0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet bey öncelikle geçmiş olsun.Sonra da D.Bakır'a ve Polis evine selamlar.Adnan beyinde dediği gibi körük yırtılınca içine toz ve pislik girince akis kafası zarar görmüş.Körüğün değişimi zahmetli ve masraflı bir iştir.Ayın 15'ine kadar yüksek hızlara çıkmadan kullanın aracınızı.Toyota'lar da akis kafası pek kırılmaz ama kul yapısıdır belli de olmaz.Ay başında bir çift akis başı ve körüklerini ve de ustanızın istediği parçaları alıp zaman geçirmeden yaptırın.Akis başında ve körüğünde kesinlikle ucuzuna kaçmayın.Size önerim körüğü servisten orjinal alın.Yan sanayi planlar çabuk deforme olurlar..Bizzat başıma geldi çünkü.Akisleri 1.ci olmasada ikinci kalite alabilirsiniz....
Ben ucuzamı yaptırdım o zaman.Ama siz muhtemelen yetkili serviste yaptırdınız.
Mehmet bey sorunuza en net cevabı ben vereyim.Çünkü aynı şeyi ben yaşadım ve bugün aks kafaları değiştirdim.200 lira.Önce ufaktan tıkırtı sesi vardı.Her geçen gün artmaya başladı.Mecburen o şekilde kullanmak zorunda kaldım.Bugün baktık içindeki bilyeleri tutan aksam kırılmış...Hatta bir taraftaki öyle bir geçmişki içine çıkarmak için tornacıya götürdüler.Anlayacağınız 200 lira verdim.Aks kafaları körükler dahil tanesi 55 lira.İşçilik 55 lira.Ve şanzıman yağımıdır nedir 40 lira...Toplam 200 liraya iki tarafıda değiştirdik.
Bu arada o körüklerin kelepçelerinin tam oturduğundan ve yerinden çıkmadığından işçilik sonrası emin ol.
Tamamen kullanıma, araç yüküne, yol durumuna ve düzen ayarlarına bağlı aks mekanik parçalarının ömrü. Tabi jantın ya da modifiye janta uygun düzen ayarlarının araca uygun olmaması da buna sebep olabilir. Değişik kalitelerde ürünü piyasadan bulabilirsin Mehmet ama körükler dahil sadece üzerinde ''made in Japon'' yazmasına bile güvenme. 10Tl lik körükler muhtemelen 2. sınıfdır. Ama daha kalitelisi de 12-14'ü geçmez diye düşünüyorum. Parçaları detaylı olarak bir sorayım, çeşitli kalitelerdekiler için. Ben aks körüğünde çatlamalar gördüğümde dahi değiştirtirdim. Bu arada o körüklerin kelepçelerinin tam oturduğundan ve yerinden çıkmadığından işçilik sonrası emin ol.