0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben de aynı sorunu yaşadım ama anlıyorum ki aracın genel karakteri bu.Evet 5. ve 6. viteste araç dipgaz bile yapsanız hızlanma konusunda çok nazlı.Tepkisi oldukça ağır kalıyor.Aheste aheste hızlanıyor ancak 2. viteste rahatlıkla 100 ü,(3 te 140,4 te 190 gördü) görebilecek kadar tepkisi iyi.Sollama ve ya yokuşta boğulmasın isteniyorsa alt vitesleri kullanmak gerekiyor.Böyle yapınca hızlanma konusunda oldukça cömert.Araç henüz 1700 km de.Belki daha da açılacak ve mesela 5. viteste de gerekli şekilde hızlanacak.(Aslında en büyük sorun yokuşta kalkarken gaza yeterince hızlı tepki verememesi.Bazen 2 saniyelik yokuş kalkış desteğinin yetmediği oluyor)
konuyu açtım madem kapatayım.aracı servise götürdüm.18 yıllık bir servis ustasıyla test sürüşüne çıktık.aracın diğerlerinden farkı olmadığını karakterinin böyle olduğunu söyledi.performans icin düşük vites yüksek devir gitmen lazım dedi.bu araçlarda en büyük eksik turbo bunu hep toyota yetkililerine söylüyoruz ama bir türlü yapmadılar diye ekledi.ayrıca atmosferik motorun yüksek rakımlı yerlerde yanmasıyla düşük rakımlı yerde yanması ve ürettiği güç arasında fark var şeklinde belirtti.bilgilerinize.
aracım 2018 model 1.6 life corolla.kasım ayında sıfır aldım.henüz 1000 kmlerdeyim lpg de taktırmadım.aracın performansı bana sorunlu gibi geliyor.6. viteste cok performans göstermeyebilir ama 4. veya 5. viteste dahi dip gaz gitmeme rağmen ibre zorla yükseliyor.sollama yapmak zulüm gibi geliyor bana.aracı benzinde kullanmama ragmen 10-12 yaşında lpgli araçlara bile zor yetişiyorum.normal hali bu mu yoksa benim aracımda mı sorun var anlamadım.
Ali Bey,Öncelikle aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bende 2016 Ocak ayında 1.6 Corolla almıştım ve sizinde açıklama yazdığınız gibi aracın çekmeme gibi durumları 15000 km lere kadar bende yaşadım. Bu durum normaldir.