0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motorda sıkıntı yok kullanımınızda sıkıntı var. Dizel ya da turbo benzinli bir motordan mı atmosferik motora geçtiniz?Yeri gelecek 2, 3 e atacaksınız, 6-7bin deviri göreceksiniz. Motor maksimum torkunu 4000 devirden sonra verir.
Ümit bey ben de sizin gibi düşünüyorum normalde.bu yüzden aracı devir kesiciye sokana kadar zorlamadım.demek istediğim şey 1.6 132 beygirlik bir araç benzinde kullanırken sollama yapacak kadar performans göstermeli.100 km hızdan 140 kmye zor çıktım.bu arada ilk sıfır aracım.servis motor açılması konusunda bu şekilde söyledi.Mesaj Birleştirildi: Aralık 13, 2018, 00:16:47evet Mutlu bey daha önce 1.6 tdci ford kullanıyordum.ben de önce dediğiniz gibi düşündüm alışma meselesi olabilir diye.ancak 100-110 beygirlik lpgli araçlara yetişemeyince acaba sorun mu var dedim.
Hocam araba gerçekten de 132 beygirlik bir araba gibi davranmiyor ilk baslarda 80 bg fiesta ile çıktığım yokuslarda Corolla hantal kalıyor arkadan selektör yapıyorlardı sonrada arabanin yokuslarda düşük viteslerde yuksek devirlerde daha canli oldugunu fark ettim.Suan tek yon gidis gelis olan yollarda sollamalarda 4 e cekip basıyorum Yokuş çıkıyorsam 3. Vitesde 90 basıyorum 3500civari devir çeviriyor Eskiyi unutup bu motorun karekterine uygun sürüş gelistirmek lazim