0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mutlu Bey'in dediği gibi sibob arızası yeni başlamış benzinde biraz binin belki düzelebilir ama kesin sonuç değil maddi olarak biraz yoracak sizi geçmiş olsun iyi forumlar
Benzinde de binse düzelmez Ümit bey. Bir kez dönülmez yola girilince geri dönüşü yok. Benzinde kullanmak sadece süreyi uzatıyor. Sakin kullanıcılar için bu arıza ışığından sonra en az 10bin km var.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar subop olmasından şüpheleniyoruz ustamla bunun üzerine yoğunlaşacağız 1500 civarı masraf çıkarır diyor ustam sizce fiyat nasılMesaj Birleştirildi: Kasım 10, 2018, 22:00:16Subop sıkışması olabilir dediler sibop ayarı yapalım dedim ustam da subop ayarı otomatik bunlarda dedi bu konuda fikriniz nedir
Öncelikle hatanın mantiginin tam kavranmasi lazim.Bu hatanin tespitini beyin, atesleme aninda silindirler arasinda ivmelenme farki nedeni ile atesleme kacagi olarak tespit eder. Kullandigi sensorde, atesleme anini gormek icin egzantrik konum sensoru, ivmelenmeyi gormek icinde krank konum sensorudur.Simdi bu mantik ile,Buji, bobin, subap ayari, yanik subap, benzin/lpg enjektoru, segman, piston gibi patlama aninda krank devir ivmelenmesine etki eden hersey olabilir.Aktif datadan misfire dedect#(silindir numarasi) olarak anlik izlenebilir,
Hocam buji değişti sorun aynı 4 bobini de değiştirdim aynı lpg kitini komple devre dışı bıraktım sorun aynı Bu arada araç 181000 km deEğer subop değişecek olursa zaten motor yağı da değişecek antifiriz de değişecek bir de subop komple takım olarak değişecek tek değilMesaj Birleştirildi: Kasım 11, 2018, 18:51:18Arkadaşlar yanlış buji bu sorunu yapar mı acaba benim aracın orjinal buji markası nedir ben denso k16 u11 aldım
Çok teşekkür ederim çok güzel aydınlattınız ufuk bey
Arkadaşlar bugün kompresyon testi yapıldı.1-2-4 göz 120 bar çıktı3. Göz 95 bar çıktıSibop olduğu kesin artık şimdi araç bu değerlerle kaç km daha Gider Bir de bu değerler normalde kaç olması gerek bu 120 olanlarda da kayıp var mı