0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gittim skoda aldım. araba 13 bin km de ama deri direksiyon soyuldu. koltuk leş gibi oldu. trim sesleri başladı. en kötüsü arabaya 2 yıl garanti verdiklerini hatırladıkça yepyeni arabadan korkuyorum. ben araba ile artık aşırı uğraşmak ve üstüne düşünmek istemiyorum ve eski teknoloji sağlam teknoloji bana mantıklı geliyor. toyota alamadığım için pişmanım. eminim azcık yaş almış , hayatın akışına kapılmış , ev iş çocuk derken arabayla ilgilenmek istemeyen ama araba alabilecek parası olan herkes bana katılacaktır...
Artık üretilen ürünlerin bir çoğunun üretim esnasında "belirli ömür" ile üretildiği düşüncesindeyim, ancak insanlar eski araçlara yada eşyalara yenileme masrafı ödemektense "yenisini alırım" mantığı ile hareket ettiği sürece üreticiler de bu mantığı manipüle etmeye devam edecektir...Hazır, kampanyalar, indirimler havada uçuşurken, sıfır araç almaktansa gidip 2001 model araç aldım, aracı aldığım rakamın tam yarısı kadar masraf ettim, "manyak mısın?" diyen de oldu ama ben sonuçtan çok mutluyum, buyrun 2001 model araç...
abi satlıkmı
hayır ama zaten sadece bana maliyetini istesem "o araba o parayı etmez" nidaları yükselir
10 yıl dayanan parçayı nasıl olur da 5 yılda kullanılmaz hale getiririm diye AR-GE yapılıyor günümüzde. Bunun da bilimsel bir adı vardı ama unuttum şimdi.
bilinçli eskitme.
Ufuk bey emeğinize sağlık gerçekten. Ben de sizinle aynı fikirdeyim. Temiz ve bakımlı araç gördüm mü dönüp bir daha bakıyorum. Hele yaşı olanlar daha da cezbediyor beni. Maşallah diyorum ve düşüncelerinizi uygulamaya dönüştürmüş olmanızdan dolayı da sizi tebrik ediyorum. Allah kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin.
10 yaşından büyük arabalarda metal yorgunluğu vs. olur, çok da güvenmek doğru olmaz kanımca.