Gönderen Konu: klima gazı  (Okunma sayısı 15152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
klima gazı
« : Mart 22, 2009, 20:49:49 »
merhaba arkadaşlar! 95 xei ac corollam var. geçen klimayı açtığımda yeterince soğutmadığını farkettim. arabayı altı ay önce almıştım. o zaman klimayı açınca arabanın içinde soğuktan durulmuyordu. aceba bu problem klima gazının azalmasından kaynaklanabilir mi? tavsiyeleriniz için teşekkürler!!!
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Toyota Club Türkiye

klima gazı
« : Mart 22, 2009, 20:49:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: klima gazı
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2009, 21:19:18 »
Olabilir tabi .. olmaya da bilir..
Dışarısı sıcak mıydı? Eğer ortam zaten soğuksa klimalar bazen sapıtabiliyorlar..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2009, 21:38:56 »
"ortam soğuksa" derken ne demek istediniz Ahmet Bey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2009, 21:40:02 »
Eğer klima gazında azalma veya kaçak vs var ise klimayı çalıştırmayın.Çünki klima gazı  (R134a) ile beraber içerisndeki sıvı yağ da uçuyor klima çalıştırıldığı takdirde klima kompresörü arızası gerçekleşiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2009, 22:07:47 »
kardeş klima öyle birşey ki yaz kış çalıştıracaksın yazın normal olarak çalıştırıyoruz zaten . ama kışın içindeki gazın devirdaim yapması için arada bir 1-veya 2 dakika çalıştırmamız gerekiyor.malum kış ayları uzun geçtiği için bu süre içerisinde klima çalıştırılmadığı için içerisindeki gaz yoğunluğunu ve özelliğini kaybediyor. ben sürekli bunu böyle yapıyorum veklimayla ilgili hiçbir problem yaşamadım bugüne kadar.bu servis önerisidir. dikkate almalıyız......saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2009, 23:50:51 »
kardeş klima öyle birşey ki yaz kış çalıştıracaksın yazın normal olarak çalıştırıyoruz zaten . ama kışın içindeki gazın devirdaim yapması için arada bir 1-veya 2 dakika çalıştırmamız gerekiyor.malum kış ayları uzun geçtiği için bu süre içerisinde klima çalıştırılmadığı için içerisindeki gaz yoğunluğunu ve özelliğini kaybediyor. ben sürekli bunu böyle yapıyorum veklimayla ilgili hiçbir problem yaşamadım bugüne kadar.bu servis önerisidir. dikkate almalıyız......saygılar
Bende muzaffer bey gibi kullanıyorum klimayı 12 yıl oldu klima ile ilgili hiç bir problem yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2009, 08:02:54 »
  Selam.
 Arkadaşlar zaten detaylıca bilgi aktarmış.
 Klima performansı dış ortam sıcaklığından da etkilenir. Ayrıca klima gazı uçucu bir gazdır ve sistemde sızma olabilir. Sİstemi ve içindeki gaz mikatırını kontrol etmek lazım. Yeni gaz ise ekleme, eski gaz ise değştirme gerekir. Yalnız buradaki eskiden kastım gazın türü değil, yaşıdır ve bu önemli bir ayrıntıdır. Yeni tip gaz eski tip klima kompresörlerine zarar verir. Bu yüzden gaz ekleme ya da değiştirme işleminden önce kompresörünüzün eski tip mi yoksa yeni tip mi olduğundan emin olun. Ayrıca Muzaffer arkadaşımızın söylediği gibi kışın dahi arada bir klimayı belli sürelerde çalıştırmayı ihmal etmeyin. Bu gazın ömrünü uzatır.
 Tolga'nın da söylediği gibi eğer klima gazı ve içindeki yağda azalma gibi problemler varsa klimayı çalıştırmayın (kompresörün sağlığı açısından) sistemde kaçak testi yapıldıktan sonra gerekli gaz yenileme ya da ekleme işlemlerini yaptırın.
 Klima kompresörü oldukça pahalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2009, 10:21:36 »
"ortam soğuksa" derken ne demek istediniz Ahmet Bey?
Benim gözlemim ev tipi (dolayısıyla elektronik kontrollü) klimalarla ilgili idi. Sanırım sizinki manuel klima. Arkadaşlar daha sağlıklı bilgiler aktarmışlar.
Arabalardaki klima gazı aynı zamanda klimanın yağı gibi işlev görüyor. O yüzden kaçak olmasa dahi uzun süre kullanılmadığında bakım gerektirebiliyor. Bir nevi otomobil motorlarının karıncalanma yapması misali bişey her halde ..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2009, 12:45:05 »
levent bey anladığım kadarıyla klimanız gaz kaçırıyo. klima tesisatında yağlanma varmı iyice bi bakın yağlı gördügünüz yerleri silin bir hafta sonra tekrar bakın yağlanma varmı. muhtemelen kaçak çok küçük altı ay sonra soğutma azaldığına göre.
Klima gazının bozulma gibi bir durumu olmaz isterse iki sene beklesin. Gaz eksikse tamamlatabilirsin, üzerine eklet bişey olmaz. tesisatın üzerinde sibop vardır ordan konturol et hiç gaz kalmamışsa klimayı çalıştırma. gerçi normolde basınç sensörü gaz olmayınca kompresörü devreye sokmaz. bu arada herhangi bi klimacıya gideceksen mutlaka pazarlık yap. bir tüp gaz ortalama 100 ile 120 tl arası. senin araba en fazla 500gr gaz alır, bir tüp de ortalama 13 kg. insanlar fazla bilmediği için çok fazla para istiyolar haberin ola. Ben askeri bir fabrikada soğutma teknikeri olarak çalışıyorum. Soruların olursa beklerim.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2009, 12:49:27 »
Levent bey Maraştan Ankaraya dondurma istesek nasıl yaparız. duyduğum kadarıyla şoklayıp gönderiyorlarmış.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2009, 21:58:37 »
Fatih bey bilgilerinizi paylaştığınız içi teşekkürler. Arabayı satın aldığım arkadaşla konuştum. durumu anlattım. o da bende yeni aldığımda klimaya gaz bastırdım dedi. banada klimaya gaz bastırmamı tavsiye etti. bakalım haftasonu halletmeye çalışacağım. ancak merak ettiğim husus klima gazını fulletmelimiyim yoksa bir miktar olsada işe yarar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 27, 2009, 08:32:02 »
  O gazın, klima sistemine göre olması gereken belli basınçları vardır. Azıda, çoğuda zarardır. Gaz belli bir seviyeden az ise ve o şekilde kullanırsanız ileride kompresör problemleri (oldukça maliyetlidir) ile karşılaşabilirsiniz.
 Klima sisteminizin hangi gaz ile uyumlu olduğunada bakın.

Not: Bu arada Fatih bey dahil yukarıda bir çok arkadaşımız size elinden geldiğince bilgi vermeye çalışmış. Diğer arkadaşlarıda ben sizin adınıza tebrik ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Mart 27, 2009, 11:27:11 »
Levent, Hakan bey doğru söylüyo. birde maraş dondurmasını dediğim gibi gönderiyorlar mı? bana öğrenirsen çok sevinirim. araçında da inşallah fazla masraf çıkmaz.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 27, 2009, 12:36:02 »
fatih bey kahramanmaraş merkezde yaşasaydım size hemen yollardım. ama ilçesinde ikamet ediyorum. bildiğim kadarıyla 48 saate kadadar şoklama yapılıyor. yolunuz bu tarafa düşse de yerinde yiyebilseniz keşke!:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mart 28, 2009, 12:06:37 »
teşekkür ederim Levent. inşallah nasipte varsa gelir yerim.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 13, 2009, 05:35:53 »
klimanın kışın arasıra ayda bir falan bir 10 dk kadar çalıştırılması lazımmış duyduğuma göre yoksa gaz bitiyormuş. kışın hiç açmadıysan klimanı belki de ondan olmuş olabilir.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2009, 18:39:55 »
Ceyhun Bey çok teşekkür ederim. Hallettim çok şükür! Önce klima gaz girişlerini bilgisayarlı bir makinaya bağladılar.
Makina 17 dk. temizleme yaptı. Daha sonra tamamını doldurdu. Şu an çok iyi çok memmunum klimadan! Bütün Toyota Clup üyelerine teşekkürler!!! Bu arada kısa bir not siz siz olun klimanızı kış aylarında dahi en az ayda bir lez 15 dk. çalıştırın. Klima gazı zaman zaman devir-daim yapmazsa uçuyormuş!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2009, 13:33:30 »
arkadaşlar klima gazı uzun süreli devir-daim yapmazsa uçar diye birşey yok. hatta çok çok soğuk havalarda çalıştırmayın, klimacı tabiri ile sistem yağ sürer, buda sizi masrafa sokar. sistemde kaçak varsa herhalukarda gaz kaçar. yanlış anlşılmasın sizlere yardımcı olmak acısından söylüyorum. sonuç olarak bir kullanıcı klimanın uzun ömürlü olması acısından yapacağı fazla bişey yok, sadece yapabilirse kondenserini temizleyebilir, sistemde yağlanma varsa önceden görüp ustasına götürebilir okadar. dediğim gibi birde çok soğuk havalarda gaz bi dönsün diye çalıştırmazsanız iyi olur.
tanyolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 03, 2009, 18:51:21 »
ankarada bu klima gazını ya da bakımını servis harici yapan özel bir yer var mı yoksa servis mi yapıyor.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #19 : Mayıs 20, 2009, 22:04:21 »
1 hafta önce dayımın arabası ( 2004 VW bora pasific ) klima gazı bitti gittik ostime 100 milyona doldurdular :D
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )