Otomatikte hiç böyle sorun yok. Çok enteresan. Eski yarisimde 0,5 sn gibiydi. Ama boğaz kelebeği temizliği ve periyodik bakım sonrası baya azalıyordu bu şikayetim. Ama yeni araçta böyle bir durum olamaz. En mantıklısı servise göstermek. Bir de manuel olması sebebiyle yeterli torku veremez atmosferik motor. Yüksek devirde deneyin bir de pedala basınca tepki süresini, daha net fikir verir diye düşünüyorum.
Cevabınız için teşekkürler öncelikle.
Gaz tepkisini, boşta, viteste, rolantide, 2000, 3000 devirlerde denedim sonuç aynı maalesef.
gecikme sadece devir yükselirken değil düşerken de oluyor.
Serviain açıklanasını da yazacağım muhakkak.
3 aydır ne çektiğimi bir ben bişiyorum çünkü
Merhabalar bende aracımı yeni aldım. Serviste 6750 gibi yüksek bir meblağ isteyince lpg taktirmadim ama 2 3 bin km olunca araç taktirmayi düşünüyorum bir araştırma yaptım BRV PLATINUM fiyatı çok pahalı geldi Brc Comfort ve Prins technomax önerdiler. Platinium biraz pahalı geldi bana ama diğer ikisi makul gibi piyasaya göre sizin önerebileceğiniz Ankarada hatta tavsiye edebileceğiniz usta var mı acaba
Merhabalar bende aracımı yeni aldım. Serviste 6750 gibi yüksek bir meblağ isteyince lpg taktirmadim ama 2 3 bin km olunca araç taktirmayi düşünüyorum bir araştırma yaptım BRV PLATINUM fiyatı çok pahalı geldi Brc Comfort ve Prins technomax önerdiler. Platinium biraz pahalı geldi bana ama diğer ikisi makul gibi piyasaya göre sizin önerebileceğiniz Ankarada hatta tavsiye edebileceğiniz usta var mı acaba
Ankara'da Quattro Garage Bekir bey tek adres olmalı. Yakıt bölümünde Lpg Tavsiyeleri başlığı altından devam edebiliriz.
Toyota bir arabayı ilk kez kullanıyorum ve forumdaki arkadaşlar benden daha tecrübelidir diye tahmin ediyorum.
Forumda araştırdım ancak benzer sorunla ilgili yazan görmeyince ben yazmak istedim.
Bundan önce, Toros'tan Symbol'e; VW grubundan, Volvo'ya çok sayıda aracı uzun süreli(en az 2 sene) kullandım, tecrübe etme imkanım oldu.
Ancak nedense aradan 3 aydan fazla zaman geçmesine Corolla'nın gaz tepkilerine bir türlü alışamadım.
Çoğu kişi, debriyaj pedalının yukarıdan kavramasından şikayetçi ancak benim esas sorunum; motorun gaz pedalına tepki verme süresinin 1 saniyeye yaklaşması.
Mesleğim ve işim gereği otomobil teknolojisi hakkında yeterliliğe sahibim ve sürücü belgemin sınıfı itibariyle ağır vasıta da kullanıyorum.
Sorununun yazılımsal olduğu belli.
Haftada ortalama 1 kez aracı stop ettiriyorum yukarıdan bahsettiğim sebepten. Bir süre sonra, acemi sürücüymüşüm gibi trafik ortasında kalıyorum.
Önümüzdeki hafta aracı servise hatta birkaç farklı servise götürmeye karar verdim.
Benzer sorunu yaşayan, yaşayıp atlatan var mıdır acaba forumda?
Kendi yazdığım soruna yaklaşık 3 yıl sonra tanı koyabildim:
Durum şu ki, firma bilgisi vermeyeceğim, yakıt aldığım akaryakıt firmasını değiştirdikten sonra sorun çözüldü.
Artık, eğer yanlışlıkla az gaz verme ya da debriyajı kaçırmadığım sürece araç stop etmiyor kalkışlarda.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
Kendi yazdığım soruna yaklaşık 3 yıl sonra tanı koyabildim:
Durum şu ki, firma bilgisi vermeyeceğim, yakıt aldığım akaryakıt firmasını değiştirdikten sonra sorun çözüldü.
Artık, eğer yanlışlıkla az gaz verme ya da debriyajı kaçırmadığım sürece araç stop etmiyor kalkışlarda.
Herkese sağlıklı günler dilerim.
Toyota bu kolay kolay kullanıcısını üzmez,diğer markalardan çok farklıdır,her satacağım dediğmde farklı sebeblerden vaz geçtiğim bir araçtır Toyota.