0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
allah umut abi demonte alın bisikletinizi komple ben toplayım bütün ayarları da süper yaparım çok severim bisikletle uğraşmayı, tek sevmediğim lastik yaması
Forum da futbol ile alakasız ne kadar insan varmış hayret yoksa tek anlayan ben miyim?
Aynı fikirdeyim. Benim eski dağ bisikletide çok iyi idi. Hafif ve sağlamdı. Büyük ihtimallede Türkiyeye gelen ilk dağ bisikletlerindendi. Daha sonra çok daha profesyonel bir bisiklet yapma işine giriştik arkadaşlarla ama fiyat uçuk çıkabiliyor. Fakat özel olarak bir Kadro (hafif ve sağlam olmalı) alınmalı bence. Üstüne hafif ve sağlam bir jant takımı ve disk fren olmalı. Ön çatalda çok önemlidir kullanım yerine göre. Zaten ön çatal sağlam olmalı ama şekil, tasarım olarak kullanım tarzınıza ve yerinize uygun olmalı. Bu sürüş konforunu çok etkiler. Ayrıca jant göbekleride kullanım yerine uygun olmalı. Uzun yol ve yüklü kullanım için farklı, hız için farklı olmalı. Tabi sağlam bir ayna takımıda lazım, sağlam ve dayanıklı olmalı. (ayna pedal ve pedal dişli takımı kombinesidir). Vites ise 18 yeter. Fazla ağırlığa gerek yok. Sonuçta asıl önemli olan en hafif ve ağır vites oranları önemli. Tüm bunlar uygun şekilde monte edildikten sonra birde iyi bir güzergah ve arkadaş grubu lazım.
Çok küçükken plakalı bisikletler gördüğümü hatırlıyorum, o yıllardan kalmaymış demek ki. İlk sizden duyuyorum Kemal Bey.
Bu arada acaba eskiden bisikletlere sicil cüzdanı, trafik ruhsatnamesi ve plaka mecburiyeti olduğunu bilen arkadaş var mı? Bunlardan plakasız gezene ceza uygulandığını, ruhsat ve sicil cüzdanı olmayan bisikletlerin de bağlandığını biliyormuydunuz?
Aranıza eski bir bisikletci daha geldiilk yarış bisikleti ile bir bisiklet clubunde başladım yarışmaya ilerleyen yıllarda antramanlar zor gelmeye başladı vakit ayırmamda güçleşince bıraktım birsüre daha sonra dağ bisikletine geçtim peguet marka ön amrtisörleri hidrolik ve hava keçeli gövde krombali olan o zamanın hafif sayılacak bir bisikletine sahip oldum o sıralar Antalya'da TODOSK adlı bir dağcılık doğa sporları clubündeki abilerimin sayesinde clubün bisiklet grubunu kurdum etkinliklere bisiklet turları ekledik ama bir türlü fazla etkin kişi sayısı fazla çoğalmadı, ben ve 2-3 arkadaşımın bisikletlerimizle Antalya'da çıkmadığımız dağ bayır kalmadı diyebilirim. ama sonraları iş eş hayat geçinceme derdi ile vakit ayıramaz oldumBisiklet Modifiye edilirmi demeyin zamanla bisikletimin üzerinde gidonundan dişlisine varana dek bir çok değişiklik yaptım en son aliminyum gövdeler çıkınca hafifletmek adına istanbuldan kısa tırmanma gövdesi aldım. Araç arkası taşıyıcım bile var ve hala sıfır gibi evimin balkonunda korumaktayım kışlarıda içeri alırım pas ve yağ sipreyleri ile bakımlarını yaparım hala dün 0 alınmış gibidir, benim için bir hastalık Bisiklet