0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Aracım LPG li 40bin km de, 20 bin km de LPG takılmış dolayısıyla 20 bin km dir LPG li biniyorum.Her 10bin km de LPG filtresini değiştiriyorum.Ancak ilk çalışmada 3-5km de olsa benzinde çalışıyor. Benzin filtresinin değişimini ne zaman yapmam gerekiyor?(Kendi kanaatim 50bin km civarında kafam rahat etsin diye değiştirmeyi düşünüyorum.)Teşekkürler.
Forumda benzinde 80bin km de bir, dizelde 40binde değişir yazılmışLPG de ise en az 100bin civarında o zaman 👍😊
100bin km. Deki tamamen benzinle kullanılmış araçlarda bile filtre çok kirlenmemiş oluyor. Lpgli ise 200bin km ye kadar yolu olduğunu düşünüyorum.
LPG'de 100 binde bir olmasının sonucuna nasıl vardınız ?Mesaj Birleştirildi: Eylül 28, 2019, 13:34:24Bir filtreyi bu kadar uzun süre kullanılması bence pek uygun değil, herşeyin periyodik zamanına uymak gerek.
Anılcım, Mazdam'da 100bin km.de değiştirmiştim, hiçbir sıkıntısı yoktu. Zaten lpg kullanımıyla benzin kullanımı çok düşüyor, bu da filtrenin ömrünü uzatıyor. Zaten çoğu modelde benzin deposunun şamandırasına yakıt pompasıyla birlikte koyuluyor. Bunları da yetkili servis zaten değiştirmiyor. Yakıt pompası bozulunca filtreyle birlikte değişiyor. 20-30 senedir benzin filtresi değişmemiş corollalar yollardadır eminim.
Ayriyetten, 2013-2018 arası corollalar da benzin filtresi bulunmuyormuş bunuda öğrenmiş olduk