0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Allah izin verirse; 01 Nisan 2014'te Çorum'dayım. (Kıbrıstan geliyorum, toyotasız) 01 Nisan da gelir gelmez saba soluğu ÖZENÇLER oto gazda takılan LPG sistemini ruhsata işletmek maksadıyla, proje alacağım, 03 Nisan da TÜVTÜRK2ten randevu aldım, muayene yaptıracağım ve 10 Nisan 2014'te tekrara Kıbrıs'a dönüş var. 10 Nisan gecesi saat:23.59'da kalkacağı belirtilen gemi 11 nisan 02.00 gibi Taşucu'ndan kalkıp sabah 08.00 gibi Girne'de olacak. (Çorumdan geliyorum, toyotalı)
Kıbrıstan Çorum'a gidiş uçakla fakat geri dönüş arabayı Kıbrıs'a getireceğimden gayri ihtiyari gemiyle.
KKTC trafiği bizim bura gibi ölümcül değil, her yerde elektronik radar kontrolü var sürücüler genelde hız kurallarına uyuyorlar. Tek sorun araç sağlaması yapacağınız zaman olur onun dışında direksiyonun yerinden bağımsız sağdan akan trafiğe alışmak gerek.Biraz dikkatli olunursa sorun olmaz diye düşünüyorum.
meselede ters trafiğe alışmakta zaten:) yoksa sürcüler konusnuda sıkıntı yok:)
Geçen yıl araba kiralayıp 2 gün içinde tüm KKTC'yi gezdim, ilk kez sağdan direksiyonlu araba kullanmama ve ters trafik olmasına rağmen ciddi bir sorun yaşamadım. Biraz dikkatli olunca çok zor olmuyor alışmak
Kıbrıs'ta Türkiye'ye ilk dönüşte cama "canını seviyorsan sağdan git" yazısını yazmayı dahi düşündüm çünkü insan en olmadık yerde dalıveriyor. Ve de oldu, Çorum'a vardım bir kaç gün geçti köye gittim, köyden Çorum'a giderken sol taraftan gidiyoru karşı taraftan bir araç üstüme üstüme doğru geliyor ama hiçte istifini bozmuyor. Nedir ne değildir derken kendimi sağa zor attım, manyak mıdır nedir diye söylenirken o manyağın ben olduğum aklıma geliverdi. Malesef bunu yaşadım. Kıbrısta trafik soldan akıyor. Sağdan sağlama yapıyorsunuz, dreksiyonda sol olunca sağlama sıkıntılı oluyor. Ali beyi tebriketmek gerekir ki zorlanmamış valla. Ceza yemeden de adayı terk etmiş, Kıbrıs ehliyeti olmayan sürücülerin araç kullanması yasak, beni bir kaç kez polis durdurdu, Türkiye ehliyeti ile birlikte askeri kimliğide göstermek zorundasınız. Örneğin asker eşleri Türkiye ehliyeti ile araç kullanamazlar, trafiğe çıkamazlar, bu sebeple yakınımızda ceza ödeyen var.