0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ateşleme Bobinlerini kontrol ettirdiniz mi?Lpgden Subab yakan aracın bobini yakma ihtimali yüksek. Zor arıza veren parçalar yerine akla gelenlerden başlayın.
yoğun enjektör temizleyici ve katkılı yakıtı yoğun kullanmaktan oluyor sanırım, benim bujileri yemişti ondan yaptı. 4 bujiyi değiştirdim düzeldi. Bir de yan sanayi bujiler iridium ve toyota markalı olsa bile fabrika çıkış kalitesinde değil sanırım. Bujilerinizin orjinal toyota olduğundan da emin olun, çin sitelerinde de toyota denso kutulu bujiler satılıyor. ben onların gerçek denso olduğundan emin değilim.
Çağlar hocam haklı olabilirsiniz. Ben depo yarım iken enjektör temizleyici koymuştum. Kaç zamandır benzin çok az kalmıştı. Katkı maddesi altta birikmiş olabilir. Dün gittim biraz benzin aldım ve sanki araba biraz daha düzeldi gibi. Bujileri kontrol ettireyim en doğrusu. Gerçekten dediğiniz gibi sorun ondan olabilir. Çünkü dün benzin aldıktan sonra arabanın eskisi gibi ibrenin oynadığını görmedim.
Çağlar hocam haklı olabilirsiniz. Ben depo yarım iken enjektör temizleyici koymuştum. Kaç zamandır benzin çok az kalmıştı. Katkı maddesi altta birikmiş olabilir. Dün gittim biraz benzin aldım ve sanki araba biraz daha düzeldi gibi. Bujileri kontrol ettireyim en doğrusu. Gerçekten dediğiniz gibi sorun ondan olabilir. Çünkü dün benzin aldıktan sonra arabanın eskisi gibi ibrenin oynadığını görmedim.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2018, 10:01:13Peki Çağlar Hocam böyle bir durumda rolantide sıkıntı olmazmıydı. Arabam dururken rolantisinde herhangi bir sıkıntı olmuyor.
aynı şeyi yaptım, würth ün enjektör temizleyicisini , yarım depodan az depoya boşalttım. yarısını boşaltacaktım, sonra akar kokar dedim döktüm hepsini, uzun yola çıktım. Bir de shell vpower aldım. Biraz da rampalarda yüksek devir falan yapınca, 1000 km sonra bu olay oldu. Bujilerim de çok eski değildi aslında 40.000 km fln olmuştu (iridyum) . Rölantide dalgalanma yapıyordu, normalde rolantide 6000 d/dk da sabit hiç kıpırdamaz, motorun çalıştığını anlamaz yan yolcu. O sırada hafif deviri yükseltiyor, yani stop ettirmiyor aracı. ateşlemede bir sorun olduğunu anladım, zaten serviste arıza hemen 3.bujide arıza dedi, 4 bujiyide değiştirdik düzeldi. Dediğiniz gibi eğer rölantide hiç dalgalanma yoksa , bujide değildir. En alt devirde motor sağlıklı çalışıyorsa , ateşlemede değil, yakıtta olabilir sorun. Yakıt akışında bir sorun var gibi anlattıklarınız. sırasıyla, yakıt pompası,enjektörlere bakmak lazım sanki. Aracın arıza kodu ne gösteriyor? Eğer benzin aldıktan sonra düzeldiyse hiçbişey yapmayın. Enjektör temizleyici falan da kullanmayın. Shell Fuelsave alın sadece. Vpower katkılı yakıta falan da gerek yok.
Tolga hocam emme manifoldu contası yeni değişti evet. Ondan bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum açıkcası.Çağlar hocam dedikleriniz benim olayıma çok benziyor. Benim rolantide bir sıkıntı yok desemde yine çok ufak bir oynama var. ve motorun çalışma şekli açıkcası eskisi gibi değil. Ben dediğiniz uygulamayı kesinlikle yapacam. İlk işim yakıt ve ateşleme sistemini kontrol ettirmek.