Gönderen Konu: taş-çakıl sesleri  (Okunma sayısı 3340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '16
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
taş-çakıl sesleri
« : Mart 12, 2009, 20:28:29 »
merhaba. arkadaşlar bundan önceki arabam doğan slx idi. yolda yeni atılmış asfaltlardaki o çakılımsı taşlar veya bozulmuş asfalt taşları çamurluğa değince arabanın içine çok ses giriyor. sanki çamurluk delinmeye yakın gibi sesler alıyo. doğan abu kadar almıyodu. belki doğan da içeriye harici ses çok aldığı için bilemyiodum ama corollada başka ses olmayınca bu ses çok canımı sıkıyor. aceba ne eksik? bir de yere çok yakınmış ya. doğanla direkt geçilen yerde bu arabayla neredeyse duracağım ama yine altı sürtüyo. bu sürtme sesi de doğan çok duyuluyo.. yardıımmm
2016 Corolla Advance multidrive S

Toyota Club Türkiye

taş-çakıl sesleri
« : Mart 12, 2009, 20:28:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: taş-çakıl sesleri
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2009, 20:49:23 »
Hocam o bizim araçlarda da oluyo. Çamurluğun iç kısmında tepiniyo o taşçıklar ve ses yapıyo dolayısıyla. Dediğiniz gibi Doğan'da bu taş seslerine gelene kadar başka birsürü ses olduğundan tam duyamıyor olabilirsiniz. Altının yakınlığı ile ilgili olarak da bununla yaşamaya alışmanız lazım.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2009, 21:47:15 »
ismail bey altının yere yakınlığına öyle bir alışıyorsunuz ki, hele bir de ae101 kasa kullansanız ne kadar sıkıntı çekecektiniz kim bilir, hatta jant falan takıp bakıyorsunuz, gözünüze yüksek bile geliyor, biraz indirmek istiyorsunuz, bununla yaşamaya alışınca altı yere yakın arabanızı çok seveceksiniz ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2009, 22:05:40 »
tamam sevindim, bende acaba eksik birşeyler mi var diye düşünüyordum. ama çok hoş bir araç ya.. tabi doğandan buna binince de böyle düşünüyo olabilirim de, megan II ler le corolla lar sizce nasıl? megan mı corolla mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2009, 22:11:58 »
Hatta Erhan'ın Dediği gibi Çamurluğun içine girerse bak sen, kolay kolay çıkmaz dinler durursun  özellikle viraj dönüşlerinde ve frenajlarda
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2009, 22:22:00 »
neee. ya buna plastik falan davlumbaz mı denirdi ona ne?ondan takılmaz mı? yada silikonlasak orayı, yada şamrellesek komple?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 12, 2009, 23:47:01 »
ne yapılır bilemiyorum fakat meganeII mi corolla mı dediniz ona cevap vereyim; corollanız meganedan daha çok zevk verir, megane çok ses alıyor içeri rüzgar sesi yol sesi çok alır içeri..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 12, 2009, 23:49:50 »
Önemlibir not:bu araçların davlumbazları KEÇE bazlıdır.Her hangi bir şey yapmana gerek yok.Bu arabayı Doğan ile kıyaslaman en büyük hata.Hızlı,konforlu ve kaliteli bir araca biniyorsunuz.Aracınız elbetteki alçak olacak.Buna zamanla alışacaksınız ve memnun bile kalacaksınız.Evet doğru bazen sıkıntı yaşanıyor ama buda gülün dikeni hesabı gibi...
   Corollamı Megan mı sorunuza,yine bu mekanik başlığı altında daha öncede sorulmuştu.3 yada 4 cü sayfaya bakarsanız bulacaksınız.Hatta bulupta ekleyeyim size...Aracınızı iyi günlerde kullanmanız dileği ile....

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/toyota-corolla-mi-renault-symbol-vaya-megane-mi/
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 12, 2009, 23:51:38 »
Öyle diyorsun da Türkay, benim öğretmen arkadaşın 2006 model MeganeII DCI benim Corollam'dan daha sessiz... Ya da bana öyle geliyor...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2009, 00:18:44 »
Ali Rıza hocam senin kulaklarda problem var galiba.... :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 13, 2009, 01:00:24 »
Yok yahu kulaklarım iyi duyar Allah' a şükür... Ne bileyim, bana öyle geliyor... Ya bu forumdaki Corolla ile ilgili takırtı tukurtu yazılarını okuya okuya arabanın çıkardığı her sesi dinler oldum... Her bindiğim yeni nesil arabanın içindeki sese bakıyorum... Hepsi benimkinden sessiz geliyor... Galiba bu ses konusunda kendi oğluna ya da kızına diğer çocuklardan iki misli fazla kızan öğretmenlere benzedim... :) :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2009, 01:35:16 »
ali rıza abi dayım 4-5 ayrı megane II kullandı, hepsi de yeni corolladan daha gürültülü araçlardı şu anda yine megane kullanıyor, 1.5dci, rüzgar sesi özellikle aşırı alıyor yüksek hızlarda..ilk kasa megane, makyajlısı, meganeII hatchback (2 ayrı, benzinli ve dizel), megane II sedan (yine iki ayrı hem dizel hem benzinli) benzine de çokca bindim çokca kullandım, en kalitelisi makyajlı megane I idi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2009, 11:38:54 »
   Ben 2007 model Lagunaya bindim ve kullandım.En full modelleri ne oluyorsa(xenon,deri koltuklar vb).işte ondan kullandım.İlk anlarda dizel kullanıyorum sandım.Aracın sahibi benzinli deyince çok oldum.Eve döndüğümüzde Corolla'mı öptüm başımın üstüne koydum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 13, 2009, 12:07:57 »
babam 95ten 2009a kadar hep renault 19 kullandı, ciddi ciddi hep renault 19 kullandı, 3 kez değiştirdi aracı, hep 19 aldı, şimdi yine renault alcaktı, benim corollamı bir kere kullandı, çok kısa bir süre, yıllardır kütüğe binmişim dedi bu sefer renault almıcam dedi ama yine toyota aldıramadım, astra aldı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 13, 2009, 13:43:53 »
Opel Renault Toyota Ford 'u kalite bakımından sıraya koysam en kötüsü opeldir bence.. Onu ford yakından takip eder.. Markaların imajları ve gerçek kaliteleri bazen biribirini tutmuyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2009, 14:50:42 »
Ya şu da var :) Şoför koltuğu ile yolcu koltuğu arasında oturmak da çok farklı oluyor :) Arabayı sürerken araba bana daha konforsuz geliyor. Ama yolcu koltuğuna oturunca sanki bambaşka bir arabaya biniyorum :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2009, 14:55:20 »
Ya şu da var :) Şoför koltuğu ile yolcu koltuğu arasında oturmak da çok farklı oluyor :) Arabayı sürerken araba bana daha konforsuz geliyor. Ama yolcu koltuğuna oturunca sanki bambaşka bir arabaya biniyorum :)

Kısa mesafelerde aracımı bazen eşime veriririm. O zaman da bende "Aracım ne kadar konforluymuş" derim :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Mart 15, 2009, 22:29:37 »
Alıntı
Ya şu da var  Şoför koltuğu ile yolcu koltuğu arasında oturmak da çok farklı oluyor  Arabayı sürerken araba bana daha konforsuz geliyor. Ama yolcu koltuğuna oturunca sanki bambaşka bir arabaya biniyorum
% de 100 katılıyorum, direksiyona geçince sanki kulaklar farklı işitme moduna geçiyor.Başka arkadaşım kullanırken kendi arabamı yolcu koltuğunda, direksiyonda duyduğum sesleri duymuyorum.Aslında bilimsel olarak bir açıklaması olması vardır mutlaka bu durumun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2009, 22:59:50 »
Opel Renault Toyota Ford 'u kalite bakımından sıraya koysam en kötüsü opeldir bence.. Onu ford yakından takip eder.. Markaların imajları ve gerçek kaliteleri bazen biribirini tutmuyor.
ahmet abi ebnce opel çok güzel bir araba biz toyotadan önce opelde kullandık ama bizimkiler bi 98 vectra vardı bi 2004 astra vardı bide 2001 vardı hepside süpeerdi bence kesinlikle renault ve ford un kat kat üstünde peugeot nunda

bide megane mı corollamı denince bence kesinlikle corolla çoğu insan dış görünüşe çok önem verip hemen megane alıyo ama bence corolla..megane plastikten bi araba ya resmen fransız ...ler malzemeden çalmış:):)Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 16, 2009, 00:41:52 »
ahmet abi ebnce opel çok güzel bir araba biz toyotadan önce opelde kullandık ama bizimkiler bi 98 vectra vardı bi 2004 astra vardı bide 2001 vardı hepside süpeerdi bence kesinlikle renault ve ford un kat kat üstünde peugeot nunda bide megane mı corollamı denince bence kesinlikle corolla çoğu insan dış görünüşe çok önem verip hemen megane alıyo ama bence corolla..megane plastikten bi araba ya resmen fransız ...ler malzemeden çalmış:):)Corolla
Opel kullanmışsınız madem sizin görüşünüz tabi ki benimkinden daha önemli. Ben kullanmadım fakat genel izlenimim opel'in pekçok hayranı olmakla beraber en çok şikayet eden ve pişmanlık belirten kesim olarak da opel kullanıcılarını gördüm. Bunlar arasında arkadaşlarım da var.. internette rastladığım yorumlar da var. Hem iyi hem kötü anlamda hastası bol yani..  :) Opel görünüş olarak, imaj olarak kendini çok iyi satmış bir markadır. Bu açıdan opeli çok başarılı toyota'yı en başarısız buluyorum. Fakat kalite olarak vectra yerine mondeo veya laguna bence bir adım ilerde. Tabi bu benim uzaktan yaptığım gözlem.. Toyota ise zaten karşılaştırılmamalı bu markalarla. Toyota modellerinin bazen biraz paspal görünmeleri (yanıltıcı bir şekilde) dışında bir sorunları yok. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac