Gönderen Konu: Seyir Halindeyken Devrin Yükselmesi  (Okunma sayısı 11442 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '10
  • 73 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Seyir Halindeyken Devrin Yükselmesi
« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2018, 23:27:46 »
Evet makyajsız E12
Bu şekil benzinde biraz kullanayım. Bakalım ne olacak. Eğer sorun gerçekten o parçada ise o zaman isterim sizden gönderirsiniz. Sorunu bulsak çözüm eminim basittir ama sorunu bulmak sıkıntı.
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2018, 23:27:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 03, 2018, 23:29:17 »
Çok büyük bir sıkıntı gibi durmuyor Naim Bey.Allah kolaylık versin.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Mayıs 03, 2018, 23:30:40 »
Teşekkür ederim Mehmet Bey. Gelişme oldukça haberleşiriz. Sizde tanıdığınız ustalar varsa sorabilirseniz sevinirim. Teşekkürler
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 04, 2018, 00:48:33 »
Ateşleme Bobinlerini kontrol ettirdiniz mi?Lpgden  Subab yakan aracın bobini yakma ihtimali yüksek. Zor arıza veren parçalar yerine akla gelenlerden başlayın.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Mayıs 04, 2018, 08:33:27 »
Ateşleme Bobinlerini kontrol ettirdiniz mi?Lpgden  Subab yakan aracın bobini yakma ihtimali yüksek. Zor arıza veren parçalar yerine akla gelenlerden başlayın.

Evet kontrol ettim onlarıda. Araba dururken hiç bir sıkıntı yok. Rolanti esnasında gayet güzel çalışıyor araba. Çekişinde, yakıt tasarrufunda her hangi bir sıkıntı olmadığı gibi teklemede yok. Bobin olmuş olsaydı bunlardan biri olmaz mıydı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 05, 2018, 08:44:38 »
yoğun enjektör temizleyici ve katkılı yakıtı yoğun kullanmaktan oluyor sanırım, benim bujileri yemişti ondan yaptı. 4 bujiyi değiştirdim düzeldi. Bir de yan sanayi bujiler iridium ve toyota markalı olsa bile fabrika çıkış  kalitesinde değil sanırım. Bujilerinizin orjinal toyota olduğundan da emin olun, çin sitelerinde de toyota denso kutulu bujiler satılıyor. ben onların gerçek denso olduğundan emin değilim.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Mayıs 05, 2018, 09:12:41 »
yoğun enjektör temizleyici ve katkılı yakıtı yoğun kullanmaktan oluyor sanırım, benim bujileri yemişti ondan yaptı. 4 bujiyi değiştirdim düzeldi. Bir de yan sanayi bujiler iridium ve toyota markalı olsa bile fabrika çıkış  kalitesinde değil sanırım. Bujilerinizin orjinal toyota olduğundan da emin olun, çin sitelerinde de toyota denso kutulu bujiler satılıyor. ben onların gerçek denso olduğundan emin değilim.

Çağlar hocam haklı olabilirsiniz. Ben depo yarım iken enjektör temizleyici koymuştum. Kaç zamandır benzin çok az kalmıştı. Katkı maddesi altta birikmiş olabilir. Dün gittim biraz benzin aldım ve sanki araba biraz daha düzeldi gibi. Bujileri kontrol ettireyim en doğrusu. Gerçekten dediğiniz gibi sorun ondan olabilir. Çünkü dün benzin aldıktan sonra arabanın eskisi gibi ibrenin oynadığını görmedim.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2018, 10:01:13
Çağlar hocam haklı olabilirsiniz. Ben depo yarım iken enjektör temizleyici koymuştum. Kaç zamandır benzin çok az kalmıştı. Katkı maddesi altta birikmiş olabilir. Dün gittim biraz benzin aldım ve sanki araba biraz daha düzeldi gibi. Bujileri kontrol ettireyim en doğrusu. Gerçekten dediğiniz gibi sorun ondan olabilir. Çünkü dün benzin aldıktan sonra arabanın eskisi gibi ibrenin oynadığını görmedim.

Peki Çağlar Hocam böyle bir durumda rolantide sıkıntı olmazmıydı. Arabam dururken rolantisinde herhangi bir sıkıntı olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mayıs 05, 2018, 11:01:07 »

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 05, 2018, 10:01:13
Peki Çağlar Hocam böyle bir durumda rolantide sıkıntı olmazmıydı. Arabam dururken rolantisinde herhangi bir sıkıntı olmuyor.

aynı şeyi yaptım, würth ün enjektör temizleyicisini , yarım depodan az depoya boşalttım. yarısını boşaltacaktım, sonra akar kokar dedim döktüm hepsini, uzun yola çıktım. Bir de  shell vpower aldım. Biraz da rampalarda yüksek devir falan yapınca, 1000 km sonra bu olay oldu. Bujilerim de çok eski değildi aslında 40.000 km fln olmuştu (iridyum) . Rölantide dalgalanma yapıyordu, normalde rolantide 6000 d/dk da sabit hiç kıpırdamaz, motorun çalıştığını anlamaz yan yolcu. O sırada hafif deviri yükseltiyor, yani stop ettirmiyor aracı. ateşlemede bir sorun olduğunu anladım, zaten serviste arıza hemen 3.bujide arıza dedi, 4 bujiyide değiştirdik düzeldi.

Dediğiniz gibi eğer rölantide hiç dalgalanma yoksa , bujide değildir. En alt devirde motor sağlıklı çalışıyorsa , ateşlemede değil, yakıtta olabilir sorun. Yakıt akışında bir sorun var gibi anlattıklarınız. sırasıyla, yakıt pompası,enjektörlere bakmak lazım sanki. Aracın arıza kodu ne gösteriyor?
Eğer benzin aldıktan sonra düzeldiyse hiçbişey yapmayın. Enjektör temizleyici falan da kullanmayın. Shell Fuelsave alın sadece. Vpower katkılı yakıta falan da gerek yok.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 05, 2018, 11:20:40 »
Emme manifoldu contası değişti mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Mayıs 05, 2018, 11:42:15 »
aynı şeyi yaptım, würth ün enjektör temizleyicisini , yarım depodan az depoya boşalttım. yarısını boşaltacaktım, sonra akar kokar dedim döktüm hepsini, uzun yola çıktım. Bir de  shell vpower aldım. Biraz da rampalarda yüksek devir falan yapınca, 1000 km sonra bu olay oldu. Bujilerim de çok eski değildi aslında 40.000 km fln olmuştu (iridyum) . Rölantide dalgalanma yapıyordu, normalde rolantide 6000 d/dk da sabit hiç kıpırdamaz, motorun çalıştığını anlamaz yan yolcu. O sırada hafif deviri yükseltiyor, yani stop ettirmiyor aracı. ateşlemede bir sorun olduğunu anladım, zaten serviste arıza hemen 3.bujide arıza dedi, 4 bujiyide değiştirdik düzeldi.

Dediğiniz gibi eğer rölantide hiç dalgalanma yoksa , bujide değildir. En alt devirde motor sağlıklı çalışıyorsa , ateşlemede değil, yakıtta olabilir sorun. Yakıt akışında bir sorun var gibi anlattıklarınız. sırasıyla, yakıt pompası,enjektörlere bakmak lazım sanki. Aracın arıza kodu ne gösteriyor?
Eğer benzin aldıktan sonra düzeldiyse hiçbişey yapmayın. Enjektör temizleyici falan da kullanmayın. Shell Fuelsave alın sadece. Vpower katkılı yakıta falan da gerek yok.

Tolga hocam emme manifoldu contası yeni değişti evet. Ondan bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum açıkcası.
Çağlar hocam dedikleriniz benim olayıma çok benziyor. Benim rolantide bir sıkıntı yok desemde yine çok ufak bir oynama var. ve motorun çalışma şekli açıkcası eskisi gibi değil. Ben dediğiniz uygulamayı kesinlikle yapacam. İlk işim yakıt ve ateşleme sistemini kontrol ettirmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mayıs 05, 2018, 17:21:47 »
Tolga hocam emme manifoldu contası yeni değişti evet. Ondan bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum açıkcası.
Çağlar hocam dedikleriniz benim olayıma çok benziyor. Benim rolantide bir sıkıntı yok desemde yine çok ufak bir oynama var. ve motorun çalışma şekli açıkcası eskisi gibi değil. Ben dediğiniz uygulamayı kesinlikle yapacam. İlk işim yakıt ve ateşleme sistemini kontrol ettirmek.

Bujileri söktürüp bir bakın, muhtemelen buji tırnağı erimiştir. Bujiler değişince düzelir, orjinal buji kullanın mutlaka.
Geçmiş olsun, çok ciddi bir sorun yoktur bence.
born to ride