Gönderen Konu: Ona bir kez daha sarılın...  (Okunma sayısı 3250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Ona bir kez daha sarılın...
« Yanıtla #20 : Mart 26, 2009, 17:41:38 »
Osman bey çok teşekkür ederim, gerçektende hep hatırlanması gereken konulardan birisi, dünyadaykende ahiret yurdundaykende hep ziyaret edilmeli hayırdua edilmeli anne-babamız ve büyüklerimiz, bizim ailemizde de bu değerler çok önemlidir ama yavaş yavaş yitirildiğini görerek üzülüyorum...
Tekrar teşekkürler

Ayrıca Kemal Bey bu mesaja neden karşı çıkmamış anlamadım burası bir otomobil sitesi değilmi? Anne - Baba hakkını yada değerini anlatan yada genel sosyal mesajlar veren bir site değilki, sadece otomobillerden bahsetmemiz lazım lütfen!!!
Fatih bey genel anlamda gördüğüm kadarıyla olaylara ve konulara islam çerçevesinden bakıyor ve bunu mesajlarında da vurguluyor bunda ne varki?
Özellikle bu tarz mesajlardan rahatsız olanları ve yazanları imam-din öğretmeni gibi görenleri birtürlü anlayamıyorum, rahatsız olan - ağırına giden varsa açıkça söylesin arkadaşlar.
Haklı tepkimi anlayışla ve objektifçe karşılayacağınızı düşünüyorum.

Selam ve dua ile
Saygılar...
Aynen katılıyorum. Dini konular sadece mescit'de konuşulur diye bir kaide yoktur. Ayrıca fatih arkadaşımız burda sadece kaynak göstererek bir örnek vermiş. Vaaz vermemiş...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 26, 2009, 17:41:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 27, 2009, 00:50:25 »
Annem şu an burada değil, yurt dışında ablamın yanında. 2 hafta daha orada kalacak. Böyle bir psikolojideyken bu yazı çok duygulandırdı valla beni
  Erhan anacığın gelmedi mi hala.Benim annem 17'sinde şükür sağ salim geldi Almanya'dan.Senin anneninde yolu açık olsun.Kazasız belasız kavuşturmak nasip etsin Allah'ım..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 27, 2009, 14:26:42 »
Eyvallah abicim.
Yok be Abi gelmedi henüz. Her zaman gidilmiyor gitmişken kalsın istedik biraz. Onun için de iyi oldu :) Az kaldı ama :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 27, 2009, 14:37:33 »
essalmünalyküm ve bereket ve rahmet ey türk-ül cemmiyyet

ehlen ve sehlen yaa fatih kardeş;kurandan sureler falan yazınca biraz şaşırdım, önce arapça yazmaya başladın sanmıştım

moda oldu artık nasıl olsa, bende yazılarıma böyle başlayayım dedim,

arkadaşlar, bütün dinler güzeldir
bizim dinimiz en güzelidir
inançsız insan yaşayamaz
ama güzel dinimiz her alanda bir yaşam biçimi olmamalı
Bu forumu diğerlerinden farklı olduğu için seviyordum
açma sapan bir özeti olan , "nick" kullanılmadığı için
Türkçe kulanımına çok dikkat edildiği için
Yoğun bir Atatürk sevgisi olduğu için
Üyelerinin  yüksek kültür düzeyinde olduğu için
arkadaşlar espriden, şakadan  anladığı için
gereksiz sataşma ve dalaşmalar olmadığı için.....

Ama görüyorumki her şey gibi forumun içeriğide şekil değiştiriyor, başta dil , sanırım arkasındanda konular....

hudahafiz ey cemaat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 27, 2009, 14:40:42 »
Değişen bir şey yok Kemal Bey, bizler burdayız ve hep aynıyız :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Mart 27, 2009, 14:53:02 »
Ya Kemal abi bari başta yazdıklarını doğru düzgün yazsaydın....Madem yazıyorsun !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mart 27, 2009, 14:53:45 »
Dağhanı çok özlüyorum, bu konularda çok duyarlıydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 27, 2009, 14:56:28 »
  Merak etme Kemal abi.40 gün sonra artık o bir sivil olacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 27, 2009, 15:09:09 »

Hamdolsun, bizler de duyarlıyız Kemal Bey :) Gönlünüz ferah olsun.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 27, 2009, 15:47:11 »
Arkadaşlar konuyu uzaktan takib ediyorum böylesine duyarlı güzel bir konuyu bu tarz gereksiz bir tartışmaya taşınması beni üzdü
Ve ne kadar uzak kalmak istesemde yazmak istedim

Kemal bey burası aynen dediğiniz gibi toplumun herkesiminden insanların düşünceleri (her ne kadar farklı olsada) ve dostluklarını paylaştığı bir yer olduğunu hatırlatmak isterim.
Türkcenin düzgün kullanıldığı niclerin olmadığını hatırlatıyorsunuz ama yaşınız 158 olarak gözüküyor

Zaten aktif üye sayımız çok fazla değil var olan aktif Fatih arkadaşımız gibi arkadaşlarında kırılarak yok olmasını istemeyiz
Bilmem farkettinizmi o cevabından sonra başka bir şey de eklemeden uzaklaşmış Herkezi Dostluk adına Saygı ve Sevgiye Davet ediyorum.
Lütfen Konuya kaldığımız yerden devam edelim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 27, 2009, 15:50:03 »
sendemi bürütüs....!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mart 27, 2009, 16:24:31 »
Arkadaşlar konuyu uzaktan takib ediyorum böylesine duyarlı güzel bir konuyu bu tarz gereksiz bir tartışmaya taşınması beni üzdü
Ve ne kadar uzak kalmak istesemde yazmak istedim

Kemal bey burası aynen dediğiniz gibi toplumun herkesiminden insanların düşünceleri (her ne kadar farklı olsada) ve dostluklarını paylaştığı bir yer olduğunu hatırlatmak isterim.
Türkcenin düzgün kullanıldığı niclerin olmadığını hatırlatıyorsunuz ama yaşınız 158 olarak gözüküyor

Zaten aktif üye sayımız çok fazla değil var olan aktif Fatih arkadaşımız gibi arkadaşlarında kırılarak yok olmasını istemeyiz
Bilmem farkettinizmi o cevabından sonra başka bir şey de eklemeden uzaklaşmış Herkezi Dostluk adına Saygı ve Sevgiye Davet ediyorum.
Lütfen Konuya kaldığımız yerden devam edelim ;)

Aydın Bey bizde aynı şeyleri anlatmaya çalışıyoruz ama Kemal Bey anlamamakta ve buna direnmekte ısrarcı sanırım,

-Türkçe kullanımına dikkat eden kesim sizin dışınızdaki kesim Kemal bey, zira mesajlarınız incelendiğinde bu çok net olarak görülüyor,
-ALLAH ın selamını kendi çapınızca hafife almışsınız ve adınıza üzülerek söylüyorumki bu güzel selamı dahi yanlış yazmışsınız,
-Güzel ülkemizin birçok yerinde insanlar bu ve benzeri güzel selamlarla birbirlerini karşılıyorlar, anlamıda ''ALLAH ın Rahmeti ve bereketi üzerinize olsun'' demektir, umarım anlayabilirsiniz
-Yani bu bir moda değil yıllardır süregelen sıcak-samimi ve (anlamı itibariyle) bence en anlamlı selamlaşma tarzı, bilmediğiniz için sizin adınıza üzüldüm doğrusu, halbuki sizde yüksek kültür düzeyinde bir üyesiniz
-Fatih Bey in dini perspektiften bakarak yazdığı mesajı baz alarak forumun şekil değiştirmesine yormanızda ayrı bir kabiliyet meselesi bunun için sizi ayrıca tebrik ediyorum,
-Amacım bilginizi eleştirmek yada bilgi vermek asla değil fakat dinin yaratılış ve insanlara gönderiliş amacını doğru kaynaklardan araştırmanızı tavsiye ederim
-Forumda Türkçe kullanılıyor, kimsenin dil değiştirdiği flan yok, kullanılan kelime ve cümleler hayatımızın içinde daima olanlar, forumda da ilk defa kullanılmış değiller, (Bkz. arama butonu)
-Ayrıca yönetici arkadaşlar buradalar, gerekli her duruma gerektiği gibi müdahale ediyorlar zaten, endişe etmeyin.

Bu mesajımıda anlayışla ve objektifçe karşılayacağınıza inanıyorum

Kimse bu konuda henüz benim kadar belirgin mesajlar yazmadığı için belkide birilerine göre sivriliyorum, fakat yazmak durumundayım,

Kemal Bey yazdıklarınızı gözden geçirerek foruma eklemenizi ve dikkatli olmanızı rica ediyorum,

Fatih bey selamlaşma üzerine gayet normal bir konu açmış; o mesajda saçma sapan yerlere çekilmişti, zira bu mesajından sonra da kendisinin alınacağını düşünüyorum Aydın bey gibi...

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 27, 2009, 16:38:45 »
sendemi bürütüs....!
sizi saygıya düzgün Türkceye davet ediyor, kınıyor ve ilk defa  (-)veriyorum
Aydın Bey bizde aynı şeyleri anlatmaya çalışıyoruz ama Kemal Bey anlamamakta ve buna direnmekte ısrarcı sanırım,

Fatih bey selamlaşma üzerine gayet normal bir konu açmış; o mesajda saçma sapan yerlere çekilmişti, zira bu mesajından sonra da kendisinin alınacağını düşünüyorum Aydın bey gibi...

Selam ve dua ile
Saygılar...
+1
Efe bey Size katılıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #33 : Mart 27, 2009, 22:28:42 »
Beni anlayışla karşılayan arkadaşlara teşekkür ederim.Niyetim burada tartışma ortamı yaratmak değil hiçbir zamanda olmadı..Kemal bey beni yanlış anlamış olabilir veya öyle anlamak istemiş olabilir.Herkes düşüncesinde özgürdür kimseyede kırgın değilim.Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma !
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 28, 2009, 00:09:44 »
Tartışmayın, Annelerinizi çok sevin, birbirinizi sevin, sevgisiz kalmayın. 
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 28, 2009, 09:18:07 »
Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma !
Fatih arkadaşım çok güzel bir konuya değinmiş bu konu ile uyumlu

Annelerimizin bize verdiği sevgi ve şevkate karşılık saygımızı hiç yitirmemeliyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 30, 2009, 15:44:32 »
...
Ama görüyorumki her şey gibi forumun içeriğide şekil değiştiriyor, başta dil , sanırım arkasındanda konular....
...

Endiselerinizi anliyorum Kemal Bey.
Bu forumda 4 yildir belirli bir cizgimizi koruyoruz. Bundan sonra da bu cizgiden cok daha farklilasacagimizi sanmiyorum.

Son zamanlarda, dini hikayeler ve benzeri konularin sayisinda bir artis var.
Ama ülkenin gündemi sanki konusulacak baska birsey yokmus gibi bu konulara kitlendigi icin ister istemez buraya da yansiyor.
Issizlik, ekonomi, sirketler, gecim zorlugu arttikca insanlar maneviyata daha önem verir hale geliyorlar.

@Tüm üyelere hatirlatma:
- ne konuda yazarsaniz yazin, lütfen Türkce yazin.
- sectiginiz konular ayrimcilik, baskalarini rencide edici sekilde olmamali.
- anlatim tarziniz ve düsüncelerinizi nasil savundugunuz cok önemli. Birbirinize saldirmadan, mantik cercevesinde, karsilikli saygiya dayanarak yazin.

Iyi günler.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 01, 2009, 00:40:25 »
ben izmirde yaşıyorum, burası nispeten kendini koruyabilen bir kent, ama istanbulda bazı semtler buram buram arabistan kokuyor, ara sıra gittiğimde sokaklarda arap kıyafetli ve biçimli, (sakal falan) insanlar görüp üzülüyorum, koca ist. böyleyse garibim anadolu nasıldır acaba diyorum, Atatürk ülkeyi modernleştirmek, batılı medeniyetler seviyesine çıkarmak için ne büyük emekler sarfetmişti, başarmıştıda, ama ne yazıkki o dönemlerin çok çok gerisine doğru gitmekteyiz, bunun etkileri forumlardada görülmeye başladı, başta anlatım tarzı, ifadeler ve devamında konular....bu site en son dejenere olur diye düşünüyordum, ama sanırım yanılıyorum, her yerde olduğu gibi buradada tema değişmiş, sanırım katılım aktiviteleride azalmış, .. böyle olmamalıydı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 01, 2009, 09:47:07 »
Bu arada yazdiklarimi sizi korumak icin yazmadim Kemal Bey.
Bence endiseniz toplum icin gecerli olsa da, bu forum icin yersiz oldugunu düsünüyorum.
Arti ne kadar hakli olsaniz olmasaniz da, bu tarz yazmanizi ben hos karsilamadim. Bir bulusma da bir sohbet icerisinde espri ile karisik söylenebilecek birseyi burada yazinca, yanlis anlasilmalara yol acmasi kacinilmaz.

Forumdaki üyelerin cok büyük bir bölümünün bu olgunluga eristigini düsünüyorum. Digerleri de ya forumla beraber gelisecekler, ya da elenip gideceklerdir.

Bu yüzden forumda ayrimcilik yaratmaya hic gerek yok. Arti eger böyle bir sey oldugunu düsünüyorsaniz, burada forum elden gitti vs tarzi söylemler yerine daha yapici sekilde yaklasirsaniz, sonuc alabilirsiniz. Ama su yaptiginiz tarz bir yaklasim ile ancak tepki cekersiniz. Lütfen bundan sonra daha yapici bir sekilde problemlere yaklasin. Aksi takdirde kurallari uygulamak zorunda kalacagiz.

Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 01, 2009, 12:14:57 »
Konunun siyaset içermeye başladığını düşünüyorum. Takip ettiğim forumlarda siyaset konuşulmaya başlanıyorsa ortamında tadının, samimiyetin ve dostluğun kaybolmaya başladığını gözlemlemişimdir. Burada her kim siyaset yapıyorsa kurallar uygulanır zaten. Bence Kemal bey aşırı duyarlılık göstermiş ve konuyu farklı bir boyuta taşımış. Daha fazla tartışmaya sebep olmaması açısından bu konunun kilitlenmesini öneriyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"