0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hoş geldiniz safa getirdiniz, hayırdır bu kadar sık geliş hayıradır inşALLAH.
Çorumluların sesini yükseltmeyişinden bu yana 3 yıl kadar zaman geçmiş. Çorum'a selam, Çorumlu'ya kelam.
0hasan bey lefkoşe nireeeeee çorum nireee:)))) geçtiğimiz aralık ayıda ada da idim )) varlığınızı şimdi öğreniyorum:)))bu arada çorumun çok göç vermesinin sebeplerinden biri maalesef geçmişimizde yaşadığımız talihsizlikler diyelim. 80 olaylarında çorum ve kahramanmaraş illeri bu ülkede ençok zarar gören iki ildir.çorumda bu dönemde maalesef göç vermek zorunda kalmıştır.
Büyük babamdan Osmancuk/Arduç'luyum, Cumhuriyet sonrası büyükler İskilip'e gelmişler ve oraya yerleşmişler. Babaannem İskilip'li olunca kütükte orada çıkmış. Sonuçta Çorum/İskilip'liyim çok şükür )) lakin memlekette kimse kalmadığı için gidip gelmiyoruz. Geçen yaz hanımı gezmeye götürdüm memlekete, bir de düğüne denk gelip İskilip Dolmasını indirdik mideye )Konuyu canlı tutalım arkadaşlar, memleketten uzakta birbirmize yakın olalım
Evet 2 yıl görevli olarak geldiğimiz KKTC'den Temmuz 2014 itibariyle ayrılacağız. Lefkoşa ile bağlantınız neydi, gezmeye falan mı geldiniz, öncesinde haberimiz olsaydı, misafirim olurdunuz. girneye 2 günlüğüne tatil amaçlı gitmiştim eşimle birlikte. siz asker olarakmı görevlisiniz orda?
Evet 2012 yılında tayin oldum burada çalışma süresi olan 2 yılı tamamladığımızdan dolayı Türkiye'ye döneceğiz.
abiler özellile çorumda yaşayanlar bişey sorcam.40 yıldır istanbuldayım düzgün bir türkçeye sahip olduğumu ve diksiyonumun iyi olduğunu sanıyorum ama bir konu varki çoruma gittiğimde hangi leblebiciden istesem yüzüme öylece bakıyor nedendir?"bana bir kilo karışık leblebi verirmisin " diyorum tezgahın öbür tarafındaki kişi sadece suratıma bakma yetiniyor ve ne istediniz diye soruyor neden???
Seydi bey Muhtemelen çeşit farklılığından bu kaynaklanıyor olabilir,Sadece aklıma gelen Sade,Karanfilli,Tuzlu,Biberli,Susamlı,Beyaz,Soyalı,Şekerli haricinde birde çikolata ve cips kaplama çeşitleri var.Bu arada karışık leblebileri aynı kese kağıdına koyamazlar,örneğin tatlı-tuzlu veya yağlı olması sebebiyle diğer çeşidin kısa sürede bayatlamasına neden olur.
Çorum'luca Aşk Şiiri Cok Komik bu Çorum'lu aşıkı dinlediniz mi hiç?
herkese çorumdan selamlar saygılar