2012 model avensis elegant extra aracım var seyir halindeyken yaklaşık 4 ay önce motor arıza lambası yandı check vsc system ve check parking breaking system uyarısı çıkıyor ekranda cihaza bağlattım oksijen sensörü arızası dedi 2.numara yani egzos kısmındaki sensör daha sonra bayii 1400 lira gibi fiyat biçti bende henüz 20 binde perte çıkmış bi avensisten çıkma olarak sensörü aldım pertteki araçta lpg yoktu benim araçta prins marka lpg mevcut parça taktırdım ancak 300 km sonra tekrar aynı hatayı verdi bu sefer aliexpress ten ürünün koduna göre sensör sipariş ettim onu taktırdım sıfır ürün ancak yine aynı hatayı verdi yardımcı olabilir misiniz cihaza bağlayınca okaijen sensörü arızası çıkıyor.
Oksijen sensoru ariza verdi diye degistirilmez,
Bazi testleri vardir, olcumleri vardir.
Oradan cikan sonuclara gore degerlendirilir.
Ne yapmamız gerekiyor peki? Sonuçta yeni sensör taktığımızda da aynı hatayı alıyoruz ölçümleri nerede nasıl yaptırabiliriz?
Aynı sorunla karşılaştım. Gidik olan katalizördür muhtemelen. Arıza lambası yaktırmayacak çözüm ise ikinci sensör önüne aldatıcı parça takmaktır. Egzoz ölçümü de yaptırıp değerlerinizi kontrol ettirin.
aldatıcı parçadan kastınız nedir acaba? Bu arıza ile muayene ve egzoz emisyondan geçti araç?
Teşekkür ederim ama şöyle ayrıntıyı da söyleyeyim far yıkama motoru ufak bi kaza sonrası kısa devre yaptırmıştı yazın antalya da arac istop ettiğinde motor fanı hiç durmadan çalışıyordu böyle arızalar aldık acaba bunun sebebi de o kısa devre olabilir mi araç beyni alınan hataları kaydediyormuş galiba bunlar sebep olabilir mi?
Onunla ilgili olduğunu sanmıyorum. Elm varsa log kaydı alın, sensörlere ait değerleri benim konuyla karşılaştırın.
Aynı sorunla karşılaştım. Gidik olan katalizördür muhtemelen. Arıza lambası yaktırmayacak çözüm ise ikinci sensör önüne aldatıcı parça takmaktır. Egzoz ölçümü de yaptırıp değerlerinizi kontrol ettirin.
Son katalizör bükücü Burak Reyiz
Allah vermeye gavur pahalı parça yahu. Araçlarda 2 bomba var biri katalitik diğeri valfmatik
İstanbul da ağar egzoz 1000 TL civarına katalizör uyduruyor diyorlar, yorumlarda gayet olumlu.
Katalitik konvertor (dogru yazmisimdir insallah) her araca isdegini al tak yapamiyormuyuz.
izledigim tamir programlarinda adamlar alip takiyo bi tane. illaki o aracin ki mi olacak.
Mesela, en ucuz symbolun ki diyelim, onu alip taksak ne olur.
2. oksijen sensörü kolay bozulan parça değildir. 1.si oksijen sensörü daha çabuk bozuluyor. Arızaya gelirsek katalizör gibi gözüküyor. Katalizörünüz egzost gazını iyi yakamadığı için bu hatayı alıyorsunuz gibi gözüküyor. Araç bilgisayara bağlanarak katalizör sıcaklığına vs gibi analog değerlere bakılmalı.
Katalitik konvertor (dogru yazmisimdir insallah) her araca isdegini al tak yapamiyormuyuz.
izledigim tamir programlarinda adamlar alip takiyo bi tane. illaki o aracin ki mi olacak.
Mesela, en ucuz symbolun ki diyelim, onu alip taksak ne olur.
Uydurmakta sıkıntı yok abi. Ama şu detay var. Katalizörün dış çapı, gözeneklerinin genişliği, katalizörün uzunluğu, iç gözeneklerin yapıldığı madde vs bunların hepsi biz hissetmesek bile aracın motor veriminde değişiklik gösterecektir. Ne kadar az, ne kadar fazla bunlar hesap ister
Not: Bende gidip orjinaline para bayılmam. Yaşadığım ülkenin yakıtından dolayı arıza verdiğinde ya iptal ederim, ya da universal olanlardan takarım.
Katalitik konvertor (dogru yazmisimdir insallah) her araca isdegini al tak yapamiyormuyuz.
izledigim tamir programlarinda adamlar alip takiyo bi tane. illaki o aracin ki mi olacak.
Mesela, en ucuz symbolun ki diyelim, onu alip taksak ne olur.
takılır ilk etapta sıkıntı olmaz ama sornasında sorun çıkarır önemli olan aracın üzerinde ki euro 4 yüklemelimi 5 mi bilinmeli ona uygun ölçülerde takılırsa üniversal veya orjinal fark etmez.

elm327 ile sildim hada kodlarını bu hataları alıyorum tam olarak emisyon testi de yaptım uygulamadan kodları sildikten sonra katalizör sorunu düzeliyor ama oksijen sensörü devam ediyor
Herkese Merhaba ve İyi haftalar;
Benim aracım 2005 Model T25 Executive Elegant ve Hiç LPG Takılmadı. Sanırım benzer bir sorun ben de var. Yaklaşık 1 hafta önce Motor arıza lambası yandı ekranda. Sadece sarı renk olarak yanmakta sabit olarak. Ankara da Dörtnal Toyota ya götürdüm ancak servis girişinde söndü lamba ve cihaz herhangi bir arıza kodu vermedi doğal olarak. Usta bana sorunun Oksijen sensörü olduğunu ve kirli benzinden kaynaklanabileceğini ve belli bir zaman sonra kendiliğinden sönebileceğini söyledi. Servisten çıktıktan 15dk sonra tekrar yandı lamba bende ustanın söylediklerine binaen geri dönmedim. Araçta herhangi bir çekiş sorunu yok, fazla sarfiyat yok (şehir içi 10,5-11lt/100km) ancak fren yaptığım zaman durma noktasında az bir titreme olmakta ama durunca bir kaç saniye sonra kendiliğinden geçmekte. Acaba bu gelmekte olan bir arızanın belirtisi midir? "Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar" deyişiyle tecrübelerinize ihtiyacım var sevgili forum üyeleri. Teşekkürler.
Mesaj Birleştirildi: 17 Haz, 2019 10:49
Birde bu sorunun masrafı ne kadar olabilir acaba?
Genelde bu ışık yakma işi katalitik konvektör arızasında,kirli benzin alındığında oluyor,şimdilik hiç bir şey yapmayın,iyi bir yerden benzin alıp otoyolda biraz devirli kullanın.
Çok Teşekkürler ancak şunu anlayamadım. Devirli derken düşük devir de mi kullanayım yoksa yüksek devir de mi? Genelde katalik sorunu için aracı biraz bağırtın derler temizlemesi için
Çok Teşekkürler ancak şunu anlayamadım. Devirli derken düşük devir de mi kullanayım yoksa yüksek devir de mi? Genelde katalik sorunu için aracı biraz bağırtın derler temizlemesi için
Yüksek devirde kullanmanız gerekmektedir,hatta temizleyici ürünler mevcut yakıt katkıları,depoya eklenip araç yüksek devirde 20 km gibi gidilmeli.
Yüksek devirden bahsetmek istemiştim,umarım çözülür,Ümit Şahantimor beyin bahsettiği gibi yakıt temizleyicilerde kullanılırsa daha faydalı olacaktır.