Gönderen Konu: yedek anahtarım yok ne yapmalıyım  (Okunma sayısı 7073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
yedek anahtarım yok ne yapmalıyım
« : Mart 14, 2009, 17:27:29 »
arkadaşlar aracımı alalı 2 ay oldu 2005 model avensis ve yedek anahtarı yok bu yüzden yedek anahtar yaptırmak istiyorum ama asıl anahtarın aynısını yapmak için servis 450 tl istiyor. sadece anahtarı yedek parça olarak bulup serviste kotlatmayı düşünüyorum kumandalı anahtarı nerden bulabilirim bilgisi olan varmı arkadaşlar.
       Niye kumandalı anahtar diye sorarsanız şöyle birşey duydum doğrumu bilmiyorum.
asıl (kumandalı) anahtar kayboldu yedeğini kullandım ama bu anahatar kumandasız tekrar kumandalı anahtar yaptırmak istersem bu anahtardan başka anahtar yaptıramıyormuşum öyle duydum  doğrumudur bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

ve tabi fiyat olaraktanda

Toyota Club Türkiye

yedek anahtarım yok ne yapmalıyım
« : Mart 14, 2009, 17:27:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: yedek anahtarım yok ne yapmalıyım
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2009, 17:31:43 »
       Niye kumandalı anahtar diye sorarsanız şöyle birşey duydum doğrumu bilmiyorum.
asıl (kumandalı) anahtar kayboldu yedeğini kullandım ama bu anahatar kumandasız tekrar kumandalı anahtar yaptırmak istersem bu anahtardan başka anahtar yaptıramıyormuşum öyle duydum  doğrumudur bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Bu doğru... Eğer sadece elinizde kumandasız yedek anahtar kalırsa yenisini yaptırabilmeniz için kilit seti + anahtar çipleri + immobiliser beyni almanız gerekir ki bunun da maliyeti toplamda 2500 TL'yi bulur...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2009, 17:39:33 »
yedek parçacılardan kumandalı anahtar bulsam peki  servis bunu sadece kotlamayla 2 ci bir ana anahtar durumuna getirebilir dimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2009, 17:43:00 »
 Tabi ki... Ama bulmanız çok zor. En iyi fikir çıkmacılardan pert olmuş arabalardan çıkan anahtarlardan içindeki çipi alıp servisten de yeni çipsiz bir anahtar(ort. 60 TL) alıp ikisini birleştirip kullanmanız olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2009, 21:49:33 »
Tabi ki... Ama bulmanız çok zor. En iyi fikir çıkmacılardan pert olmuş arabalardan çıkan anahtarlardan içindeki çipi alıp servisten de yeni çipsiz bir anahtar(ort. 60 TL) alıp ikisini birleştirip kullanmanız olur.

ergün bey;
aynı model veya kasa, corollaların anahtar çipleri birbirine uyar mı?
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2009, 21:52:30 »
ergün bey;
aynı model veya kasa, corollaların anahtar çipleri birbirine uyar mı?

uyar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2009, 22:12:04 »
uyar...

o zaman şu komplo teorimin olma ihtimali nedir? çıkmacılardan pert olmuş arabalardan çıkan anahtarlardan içindeki çipi alıp, yeni alcağım alarmın yanında  verilen uzaktan kumandalı anahtara bu çipi monte edersek arabanın uzaktan kumandalı anahtarı olmuş olur mu? cevabın için şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 14, 2009, 22:26:09 »
peki ergün, pert araçtan gelen chip e kendi aracımızdaki chip in kodunu kopyalamamız gerekmiyor mu?
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2009, 22:42:37 »
arkadaşlar aracımı alalı 2 ay oldu 2005 model avensis ve yedek anahtarı yok bu yüzden yedek anahtar yaptırmak istiyorum ama asıl anahtarın aynısını yapmak için servis 450 tl istiyor.

işte bu yüzden 2. el araç alırken mutlaka yedek anahtarlarını isteyin...
eğer yok ise fiyattan düşün
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 14, 2009, 22:46:33 »
o zaman şu komplo teorimin olma ihtimali nedir? çıkmacılardan pert olmuş arabalardan çıkan anahtarlardan içindeki çipi alıp, yeni alcağım alarmın yanında  verilen uzaktan kumandalı anahtara bu çipi monte edersek arabanın uzaktan kumandalı anahtarı olmuş olur mu? cevabın için şimdiden teşekkürler...

Tüm bunları yaptıktan sonra bir de 750 TL verip uzaktan kumanda alıcısı takmanız gerekir araca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 14, 2009, 22:49:33 »
peki ergün, pert araçtan gelen chip e kendi aracımızdaki chip in kodunu kopyalamamız gerekmiyor mu?
Gerekiyor. E zaten yeni bir çipi immobilizer sistemine tanıtmak için aracın kendi asıl anahtarlarından birinin istenme sebebi de her önüne gelen çiple aracı çalıştırılamaması için.
 Asıl anahtardaki kod yeni anahtara tanıtılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 14, 2009, 23:03:06 »
Tüm bunları yaptıktan sonra bir de 750 TL verip uzaktan kumanda alıcısı takmanız gerekir araca.

ergün bey;
uzaktan kumanda alıcısı takmanız gerekir demişsiniz, alarmla verilen uzaktan kumandalı anahtarın üstündeki tuşlar diğer anahtarsız kumanda ile aynı işlevi görüyor, yani o tuşlar kapı açma-kapama işlevini alarmın üzerinden yapıyor zaten diye biliyorum, bu yüzden alıcı taktırmaya genede gerek var mı? bu linkteki (http://www.regi.com.tr/tr/urunler/oto_alarm/l-1000/) alarmı incelerseniz... benimki sadece düşünce elektronik yanı hakkında bilgim yok, bilgiyi sizden bekliyorum...teşekkürler..elimde 3 tane normal anahtar var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 15, 2009, 01:10:33 »
ergün bey cevapların için çok teşekkür ederim.
sıfır araç alındığında
1 asıl ve 1 tanede yedek mi veriyolar yoksa
2 asıl 1 de yedekmi eğer 2 asıl vermiyor iseler cok sacma bir iş bu anahtar yordu beni arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 15, 2009, 01:16:05 »
  Fiat'ta bir anahtar için 3 yada 6 kez kopyalama yapılıyordu...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 15, 2009, 10:06:10 »
ergün bey;
uzaktan kumanda alıcısı takmanız gerekir demişsiniz, alarmla verilen uzaktan kumandalı anahtarın üstündeki tuşlar diğer anahtarsız kumanda ile aynı işlevi görüyor, yani o tuşlar kapı açma-kapama işlevini alarmın üzerinden yapıyor zaten diye biliyorum, bu yüzden alıcı taktırmaya genede gerek var mı? bu linkteki (http://www.regi.com.tr/tr/urunler/oto_alarm/l-1000/) alarmı incelerseniz... benimki sadece düşünce elektronik yanı hakkında bilgim yok, bilgiyi sizden bekliyorum...teşekkürler..elimde 3 tane normal anahtar var..

Doğukan bey bahsi geçen alarmlarda uzaktan kumanda alıcısı alarm beyni üzerinde oluyor. Yani 100 liraya bile aldığınız alarmla hem 2 adet uzaktan kumandanız hem de bu kumandanın alıcısını da almış olursunuz.
 Fakat; bahsettiğiniz gibi sizin aracınızı Terra  ve Sol donanımlarındaki gibi anahtar üzerinde kumandası olsun isterseniz bunun uzaktan kumanda alıcısını ayrıca almanız gerekir. Kaldı ki bu alıcının fiyatı 750 TL'dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 15, 2009, 10:07:07 »
ergün bey cevapların için çok teşekkür ederim.
sıfır araç alındığında
1 asıl ve 1 tanede yedek mi veriyolar yoksa
2 asıl 1 de yedekmi eğer 2 asıl vermiyor iseler cok sacma bir iş bu anahtar yordu beni arkadaşlar

Fatih bey, tüm Toyota'larda fabrika çıkışı 2 asıl 1 yedek anahtar veriliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 15, 2009, 10:13:05 »
  Fiat'ta bir anahtar için 3 yada 6 kez kopyalama yapılıyordu...

Özcan abi Toyota anahtarlında kopyalanabilme sınır yok. Anahtarı istediğin arabaya tanıtabilirsin fakat; tanıtacağın arabanın 1 tane asıl anahtarı olması gerek. Yani o asıl anahtardaki kodlama tanıtılıyor yeni kullanılacak anahtara.
 Sadece aracın immobilizer beynine bir kez anahtar tanıtılabiliyor. Yani bu beyne bir kez kodlama yaplıyor. Bundan sonra ki yeni alınacak anahtarlar için de yeni kodlama beyne değil eski anahtardan yeni anahtara yapılıyor.
 Yani bir başka deyişle. Elinde asıl anahtarı olmadan araca yeni bir anahtar tanıtamazsın. Eğer bu sistem olmasaydı eline yeni bir anahtar alıp bu anahtar kodlamayı bile herkes kolayca arabamızı çalabilirdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2009, 10:28:56 »
Doğukan bey bahsi geçen alarmlarda uzaktan kumanda alıcısı alarm beyni üzerinde oluyor. Yani 100 liraya bile aldığınız alarmla hem 2 adet uzaktan kumandanız hem de bu kumandanın alıcısını da almış olursunuz.
 Fakat; bahsettiğiniz gibi sizin aracınızı Terra  ve Sol donanımlarındaki gibi anahtar üzerinde kumandası olsun isterseniz bunun uzaktan kumanda alıcısını ayrıca almanız gerekir. Kaldı ki bu alıcının fiyatı 750 TL'dir.

ergün bey verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim..yani o alarmları alıp anahtarın içine çip koydurtsam kapıyı açma-kapama işlemini orjinal alıcı olamdan yapmaz diyorsunuz. ben alarmın yanında verilen normal uzaktan kumandası alıcısı ile verilen anahtarlı uzaktan kumanda alıcısının aynı işlevi göreceğini düşünmüştüm.. (incelemiş olduğumuz anahtarın özelliklerinde bunlar yazılı; " 1. Otomobillerde aracınızda kapı kilitlerinden komuta edilen merkezi kilitleme sistemi var ise bu modül yardımıyla bunu uzaktan kumandalı duruma getirebilirsiniz. 2. Kumanda üzerindeki düğme ile otomatik açılan anahtarı aracınızın orijinal anahtarınıza uyumlu hale getirebilir ayrıca anahtar taşıma fazlalığından kurtulabilirsiniz)tekrar cevaplarınız için sağolun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2009, 11:43:32 »
ergün bey verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim..yani o alarmları alıp anahtarın içine çip koydurtsam kapıyı açma-kapama işlemini orjinal alıcı olamdan yapmaz diyorsunuz. ben alarmın yanında verilen normal uzaktan kumandası alıcısı ile verilen anahtarlı uzaktan kumanda alıcısının aynı işlevi göreceğini düşünmüştüm.. (incelemiş olduğumuz anahtarın özelliklerinde bunlar yazılı; " 1. Otomobillerde aracınızda kapı kilitlerinden komuta edilen merkezi kilitleme sistemi var ise bu modül yardımıyla bunu uzaktan kumandalı duruma getirebilirsiniz. 2. Kumanda üzerindeki düğme ile otomatik açılan anahtarı aracınızın orijinal anahtarınıza uyumlu hale getirebilir ayrıca anahtar taşıma fazlalığından kurtulabilirsiniz)tekrar cevaplarınız için sağolun...

doğukan aynı anahtar ve alarmdan bende mevcut.

ben kumandasız orjinal anahtarımı içini açtırıp içindeki çipi yeni aldığım düğmeli (cyclone) anahtar içine koydu. o anahtar için verici mevcut. cipi koymamızın sebebi de immobilizer. anahtarcım şayet orjinal anahtarı parçalamak istemez isen kendisinde bulunan boş chip benim kodu yükleyip içine koyabilirim dedi. ama bu işlem için ilave 80 tl gibi bir ücret istedi. bende orjinal anahtarı dağıttırdım. hem ucunu hem de chipi kumandalı anahtara monte ettirdim. şuan gayet iyi sorunsuz kullanıyorum.

http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/arabanizda-kullandiginiz-anahtarliklar/msg81263/#msg81263

bu konuda anahtarımın resmi mevcut

2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 15, 2009, 12:30:35 »
  Arkadaşlar ben arabamın alarmının kumandasından muzdaripim.Evimde yani Eryaman da çok problem çıkarıyor.Alarm devre dışı kalmıyor.En son tam 45 dak.alarmın devre dışı kalması için uğraştım durdum.Alarm'ın hoparlör bağlantısını söktüm,gürültü yapmasın diye.Ama alrmın beyninin bulamadım.Murat dediğin yerde bulamadım.Soldaki çekmeceden,direksiyon altındaki bölmelere kadar söktüm ama beyin falan yok.Nereye monte ettiler bilmiyorum.Yok.Şu aralar anahtar ile açıp kapatıyorum,soğuk havadada zor dönüyor anahtar.Ne yapacagım bilmiyorumElektronikçi bir arkadaş en son baktığın da diyorun biri yanmıştır,ondan böyle yapıyor demişti.Çünkü yazın aşırı sıcakta da kendi kendine ötüp duruyor.Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.Kumanda da ECCID N4VMXT25 yazıyor.Bu modelmidir markamıdır bilmiyorum...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR