0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2010 corolla brc sıralı sistem lpg kitini 1 yıl önce montajını yaptırdık.1 aydır sabah lpg ye ilk geçişte bariz bir devir düşüklüğü oluyor araçta.Değişik yerlerden gaz aldım değişiklik yok.10 bin bakımları filtre ayar vb yapıldı.Bilgisi olan var mı?
bakımdan önce böyle bir durum var mıydı?
araç ısındıktan sonra düzeliyormu rolanti?
vardı Ümit bey.Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2019, 22:38:26düzeliyor.5-6 saat soğukta beklyince biraz yapıyor
Sanki lpg'ye geçiş ısısı çok düşük ayarlanmış gibi bir durum,eğer ısı ayarı düşükse ilk geçişte sorun yapar kış aylarında geçiş ısısı 35 dereceye ayarlı olması lazım veya Regülatör basıncı kontrol edilmeli çünkü gaz akışkanlığı düzeni Regülatör ile ayarlanmakta.
Şamandıra problemi olabilir mi? Çünkü şamandra sensörü değişti 2 hafta olmadan sensör yine arıza verdi.Üst üste sensör arızalanınca benim aklıma şamandra problemi gelid acaba dedim sabah rol. düşmede mi ona bağlı?Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2019, 22:49:30Geçiş ısısı düşük olsa idi önceki aylardaki soğuklarda da yapardı sanki Ümit bey?
Basınç problemi olsa sürekli mi yapar?
problem başladığında gaz geçiş sürenizde bir düşüş gözlemlediniz mi? örneğin önceden 5dk da geçerken 3 dk ya düşme gibi?
yok ama hareket halinde bazen geç bile geçiyor
o zaman benim tez çürür hocam siz yine şamandıraya odaklanın, regülatör veya ısı sensörüyle ilgili bir durum yok gibiMesaj Birleştirildi: Mart 29, 2019, 23:12:39benzinde çalışması sorunsuz değil mi?
Benim kanaatimce Regülatör incelenmeli ve hatta enjektör debi ayarları kontrol edilmeli ve iyi bir yol ayarı yapılmalı.
benzinde ve lpg ye geçişten sonraki zamanlarda saat gibi hiçbir problem yok.hatta sabah 8-9 derece oluncada çok büyük bir sıkıntı yok Hüsnü bey.çok çok az bir düşüş olur 8-9 derecedeMesaj Birleştirildi: Mart 29, 2019, 23:19:32yol ayarı yapıldı Ümit bey.servise araç sıcakken gidildiği için olay tam anlaşılmıyor.
obd bağlantısı ile bakıldı ama ben nlamadığım için neye bakıldı bilmiyorum.tüm değerlere sıcakken bakıldıMesaj Birleştirildi: Mart 29, 2019, 23:39:03Gaz kelebeği ile ilgisi olur mu acaba?