Gönderen Konu: taş-çakıl sesleri  (Okunma sayısı 3333 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: taş-çakıl sesleri
« Yanıtla #20 : Mart 16, 2009, 08:39:39 »
% de 100 katılıyorum, direksiyona geçince sanki kulaklar farklı işitme moduna geçiyor.Başka arkadaşım kullanırken kendi arabamı yolcu koltuğunda, direksiyonda duyduğum sesleri duymuyorum.Aslında bilimsel olarak bir açıklaması olması vardır mutlaka bu durumun...
Aslında olması gerekende budur. Bu bence araca hakimiyeti gösterir. Sadece önemli mekanik probleme yol açmayacak sesleri çok sorun edinmemek lazım bence.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 16, 2009, 08:39:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Mart 16, 2009, 17:14:39 »
bence toyotada bunlarla karşılaştırılmamalı yorumu(bence)yanlış toyota onlardan üstün evet bencede öyle ama çok aşırı bir farkı yok..renault ve ford un yanında bence(bence)opel tabi toyota onunda önünde :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 16, 2009, 18:02:42 »
bence toyotada bunlarla karşılaştırılmamalı yorumu(bence)yanlış toyota onlardan üstün evet bencede öyle ama çok aşırı bir farkı yok..renault ve ford un yanında bence(bence)opel tabi toyota onunda önünde :) :)
Siz sürüş kalitesinden bahsediyorsanız haklısınız. Ben toplam kaliteden bahsediyorum. Bir kullanıcı yorumu okumuştum. Toyota kalitesini size şöyle anlatayım diyordu : Adamın eline tesadüfen iki tane el freni teli geçmiş. Birisi ford mondeo'nun öteki toyota carina'nın parçasıymış. (aynı sınıf arabalar) Toyota'nın teli mondeo'nunkinin üç misli kalınlıktaymış. Yetmezmiş gibi bi de üstünde plastik koruyucu bir kılıf varmış. İsteyen karşılaştırıyor tabi böyle ama bir süre sonra her halde anlamsız geliyordur.. Nasıl ama :)  mondeo x 3 + koruyucu kılıf..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 16, 2009, 18:15:14 »
Bizde bir Contour (Mondeo) vardi, uc-dort ayda bir 600-1000 dolar arasi masraf cikarirdi.Sanzumani yolda birakinca 110bin milde omrunu tamamladi...  Opel,Ford,VW bunlar bir kefeye, Toyota,Honda bir kefeye.

Son yillarda kaliteden odun vermeye baslamis olabilirler mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Mart 16, 2009, 18:17:10 »
süper ben zaten magane mı corollamı falan diye bir abimiz yazmış orda da demiştim kesinlikle corolla diğerleri resmen plastik gibi araba diye :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 16, 2009, 20:13:46 »
Değerli Arkadaşlar Bu forumda çoğu Gibi bende Toyota kullanıcısıyım ve aracım 12 yaşında olmasına rağmen diğer yaşıt markalardan da iyi olduğunu ve bu şekilde kabul gördüğünüde biliyorum ancak, Diğer markalarında alıcısı ve kullanıcıları vardır araçlarından mennun olanlar da vardır. Megan mı Corollamı diye karşılaştırmayı doğru bulmuyorum. Madem Bu kadar sorunlu araçlar kıyaslamada plastik araba diyenler de olmuş neden Hala satmakta demekki Her Kör eşeğin bir alıcısı olurmuş, sorunsuzluğa gelince Mekanik sohbet bölümünde Sanki araçlarımızla ilgili Hiç sorunlarla ilgili konu yokmuş gibi algılanıyor. Tamam katılıyorum diğer araçlara göre bencede daha az masraf çıkaran arabalar olabilir. ben açıkçası şöyle söyleyeyim babamın1978 Renault model  köyde kullandığı aracı var kaçıncı eli babam bilemiyorum ancak 6 kasa 50 kiloluk elma kasa atıyor ve tabir yerinde ise merkebin çıkamadığı yerlerden taşıyoruz oda masraf etmiyor belki bizim gibi yağına suyunada bakılmıyor düzenli olarak siz diyeceksiniz nesi varda arıza yapacak düz araba benimde demek istediğim bu zaten arçlarda teknoloji ile birlikte kullanılan donanımlar arttıkça arıza vermesi de doğru orantıda artması normaldir. birde her araç yeni bir Motor ve donanımda eksiklikler zamanla olmaktadır bu toyota ve diğer markalar için geçerlidir. ben şöyle söyleyeyim
ben aracımı sorunsuzluğu veya markası için almadım sadece ve sadece emin olabilirsiniz gerçek bu ön göğüsündeki dizayn ve malzeme ile hareket ederken eksozunun çıkardığı o ses ve yolda duruşu benim zevkime hitap ettiği için aldım Şu an bile hala çoğu yeni aracın sedan modeli beni bu kadar etkilemiyor. tabiki aracımı alıp kullandıktan sonra daha fazla memnun oldum, şunu demek istiyorum insanlar Her zaman sorunsuz araba alacam diye çalışmaz Beğenmekte ister  o yüzden insanlar Hep aynı marka değil farklı farklı marka araç alırlar. Kimse bir kaç milyar ucuz yada pahalı aracı sorunlu araç almak istemez neyse uzun oldu anlatmak istediğim anlaşılmışdır sanırım  herkese  sorunsuz şürüşler.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 16, 2009, 20:32:43 »
Dedem hep Opel kullandi. Sorun yasadi mi bilmiyorum ama Opel GM'in bir markasi ve GM tarafindan uretilen alt ve orta sinif arabalarin hic birisi kaliteli degil. Cadillac bile 100bin mil sinirini gecti mi omru bitmis sayiliyor.Avrupa'da Opel markasiyla satilan arabalarin bazilari burada Saturn markasi altinda pazarlaniyor. Cok sorunlu araclar. O yuzden uzak duruluyor. Saturn markasi da zaten rafa kalkiyor yakinda.

Opel Omega'yi burada Cadillac Cetera diye sattilar bir sure, talep olmayinca sonlandirildi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cadillac_Catera

http://consumerguideauto.howstuffworks.com/1997-to-2001-cadillac-catera-2.htm
Fe... :-)