0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün yaptırdığım 20 bin bakım esnasında lpg regülatör bağlantı köşelerinden kaçak antifiriz suyu fark etti usta ve montajını yaptırdığım yere giderek bağlantı parçalarını yenilettim.Yeni kasalarda LPG kullanan arkadaşlara önerimdir,Akü arkasında telefon kamera ışığı ile tutarsanız görebilirsiniz eğer kaçak var ise bana söylenen ve yaptığım, mevcut orjinal pembe renkli antifiriz suyunun ince ve keskin olduğundan kaynaklı olduğu ve benzin istasyonlarında satılan mavi veya yeşil renk suyu tercih etmem gerektiği idi.bu şikayeti yaşarsanız eğer bu durumu herhangi bir benzin istasyonlarında giderebilirsiniz.selamlar,
Siz aracın orjinal antifirizinimi değiştirdiniz?
Doğrudur.
Malesef ustaların söylemleri ile yapmış bulundum, Yarın sabah ilk iş temizlik yaparak orjinal sıvı doldurmak olacak.Bilgileriniz için teşekkür ederim.
Ah ah çok zeki ustalar var bu memlekette yani sıvının rengi değişince kalınlığı değişecekmiymiş gitti güzelim orjinal antifiriz desenize.Regülatör su bağlantı braketleri arızalı demiyorda antifiriz kötü diyor ha.
2002 model corolla'mın antifrizini değiştirirken bile, kaliteli ve organik olması amacıyla kırmızı tercih ettim, eski antfirizi boşalttığımda onunda kırmızı olduğunu gördüm. Aracım senelerdir kırmızı antifiriz ile kullanılmış olduğu için bizde kırmızı tercih ettik. Toyota'nın antifirizi yanlış hatırlamıyorsam 500 tl gibi bir fiyattı. Fiyat yüksekliği sebebiyle farklı bir marka tercih ettim. 2019 model arabanın orjinal antifirizini döktürüp yerine mavi,yeşil koyduran usta kimse kapısına dayanmak lazım. Usta diye gezinmesin ortalıkta. Dip not: 2002 model 18 yaşında radyatörde kırmızı antifiriz hiç bir problem yaratmadı. Aracıma bir kere daha aşık oldum. Araçlarımızı yaz kış antifirizli kullanmalıyız.
Bu renk konusuna @Ufuk Sönmez (16363) bey değinmişti bir facebook grubuna değişik renk kullanılması herhangi bir sorun yaratmaz.Sadece ürünün orjinal olduğu ve doğru kullanım olduğunu belirtmişti.
Orjinal motor suyuna yazık olmuş.
Değişimi bu sabah Tem Toyota serviste gerçekleştirdim.Vermiş olduğunuz bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Bana bundan sonrası için ders niteliğinde oldu bu olay. @Ufuk Sönmez (16363) bey ve personellerine yardımlarından ötürü teşekkür ederim.selamlar,
Toyota bir arabayı ilk kez kullanıyorum ve forumdaki arkadaşlar benden daha tecrübelidir diye tahmin ediyorum.Forumda araştırdım ancak benzer sorunla ilgili yazan görmeyince ben yazmak istedim.Bundan önce, Toros'tan Symbol'e; VW grubundan, Volvo'ya çok sayıda aracı uzun süreli(en az 2 sene) kullandım, tecrübe etme imkanım oldu.Ancak nedense aradan 3 aydan fazla zaman geçmesine Corolla'nın gaz tepkilerine bir türlü alışamadım.Çoğu kişi, debriyaj pedalının yukarıdan kavramasından şikayetçi ancak benim esas sorunum; motorun gaz pedalına tepki verme süresinin 1 saniyeye yaklaşması.Mesleğim ve işim gereği otomobil teknolojisi hakkında yeterliliğe sahibim ve sürücü belgemin sınıfı itibariyle ağır vasıta da kullanıyorum.Sorununun yazılımsal olduğu belli.Haftada ortalama 1 kez aracı stop ettiriyorum yukarıdan bahsettiğim sebepten. Bir süre sonra, acemi sürücüymüşüm gibi trafik ortasında kalıyorum.Önümüzdeki hafta aracı servise hatta birkaç farklı servise götürmeye karar verdim.Benzer sorunu yaşayan, yaşayıp atlatan var mıdır acaba forumda?