Gönderen Konu: Spor  (Okunma sayısı 10534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Spor
« Yanıtla #20 : Mart 17, 2009, 23:33:45 »
26x1.95 ebatlı lastik,disk frenli,Shimano 24 vites bir bisiklet olursa süper olur.Siyah yada Çelik-el :) gri olursa.Nasıl iyimi abi...Bu arada fren papuçu değişimi falan kçük tamir ve bakımlardan anlarmısın abi...Lastik yama gibi..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 17, 2009, 23:33:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 17, 2009, 23:36:11 »
Anlarım anlarım...Vites ayarı felan gibi şeyleri de yapıyordum ama unutmuşumdur:))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 18, 2009, 00:09:29 »
allah umut abi demonte alın bisikletinizi komple ben toplayım bütün ayarları da süper yaparım çok severim bisikletle uğraşmayı, tek sevmediğim lastik yaması :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 18, 2009, 07:50:56 »
allah umut abi demonte alın bisikletinizi komple ben toplayım bütün ayarları da süper yaparım çok severim bisikletle uğraşmayı, tek sevmediğim lastik yaması :)
Aynı fikirdeyim. Benim eski dağ bisikletide çok iyi idi. Hafif ve sağlamdı. Büyük ihtimallede Türkiyeye gelen ilk dağ bisikletlerindendi. Daha sonra çok daha profesyonel bir bisiklet yapma işine giriştik arkadaşlarla ama fiyat uçuk çıkabiliyor.
 Fakat özel olarak bir Kadro (hafif ve sağlam olmalı) alınmalı bence. Üstüne hafif ve sağlam bir jant takımı ve disk fren olmalı. Ön çatalda çok önemlidir kullanım yerine göre. Zaten ön çatal sağlam olmalı ama şekil, tasarım olarak kullanım tarzınıza ve yerinize uygun olmalı. Bu sürüş konforunu çok etkiler. Ayrıca jant göbekleride kullanım yerine uygun olmalı. Uzun yol ve yüklü kullanım için farklı, hız için farklı olmalı. Tabi sağlam bir ayna takımıda lazım, sağlam ve dayanıklı olmalı. (ayna pedal ve pedal dişli takımı kombinesidir). Vites ise 18 yeter. Fazla ağırlığa gerek yok. Sonuçta asıl önemli olan en hafif ve ağır vites oranları önemli. Tüm bunlar uygun şekilde monte edildikten sonra birde iyi bir güzergah ve arkadaş grubu lazım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 18, 2009, 08:35:40 »
O milyona +1 ekleyin :D .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 18, 2009, 09:11:31 »
Aranıza eski bir bisikletci daha geldi

ilk yarış bisikleti ile bir bisiklet clubunde başladım yarışmaya ilerleyen yıllarda antramanlar zor gelmeye başladı vakit ayırmamda güçleşince bıraktım birsüre daha sonra dağ bisikletine geçtim peguet marka ön amrtisörleri hidrolik ve hava keçeli gövde krombali olan o zamanın hafif sayılacak bir bisikletine sahip oldum o sıralar Antalya'da TODOSK adlı bir dağcılık doğa sporları clubündeki abilerimin sayesinde clubün bisiklet grubunu kurdum etkinliklere bisiklet turları ekledik ama bir türlü fazla etkin kişi sayısı fazla çoğalmadı, ben ve 2-3 arkadaşımın bisikletlerimizle Antalya'da çıkmadığımız dağ bayır kalmadı diyebilirim. ama sonraları iş eş hayat geçinceme derdi ile vakit ayıramaz oldum
Bisiklet Modifiye edilirmi demeyin zamanla bisikletimin üzerinde gidonundan dişlisine varana dek bir çok değişiklik yaptım en son aliminyum gövdeler çıkınca hafifletmek adına istanbuldan kısa tırmanma gövdesi aldım. Araç arkası taşıyıcım bile var ve hala sıfır gibi evimin balkonunda korumaktayım kışlarıda içeri alırım pas ve yağ sipreyleri ile bakımlarını yaparım hala dün 0 alınmış gibidir, benim için bir hastalık Bisiklet  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Mart 18, 2009, 09:41:21 »
Forum da futbol ile alakasız ne kadar insan varmış hayret  :blink: yoksa tek anlayan ben miyim?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 18, 2009, 10:14:43 »
Forum da futbol ile alakasız ne kadar insan varmış hayret  :blink: yoksa tek anlayan ben miyim?

Yalnız değilsiniz Ali Bey :D Ortaokul ve lisede bol futbol oynardım. Okul üniforması ile her Allah'ın günü maç yaptığım için annemle tartışırdık. Hatta annem bir gün dayanamayıp okul müdürünün odasına baskın yapmıştı :D Fena da oynamazdım, beni profesyonel futbolcu sananlar bile oluyordu :) Ayrıca 18 Shimano Bianchi bisikletim vardı lisedeyken. Kondüsyon için kilometrelerce tur atardım şehir içinde.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 18, 2009, 11:54:26 »
Aynı fikirdeyim. Benim eski dağ bisikletide çok iyi idi. Hafif ve sağlamdı. Büyük ihtimallede Türkiyeye gelen ilk dağ bisikletlerindendi. Daha sonra çok daha profesyonel bir bisiklet yapma işine giriştik arkadaşlarla ama fiyat uçuk çıkabiliyor.
 Fakat özel olarak bir Kadro (hafif ve sağlam olmalı) alınmalı bence. Üstüne hafif ve sağlam bir jant takımı ve disk fren olmalı. Ön çatalda çok önemlidir kullanım yerine göre. Zaten ön çatal sağlam olmalı ama şekil, tasarım olarak kullanım tarzınıza ve yerinize uygun olmalı. Bu sürüş konforunu çok etkiler. Ayrıca jant göbekleride kullanım yerine uygun olmalı. Uzun yol ve yüklü kullanım için farklı, hız için farklı olmalı. Tabi sağlam bir ayna takımıda lazım, sağlam ve dayanıklı olmalı. (ayna pedal ve pedal dişli takımı kombinesidir). Vites ise 18 yeter. Fazla ağırlığa gerek yok. Sonuçta asıl önemli olan en hafif ve ağır vites oranları önemli. Tüm bunlar uygun şekilde monte edildikten sonra birde iyi bir güzergah ve arkadaş grubu lazım. :)
Corratec diye bir marka var Delta bisiklette..12 kg civarında Shimano XT / Deore karışık ön süspansiyonlu disk frenli falan alınabiliyor. Fiyat ekipmana göre iyi ama yine de 1500-2000 TL gibi...Bonusa vade farksız taksit felan var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 18, 2009, 13:12:15 »
  Eskiden Ben de Çamlıca Amatör futbol takımında oynamıştım.Uzun bir zaman oynadıktan sonra şartlar bırakmayı gerektirdi.Şimdi izleyici olarak bazen takip ediyorum. Fanatik değilim,ancak Milli Takım maçlarını daha çok izliyorum. Bundan 40 yıl öncesinin oyuncuları ve seyircileri çok daha fazla zevk veriyordu. Özel hayatları bile başkaydı.Kalelerin fileleri delinirdi.90 dakika yorulmadan koşarlardı. Nerede o futbolcular? :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 18, 2009, 13:19:22 »
  Bu arada acaba eskiden bisikletlere sicil cüzdanı, trafik ruhsatnamesi ve plaka mecburiyeti olduğunu bilen arkadaş var mı? Bunlardan plakasız gezene ceza uygulandığını, ruhsat ve sicil cüzdanı olmayan bisikletlerin de bağlandığını biliyormuydunuz?

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 18, 2009, 13:21:25 »
Çok küçükken plakalı bisikletler gördüğümü hatırlıyorum, o yıllardan kalmaymış demek ki. İlk sizden duyuyorum Kemal Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 18, 2009, 13:36:01 »
aydın abi bisiklet modifiyesine değinmiş...modifiye edilir, hem de öyle bir edilir ki :) bizim sahil var güzelbahçede, sahil boyunca bisikletli çocuk dolu, sürekli yarışırız sahilde hem de kısa mesafe değil, 3kmlik sahil yolu, baştan sona git-gel şeklinde, bu yüzden vites oranı, bisikletin ağırlığı, şanzımanın verimliliği, aynanın hafifliği vs çok önemlidir, ama benim asıl önem verdiğim şey seledir, yaylı ve kocaman bir sele bulmuştum, millet oturmaktan yorulurdu çünkü 6 km boyunca hızlı bir şekilde pedal çeviriyorsunuz sele acıtmaya başlıyor bir süre sonra :) shimano mega çark dediğimiz bir dişli çıkarmıştı, 1. vitesi çok büyüktü, yani çok hafifti, o dişli sayesinde çok dik yokuşları çıkabiliyorduk, size komik gelecek ama ön havada ne kadar gideriz şeklinde zorlardık kendimizi, o dişliyi alınca 15 tur pedal çevirebilmiştim önümü kaldırarak, vites (biz attırıcı derdik) shimano mega range vardı, muhteşem bir ürün, şakır şakır atardı vitesleri..sahilde korkarlardı benden, çünkü korkusuz kullanırdım bisikleti, küçücük aralardan girerdim, frene mümkün olduğu kadar geç basardım, mümkün olduğu kadar düşük vitesle giderdim, düşük vitesle gittiğim için aniden hızlanmam gerektiğinde pedallara abanarak ve vitesleri teker teker arttırarak hızlanırdım, sahildeki bütün bisikletlerin fren ayarına el atmışımdır :) ağırlığı fazla olduğu için benim frenlerimin çok iyi tutması gerekliydi :) bunlar da atolyemizden manzaralar ;

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Mart 18, 2009, 13:45:28 »
Bisiklet'e binmek bir dönem benimde tutkumdu, üzerinden inmezdim, fırsat buldukça yine binerim.bende küçükken üsküdar anadolu yıldız takımında oynamıştım, şimdi her cumartesi halısaha maçı yapıyoruz. Aktif sporla alakam sadece bundan ibaret... Ayrıca hasta cimbomluyum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 18, 2009, 13:50:10 »
Çok küçükken plakalı bisikletler gördüğümü hatırlıyorum, o yıllardan kalmaymış demek ki. İlk sizden duyuyorum Kemal Bey.

O zaman 15 yaşındaydım. Trafik polisleri beni çok uğraştırmıştı. Bilhassa Bağdat caddesinde çok ceza yazdılar. 2 kez Bisikletimi bağladılar. En sonunda plaka, sicil cüzdanı ve ruhsat almak zorunda kaldım.Yaşım tutmadığı için babamın adına almıştım.Onları halen hatıra olarak saklarım. Nereden nereye geldik.Düşündükçe ve o günleri hatırladıkça kendi kendime gülüyorum, ve o zamanlar bu trafik işinin daha çok ciddiye alındığını anlıyorum.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 18, 2009, 14:10:05 »
Kemal Bey, paylaşım için çok teşekkürler. Bize tam anlamıyla nostalji yaşattınız. İnsan eski günleri özlüyor bunları gördükçe.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mart 18, 2009, 14:15:49 »
  Bu arada acaba eskiden bisikletlere sicil cüzdanı, trafik ruhsatnamesi ve plaka mecburiyeti olduğunu bilen arkadaş var mı? Bunlardan plakasız gezene ceza uygulandığını, ruhsat ve sicil cüzdanı olmayan bisikletlerin de bağlandığını biliyormuydunuz?
Hatırlıyorum ama hiç almadım. :)

Bisikletle bizim grubun çok kazası olmuştu. Hatta bir kazada E5 kapanmıştı. İstanbuldan yeni çıkmış ve çadırlarla falan Tekirdağ yönüne gidiyorduk. Yolda arkadaşa bir araç çarptı. Bisiklet ''L'' şeklinde oldu. Latikler ise ''8'', arkadaş ise şiş. :) Hastahaneye kaldırmıştık hemen. Annesine 11 sene sonra söylemiştik o kazayı.
 Annesi;
- Anlamıştım zaten o gün birşeyler olduğunu; dedi. :)
 Bu en büyük olanı idi.
 Ama Çanakkala-İzmir macerası süperdi. Bulduğumuz derelere girerdik o sıcakta. (yolun ilk 80-90Km. si tırmanma idi ve çok iyi antrenmanlı olmamıza rağmen çok zorlamıştı bizi o yüklerle. Yükümüz ise fotoğraf makinesinden, tamir takımları, yedek lastik, giysi ve yiyeceğe kadar herşeydi)

Aranıza eski bir bisikletci daha geldi

ilk yarış bisikleti ile bir bisiklet clubunde başladım yarışmaya ilerleyen yıllarda antramanlar zor gelmeye başladı vakit ayırmamda güçleşince bıraktım birsüre daha sonra dağ bisikletine geçtim peguet marka ön amrtisörleri hidrolik ve hava keçeli gövde krombali olan o zamanın hafif sayılacak bir bisikletine sahip oldum o sıralar Antalya'da TODOSK adlı bir dağcılık doğa sporları clubündeki abilerimin sayesinde clubün bisiklet grubunu kurdum etkinliklere bisiklet turları ekledik ama bir türlü fazla etkin kişi sayısı fazla çoğalmadı, ben ve 2-3 arkadaşımın bisikletlerimizle Antalya'da çıkmadığımız dağ bayır kalmadı diyebilirim. ama sonraları iş eş hayat geçinceme derdi ile vakit ayıramaz oldum
Bisiklet Modifiye edilirmi demeyin zamanla bisikletimin üzerinde gidonundan dişlisine varana dek bir çok değişiklik yaptım en son aliminyum gövdeler çıkınca hafifletmek adına istanbuldan kısa tırmanma gövdesi aldım. Araç arkası taşıyıcım bile var ve hala sıfır gibi evimin balkonunda korumaktayım kışlarıda içeri alırım pas ve yağ sipreyleri ile bakımlarını yaparım hala dün 0 alınmış gibidir, benim için bir hastalık Bisiklet  :D

Aydın, TODOSK'dan Olcay'ı tanırmısın?

Bir ara futbol maçımı ayarlasak acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Mart 18, 2009, 14:26:34 »
Hey gidi gençlik :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mart 18, 2009, 15:40:43 »
  Bisikletimi çok hızlı kullanırdım.Minibüsle ev-okul 25 dakika,ben ara sokaklardan hızlı bir şekilde abrtı olacak ama 8-10 dak arası gidiyordum.Port bagajımda küçük bir de sepetim vardı.Defter kitap içinde,hızımı kesmesin diye.Diyarbakır'da Seyrantepe-Kantar arasında ki traktörcüler beni iyi tanırdı.Çünkü beni geçemiyorlardı.Onları sollarken garip garip bana bakardılar ve yarışırdık.Urfa-Diyarbakır karayolunun sol şeridi (tabii ki yol boş iken) hep benim di.Ama yazın çekilmiyordu o yol.Eriyen ziftte lastikler yapışıyor,gitmekte zorlanıyordum.Her benzin istasyonun da buzdolabı oldugu için su sorunu yaşamıyordum.
 İlk ve son kazamı,komşuma Arabistan'dan gelen bisikletini benim Rahmi ustaya götürürken yapmıştım.Emanet oldugu için çok dikkatli gidiyor,kendi bisikletimle gitmediğim düz yerlerden gidiyordum ama olanlar oldu.Bir anda kontrolü kaybettim,bisiklet kaydı ve düştüm.Arkamdan gelen Mazda minibüs son anda kırdı,bende ayaklarımla son anda bisikleti çektim ama ön tekeri kurtaramadım.Kolum bacağım kan revan için de kalmış,Diyarbakır'ın o sıcağında bir hafta uzun kollu eşofman giymek zorunda kalmıştım.Ailem görmesin diye.. :)
   Geride kaldı ama çok güzel günlerdi.26x1.75 jant ölçüm ve hafif bir kadroya sahip bisikletim vardı.Ve vitesi de yoktu.Ama çok seri bir bisikletti.
   İş-güç,kriz,maddi durum ne olur bilmiyorum ama Ankara'daki arkadaşlarla bisiklet işine girelim,güzel bir aktivite olur...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 18, 2009, 16:22:42 »
Valla bana uyar, ben uzun zamandır bakıyorum zaten...