Gönderen Konu: lpg li araç kullananları lütfen izlenimlerini yazsınlar  (Okunma sayısı 6283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 104000
  • Model Yılı: '12
selam  arkadaşlar 2005 terra hb sahibiyim aracıma lpg taktırmak istiyorum ama endişelerim var. mesela marka ne olmalı sorun yaşarmıyım . onun için şuan lpg li araç kullanan arkadaşların izlenimlerini tek bi başlık altına toplasak nasıl olur? forum da araştırmak oldukça zor oluyor ve zaman kaybediyoruz. rica etsem arkadaşlarımız kullandıkları markayı,takalı kaç km olduğunu ve memnuniyet durumlarını yazabilirler mi.?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
Ynt: lpg li araç kullananların izlenimleri
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2009, 11:29:25 »
95 xli sahibiyim...150000 aldesa marka lpg kiti taktırdım şu anda 213000 deyim altı ayda bir gaz ayarı yaptırırım
onun dışında hiç bir sıkıntım olmadı...son zamanlarda lpg tankı 50 ltlik ama 30-35 litre almaya başladı anlamadım neden...şamandırası bozulmuş olabilir diyorlar..
2005 1.6 sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg li araç kullananların izlenimleri
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2009, 11:29:57 »
Hızlı yazayım o zaman zaman kaybetmeyin. :)
Sıralı sistem + İyi bir usta +yaygın bir marka+tercihan yabancı marka (:() = sorun yok
Örnek: Zavoli (denedik mükemmel), BRC , OMVL , Lovato , Tartarini, Prince (Bunları da duyduk iyilermiş)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg li araç kullananları lütfen izlenimlerini yazsınlar
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2009, 11:59:13 »
son zamanlarda lpg tankı 50 ltlik ama 30-35 litre almaya başladı anlamadım neden...şamandırası bozulmuş olabilir diyorlar..

şamandıra arızası olabileceği gibi lpg tankının hava yapmasından da olabilir lpg tam bitmeden üzerine alınca hava yapabiliyor ve sorunu gidermek de çok kolay lpg bitince benzinle git ustana söküp havasını alsın
irfan abi senin soruya gelince sıralı tak abicim marka tavsiyesinden çok iyi bir usta bulman gerekli çok sorunlu olduğu söylenen voltran sıralıyı taktım 1200 liraya hiçbir sorun yaşamadım marka da önemli ama bence daha önemli olan takan kişinin konusunda uzman olması
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2009, 13:04:51 »
senede 10.000  km altında yol yapıyorsan taktırma Lpg olayında gelince endişem yakında fiyat aralığının kapanacağı yönünde kendi kanaatim taktıracaksan aracına sıralı taktır, Paran varsa İtalyan Landi Renzo, Zavoli, Hollanda menşeili prins olabilir sıralıda pek ucuzuna kaçma bunu fazla para ver anlamında demiyorum kalite açısından günenlik açısından
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2009, 13:23:02 »
benzin lpg nin tam 2 katı kesinlikle çok karlı ve aranın kapanması zor ki mantıksızlık olur hiç bir cazibesi kalmayan lpg yi kimse kullanmaz ozaman
neyse
bende atiker var memnun değilim
tavsiyem kesinlikle lovato
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamı seviyorum
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2009, 18:20:37 »
arkadaşım öncelikle selamlar.bende yeni nesil toyota corolla var.8 ay kadar önce PRİNS marka lpg takıldı aracıma ve o günden beri herhangibir problem çıkmadı.tabii bende  lpg bayine uğramadım.aracını seviyorsan ve kullanmaya aldıysan sanayi yüzü görmek istemiyorum dersen tavsiyem PRİNS. tabii tercih senin.otobanda *** km.hıza çıktı son ibreyi görürdü ama ben vazgeçtim.Çekişte hiçbir şekilde farkedemezsin ki toyota servisinde farkedemediler.Tabii yine son karar senin.

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.
(ALPADOR)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2009, 19:48:03 »
Alper Öztürk bey forumumuz da kurallar gereği yasada belirtilen hız sınırlarının üstünde ki değerleri yazmak yasaktır.

İrfan bey sorunuza gelecek olursak eğer:bende de 2003 Terra 1.4 var.Uzun araştırmalar sonucu OMVL lpg kiti taktık.Toyota'larda en sessiz çalışan bir kit.Hemde motor da kullanılan parçalar gereği (gaz kesici,enjektörler) göz zevkinizi bozmayacak türden.Montajı yapılan parçalar fark edilmiyor bile..Bu benim arabamın motoru..Çalışma mantığıda şöyle.İlk çalışmada benzin ile çalışır.Motor belli bir sıcaklığa  (yanlış hatırlamıyorsam 40 derece) gelince otomatik olarak Lpg'ye geçer.Bazı markalar gibi gaza basıp 3.000 deviri geçince  Lpg ye almıyor.Peki bu sistemin yani deviri geçince gaza almamasının yararı nedir.Motor en iyi yağlanmayı benzinde çalışıken yapar.Ve bu sistemde Lpg'ye geçiş süresi,yağlanma için ideal bir süredir.Lpg nizi taktırdıgınızda Gaz saatini en sola yani far yükseklik ayarının oldugu yer ile değiştirin.Far yükseklik ayar düğmesini en sağa,gaz saatini de en sola takın ki rahat görebilesiniz.Ayna ayarıda zaten ortada kalacak.

Umarım bir nebze de olsa yardımcı olmuşumdur.Sonucu burada tekrar bizimle paylaşırsanız mutlu oluruz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2009, 23:59:00 »
özcan abi satılık olan aracınamı lpg takdırdın ? yada senin araç değilmiydi o 1,4 sanırım
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 104000
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2009, 15:52:58 »
özcan bey memnun olduğunuz belli benim korkum sık sık servise gitmek. siz takalı ne kadar oldu.arıza veriyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2009, 16:53:14 »
Bildik sıralı sistemlerin hiçbirinin öyle kronik bir arızası yok. Kendi kendine bozulmaz. Fakat düzenli bakımını yaptırmak gerekiyor. En sık değişmesi gereken bildiğim kadarıyla yakıt filtreleri. Fazla pahalı değil.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2009, 23:03:12 »
selam  arkadaşlar..güvendiğim bir usta ekogaz markayı çok övdü..beyinde kullanılan yazılımdan dolayı bilindik yabancı markalarla yarışır hale gelmiş şuan..2009 vectra ve passata taktığını hiç sorun olmadığını söyledi..sizlerden hiç bilgisi olan yada kullanan var mı??
keser döner sap döner gün gelir hesap döner!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 21, 2009, 02:52:29 »
özcan abi satılık olan aracınamı lpg takdırdın ? yada senin araç değilmiydi o 1,4 sanırım
   Satılık olan aracımın motoru bu zaten.LPG 2007 yılında takıldı.Yani ilanda zaten mevcuttu.Şimdi yazılı değil ama

özcan bey memnun olduğunuz belli benim korkum sık sık servise gitmek. siz takalı ne kadar oldu.arıza veriyor mu?
   İrfan bey 2007 Haziran'dan bu yana kullanıyorum.Hİç bir sıkıntısı falan yok.Yukarda zaten benim LPG kitinin çalışma mantığını da yazdım.Bu çalışma sistemi bana aylık 30 TL benzine mal oluyor.Ama içim rahat,sorunsuz,problemsiz çalışıyor.Aracımı satıyorum.HAtta sökmeyi bile düşünüyorum..
   Ahmet bey bu güne kadar bakım falan da yaptırmadım.Bu haliyle bile sehir içi 0,125 şehir dışı 0,115 TL yakıyor aracım(LPG litresi 1.50).

http://www.toyotaclubtr.com/yakit/omvl-sirali-sisstem-lpg-kiti/
http://www.sahibinden.com/ilanlarin_en_temiz_corolla_si-37WQQaXQQ11007816WQQpXQQdisplayitem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 21, 2009, 18:10:54 »
özcan abi bende satıyorum ama tık yok
model yükselteceğim öldü fiyatada vermek istemiyorum
kısmet olursa pazarlığa otururuz :D
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 21, 2009, 20:43:25 »
özcan abi bende satıyorum ama tık yok
model yükselteceğim öldü fiyatada vermek istemiyorum
kısmet olursa pazarlığa otururuz :D
   Hayırlıs be Gökhan.Ben mümkün mertebe satmamaya özen göstereceğim...Yazık,kaybolacak bütün emekler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 22, 2009, 21:02:09 »
   Satılık olan aracımın motoru bu zaten.LPG 2007 yılında takıldı.Yani ilanda zaten mevcuttu.Şimdi yazılı değil ama
   İrfan bey 2007 Haziran'dan bu yana kullanıyorum.Hİç bir sıkıntısı falan yok.Yukarda zaten benim LPG kitinin çalışma mantığını da yazdım.Bu çalışma sistemi bana aylık 30 TL benzine mal oluyor.Ama içim rahat,sorunsuz,problemsiz çalışıyor.Aracımı satıyorum.HAtta sökmeyi bile düşünüyorum..
   Ahmet bey bu güne kadar bakım falan da yaptırmadım.Bu haliyle bile sehir içi 0,125 şehir dışı 0,115 TL yakıyor aracım(LPG litresi 1.50).

http://www.toyotaclubtr.com/yakit/omvl-sirali-sisstem-lpg-kiti/
http://www.sahibinden.com/ilanlarin_en_temiz_corolla_si-37WQQaXQQ11007816WQQpXQQdisplayitem
OMVL dediğim gibi iyi markalardan bir tanesi olarak biliniyor. Teorik olarak tüm sıralı sistem LPG beyinleri istenirse belli bir sıcaklıkta devreye girecek şekilde, istenirse belli bir süre sonra devreye girecek şekilde, istenirse de belirttiğiniz gibi motor devrine göre programlanabilir. Hatta doğrudan LPG ile ilk çalışmasını yapacak şekilde de programlanabilir. Markalardan hangisi hangi seçenekleri sunuyor bilmiyorum fakat teknolojik açıdan hapsi mümkün.

LPG nin sonradan devreye girmesi uygulaması Evaporatöre ihtiyaç duyduğu sıcak suyun sağlanması ile ilgili. Motorun yağlanması ile ilgisi yok. Pekçok LPG makalesinden okuduğum kadarıyla, kurşunsuz benzinin hiçbir yağlayıcı özelliği yok. Hatta bir makalede diyordu ki ¨benzin yağın düşmanıdır. Elimiz yağlansa gider benzinle yıkarız¨ Kuru çalıştırma - ıslak çalıştırma muhabbeti büyük ölçüde satış taktiği. Kullanıcını içini rahat ettiriyor..

Sıralı sistem bir kite bakım yapılmamasının ekonomiye etkisi ne olur bilmiyorum. Yakıt filtrelerinin kirlenmesi olarak düşünecek olursak. az yakıt gitmesi sonucu olsa olsa perrformans düşüşü olabilir diye düşünüyorum. Hem LPG sisteminin hem motorun sağlığı açısından o filtrelerin (sanırım iki ayrı filtre var) önerilen km aralıklarında değiştirilmesini şahsen öneririm.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 23, 2009, 11:30:08 »
  Tofaş-Fiat'ta iken bizlere verilen eğitimlerin hepsi boşunaymış desenize Ahmet bey.Şirketim eğitim için o kadar parayı boşuna ödemiş...Üzüldüm şimdi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 23, 2009, 11:35:19 »
  Tofaş-Fiat'ta iken bizlere verilen eğitimlerin hepsi boşunaymış desenize Ahmet bey.Şirketim eğitim için o kadar parayı boşuna ödemiş...Üzüldüm şimdi....
?? Özcan Bey Tofaş-FIAT eğitiminde size LPG filtrelerini değiştirmeyin mi dediler?? Anlamadım ne demek istediğinizi.. Eğitim neden boşuna olsun.. eğitim iyidir..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 23, 2009, 11:54:52 »
  Ahmet bey siz yanlış anladınız galiba.Ben motor en iyi yağlanmayı benzinde çalışırken yapar dedim.Benzin yağlama yapar demedim.Bu nedenle,motor belli bir sıcaklığa ulaşınca sistem otomatik olarak gaza geçtiği için,motor bu arada ihtiyaç duyduğu gerekli yağlamayı yapmış olacaktır.Motorla birlikte bu yakıt pompası içinde gerekli olan yakıt ihtiyacını gidermiş olacaktır.Sıralı olmayan sistemlerde sürekli gazda kullanım sonucu yakıt pompaları kurumakta,gaz bitipte yolda kalındıgında ise o motor benzinle çalışmıyor maalesef.Çünkü yakıt pompasına gerekli olan benzin gitmediği için kurumakta ve haliylede bozulmaktadır.
  Belli bir sürede benzinde çalışmak aracın hem motor hemde yakıt pompası sağlığı açısından gerekli bir şeydir.Bunu demek istemiştim..(2005 yılında Albea'nın yakıt pompası 260 Tl'di).Kaldı ki biz burda Toyota'dan bahsediyoruz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 23, 2009, 12:26:04 »
Yakıt pompası ve enjektör gibi şeylerin içindeki benzinin deveran etmesi açısından size tamamen katılıyorum. İşleyen demir ışıldar derler :) Bir makine veya makine parçası uzun bir süre yatarsa sonradan çalıştırması zor olur.
Benim herhangi bir makine mühendisliği bilgim yok. "Pazarlama taktiği" yorumu dahil mesajımdaki tüm bilgiler iki üç sene önce okuduğum LPG dönüşümü konulu bir makaleye dayanıyor. Ne yazık ki şimdi bulamadım. Yakıt ve enjektörlerden değil silindir ve piston üzerindeki yağ filminin korunmasından bahsediyordu. LPG'nin bu konuda kurşunsuz benzinle eşit veya daha iyi performans göstereceğini iddia ediyordu. Tezini desteklemek için öne sürdüğü argümanlar şuydu: 1-Kurşun içermeyen benzinin kendisinin hiçbir yağlayıcı özelliği yoktur. 2-Tüm yakıtlar ve yanma işleminin kendisi yağ filmine zarar verir fakat iyi bir çözücü (solvent) olması nedeniyle benzinin verdiği zarar gaz fazında olması nedeniyle herhangi bir çözücülüğü olmayan LPG'nin verdiği zarardan daha fazladır.
Bana mantıklı geldiği için aktardım. Siz yakıt sistemi ile ilgili tamamen kartıldığım görüşünüze ek olarak bir de "en iyi yağlamanın benzinde çalışırken gerçekleştiğini" söylüyorsunuz. Böylece ben iki farklı uzmandan iki farklı görüş almış oldum :). Akademisyenlikte çok karşılaşılan bir durum bu. dünyanın sonu değil. Çoğunlukla ne bir görüşün ne de diğerinin değersiz olduğunu gösterir ve gerçek ikisinin arasında bir yerlerde gizlidir.. :) Tam doğrusunu öğrenene kadar araştırırız olur biter..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac