Gönderen Konu: 2019 Yeni Kasada Karşılaşılan Sorunlar  (Okunma sayısı 11544 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Yeni Kasada Karşılaşılan Sorunlar
« Yanıtla #20 : Aralık 14, 2020, 14:01:37 »
Bugün yaptırdığım 20 bin bakım esnasında lpg regülatör bağlantı köşelerinden kaçak antifiriz suyu fark etti usta ve montajını yaptırdığım yere giderek bağlantı parçalarını yenilettim.

Yeni kasalarda LPG kullanan arkadaşlara önerimdir,Akü arkasında telefon kamera ışığı ile tutarsanız görebilirsiniz eğer kaçak var ise bana söylenen ve yaptığım, mevcut orjinal pembe renkli antifiriz suyunun ince ve keskin olduğundan kaynaklı olduğu ve benzin istasyonlarında satılan mavi veya yeşil renk suyu tercih etmem gerektiği idi.

bu şikayeti yaşarsanız eğer bu durumu herhangi bir benzin istasyonlarında giderebilirsiniz.

selamlar,
Siz aracın orjinal antifirizinimi değiştirdiniz?
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 14, 2020, 14:01:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '19
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 14, 2020, 14:57:10 »
Siz aracın orjinal antifirizinimi değiştirdiniz?

Doğrudur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 14, 2020, 15:51:55 »
Bugün yaptırdığım 20 bin bakım esnasında lpg regülatör bağlantı köşelerinden kaçak antifiriz suyu fark etti usta ve montajını yaptırdığım yere giderek bağlantı parçalarını yenilettim.

Yeni kasalarda LPG kullanan arkadaşlara önerimdir,Akü arkasında telefon kamera ışığı ile tutarsanız görebilirsiniz eğer kaçak var ise bana söylenen ve yaptığım, mevcut orjinal pembe renkli antifiriz suyunun ince ve keskin olduğundan kaynaklı olduğu ve benzin istasyonlarında satılan mavi veya yeşil renk suyu tercih etmem gerektiği idi.

bu şikayeti yaşarsanız eğer bu durumu herhangi bir benzin istasyonlarında giderebilirsiniz.

selamlar,

Sakın farklı antifriz kullanmayın, orjinal antifrizle tepkimeye girip çökelmeye yol açıyor ve bu parçalar kalorifer peteklerini tıkıyor. Bu ustalar çok biliyorlar zaten.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 14, 2020, 15:59:52 »
Doğrudur.
Eğer orjinal toyota antifirizini değiştirip, dandik mavi antifiriz doldurduysanız geçmiş olsun. Yakın zamanda büyük problemlerle karşı karşıya kalacaksınız.
Biran önce yetkili servise gidip aracın tüm soğutma sıvısını boşalttırarak orjinal antifiz karışımı ekletmenizi öneririm.
Ahh bu çok bilmiş ustalar yokmu??? Araç sanki 2020 model değil de 90 model corolla'!!!
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 14, 2020, 16:44:01 »
Malesef ustaların söylemleri ile yapmış bulundum, Yarın sabah ilk iş temizlik yaparak orjinal sıvı doldurmak olacak.

Bilgileriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 14, 2020, 17:32:15 »
20.000 km bakımı derken herhalde lpg ustasından bahsediyorsunuz,resmi servis ustalarının mavi -yeşil antifriz konulmasını tavsiye etmeleri çok yanlış olur,sonuçta nasıl motor yağı viskozite-marka değiştiğinde iç yıkama yaptırıyorsak,aşağıdan vanayı aç mavi yeşil uydurma antifriz boşalsın,üstüne pembe orijinal antifrizi doldur yeterli olmayabilir,kalıntı kalabilir zaman içinde geç de olsa tepkime verebilir,bahsedildiği gibi iyice boşaltın sonra başka yöntem yoksa ilk kutudan sonra boşaltma yapın ve 2. kutuyu doldurun.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #26 : Aralık 14, 2020, 18:21:41 »
Malesef ustaların söylemleri ile yapmış bulundum, Yarın sabah ilk iş temizlik yaparak orjinal sıvı doldurmak olacak.

Bilgileriniz için teşekkür ederim.

Orjinale gerek yok. Pembe uzun ömürlü hibrit organik antifriz kullanacaksınız. Long Life Hybrid Organic Antifreeze.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 14, 2020, 18:29:07 »

selamlar,
Dikkat edilmesi gereken cevaplar verilmiş zaten.
 Aracınızdaki fabrikasyon antifrizi piyasada bulmanız zor. O ürün oldukça uzun ömürlüdür. Araçlarda kullanılan materyallere göre farklı antifriz türleri vardır ve bunlar içerdikleri kimyasallar ile (renk değil) sadece donmaya karşı mukavemet değil, kaynamaya, korozyona vs. karşı da koruyuculuk sağlarlar. Ayrıca karışımın doğru seçilmiş su ile ve doğru şekilde yapılması gerekir.
Antifriz seçimi konumuz da sitemizde mevcut, araştırmanız faydanıza olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 14, 2020, 20:50:03 »
Doğrudur.
Ah ah çok zeki ustalar var bu memlekette yani sıvının rengi değişince kalınlığı değişecekmiymiş gitti güzelim orjinal antifiriz desenize.
Regülatör su bağlantı braketleri arızalı demiyorda antifiriz kötü diyor ha.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 14, 2020, 21:20:00 »
Ah ah çok zeki ustalar var bu memlekette yani sıvının rengi değişince kalınlığı değişecekmiymiş gitti güzelim orjinal antifiriz desenize.
Regülatör su bağlantı braketleri arızalı demiyorda antifiriz kötü diyor ha.
sizin yerinizde olsam o montaj yapan bayinin kapısının önünden bile geçmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 14, 2020, 21:43:17 »
2002 model corolla'mın antifrizini değiştirirken bile, kaliteli ve organik olması amacıyla kırmızı tercih ettim, eski antfirizi boşalttığımda onunda kırmızı olduğunu gördüm. Aracım senelerdir kırmızı antifiriz ile kullanılmış olduğu için bizde kırmızı tercih ettik. Toyota'nın antifirizi yanlış hatırlamıyorsam 500 tl gibi bir fiyattı. Fiyat yüksekliği sebebiyle farklı bir marka tercih ettim. 2019 model arabanın orjinal antifirizini döktürüp yerine mavi,yeşil koyduran usta kimse kapısına dayanmak lazım. Usta diye gezinmesin ortalıkta.

Dip not: 2002 model 18 yaşında radyatörde kırmızı antifiriz hiç bir problem yaratmadı. Aracıma bir kere daha aşık oldum. Araçlarımızı yaz kış antifirizli kullanmalıyız.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 14, 2020, 21:57:22 »

selamlar,
Orjinal motor suyuna yazık olmuş.
Kullandığınızı boşaltıp aşağıdakileri kullanabilirsiniz;
Liqui Moly KFS++
Motul Inugel G13 Hazır karışım
Castrol Radicool SF

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 14, 2020, 22:03:45 »
2002 model corolla'mın antifrizini değiştirirken bile, kaliteli ve organik olması amacıyla kırmızı tercih ettim, eski antfirizi boşalttığımda onunda kırmızı olduğunu gördüm. Aracım senelerdir kırmızı antifiriz ile kullanılmış olduğu için bizde kırmızı tercih ettik. Toyota'nın antifirizi yanlış hatırlamıyorsam 500 tl gibi bir fiyattı. Fiyat yüksekliği sebebiyle farklı bir marka tercih ettim. 2019 model arabanın orjinal antifirizini döktürüp yerine mavi,yeşil koyduran usta kimse kapısına dayanmak lazım. Usta diye gezinmesin ortalıkta.

Dip not: 2002 model 18 yaşında radyatörde kırmızı antifiriz hiç bir problem yaratmadı. Aracıma bir kere daha aşık oldum. Araçlarımızı yaz kış antifirizli kullanmalıyız.
Bu renk konusuna @Ufuk Sönmez (16363)  bey değinmişti bir facebook grubuna değişik renk kullanılması herhangi bir sorun yaratmaz.
Sadece ürünün orjinal olduğu ve doğru kullanım olduğunu belirtmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 14, 2020, 22:07:24 »
Bu renk konusuna @Ufuk Sönmez (16363)  bey değinmişti bir facebook grubuna değişik renk kullanılması herhangi bir sorun yaratmaz.
Sadece ürünün orjinal olduğu ve doğru kullanım olduğunu belirtmişti.

Benim korktuğum konu, aracın geçmişinde radyatör veyahut farklı bölgelerinde paslanma varsa kırmızı antifrizin o bölgeleri aşındırması ve büyük masraflara yol açması idi. Bunu yaşayan ve yüksek maliyetler ile karşılaşan çok kullanıcı gördüm internet üzerinde. Bizim araç geçmişinde servis bakımlıydı. Bu sebeple sürekli antifriz ile kullanılmış ve soğutma sistemi son derece sağlıklı çıktı.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 14, 2020, 22:48:08 »
Orjinal motor suyuna yazık olmuş.

Gazcısı, tuzcusu gidip kendi taktığı lpg regülatörünün hortumundan oluşan terleme sebebini canım arabanın fabrikasyon soğutma sıvısına bağlıyor ya artık pes diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 15, 2020, 11:18:36 »
Değişimi bu sabah Tem Toyota serviste gerçekleştirdim.

Vermiş olduğunuz bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Bana bundan sonrası için ders niteliğinde oldu bu olay.

@Ufuk Sönmez (16363) bey ve personellerine yardımlarından ötürü teşekkür ederim.

selamlar,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 15, 2020, 12:20:26 »
Değişimi bu sabah Tem Toyota serviste gerçekleştirdim.

Vermiş olduğunuz bilgiler için hepinize teşekkür ederim. Bana bundan sonrası için ders niteliğinde oldu bu olay.

@Ufuk Sönmez (16363) bey ve personellerine yardımlarından ötürü teşekkür ederim.

selamlar,

İyi günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 15, 2020, 13:52:56 »
Sen gençliğimin katilisin' diye şarkı var,piyasada usta geçinen bu mahluklar sanki araba katili..bu nedenle 1.ci sınıf bilgili özel servis ve en kaliteli yedek parça veya sistemle devam edilmeli yoksa iş İngilizin dediği gibi ' ben ucuz ürün,hizmet kullanacak kadar zengin değilim' atasözüne çıkıyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 26800
« Yanıtla #38 : Aralık 19, 2020, 16:00:01 »
Toyota bir arabayı ilk kez kullanıyorum ve forumdaki arkadaşlar benden daha tecrübelidir diye tahmin ediyorum.

Forumda araştırdım ancak benzer sorunla ilgili yazan görmeyince ben yazmak istedim.

Bundan önce, Toros'tan Symbol'e; VW grubundan, Volvo'ya çok sayıda aracı uzun süreli(en az 2 sene) kullandım, tecrübe etme imkanım oldu.

Ancak nedense aradan 3 aydan fazla zaman geçmesine Corolla'nın gaz tepkilerine bir türlü alışamadım.

Çoğu kişi, debriyaj pedalının yukarıdan kavramasından şikayetçi ancak benim esas sorunum; motorun gaz pedalına tepki verme süresinin 1 saniyeye yaklaşması.

Mesleğim ve işim gereği otomobil teknolojisi hakkında yeterliliğe sahibim ve sürücü belgemin sınıfı itibariyle ağır vasıta da kullanıyorum.

Sorununun yazılımsal olduğu belli.

Haftada ortalama 1 kez aracı stop ettiriyorum yukarıdan bahsettiğim sebepten. Bir süre sonra, acemi sürücüymüşüm gibi trafik ortasında kalıyorum.

Önümüzdeki hafta aracı servise hatta birkaç farklı servise götürmeye karar verdim.

Benzer sorunu yaşayan, yaşayıp atlatan var mıdır acaba forumda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #39 : Aralık 19, 2020, 16:55:20 »
Toyota bir arabayı ilk kez kullanıyorum ve forumdaki arkadaşlar benden daha tecrübelidir diye tahmin ediyorum.

Forumda araştırdım ancak benzer sorunla ilgili yazan görmeyince ben yazmak istedim.

Bundan önce, Toros'tan Symbol'e; VW grubundan, Volvo'ya çok sayıda aracı uzun süreli(en az 2 sene) kullandım, tecrübe etme imkanım oldu.

Ancak nedense aradan 3 aydan fazla zaman geçmesine Corolla'nın gaz tepkilerine bir türlü alışamadım.

Çoğu kişi, debriyaj pedalının yukarıdan kavramasından şikayetçi ancak benim esas sorunum; motorun gaz pedalına tepki verme süresinin 1 saniyeye yaklaşması.

Mesleğim ve işim gereği otomobil teknolojisi hakkında yeterliliğe sahibim ve sürücü belgemin sınıfı itibariyle ağır vasıta da kullanıyorum.

Sorununun yazılımsal olduğu belli.

Haftada ortalama 1 kez aracı stop ettiriyorum yukarıdan bahsettiğim sebepten. Bir süre sonra, acemi sürücüymüşüm gibi trafik ortasında kalıyorum.

Önümüzdeki hafta aracı servise hatta birkaç farklı servise götürmeye karar verdim.

Benzer sorunu yaşayan, yaşayıp atlatan var mıdır acaba forumda?

Otomatikte hiç böyle sorun yok. Çok enteresan. Eski yarisimde 0,5 sn gibiydi. Ama boğaz kelebeği temizliği ve periyodik bakım sonrası baya azalıyordu bu şikayetim. Ama yeni araçta böyle bir durum olamaz. En mantıklısı servise göstermek. Bir de manuel olması sebebiyle yeterli torku veremez atmosferik motor. Yüksek devirde deneyin bir de pedala basınca tepki süresini, daha net fikir verir diye düşünüyorum.