0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dostlar selamlar , aracim 1.33 Auris Dual VVT-I , 122.000 km yaptik bugüne kadar hep benzindeydi , ancak artan enflasyon ve yakit fiyatlari dolayisiyla artik kafamda ne kadar yaktim ? Sorusu olmadan bir yerden bir yere gitmek istiyorum ama bu noktada kendini amorti eder mi konusunda cok sikintiliyim. Bir gün tamam taktiracagim diyorum sonra aman gerek yok diyorum... Ne yapsam bilemedim. BRC'nin yeni Comfort ürününü gözüm tuttu , aracimi uzun yillar daha kullanmak istiyorum , güncel fiyatlar Atiker Grand 2300 TL , BRC Comfort 2700 TL , BRC Sequent 32-3500 TL seklinde gidiyor. Yilda ortamala 10.000 KM yapan bir insanim. Genellikle Tuzla-Kartal hafif yogun akici trafikte kullaniyorum. Motorum zaten karakteri geregi ufak bir miktar yag eksiltiyor , ancak subap problemleri olsun , rölanti sorunlari olsun gözümü korkutuyor. Dual VVT-I lerde motor blogunun alüminyum oldunugu duymustum bu dogru mudur ? Bir de bu tip sorunlar tahmini kac km , kac yil sonra baslar ? Simdiden önerileriniz icin tesekkur ederim Toyotaci dostlarim... @MEHMET ÖZENÇ (12871) hocamin , @Mutlu Tekir (30216) hocamin da yorumlarini bekliyorum mutlaka...
Emrehan bey aracın en masrafsız bölümünü 122000 km.yaparak atlatmışın.Bence sorunların kendini göstereceği bu dönemde benzin sana daha iyi arkadaşlık yapar düşüncesindeyim.karar size ait.
Kendim 1.6 corolla ile 25.000 km dır lpg deyim abim ise 1.33 corolla ile 70.000 km dir lpg de. Şu ana kadar ben montaj aşamasındaki hatadan kaynaklanan sıkıntı dışında sıkıntı yaşamadım. Abimde arabaya bakmaz oda hiç sıkıntı yaşamadı. Lpg de önemli konu kitten ziyade montaj yapan yerin işçiliği. Düzgün bir yere montaj yaptırıp sorun yaşamazsınız. Olurda subap sorunu yaşarsanız zaten 1 yıllık kâr ile amorti eder. Diğer yıllar kâr kalır.
Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2019, 16:44:02 Hocam kac km'deyken taktiniz LPG'yi? Marka model verebilir misiniz abinizin araci icin ? Tesekkur ederim
Bu konular çok tartışıldı Sefa hocam.63bin km. Dir mazdam la 36bin km yarisimle lpg de kullandım. Mazdamda subapları yaktım değiştirttim. Ona rağmen mutlu mesut biniyorum. 10bin km de az değil, 2 3 seneden fazla binecekseniz mantıklı. Yoksa satarken lpg takılmadı diye 2 3 bin tl fazlasına da satabilirsiniz şans tabi. Ben lpg taktırır rahat rahat binerdim gaza basardım şahsen. Yağ eksiltme normal değildir, kalınlaştırınız yağınızı. 5 30 ise 0 40 a ya da 5 40 a geçin. Atiker grand obd öneririm. Şimdiki aracımda prins silverline olan biri olarak konuşuyorum. Grand obd nin eksiği yoktur ama obd artısı vardır. Eğer yol ayarı yapacak usta bulamazsanız brc öneririm.
Merhaba Sefa Bey ;Evet aracınızın motor bloğu aliminyum ki bunun LPG dönüşümüne bir etkisi yok. LPG dönüşüm markaları KİT adı altında satılır yani A 'dan Z'ye LPG dönüşümü için gerekli olan bu malzemeler bir bütün halindedir (kit) bu nedenle LPG markası tercih ederken EOBD'Lİ mi ya da enjektörleri ne kadar hızlı ya da regulatörü kaç KW'lık soruları aslında çok YANLIŞ!!! Bir marka tercih ederken o kitteki A'dan Z'ye tüm parçalar büyük önem taşır. Örneğin sistem EOBD'lidir lakin regulatör basıncı sürekli değişkenlik gösteriyorsa EOBD hiç bir işe yaramaz , ya da çok hızlı bir enjektörü vardır lakin map sensörü ya da basınç sensörü alt sınıftır size yine sorun açar , ya da ECÜ'sü çok hızlı bir işlemciye sahiptir ama gaz valfi soketli değil fişlidir , o fiş yerinden çıkar aracınız LPG'ye geçmez. Özetle anlatmak istediğim bir ürün komplike olarak kaliteli olmalı. Bir iki dikkat çeken parçası kaliteli olup geri kalanı vasat ise yine istenen memnuniyet gerçekleşmez. Benim tavsiyem 1. BRC Primimum ( Sequent32 ) 2. BRC Comfort NOT: Muhakkak doğru montaj ve doğru kalibrasyon
Hep 5w30 kullandim bugüne kadar sadece bir 10w40 kullandim onda da memnun kalmadim degistirdim hemen hocam. Yag eksiltme dedigim su sekilde söyleyim 10.000 km ' de 2 yada üc tirnak kadar , su ana kadar hic üzerini yag ile tamamlama ihtiyaci hissetmedim , o yüzden cok takmadim kafaya ama uzun zamandir 0W40 a gecme fikri var aklima Mobil 1 ESP 0W40 yag kullanmayi düsünüyorum bir sonraki bakimda ama acikcasi yag degistirmekten de korkuyorum desem yeridir Ilk senemin kredisi bitti iste Mutlu hocam 3 sene daha biner satarim diyorum , bekar halimla bana yetiyor 3 sene sonra satacagimi düsünürsek , LPG taktirmam halinda zaten amorti edecek , benzinde devam ettigim durumda 2-3 bin fazlasina satma gibi bir imkanim var mi gercekten ? Piyasaya hakim degilim de sizin kadar hocam O zaman cünkü hic taktirmamayi sececegim yüksek ihtimalle. Sizde hangi marka LPG kiti vardi hocam bir de subap olayinin maliyeti ne oldu merak ettim Liqui Moly'nin subap koruyucu ürünü var LPG li araclar icin , onu kullanabilirsiniz hocam yag degisimlerinde , sikayetci olani duymadim henüz. @Mutlu Tekir (30216) Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2019, 16:54:11 Hocam cok tesekkur ederim detayli bilglendirmeniz icin , bu konuda Istanbulda Candan Müh. disinda hicbir yerde taktirmam zaten tam öyle bir noktadayim ki , %51 e %49 diyeyim. Atiker ve BRC arasindaki fiyat farki ayni zamanda kaliteye de yansiyor mu hocam ? Kimileri BRC'Ye o kadar para verme Atiker taktir diyorlar cevremde. Bir yandan da hic düsünmeden gaza basabilmek ihtimali beni benden aliyor acikcasi diger yanda sorun yasayan insanlar var , üniversite sinavinda tercih yaparken bu kadar zorlanmamistim galiba... @MEHMET ÖZENÇ (12871)
Ben araci kullanmak icin aliyorsam mumkunse 1-2 bin verip benzinli alirim.(arac temiz ve sorunsuzsa)
İnşallah sizin gibi biri denk gelir hocam,satacağım zaman da. Benim tırtılın önceki sahibinden kalma malesef 2014 yılına ait bir ağır hasar kaydı var ama 1 senedir bende ve tık demedi,5000km de bir yağını kendim değiştiriyorum. 130.000-140.000ler gibi debriyaj baskı değişimi gelecek bakalım Lpg olayından da yüksek ihtimalle vazgeçtim zaten bugün kartal-tuzla-kurtköy üçgeninde git geller yaptım ve yakıt tüketimi kalorifer 1de açıkken 5.8lt/100km idi birazönce kontak kapattığımda. Sanki bu ekonomik tüketime nankörlük yapacakmışım gibi geliyor. Gönlümce basamıyorum tabi o ayrı konu,hep 2000 devir civarlarında vites değiştiriyorum,zaten shift ışığı da o aralar yanıyor hep... Yokuş aşağı,ışıklarda hep ayağımı çekiyorum gazdan. Genelde sağ şeritte takılıyorum ama durumdan çok da rahatsız değilim açıkcası İşte dediğim gibi hocam git geller yaşıyorum sahibinden.com a baktığımda hep benim kilometredekiler Lpg taktırmışlar,biraz da o yüzden acaba ben mi yanlış yapıyorum diye düşünüyorum...
Ortalaması 6 LT olan araca LPG takarsanız yazık edersiniz. Arkadaşlar iyi niyetle yazmışlardır. Şüphem yok. LPG ye düşman olmadığımı da belirteyim. Fakat bir arkadaşımız hesap yaparken, ilk çalıştırma anında yakacağınız benzini, 2813 TL lan 3yıllık kârınızdan düşmemiş. Diğeri de sübaplara 1500 TL yi hangi tarihte harcadığını yazmamış. Şimdi kaç paradır o sübaplar? İyi düşünün derim. Ayda kaç TL kârınız olacak? En fazla 100 TL. Ektradan 60-80 kg ile gezeceğinizi de unutmayın.