Gönderen Konu: yedek anahtarım yok ne yapmalıyım  (Okunma sayısı 7074 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: yedek anahtarım yok ne yapmalıyım
« Yanıtla #20 : Mart 15, 2009, 13:04:25 »
özcan bilemiyorum. benim alarmı elektrikçi araçiçi sigorta panelinin yanına koydu. siyah bir kutu.

http://www.regi.com.tr/tr/urunler/oto_alarm/l-1000/   benim alarmın modeli bu. orda gördüğün siyah kutu gibi birşey olması lazım sende de. genelde sigorta paneline yakın yerlere koyuyorlar. bi daha incele bence direksiyon altındaki plastik kapakları sökerek bak bir de.

benim alarmda sessiz kullanım modu da mevcut. yani ben alarmı siteiçinde ve işyerinde sessiz kuruyorum. tanımadığım biryerde parkederken sesli olarak kuruyorum sadece. sessiz konumda kumanda ile açma/kapama esnasında ötme yapmıyor. bir darbe geldiğinde de sadece dörtlüler yanıp duruyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 15, 2009, 13:04:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Mart 15, 2009, 13:29:39 »
murat bey;
bu alarmı serviste mi taktırdınız yoksa özelde mi? servise sordum alsam takarmısınız diye orjinalden başka takamayacaklarını söyledi..bu her serviste aynı mı? işin ehli nerden bulabiliriz..dağıttırdığınız anahtarı çöpe mi attınız, yoksa  içinden çipi alıp geri eski halinde muhafaza mı ediyorsunuz? bende 3 ncü anahtarın (gri olan) içindeki çipi çıkarmayı düşünüyorum..sizce bu işlem (3 nci gri anahtar) mantıklı mı?
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 15, 2009, 14:41:47 »
bende 2 siyah 1 gri anahtar var. anahtarcım gri anahtarı kaybetme dedi. o master anahtarmış. (benim bildiğimde o kahya anahtarı) herneyse. ben alarmı internetten aldım. sanayide bir elektrikçiye (cyclone yetkili bayi) montajı yaptırdım. ardından anahtarcıya gittim. anahtarcı yeni bir chip e kodlama yapıp kumandası anahtar üzerinde olanın içine koyabileceğini ama masraflı olacağını söyledi. bunun yerine siyahlardan birini dağıtalım chip i yeni kumandaya takalım. anahtar ucunuda kumandalı olana monte edelim dedi (anahtarı yeniden çektirmek yerine).

yani anlayacağın benim siyah anahtardan sadece plastik kısmı kaldı. chip öyle büyük birşey değil. yarım cm lik kibrit çöpü kadar birşey.

ama ergünün dediği gibi pert aracın anahtarını bulup onun chipini alıp da yapabilirsin. piyasada chip kodlama yapabilen anahtarcılar var. ya da serviste de kodlama yaptırabilirsin ama dışarıdan getirdiğin anahtara yaparlar mı bilmiyorum.

http://www.sahibinden.com/2001_2007_toyota_modeller_icin_immobilizer_li_ham_anahtar_sifir-86WQQaXQQ13032309WQQpXQQdisplayitem&keyword=toyota%20anahtar

bak burada ham anahtar satılıyor. bunu kodlatıp chipini ve ucunu kullanabilirsin. orjinal anahtarını bozmak istemiyorsan

ben de senin gibi griyi dağıtmak istiyordum. anahtarcı olmaz o master anahtar onu elleme dedi.
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 15, 2009, 15:52:14 »
    Murat gri anahtar seninde sandıgın gibi kahya anahtarı.O sadece kapıları ve kontağı çalıştırır.Bagaj ve torpido'yu açmaz....Anahtarcı muhtemelen ya atmış,yada yanlış söylemiş...En gerçekçi bilgiyi kullanma klavuzunda yazar...Acaba ön yolcu tarafında olabilir mi?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 15, 2009, 18:50:20 »
    Murat gri anahtar seninde sandıgın gibi kahya anahtarı.O sadece kapıları ve kontağı çalıştırır.Bagaj ve torpido'yu açmaz....Anahtarcı muhtemelen ya atmış,yada yanlış söylemiş...En gerçekçi bilgiyi kullanma klavuzunda yazar...Acaba ön yolcu tarafında olabilir mi?

sanmam, genelde tavan lambasını yakan şoför kapısı düğmesinden sinyal alıyorlar. sigorta panelinden elektrik alıyorlar. merkezi kilit düğmesinden sinyal alıyorlar. yani sonuç olarak hepsi sol tarafta. soldaki çekmeceden içeri yukarıya biryerlere koymuş olabilirler. bakabiliyorsan bak, yada elini içeri sokup yukarıya doğru (ayna ayar düğmelerine doğru) bir kolaçan et.

birde orda açıkta kablolar yok mu orjinale benzemeyen? onlardan da takip edip bulabilirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 15, 2009, 21:51:43 »
arkadaşlar peki master anahtarı nerden bulabilirim yedek parça olarak ve fiyat nedir ben nette 175 tl ye bir tane gördüm ama servise sadece kotlamatı yaptırcam
bana böyle si daha ucuz ve mantıklaı geliyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 15, 2009, 21:51:46 »
(incelemiş olduğumuz anahtarın özelliklerinde bunlar yazılı; " 1. Otomobillerde aracınızda kapı kilitlerinden komuta edilen merkezi kilitleme sistemi var ise bu modül yardımıyla bunu uzaktan kumandalı duruma getirebilirsiniz.

Eğer aracınızda uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi olsaydı bu söylediğiniz doğru. Fakat sizin aracınızda mevcut uzaktan kumanda sistemi olmadığından maalesef bu olayı gerçekleştiremeyeceksiniz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 15, 2009, 21:56:32 »
arkadaşlar peki master anahtarı nerden bulabilirim yedek parça olarak ve fiyat nedir ben nette 175 tl ye bir tane gördüm ama servise sadece kotlamatı yaptırcam
bana böyle si daha ucuz ve mantıklaı geliyo

Fatih bey linkini verebilir misiniz? Bu rakamlara satılacağını pek tahmin etmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Mart 15, 2009, 22:25:12 »
Eğer aracınızda uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi olsaydı bu söylediğiniz doğru. Fakat sizin aracınızda mevcut uzaktan kumanda sistemi olmadığından maalesef bu olayı gerçekleştiremeyeceksiniz...

cevabınız için yeniden sağolun ergün bey; murat iskefiyeli beyin gönderiği mesajlarda bu işlemi yaparak kumandasız anahtarını, uzaktan kumandalı olarak kullandığını anlatıyor, hatta resimlerini ve nasıl yaptığınada anlatmış. (yedek anahtarının demir kısmını ve çipini, alarmla verilen anahtara takmış).
2007 model toyota corolla linea

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mart 15, 2009, 22:28:12 »
murat iskefiyeli beyin gönderiği mesajlarda bu işlemi yaparak kumandasız anahtarını, uzaktan kumandalı olarak kullandığını anlatıyor, hatta resimlerini ve nasıl yaptığınada anlatmış. (yedek anahtarının demir kısmını ve çipini, alarmla verilen anahtara takmış).
Bu yapılabilir. Ama sizin istediğiniz gibi orijinal kumandalı anahtar alıp alarmı da bu anahtara kodlamak mümkün değil. Ama Murat bey'inde yaptığı gibi kendi anahtarınızla yeni aldığınız alarmın kumandasını birleştirmeniz mümkün tabi ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 16, 2009, 00:57:44 »
ergün bey link bu http://www.yedekparca.com/1801.html
resim deki anahtar şuan kullandığım anahtarın ta kendisi ve uzaktan kumandalı merkezi kilit mevcut araçta
şimdi şöyle birşey var ben servise yedek anahtar yaptırmak istediğimi söyledim bana kumandalımı istiyorsunuz diye sordu oradaki arkadaş eğer kumandalı istiyorsanız 400-450 tl arası birşey olur dedi demekki yapabiliyolar.
 bu yüzden bende anahtarı kendim alayım kotlamayı serviste yaptırayım dedim ayrıca servis bana sadece kotlama yapmak istiyorsanız anahtarınız mevcutsa 20-30 gibi bir rakamdan bahsetti belki arkadaşlar sizden ücret bile almazlar dedi aynı arkadaş durum bu ne dersiniz
bu yüzden anahtar arıyorum
ilgilerinize teşekkür ediyorum arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mart 16, 2009, 08:28:44 »
demekki yapabiliyolar.

Elinizde bir tane kumandalı asıl anahtar varsa isterseniz yüzlerce yeni anahtar kodlanabilir o araba için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 16, 2009, 17:39:48 »
  Selam.
 İçeride göz var mı  Özcan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Mart 16, 2009, 17:47:31 »
 HAyır Hakan abi.Göz falan yok arabanın içinde.Alarm sesli ve sessiz aç-kapa var.başkada bir özellik yok.Hangisi ile kurarsam da alarm sesli çalışıyor.Arabaya en fazla 3-5 metre mesafede kumanda alıyor..İlginç bir model bu.Anlamadım gitti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #34 : Mart 16, 2009, 22:29:01 »
clio model aracın kumandası bozulmuştu.sıradan bir alarm sistemi(yeni kumandalı) taktırarak bu sorunu çözdük. sizde bunu sorun bi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #35 : Mart 17, 2009, 08:07:12 »
  Acaba bu alarm mı, yoksa sadece uzaktan kumanda falan mı? Sigortasını sökmeyi denedinmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 17, 2009, 17:31:59 »
  Acaba bu alarm mı, yoksa sadece uzaktan kumanda falan mı? Sigortasını sökmeyi denedinmi?
   Alarm Hakan abi.Anahtar ile açtığımda yada araç darbe aldığında kıyameti koparıyor.Yetişin bana zarar veriyorlar diye..Birde kendisini bulamadım ki sigortasını bulayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Mart 17, 2009, 18:37:12 »
 :) Ya darbe şiddetini kısman gerekir, ya da eğer beslemeli ise onda bir sorun olmuş olabilir. Olmazsa bir alarmcıya göstert istersen Özcan.
 Benimkide bir ara durduk yerde ötüyordu, iç gözün kablosu kısa devre yapmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mart 18, 2009, 01:38:21 »
  Hakan abi tanıdık bir alarmcı bulsam götüreceğim de tanıdık yok,adam gibi usta yok,dürüst usta yok.Hayırlısı şu arabayı satsam da kurtulsam bu dertlerden.Allah'a şükür bunlara dert bile denmez ama..Yinede gıcık bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 18, 2009, 13:01:58 »
Ergün bey link istemiştin ne dersin anahtarıda gördün sanırım bunlarda yan sayi varmıdır sakata gelmeyiz dimi..