2018, 23:28:36 »
Premium araçlara yakın bir konforu vardır diye düşünüyorum.Kullanmadım ama zamanında biraz araştırdım.115 hp olanını almayın derim.En çok tutulanı 1.6 t 180hp olanı.Ayrıca lpg taktıranlarda arıza olayları daha sık görülüyor.Lpgsiz olanını ya da 2.0 cdti dizel 160 hp seçeneğini düşünebilirsiniz.Ayrıca Bmw e60 kasa 5 serisi de düşünebilirsiniz.İnsigniadan iyidir piyasası.Ama kötüsüne denk gelmemek gerek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #117 : Şubat 19, 2018, 01:49:45 »
Premium araçlara yakın bir konforu vardır diye düşünüyorum.Kullanmadım ama zamanında biraz araştırdım.115 hp olanını almayın derim.En çok tutulanı 1.6 t 180hp olanı.Ayrıca lpg taktıranlarda arıza olayları daha sık görülüyor.Lpgsiz olanını ya da 2.0 cdti dizel 160 hp seçeneğini düşünebilirsiniz.Ayrıca Bmw e60 kasa 5 serisi de düşünebilirsiniz.İnsigniadan iyidir piyasası.Ama kötüsüne denk gelmemek gerek :)
İnsignia'nın 1.6 dizel otomatiği var. Neden 2.0 cdti düşünsün ki? 1.6 180lik motor hiç tutulmayan bir yakıt canavarı. Zaten ilk yıllarında üretilip kaldırıldı. Yerine makyajla beraber araca konulan, daha tutumlu olan direkt enjeksiyonlu 1.6 170 hp SIDI diye adlandırılan motor geldi. Bir de 1.4 140 beygirlik motor var tabi ilk günden beri. Onda da otomatik yok. Yeni kasayı bütçeyi aştığı için hiç söylemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Şubat 19, 2018, 08:56:43 »
Merhaba,
Benim 2007 Corolla, eşimin 2004 Jazz'ı var.  İşi eve yaklaştırdım. 400 m yol var. Onu da yürüyorum. Eskisi gibi iki araç gereği duymuyoruz. Biri evde yatıyor. Eşim günlük işe gelip gidiyor.  MTV, muayene , sigorta her masrafı çift yapıyoruz.  Eşim, araba olmazsa tek dolmuşla işe gidebilir. Bana çok araç lazım olursa babamın araba var, onunla işimi görebilirim. 
Aslında ikinci araç biraz lüks kaçıyor.   Aklımdan geçen bu iki aracı da satıp, gerekirse üzerine birazda para ekleyerek, temiz , sıfıra yakın, konforlu, şehir içi şehir dışı kullanabileceğimiz, uzun yolda rahat ettirecek, tatile giderken bagaj sorunu olmayan, dizel, otomatik vites, 5-6 yıl sorunsuz bineceğimiz,  C sınıfı ve üzeri ya da SUV bir araç alalım diyoruz.

Sizin öneriniz ne olur? Fikir doğru mu? Aklımızda belli bir marka model yok. Ama çok uçuk , bilinmeyen, yedek parça sıkıntısı olan bir araçta olmasın.  Siz hangi marka ve model aracı tavsiye edersiniz? Kullandığımız araçlar kaç TL eder? Gerçek , güncel piyasası nedir?

2007 model Toyota Corolla 1,6 Comfort SD M/M (yarı otomatik) LandiRenzo LPG'li 89.000 km'de Gümüş Gri. Aracımda büyük bir sorun yok. Servis bakımlı. Boya, değişen yok. Yaşına göre normal kabul edilebilecek, ufak tefek çizikler mevcut. Hasar kaydı yok. Ama  Kasko'dan yetkili serviste ön cam çatlak nedeniyle 3 kez orijinal cam ile değişti. Buda cam olarak gözüküyor sanırım. Kaskoyu bozmuyor. Aracı 12.000 km'de 2009 Ocak'ta aldım. O günden bugüne kullandık. 3+3 = 6 yıl garantiliydi. Mecbur servise gitti. Sonraki bakımların çoğu yetkili serviste oldu. 2012'de LPG'yi ben taktırdım.

2004 model Otomatik vites Honda Jazz'ı 1,4 ES CVT  179.000 km'de BRC Sequent 24 MY-11 LPG'li buz mavisi araç var.  Araçta sunroof , çelik jant, bol sayıda hava yastığı, klima, ABS vb. donanımlar var. 2004 Jazz'ların en dolusu. Araçta bol miktarda boya var. Ama değişen hiç yok. Tüm camları orijinal Honda. Tavanda boya yok. Değişik zamanlarda sürtmeler, ufak tefek dokunuşlar nedeniyle boyanmış.  Büyük bir kaza yok. Hava yastıkları orijinal. Çekiç darbesine fazla maruz kalmadan yüzeysel boyanmış. Kaput boyanmış ama motor kısmında en ufak darbe, kurcalama yok. Ufak 2 adet TRAMER kaydı var. Dışarıdan görünür çizikleri var. Temizlik , rötuş boyası iyi olabilir. 
Expertiz raporunda motor %90 çıktı.  LPG 2014 Temmuzda 155.000 Km'de takılmış.110-120 bin bakımına kadar düzenli yetkili serviste bakım görmüş.  Yazın Öğretim üyesi bir bayandan aldım. O da başka bir öğretim üyesinden almış. Araç hep kaskolu binilmiş. Bayan bindiği için arka plaka aydınlatma ampulü gibi ufak tefek şeyleri ihmal etmiş. Onlarında çoğunu yaptırdım. Ama fren balataları , aküsü (hala garantili) , lastik değişimi gibi pahalı işler yaptırmış. küçük işleri de paradan kaçmak için değil, bilmediği için yaptırmamış. Sağ önden amortisör sesi gibi birşey geliyor. Bulamadım. Fren merkezleri elden geçti, Z rot değişti, takozlar değişti, iki  değişik rot balansçıya gittim. 3-4 usta gezdim. Yetkili servise gittim amortisörlerde hata bulamadılar. Doğru düzgün sorun bulamadılar ama ben ses duyuyorum.

Bence sizin mercedes alma vaktiniz gelmiş :) 4-5 ay önce kuzenim 2011 model C180 aldı 45 bin kmde. Piyasası temizliğine göre 90dan başlıyor 110a kadar gidiyor. MercedesBelki göz korkutuyor ancak 2 aracın yıllık bakım maliyetinin üstesinden gelen birini hiç zorlamayacak cinsten bir araç. Sadece örnek teşkil etmesi bakımından bir link paylaşıyorum.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2010-mercedes-c180-1%2C6-blueefficiency-amg-f1-orjinal-520525880/detay

Mercedes bana olmaz derseniz eğer Suv olarak Honda CRVyi tek geçerim. Gerek konfor gerek görünüm gerekse bakım açısından sizi memnun edebilecek bir suv. Yine örnek teşkil etmesi bakımından

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-50.000km-sedef-beyaz-ici-bej-navigasyon-panoramik-cam-tavan-528481734/detay

Eğer buda olmazsa 1.8 avensisde sizi yine memnun kılacaktır.

Dizel araç tavsiyesinde bulunmadım çünkü bu dediğim araçlar LPG konusunda dizelden daha az yakacaktır ve gördüğüm kadarıyla çok fazla km yapmıyorsunuz o yüzden benzinli araçlar sizi üzmeyecektir. Ama illa dizel derseniz yakıt yönünden en uygunu pejo 508 dizeli bir araştırın. Kolay gelsin :)

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Şubat 19, 2018, 08:57:07 »
İnsignia'nın 1.6 dizel otomatiği var. Neden 2.0 cdti düşünsün ki? 1.6 180lik motor hiç tutulmayan bir yakıt canavarı. Zaten ilk yıllarında üretilip kaldırıldı. Yerine makyajla beraber araca konulan, daha tutumlu olan direkt enjeksiyonlu 1.6 170 hp SIDI diye adlandırılan motor geldi. Bir de 1.4 140 beygirlik motor var tabi ilk günden beri. Onda da otomatik yok. Yeni kasayı bütçeyi aştığı için hiç söylemiyorum.

1.6 dizeli de 136 hp. Yani o kasaya göre biraz ağır gelebilir.1.4 t ve makyajlı ılan 1.6 t 170 hp de var biliyorum.1.4 t yi chipleyip 180 bg alanlar var.Ama en tutulanı 1.6t ve 2.0 cdti diye düşünüyorum.Makyajlı 170 hp olanına lpg uyumu diğerlerinden zor sanırım.1.6 t alıp lpg taktırmadan başka çözümlerle binerim ben olsam açıkçası

Ayrıca Cosmo veya sport donanım seçeneği 1.4 t de yok.Bahsettiğin aracın çok yakması normal.Çünkü cüssesi büyük bir araç. 2** kmde seyir edebilen bir araç o cüssesiyle.