Gönderen Konu: Ona bir kez daha sarılın...  (Okunma sayısı 3213 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ona bir kez daha sarılın...
« : Mart 25, 2009, 11:45:46 »

Hala sizinleyse!!!

1 yaşınızdayken sizi elleriyle besledi ve yıkadı. Bütün gece ağlayıp onu uyutmayarak teşekkür ettiniz.

2 yaşınızdayken size yürümeyi öğretti. Size seslendiğinde odadan kaçarak teşekkür ettiniz.

3 yasınızdayken size özenle yemekler hazırladı. Tabağınızı masanın altına dökerek teşekkür ettiniz.

4 yaşınızdayken elinize rengârenk kalemler tutuşturdu. Evin bütün duvarlarına resim yaparak teşekkür ettiniz.

5 yaşınızdayken sizi cici kıyafetlerle süsledi. Gördüğünüz ilk çamur birikintisine atlayarak teşekkür ettiniz.

6 yaşınızdayken okula kadar sizinle yürüdü. Sokaklarda 'GİTMİYCEEEEEEEM' diye ağlayarak teşekkür ettiniz.

7 yaşınızdayken size bir top hediye etti. Komşunun camini kırarak teşekkür ettiniz.

9 yaşınızdayken size dualar öğretti, siz her seferinde unutarak teşekkür ettiniz.

11 yaşınızdayken sizi arkadaşınızla sinemaya götürdü 'Sen bizimle oturma' diyerek teşekkür ettiniz.

12 yaşınızdayken zararlı TV programlarını seyretmenizi istemedi. O evde değilken hepsini izleyerek teşekkür ettiniz.

19 yaşınızdayken okul masraflarınızı karşıladı, sizi arabayla kampusa götürdü ve eşyalarınız ı taşıdı.

Arkadaşlarınız alay etmesin diye kampus kapısında vedalaşarak teşekkür ettiniz.

21 yaşınızdayken iş hayati ve kariyerinizle ilgili size fikir vermek istedi. 'Ben senin gibi olmayacağım' diyerek teşekkür ettiniz.

22 yaşınızdayken kep giyme töreninizde size gururla sarıldı. Avrupa seyahati için para isteyerek teşekkür ettiniz.

25 yaşınızdayken düğün masraflarınızı karşıladı, sizin için hem mutlu oldu hem çok duygulandı. Siz dünyanın bir ucuna taşınarak teşekkür ettiniz.

30 yaşınızdayken bebek bakimi hakkında size akil vermek istedi. 'Artik bu ilkel yöntemleri bırak' diyerek teşekkür ettiniz.

40 yaşınızdayken sizi arayıp bir akrabanızın doğum gününü hatırlattı. 'Anne işim başımdan aşkın' diyerek teşekkür ettiniz.

50 yaşınızdayken o çok hastalandı, hafta sonunda onu görmeye gittiğinizde mutlu oldu.
Ona yaşlıların çocuk gibi nazlı olduğunu söyleyerek teşekkür ettiniz.

Derken bir gün..... o öldü.
O güne kadar onun için yapmadığınız ne varsa, o anda kalbinize bir yıldırım gibi düştü....

VE BİR HİKAYE:

Evin telefonu sabaha karşı üç buçukta çaldı. Uyku sersemi adam telefonu açtı.
Telefondaki ses annesine aitti.
Telaşlandı, korktu başlarına bir şey mi gelmişti?
Annesi: 'Nasılsın oğlum iyi misin?' diye sordu.
Oğlu şaşkın bir ifadeyle: 'İyiyim anne hayırdır bir şey mi oldu siz iyi
misiniz?' dedi.
Annesi: 'Biz iyiyiz bir şeyimiz yok sadece sesini duymak istedim' dedi.
Oğlu da: 'Anne bunun için mi aradın saat sabahın üçbuçuğu yarında
konuşabilirdik' diyince annesi de: 'Rahatsız mı ettim oğlum?' dedi.

Oğlu: 'Evet anne rahatsız ettin' diyince annesi:

'30 sene önce sen de beni bu
saate rahatsız etmi ştin, doğum günün kutlu olsun'

EĞER HALA SİZİNLEYSE, ŞİMDİ ONU HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK SEVİN....

Mailime  gelmiş  arkdaşlar sizlerle  paylaşmak istedim.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Ona bir kez daha sarılın...
« : Mart 25, 2009, 11:45:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Ona bir kez daha sarılın...
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2009, 11:58:37 »
Annelerin hakkını nasıl öderiz acaba? Paylaşım için teşekkürler Osman Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2009, 12:00:37 »
Rica ederim. Haklısınız Hakkı Bey, su götürmez  bir  gerçek, nasıl ödeyeceğiz haklarını ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2009, 12:34:36 »
 Paylaşımınız için teşekkürler.Aynı konuyu ben yazacaktım, fakat benden önce davrandınız. İnsan kendi ve annesi genç yaşta ise, o zaman pek bir şey anlamıyor.Ancak yıllar geçip siz 50-60, anneniz 70-80 yaşına geldiği zaman çok şeylerin kaybolduğunu ve bir daha geri gelmiyeceğini anlıyorsunuz.Hele bir de dimdik ayakta ve çok dinç olan bir anneniz aniden 85 yaşında yatağa düşerse, işte o zaman sonun yavaş yavaş yaklaştığını hissederek iki elinizi başınızın arasına alıp düşünmeye başlıyorsunuz.Gerilere gidiyor, çocukluğunuz gözünüzün önünden geçiyor, eski resimleri karıştırıyorsunuz,bir an mutlu olur gibi gülümsüyorsunuz, sonra bir bakıyorsunuz ki, annenizle beraber yaşayacak çok az zaman kalmış.İşte hayatın en acı gerçeği burada yeniden başlıyor.
   Evet arkadaşlar, bir cümle vardır ; '' allah uzun ömür versin'' deriz. Sırf kendimizi teselli etmek için söylenen bir sözdür.Sonun yaklaşmasını istemediğimizden söyleriz. Aslında gerçekler hiç öyle değildir.Sizin hayatınızı bir anda değiştirir.Sonra hayat devam eder ve geride bazı pişmanlıklar kalır.Bu pişmanlıkları yaşamamak için her şeyin değerini birlikte yaşarken vermeliyiz.
  Kendimden bir örnek vereyim ; Benim annem 85 yaşında(Görünüm 75-80), allah ömür verirse 1 Nisanda yaş günü, 86'ya basacak. Çok dinç ve hayatı seven birisidir.
   10 gün önce bir bel ağrısı başladı.Magnetik Rezonans(MR) çektirdik. 3 yerde fıtık ve sinirlerin geçtiği kanalda daralma, disklerde deformasyon görüldü.Ameliyat olma imkanı yok.Devamlı ağrı iğnesi yapılıyor.yatakta zor dönüyor.
  İşte arkadaşlar, bunlar hep sonun başlangıcıdır. Bu üzüntülerin içine geçmişte bilerek veya bilmiyerek yaptığımız hatalar eklenirse, vicdan azabı bizi hiç bir zaman yalnız bırakmaz.
  Her şeyin yaşarken kıymetini bilelim. Allah ölen anne ve babalarımıza tanrıdan rahmet, yaşayanlara ise sağlık ve mutluluk versin.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2009, 13:40:39 »
Bu güzel ve anlamlı paylaşım için teşekkürler osman abi. Sizlerinde söylediği gibi, annelerimizin haklarını kesinlikle ödeyemeyiz. Umarım kıymetlerini kaybetmeden anlarız. Gerçektende ana gibi yar olmaz. Annelerimizin bizlere karşı olan karşılıksız sevgilerini onlardan başka kimsede bulamayız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2009, 14:45:13 »

Annesi özelliklemi o saatte aramış, amacı neydi acaba, yoksa kadıncaaz az buçuk bunamışmı :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2009, 14:50:42 »

Annesi özelliklemi o saatte aramış, amacı neydi acaba, yoksa kadıncaaz az buçuk bunamışmı :wacko:

Bunamış bile  olsa  anneye  verilecek cevap o  olmamalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2009, 15:12:23 »
bunama değilde bence o saatlerde doğmuş olabilir o kişilik......
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2009, 15:15:00 »
Haklısınız,  hikayeye göre  zaten  annesi  o zatı,   o saatte doğurmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2009, 16:37:41 »
Allah-u Teala Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır: "Rabbin ondan başkasına ibadet etmemenizi ve anne babaya iyilik etmenizi emretmiştir. İkisinden birisi yahut her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara öf bile deme; onları azarlama onlara güzel söz söyle; onlara rahmet ve şefkat dolu tevazu kanadını ger. Onlara alçak gönüllü ve şefkatli davran ve onlar hakkında dua edip şöyle de: Ey Rabbim, bunlar küçükken beni nasıl yetiştirip büyüttülerse, sen de onlara merhamet et, acı." (İsra Suresi, ayet 23-24)                                                                 Yine Resul-i Ekrem'den (s.a.v) şöyle nakledilmiştir: "Cennet annelerin ayağı atındadır."[     
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2009, 16:48:53 »
islamiyet , diğer bütün dinler gibi hep en iyi en güzel olanı önerir, ama ne olur dini buraya taşımayalım, burası bir otomobil sitesi, mesçit değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2009, 17:02:57 »
Herhangi bir dayatma veya ayrımcılık olmadığı sürece bence sakıncası yok Kemal Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2009, 17:09:55 »
Kemal bey neden rahatsız oldunuzki anlam veremedim ben çokta şaşırmış durumdayım şu an tepkinize.Arkadaşlar soruyorum size benim eklediğim yazı  çokmu şaşma geliyor bu sizi rahatsız ettimi.Ben burada konuyla ilgili olarak ekledim.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2009, 17:34:11 »
Kemal bey neden rahatsız oldunuzki anlam veremedim ben çokta şaşırmış durumdayım şu an tepkinize.Arkadaşlar soruyorum size benim eklediğim yazı  çokmu şaşma geliyor bu sizi rahatsız ettimi.Ben burada konuyla ilgili olarak ekledim.

Fatih Bey, siz referansını da vererek, herhangi bir dayatma içermeyen bir mesajı bizlerle paylaştınız. Mesajınızda hiç bir art niyet ya da kurallara aykırı bir durum yoktur. Bence konuyu burda kapatalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2009, 19:43:15 »
  Güzel bir hikaye.Osman bey paylaşımınız için teşekkürler.Bu bana Babalar için okudugum bir hikayeyi hatırlattı.Hemen bulup burada sizlerle paylaşayım..Annenin "sen beni hep bu saatlerde uyandırırdın" sözüne örnek bir hikaye..Adı Karga...
                                          K A R G A
Değerini bilmemiz gerekenlere yeterince sevgimizi  gösteriyomuyuz acaba.

80'ine merdiven dayamış yaşlı baba ile onu ziyarete gelen 45 yaşında ve saygın bir işi olan- oğlu salonda oturuyorlardı.

Hal-hatırdan, çoluk-çocuktan, havadan-sudan sohbet ettikten sonra oğlu susmuş, ayrılmanın sinyalini vermişti.

O anda üzerinde oturdukları sedirin yanındaki pencerenin pervazına bir karga kondu.

Yaşlı baba kargaya gülümserek biraz baktıktan sonra oğluna sordu: "Bu ne oğlum?"

Oğlu şaşkın, cevapladı: "o bir karga baba"

Yaşlı baba kargaya biraz daha baktıktan sonra yine sordu: "Bu ne oğlum?"

Oğlu daha da şaşkın, yine cevapladı: "Baba, o bir karga"

Karga hâlâ pervazda, komik hareketlerle başını sağa sola çeviriyor, başını yan yatırıyor, havaya bakıyor, sonra başını yine onlara çeviriyordu. Yaşlı baba üçüncü defa sordu: "Bu ne?"

Oğlunun şaşkınlığı sabırsızlığa dönmüştü: "O bir karga baba, üç oldu soruyorsun. Beni işitmiyor musun?"

Yaşlı baba dördüncü defa da sorunca oğlunun sabrı taştı ve sesini yükseltti: "Baba bunu neden yapıyorsun? Tam dört defadır onun ne olduğunu soruyorsun, sana cevap veriyorum ve sen hâlâ sormaya devam ediyorsun. Sabrımı mı deniyorsun?"

Babası -yüzünde hâlâ bir gülümseme- yerinden kalktı, içeri odaya gitti ve elinde bir defterle döndü. Bu bir hâtıra defteriydi. Oturdu, sayfalarını karıştırdı ve aradığını buldu. Sevgiyle gülümseye devam ederek sayfası açık bir vaziyette defteri oğluna uzattı ve o sayfayı okumasını söyledi.

"Bugün 3 yaşındaki minik yavrumla salondaki sedirde otururken yanıbaşımızdaki pencerenin pervazına bir karga kondu. Oğlum tam 23 defa onun ne olduğunu sordu. 23 soruşunda da ona sevgiyle sarılarak, onun bir karga olduğunu söyledim. Rahatsız olmak mı? Hayır! Onun sorusunu masumca tekrar edişi içimi sevgiyle doldurdu."

Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 25, 2009, 22:46:47 »
Evet bu hikayeyi de biliyorum. Çok anlamlı. Paylaşımınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 25, 2009, 23:00:38 »
  Eklediğim hikaye anne ve babamla konuşurken daha çok dikkat etmeme yaradı.Artık kelimelerimi daha bir seçerek konuşuyorum.Dikkatli ve özenerek....Onlar bizim her şeyimiz.Allah yokluklarını göstermesin bizlere...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Mart 26, 2009, 10:50:16 »
Özcan kardeşim süperdi valla. Gözlerim doldu. Konuya babalrıda kattığın için ayrıca teşekkürler.

Anne yada baba. Hiç fark etmez. Her ikisi için geçerli bi konu, Fatih kardeşimizin ayet'in mealinde de açıklandığı gibi Allah bile ayırmamış "anne ve babanız" demiş. Varken değerleri bilinmez. Yokluklarında ise hep aranırlar. Ama dünyanın düzeni bu. Bir gün doğduğumuz gibi, bir günde öleceğiz. Allah hepimize ölümün bile hayırlısını nasip etsin. Allah anne ve babalara sabır versin. Evlat yetiştirmek, hele hele bu zamanda yetiştirmek çok zor. Gece uykuısuz kalıp sabah erkenden iş için yollara düşmek. Hele annelerde çalışıyosa. Sabır, sevgi, anlayış ve hoşgörü. Çocuklarımız Allah'ın bize bir emanetidir. Ve bu emanetler en değerli emanetlerdir. Bu emanetler büyüyünce, biz artık yaşlılıklarımızda (Allah ömür verirse) onlara emanetiz. Gelin görünki bir çok evlat bu değerli emanetlerine ya sahip çıkmıyor yada huzur evlerine kapatıyor. Bir bebek nasıl sevgi şevkate muhtaçsa, bir yaşlı insanda aynıdır. Ve her zaman bekler bunu evlatlarından. O yüzden bebeğimizi nasıl seviyorsak, yaşlılarımızada aynı sevgi ve şevkati göstermeliyiz. Anne yada baba olarak ayırmadan.

Bu arada değinmeden geçemeyeceğim "sohbet" başlığı içinde bir konu ve konu otomobiller, modifiye yada araç problemi değil, yada o başlıklar altında bir konu değil. Burası mescit bi kere o kelime mesçit de değil düzeltirim Kemal bey diyerek; tepkinizi anlayamadık. Din taşınmaz. Din her yerde olağan bi şeydir. İnsanların içinde olay bi şeydir. Ve arkadaşımız sağlam bir dayanaktan Yüce Allah'ın kitabından bir ayetle bunu açıklamış. Bunda bizi bir şey göremedik. Siz ne gördünüz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 26, 2009, 16:52:32 »
Annem şu an burada değil, yurt dışında ablamın yanında. 2 hafta daha orada kalacak. Böyle bir psikolojideyken bu yazı çok duygulandırdı valla beni
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #19 : Mart 26, 2009, 17:32:21 »
Osman bey çok teşekkür ederim, gerçektende hep hatırlanması gereken konulardan birisi, dünyadaykende ahiret yurdundaykende hep ziyaret edilmeli hayırdua edilmeli anne-babamız ve büyüklerimiz, bizim ailemizde de bu değerler çok önemlidir ama yavaş yavaş yitirildiğini görerek üzülüyorum...
Tekrar teşekkürler

Ayrıca Kemal Bey bu mesaja neden karşı çıkmamış anlamadım burası bir otomobil sitesi değilmi? Anne - Baba hakkını yada değerini anlatan yada genel sosyal mesajlar veren bir site değilki, sadece otomobillerden bahsetmemiz lazım lütfen!!!
Fatih bey genel anlamda gördüğüm kadarıyla olaylara ve konulara islam çerçevesinden bakıyor ve bunu mesajlarında da vurguluyor bunda ne varki?
Özellikle bu tarz mesajlardan rahatsız olanları ve yazanları imam-din öğretmeni gibi görenleri birtürlü anlayamıyorum, rahatsız olan - ağırına giden varsa açıkça söylesin arkadaşlar.
Haklı tepkimi anlayışla ve objektifçe karşılayacağınızı düşünüyorum.

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...