0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sorun elektrik sel olabilir devir saati ivmelenme yaptığı zaman motor dada ivmelenme oluyor mu ona dikkat ediniz şayet bu durum oluyorsa arıza başka yerlerde aranmalı hava akış metreye ve boğaz kelebeği üzerindeki sensörler e ve siboblarda kısacası motorun çalışması için hayati önem arz eden parçalar tek tek kontrol edilmeli yok eğer motorda ivmelenme yoksa devir saati elektronik olduğu için ona bakılmalı dediğiniz olay bazen sabahları ısınana kadar benim araçta da oluyor gaza ani basmalarda devir saati bariz şekilde yukarı aşağı hareket ediyor gaz sabit olduğunda dipte hareketsiz bazen de 2 ile 3 arası gidip geliyor boşa alınca yerinde hiç durmuyor ama motor devri stabil oluyor ısınınca saat düzeliyor geçmiş olsun
Fakat şimdi başka bir sorun ile karşılaştım. Aracım seyir halinde iken debriyaja basıp boşa attığımda devir biraz yukarıya ivmeleniyor ve ardından hızla düşüyor 800'e gelip tekrar 1200'lere yükseliyor. Tekrar 1000'lere gelip tekrar yükselip 1100'lerde kalıyor. Araba durmuş vaziyette rolanti 700'lerdeyken seyir halinde aracı boşa attığımda ivmeler bittikten sonra 1100 de kalıyor.
Devir çubuğu adeta 800 ile 1800 arası gidip geliyordu. ve bu sürekli tekrarlanıyordu. Ben gaz vermediğim halde sanki gaza basıp çekiyormuşum gibi oluyordu.