0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Niye kumandalı anahtar diye sorarsanız şöyle birşey duydum doğrumu bilmiyorum.asıl (kumandalı) anahtar kayboldu yedeğini kullandım ama bu anahatar kumandasız tekrar kumandalı anahtar yaptırmak istersem bu anahtardan başka anahtar yaptıramıyormuşum öyle duydum doğrumudur bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Tabi ki... Ama bulmanız çok zor. En iyi fikir çıkmacılardan pert olmuş arabalardan çıkan anahtarlardan içindeki çipi alıp servisten de yeni çipsiz bir anahtar(ort. 60 TL) alıp ikisini birleştirip kullanmanız olur.
ergün bey;aynı model veya kasa, corollaların anahtar çipleri birbirine uyar mı?
uyar...
arkadaşlar aracımı alalı 2 ay oldu 2005 model avensis ve yedek anahtarı yok bu yüzden yedek anahtar yaptırmak istiyorum ama asıl anahtarın aynısını yapmak için servis 450 tl istiyor.
o zaman şu komplo teorimin olma ihtimali nedir? çıkmacılardan pert olmuş arabalardan çıkan anahtarlardan içindeki çipi alıp, yeni alcağım alarmın yanında verilen uzaktan kumandalı anahtara bu çipi monte edersek arabanın uzaktan kumandalı anahtarı olmuş olur mu? cevabın için şimdiden teşekkürler...
peki ergün, pert araçtan gelen chip e kendi aracımızdaki chip in kodunu kopyalamamız gerekmiyor mu?
Tüm bunları yaptıktan sonra bir de 750 TL verip uzaktan kumanda alıcısı takmanız gerekir araca.
ergün bey;uzaktan kumanda alıcısı takmanız gerekir demişsiniz, alarmla verilen uzaktan kumandalı anahtarın üstündeki tuşlar diğer anahtarsız kumanda ile aynı işlevi görüyor, yani o tuşlar kapı açma-kapama işlevini alarmın üzerinden yapıyor zaten diye biliyorum, bu yüzden alıcı taktırmaya genede gerek var mı? bu linkteki (http://www.regi.com.tr/tr/urunler/oto_alarm/l-1000/) alarmı incelerseniz... benimki sadece düşünce elektronik yanı hakkında bilgim yok, bilgiyi sizden bekliyorum...teşekkürler..elimde 3 tane normal anahtar var..
ergün bey cevapların için çok teşekkür ederim.sıfır araç alındığında 1 asıl ve 1 tanede yedek mi veriyolar yoksa2 asıl 1 de yedekmi eğer 2 asıl vermiyor iseler cok sacma bir iş bu anahtar yordu beni arkadaşlar
Fiat'ta bir anahtar için 3 yada 6 kez kopyalama yapılıyordu...
Doğukan bey bahsi geçen alarmlarda uzaktan kumanda alıcısı alarm beyni üzerinde oluyor. Yani 100 liraya bile aldığınız alarmla hem 2 adet uzaktan kumandanız hem de bu kumandanın alıcısını da almış olursunuz. Fakat; bahsettiğiniz gibi sizin aracınızı Terra ve Sol donanımlarındaki gibi anahtar üzerinde kumandası olsun isterseniz bunun uzaktan kumanda alıcısını ayrıca almanız gerekir. Kaldı ki bu alıcının fiyatı 750 TL'dir.
ergün bey verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim..yani o alarmları alıp anahtarın içine çip koydurtsam kapıyı açma-kapama işlemini orjinal alıcı olamdan yapmaz diyorsunuz. ben alarmın yanında verilen normal uzaktan kumandası alıcısı ile verilen anahtarlı uzaktan kumanda alıcısının aynı işlevi göreceğini düşünmüştüm.. (incelemiş olduğumuz anahtarın özelliklerinde bunlar yazılı; " 1. Otomobillerde aracınızda kapı kilitlerinden komuta edilen merkezi kilitleme sistemi var ise bu modül yardımıyla bunu uzaktan kumandalı duruma getirebilirsiniz. 2. Kumanda üzerindeki düğme ile otomatik açılan anahtarı aracınızın orijinal anahtarınıza uyumlu hale getirebilir ayrıca anahtar taşıma fazlalığından kurtulabilirsiniz)tekrar cevaplarınız için sağolun...