Gönderen Konu: Deprem  (Okunma sayısı 23564 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Deprem
« Yanıtla #20 : Mart 17, 2009, 16:36:13 »
Türkayım hadi o adam milleti göcertti insanlar kendi evinden calıyo bu neyin mantıgıdır ya....
mantığını ben biliyorum aslında, dedem müteahhit benim, çektiği çileyi sıkıntıyı çok net görüyorum, aynı evi, görüntüde tamamen aynı olan evi (bina çok büyük olunca ve çok çalınca malzemeden) nerdeyse yarı yarıya halledebiliyor maddi olarak..kimse çok para kazanmak için yapmıyor aslında bunu, işe en kalitelisinden başlıyor, yanlış giden hesaplar yüzünden vs iş bitimine doğru malzemeden çalmalar başlıyor, yok deniz kumu, yok daha ince demir, yok daha ince tuğla..sadece batmamak için, yani en azından harcadığı para yanmasın diye evi bu şekilde bitiriyorlar, çok şükür dedemin başına gelmedi ama amcam bir ev yapmaya kalktı, asansör bile var planda (müstakil ev) para bitti bir baktım malzemeden çalmalar başladı, yine güvenliği elden bırakmadı ama balkon korkulukları çok komik ucuz ve dandik, evin bir cephesi cam tuğla, ısı ve ses yalıtımı var ama balkonlar komedi, çatı katı terasta üstünü kapatmadı, ucuz seramikler alındı vs..maddiyatla ilgili..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 17, 2009, 16:36:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 17, 2009, 17:05:02 »
   Marmara depreminde,oturduğumuz evin ne kadar kalitesiz bir ev oldugunu bir kez daha öğrenmiştik.Hatta o apartmana çok katlı gecekondu desek yeridir.Ben ilk defa deprem gördüm.Kapı pencere sesine uyandım.Kardeşim kapı pencere açık uyumuşta ceryandan çarpıyor sandım.Uyku sersemi salona geçtim,her yer kapalı.Balkona çıktım.Uyku hali sallanıyorum sandım,sarhoş gibi.Kardeşim "abi balkondan uzak dur deprem oluyor"deyince jeton düştü.Ev halkını falan kaldırdık.Bir gece tek dışarda kaldık.Onun dışında hep evdeydik.Bütün site komşunun  kamyonunda,Ahmetin dediği gibi herkes dışarda fala..
   Deprem ile ilgili her hangi bir hazırlık,bilgi edinme var mı? yok maalesef.Şu anda oturdugumuz site Ankara fay hattının tam üstüne kurulu.Biliyorsunuz en büyük fay hattının başlangıç noktası Bingöl'de.Bingöl'de en son sanırım 2003 yada 2005 de yaşadı.11 yıl aradan sonra memlekete gittiğimde Düzağaç semtinin yarısından fazlasının yok oldugunu gördüm.Sorduğumda da depremde buraların yerle bir olduğunu söylediler..Koca koca apartmanlar yıkılmışken,rahmetli hacı dedemin yaptığı iki katlı evi hatta 1985 ten kalan topraktan yapılma ahırında çatlak bile yoktu.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 17, 2009, 17:08:05 »
  İmza iyimiş bu arada Türkay. Çok doğru bir söz ve katılırım.
 Ahmet sanada geçmiş olsun, tüm depremzedelerede.

Seneler önce Karşıyaka'da arka balkonda tek başıma kahvaltı yapıyorum. Bir arada sandalyeden eğilip aşağı bahçeye baktım (5. kat). İçimden; şimdi deprem olsa ne yapılır acaba, aşağı atlanırmı falan diye geçirdim. Tam o sırada balkon bir gitti geldi. :)

Yine seneler önce Ataköy'de ablamlarda kalırken gece yatmaya odama gittim. Ama uykum gelmedi ve arada yatağa dizimle vurarak oyun oynuyordum. Sonra bir baktım, yatağa vurmuyorum ama yatak hala sallanıyor. :) İnsan afallıyor o an.

Benim eşim Yalovalı ve deprem sabahı oraya ilk ulaşanlardandım ben (İstanbuldan gittim). Gerçekten durum çok kötü idi orada. Enkazları, gaz kokularını, dumanları, insanların şuursuzluğunu gördüm. Çok daha vahim manzaralar gördüm ama bunları burada aktarmayacağım.
 Eşimin evine döneceğim sokağı arıyordum. Ama o sokağın girişinde 6 katlı bir bina varken onu bir türlü bulamadım. Aynı yerde çok nizami bir şekilde duran 4 katlı bir bina vardı. O bölgede yegane ayakta kalan binalardan biri bizimkilerindi ve ağır hasarlı idi oda. Ama çevrede çok insan hayatını kaybetmişti ve çok olaylarda döndü malesef bu hengamede. Halada dönüyor malesef.!!!
 Unutmadan birde bu durumdan aklınca faydalanmaya çalışan tipler vardı. Yok deprem şu yüzden oldu falan diye hatırlarsanız. Acaba onlar ahirette o kulların haklarını nasıl ödeyecekler. Orada olan tek ahlaksızlık (bundan çıkar sağlamaya çalışanların dışında) binaları gereği gibi inşa etmeyenlerdedir, onları gereği gibi denetlemeyenlerdedir.
 Her şeyde olduğu gibi bu durumlarda da Kul Hakkına dikkat etmek lazım bence. Hayatını kaybedeblere Allah'tan Rahmet ve geride kalanlara Baş Sağlığı diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Mart 17, 2009, 17:11:47 »
Ben yaşanan tüm depremlerde Ankaradaydım, 1999 depreminde hepimiz gece bir kamyonun korna sesine uyandık, baktık herkes alelacele binaları boşaltıyor, pazar meydanına akın etmişti mahalleli, radyolardan olayı takip etmeye çalışıyorduk, sabit ve mobil telefonlar kilitlenmişti, sonra sabah doğru kısa bir süre evde uyuduk, sular kesildi bir süre ve acı bilanço güncellendikçe acıyı artıran bilanço...
Düzce depremini hissettim ama zayıf olarak, yaşamımızı o anlığına da olsa fiziksel olarak etkilemedi bizim konum itibariyle

Örnek almadık, ibret alsakta gereken dersleri çıkarmadık, halen yeterince kendimizi yetiştirmiş ve hazırlanmış değiliz...

Birde depremden sonra o bölgeye gidenler oldu, hayır maalesef yardım için değil enkaz arasında insanların kaybettiği altın-para v.s. değerli eşyalarını (Ç)almak için giden fırsatçılar oldu...
ALLAH ıslah eylesin onlarıda...

Yakınlarını kaybeden tüm arkadaşların başı sağolsun, ALLAH rahmet eylesin...

Böyle güncel kalması hayati önem taşıyan bir konuyu açtığı için  Hakan Bey e çok teşekkür ederim.

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #24 : Mart 17, 2009, 17:17:52 »
  Ben teşekkür ederim. Güncel tutmak bence hepimizin görevi. Bu hepimiz için bir sorumluluk bilinci bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 18, 2009, 01:23:33 »
  Ben teşekkür ederim. Güncel tutmak bence hepimizin görevi. Bu hepimiz için bir sorumluluk bilinci bence.

Teşşekkürler Hakan abi gecti şimdilik ama dedigimiz gibi heran yenis ile kars karsıya kalabiliriz tedbir tedbir tedbir.... Allah daha beterlerini yaşatmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Mart 19, 2009, 13:07:37 »
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Mart 20, 2009, 07:55:30 »
  !!! Depremden sonra evlerini kaybedenlere verilen konutların parasınında usulsüz olarak geri alınmaya çalışıldığını biliyormusunuz? !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 20, 2009, 08:26:06 »
Evet, maalesef bu da oluyor ülkemizde :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 20, 2009, 11:38:41 »
  !!! Depremden sonra evlerini kaybedenlere verilen konutların parasınında usulsüz olarak geri alınmaya çalışıldığını biliyormusunuz? !!!

çok iyi bildigime emin olabilirsiniz abi :D :D :D

ama biz ilk etapta dava actık sakarya bölge idari mahkemesine ve kazandık... en azından gec ödemeye başladık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Mart 20, 2009, 14:43:44 »
  Mahkemede neyi kazandınız peki Ahmet? Aslında bunun hiç ödenmemesi gerektiğini biliyormusun? Hatta bununla ilgili AB de yetkili bir merci bile olması lazım. Ayrıca evlerin bir çoğu hibe idi, o da ayrı bir konu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 20, 2009, 14:47:05 »
  Mahkemede neyi kazandınız peki Ahmet? Aslında bunun hiç ödenmemesi gerektiğini biliyormusun? Hatta bununla ilgili AB de yetkili bir merci bile olması lazım. Ayrıca evlerin bir çoğu hibe idi, o da ayrı bir konu.

abi parayı 3 yıl once istediler faiz icra vs soktular araya normalde daha gec başlaması gerekiodu ödemelerin...
evet abi hibe olanlarda var Dünya bankası veya iller bankası destekli olan onlardan geri ödeme almıyorlar Düzcede ama bizimki bayındırlıkın yaptıgı ev.. buna şükür deyip ödüyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #32 : Mart 20, 2009, 15:05:34 »
  Aslında hiçbirinden alınmaması gerekiyor geri ödeme. Daha öncede söylediğim gibi AB de bununla ilgilenen bir departman bile olması lazım.

Bu arada alakasız olacak ama, Çiçek Taksi'yi izlermiydin çok Ahmet?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 20, 2009, 22:00:23 »
  Aslında hiçbirinden alınmaması gerekiyor geri ödeme. Daha öncede söylediğim gibi AB de bununla ilgilenen bir departman bile olması lazım.

Bu arada alakasız olacak ama, Çiçek Taksi'yi izlermiydin çok Ahmet?

diorumya abi buna şükür diyip ödüyoruz napalım sonucta cogu aile biizm gibi sadece üzerindeki elbiselerle kaldı...

Alakasız degil abicim bende bahetmiştim sanırım konuda, evet hiç kacırmazdım hatta Düzce depreminde tam çiçek taksi bitmişti trtde haber başlayacaktı bende :D arkamı dönmeye kalmadı ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 21, 2009, 02:12:57 »
Golcuk depreminde Izmit'te oturuyorduk, kiyamet saati geldi sandim o vakit. bir dakika mi ne kadar surdu bilmiyorum ama seneler surmus gibi geldi bana.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mart 21, 2009, 13:18:56 »
Golcuk depreminde Izmit'te oturuyorduk, kiyamet saati geldi sandim o vakit. bir dakika mi ne kadar surdu bilmiyorum ama seneler surmus gibi geldi bana.

Gölcük 30 civarı, Düzce 45 saniye sürdü... tabi bu dünya saati... ruhlara kac asır geldi o saniyeler bilinmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #36 : Mart 21, 2009, 17:13:47 »
  Orada daha kısa olması lazım Ahmet. Bunun içinde (farklı zaman ölçüleri) bilimsel yaklaşımlarda var ayrıca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Ağustos 11, 2009, 16:33:54 »
  Hiç bir zaman ve özellikle ülkemiz için unutulmaması gereken bir doğa olayı, tabi kendini bilmez, gözünü para hırsı bürümüş insanların elinde çok acı duygulara dönüşen bir durum. Evet büyük afetin üzerinden 10 yıl geçti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 11, 2009, 17:16:23 »
17 Ağustos'taki büyük deprem bizim Ankara'da da çok şiddetli hissedilmişti. Ben o zaman 14 yaşında falandım. O yaşa kadar öyle bi deprem yaşamamıştım. Psikolojim inanılmaz bozulmuştu. Gecenin 03.05'inde deprem olmuştu. Ben depremden 10 dakika önce su içmeye kalkıp geri yatmıştım. O ne sarsıntıydı Allahım. Salondaki vitrinin sesi halen kulaklarımda. Annem, babam, abim ve ben. Hepimiz çaresizde koridorda toplandık. Sonra sallantı kesince hemen dışarı kaçtık. 2-3 gün geceleri dışarıda yatıyorduk. Gündüzleri bazen eve giriyorduk. Allahım ne günlerdi. Allah Ülkemize daha büyük acılar yaşatmasın.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 11, 2009, 19:52:08 »
O deprem tehlikesi hiç bir zaman bitmeyecek ki yurdumuzda... Çok küçük bir coğrafya hariç her yer deprem bölgesi... Her yerde depreme karşı hazırlıklı olunmalı... Hele 20 milyona yakın insanın yaşadığı, ekonomimizin %50'sinin döndüğü Marmara Denizi ve çevresi çok önemli... Ama maalesef hiç bir adım atılmıyor... Deprem olduğunda okullarda sıranın altına gir, deprem çantası hazırla, kapı eşiklerinde ve merdivenlerde durma türünden önlemlerle geçiştireceğimizi sanıyoruz ama çok yanılıyoruz... Çok acı tecrübeler geçirdik hala akıllanmadık... Bina sağlam değilse öbür önlemler %kaç canı kurtaracak ki?

1993 müydü 1992 miydi neydi ABD'de Los Angeles'ta şiddetli bir deprem oldu... O sırada bir akrabamız Los Angeles'ta doktora çalışmalarını yapıyordu... Depremin korkusuyla kendilerini dışarı atmışlar, arabalarına binip gezmeye başlamışlar... Ta ki polisin evinize gidin, eviniz otoyoldan daha güvenli şeklindeki uyarısına kadar... Olay budur... Aynı tür depremde orada bir kaç kişi ölüyor, bir kaç viyadük yıkılıyor ama ülkemizde kıyamet kopuyor...

Allah biz kafalarımızı düzeltinceye kadar deprem felaketi yaşatmaz inşallah demekten başka yapacak bir şeyimiz yok maalesef...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI