0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
uzun vadeli kullanımda ekonomi, sorunsuzluk, sürüş konforu ve hızı ve aklımıza gelebilecek her türlü kıyasta hangisini tavsiye edersiniz? hibrit toyota chr ve fabrikasyon lpg'li civic arasında kaldım. tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
Bence;Hibrit+lpg
o da güzelmiş ama bana kalırsa toyota'nın hibritinin yanına mazda'nın seneye piyasaya süreceği sıkıştırma oranı dizel gibi yüksek sky active x motoru eşlik ederse ve toyota 1.8 inadından vazgeçip 1.6'ya dönerse işte o araç yok satar benden söylemesi. toyota duyar mı bilmem.
Daha hybrid teknolojisini binek araçlarına uyarlayamamış bir marka ile hybrid ile çığır açmış 10 yılı devirmiş markayı kıyas yapabilen insan gidip LPG almalı
Konuşmak için konuşuyorsun hocam. Üretmiş denmez ona denemiş. Evet var hepsi eski model araçlar devamı nerede yok ? Demekki becerememiş ya da yapmak istememiş. Bütün firmalar dizel üretimini durdurup hybrid elektrikli sistem üzerine yatırım yaparken Honda maalesef dizel araç üretmeye yeniden başladı Kıyaslamayı doğru yapın sadece bunu diyorum.honda da benim şirketim değil diğerleride.Mesela Tesla markası ve diğerleri var Şuanda. Kalkıp teslanın elektrikli aracıyla toyotanın hybrid teknolojisini birbirine denk görmek ahmakça olur.
Arkadaşlar şöyle bir bilgi verim;Honda halen hybrid üretiyor ama Türkiye`ye getirilmiyor.Civic de ise bataryalardan dolayı kronik bir sorun vardı,yazılım ile düzeltilmeye çalışıldı ancak belli süre sonra tekrar aynı sorunlar ortaya çıkınca bıraktılar o zaman içerisinde.Ancak şu anda Accord ve Clarity modellerinde hybrid var.Sadece Türkiye`ye şu anda ithal edilmiyor.Bilginize
Honda Clarity hibrit degil ki, fuelcell.
Ahmet bey bu fuelcell Dediğiniz hidrojen sistemi değilmi öncüsü Honda oldu ama pek tutmadı herhalde
Ekonomi olarak Benzinli bir araç ortalama 7lt yakıyorsa benzinde tüpte 10lt yakar 3 liradan 30krş yakar km de hybrid araç 3.5lt diyorlarda kim sürekli 80 le 90 la gidiyor uzun yolda ki o yakıtı yakacak 4.5-5 lt den aşağı yakmayacak 5lt yaksa 6lira benzinden o da 30krş yapacak. Bence ekonomik olarak hybrid daha karlı aynı yaksa bile en azından bagajda bir şey taşımıyorsun otoparkta problem yaşamıyorsun tamirci ile lpgci arasında mekik dokumuyorsun sorunsuzluk olarak marka olarak değil hibrid lpg olarak tabi ki hibrid Sürüş konforu olarak sessizlik silkeleme gaz yememe gibi problemler olmadığı için gene hybridHız olarak bir şey diyemem kullanmadığım içinBenim tercihim hem yakıt tasarrufu hem rampada vesayre çekişinden dolayı turbo dizel motorlar yok çırçır ediyormuş diyenler için gidebilmek için atmosferik motorda 5-6 bin devire kitliyorsun arabayı yaktığın yakıtın haddi hesabı olmuyor turbo benzinli de tercih edebilirsiniz ama fiyatları yüksek ve dizele yakın en azından dizel az litre harcadığından tasarruflu olurSıralarsak Turbo dizel>Turbo benzinli>Hybrid>Lpg li atmosferikOlur tabi bunlar günlük kullanım araçlar için gider tesla supra gibi araba demiyoruz sonuçta benim tercihim ve düşüncem bu yönde
turbo dizel kısmına kadar söylediklerinize katılıyorum. turboya arıza riskinden dolayı hep uzak durdum. yakın bir gelecekte dizel motorların da miadının dolacağı aşikar. dünyada gidişat hızla çevre dostu elektirikli ve hibrit araçlara doğru. kaldı ki dizel araçların partikül filtre, belli bir km'den sonra bakım ve maliyetlerinin ciddi sorunlar oluşturması ve her şeyden öte dünyayı fazlasıyla kirletmesi gibi nedenlerden dolayı bence sıralama şöyle olmalıydı:elektirik hibrit>benzin>lpg>dizel
@Kutay Asilbey (43052) Eğer Turbolu araçta sürekli 4000 devir civarı kullanmıyorsan veya turbo değişmiş ise düzgün değişmiş ise hiç bir problemi yok Renault 1.2tce kullandık 1.5 dci kullandık vw de biturbo ve normal turbolu transporterda kullandık arıza çıkartmıyor çıkartsa bile sen zaten 3 milyar lpg ye veriyorsun seni kaç yıl sonra amorti edecek belli değil bunda en azından turbo çekişi hissediyor düşük yakıt alçak devirde yüksek torkla rahat gidiyorsunuzDünyada evet dizel devri euro normlarından kaynaklı olarak bitiyor çünkü üretimi maliyetli ve belli bir yerde tutturmak gerekiyor bu arada çevre kirliliği ile alakalı olarak dünyada şuan bulunan en büyük yük petrol tanker gemilerin vesayre çevreye 1000-1500 tane geminin zararı dünyada ki tüm 1-1.5 milyar cıvarı otomobilden fazla çevreyi kirletiyor tabi ki yaptıkları işler vesayre farklı ama benim demek istediğim şuan euro 4 ten sonraki otomobillerde ciddi anlamda çevreye zararlılığı azaldı Çevreye zararı düşünen herkes olsa sadece otomobil değil çevreye çöp atmamak ağaç kesmemek yol köprü yaparken doğayla bir bütün olmak gerekir 1 kişi tüm dünyayı değiştirebileceği gibi hiç bir şey yapamayadabilir biz sadece çevremizi bilinçlendirmeliyiz Çevre olarak sıralamaElektrik (ama elektrik üretebilmek için kömür yakan tesisler değilde güneş panelleri rüzgar gülleri kullanıldığında)HybridLpgBenzinDizel Rafineden ilk dizel çıkar sonra benzin en son fuel-oil felan geçtikten sonra likit petrol gazı olarak lpg bu yüzden en değerlisi dizel en değersizi lpgdir yoğunluk azaldığından yanma oranları sıkıştırma oranları değişir.