Gönderen Konu: Fren balatası  (Okunma sayısı 17101 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren balatası
« Yanıtla #40 : Ocak 27, 2022, 17:34:49 »
Bence NIBK leri takmak için daha fazla beklemeyin derim,benim sattığım aracında diskleri fabrikasyondu ve 400k km'de idi NIBK balata taktıktan sonra ne ses nede toz kalmadı ve disk yüzeyi yeniymiş gibi olmuştu,diğer piyasa malı ürünlerde disk çizilirdi balata bitmeye yakında oyuntular başlardı.
haklısınız da Ümit Bey fiyatlar malum üstündeki balatalarında daha ömrü var o yüzden biraz daha kullanmak istiyorum. Eskisi gibi 100 150 TL olsa hemen değişirim
sonuna kadar toyota...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 27, 2022, 17:34:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 27, 2022, 18:04:46 »
Merhaba Mustafa bey, öncelikle yanlış anlama için özür dilerim,

Önceki iletimde fark edebildiyseniz sizi bir ürüne ikna etmeye değil, sadece bu konu hakkında doğru bilgiyi size iletmeye çalıştım, ben de sektörün içerisinde olmama rağmen Toyota dışındaki araçlarımda bu tip sorunlar ile yüzleşiyorum maalesef lakin fren sesi sorununun kesin kaynağı piyasadaki yaygın görüş gibi sadece fren balatasının olmadığı, fren balata ve diskinin uyumuna ek olarak montaj kalitesi çözümlemesine ulaştığımı belirtebilirim.

Sorununuzun kesin bir cevabı olmamak ile birlikte parça değişimi ile çözümü için deneme/yanılma yolu dışında pek bir çözüm önerisi sunamayacağım size ancak sizin NMT*********36983 şasi numaralı aracınızın fren sistemi üreticisi Galfer firması, fren balatalarınızın ve disklerinizin sağlığından eminseniz ve tek sorununuz ses ise herhangi bir ürün değişimi öncesinde fren balatalarınızı düz bir seminde zımparalayarak, fren balata arka metal tablasına en az 2mm kalacak şekilde, balatanın tam orta kısmından 1mm genişliğinde bir toz kanalı açarak, balataların kenar kısımlarına da zımpara ile pah kırarak, balataların arka metal plakalarına bakır gres, kaliper yuvasına oturan ayakların bastığı sac kısımların üzerine de ince bir tabaka halinde kauçuk gres uygulamanızı tavsiye edebilirim.
Estagfurullah @Ufuk Sönmez (16363) bey..Ozürlük bir durum yok.

Servise 2 kez bu sikayetle gittim..Pahbkirma kanal acma yaglama yaptilar.. ses %80oraninda kayboldu ama hafif durmaya yakin halen zaman zaman otme yapiyor. Yani o islemler %100 cozum olmadi..

N11 platformda ön arka Nibk balata sepetimde duruyor kampanya bekliyorum. Zahmet olmazsa dogrudan sizden temin etsem fiyat ne olur ön arka ayri ayri guncel fiyati ozelden atar misiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 27, 2022, 18:16:47 »
Estagfurullah @Ufuk Sönmez (16363) bey..Ozürlük bir durum yok.

Servise 2 kez bu sikayetle gittim..Pahbkirma kanal acma yaglama yaptilar.. ses %80oraninda kayboldu ama hafif durmaya yakin halen zaman zaman otme yapiyor. Yani o islemler %100 cozum olmadi..

N11 platformda ön arka Nibk balata sepetimde duruyor kampanya bekliyorum. Zahmet olmazsa dogrudan sizden temin etsem fiyat ne olur ön arka ayri ayri guncel fiyati ozelden atar misiniz..

Bildiğim kadarıyla N11'de şu an (yarına kadar) indirim mevcut zaten, dilerseniz direk satın almak için aşağıdaki adrese mail atabilirsiniz,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 27, 2022, 18:23:59 »
Bildiğim kadarıyla N11'de şu an (yarına kadar) indirim mevcut zaten, dilerseniz direk satın almak için aşağıdaki adrese mail atabilirsiniz,

Tesekkurler ilgi alakaniz icin. Watsup uzerinden sorayim ben oyleyse..N11 indirimi ve banka puan indirimini beraber denk getirirsem daha iyi olacak..
Selamlar 🙋‍♂️