Gönderen Konu: Su eksilmesi ve tespiti  (Okunma sayısı 4366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '98
Su eksilmesi ve tespiti
« : Nisan 03, 2018, 18:00:29 »
Allahın selamı üstünüze olsun 98 xei  aracım 400 km de bir litre su eksiltiyo  yere akan bir damla bulamadım lakin bi usta gaza basınca  radyatör kapağından az miktarda bolincik iri köpük çıkıyor usta buna dayanaraktan conta yanık dedi 1 bu miktar için motoru açtırmalımıyım 2 sizce  bu contayamı delalettir 3internete şu motor blok onarıcı diye ürünler gördüm işe yararmı   şimdiden sağolasınız

Toyota Club Türkiye

Su eksilmesi ve tespiti
« : Nisan 03, 2018, 18:00:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Su eksilmesi ve tespiti
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2018, 20:28:17 »
Ustanız doğru söylemiş, yüksek ihtimalle eksiltmenin sebebi silindir kapak contasıdır, herhangi bir onarıcı ürün ile telafisi mümkün değildir, bütçeniz müsait ise yarım takım conta ile kapak revizyonu yaptırmanız uzun vadede daha mantıklı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 67 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2018, 20:43:00 »
Merhaba Yasin Bey, geçmiş olsun. Bu sıkıntının, ustanızın ve Ufuk Bey'in de belirttiği gibi üst kapak contasının yanması kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Motor açılacak ama tamamen değil. Bu arada aracınız da LPG mi kullanıyorsunuz? Merak ettim. Blok onarıcı gibi şeyler sorununuzu çözmeyecektir. Saygılarımla.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2018, 21:51:11 »
Yasin bey öncelikle geçmiş olsun her lpg li aracın eninde sonunda başına gelen ve gelecek olan olay sizin de başınıza gelmiş malesef silindir kapak contasi çivi ucu kadar diye tabir edilen yarayı almış en kısa sürede contayi orj.ile değiştirin aksi halde nerde bırakacağı belli olmaz ve kapak yüksek ısıdan dolayı eğilir size daha fazla masraf çıkarır siboblar değişmek zorunda kalır ama bu haliyle yaptırır sanız sadece revizyon görür lastikleri değişir kapak taslanip toplanir ve aracınız çok güzel olur yakıt bi miktar düşer biraz uzun ve felaket tellalı gibi yazdım ama durum böyle erken yaptırmak sizin lehinize forumda Ufuk Sönmez beyden orjinal parça bulabilirsiniz
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 04, 2018, 14:23:38 »
Gardaşlarım tecrubelerinizi yazıya döktüğünüz için teşekkür ediyorum şimdiden  evet aracım ilk gözağarım  lpgli  fakat benden önceki sahibi hiç bakmamış gaz verince çok gürültü çıkarıyor sanırım egzozu yan sanayi bişey takmış balata gelmek üzere motor takozları değişecek  direksiyon geri vitese atıp çevirince uğulduyor conta yanıkmış satmayada kıyamıyorum diyorum bunları yaptırsam  gene arızalar devam edermi yaşlılığına veriyorum artık:-)

Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2018, 14:27:20
Birde forum kurallarını hepsini okumadım  burada   tamir usta yada mekan önerebiliyomuyuz  abiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 04, 2018, 14:34:33 »
Siz nerede ikamet ediyorsunuz ona göre usta önerisi yapsınlar
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 04, 2018, 14:40:58 »
Pendik /istanbul 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 04, 2018, 14:51:05 »
bostancı oto sanayi sitesine bakın.orada toyota özel servislerinden var.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2018, 19:24:12 »
Merhaba Yasin Bey, söylediğiniz sıkıntılar orjinal parça ve iyi bir usta ile giderilirse yıllarca aracınızı sorunsuz kullanırsınız. Sadece LPG ile aracınızı kullandığınızda fazla devir çevirmeyin. Buna dikkat ederseniz üst kapak contası ve subaplar daha uzun süre dayanacaktır. Saygılarımla.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2018, 16:49:44 »
Sağolasın bora gardaşım  doğru düzgün vakitte bulamıyorum sanayiye ayıracakarıza yapmayan araç diye dillenen toyota bana geldi pek bi nazlı oldu ha bire arıza çıkarıyor     birde bişey daha danışıcam bu sevgili aracım birinci vitese gaza basınca birden ileri atılıyor koltuğa yaslatıyor ayağı gazdan çekince böyle fren yapmışcasına dengesiz vurdurmalar halinde yığdırıyor aracı bu ne ola?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2018, 23:30:13 »
Sağolasın bora gardaşım  doğru düzgün vakitte bulamıyorum sanayiye ayıracakarıza yapmayan araç diye dillenen toyota bana geldi pek bi nazlı oldu ha bire arıza çıkarıyor     birde bişey daha danışıcam bu sevgili aracım birinci vitese gaza basınca birden ileri atılıyor koltuğa yaslatıyor ayağı gazdan çekince böyle fren yapmışcasına dengesiz vurdurmalar halinde yığdırıyor aracı bu ne ola?

1. Viteste gazdan ayağınızı birden çekince aracin goguslemesi normaldir hatta bunu kısmen ikinci viteste de yapar, herhangibir arıza olduğunu sanmam. Ayrıca böyle arıza olmayan şeylerle vicdansız bir usta eline düşerseniz çok çile çektirir benden söylemesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2018, 03:52:42 »
Merhaba Yasin bey, İsmail bey'in dediklerine katılıyorum. Bu tepki normal, bence aracınızı kimseye elletmeyin. Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2018, 09:50:14 »
Yasin Gülgür bey birinci viteste gaza basınca aracın öne atılıp sizi koltuğa yaslaması efsanenin en iyi özellikle rinden biridir bu durum motorun doğasında olan bişey ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman dengesiz vurdurmalar halinde fren yapar gibi sallaması fazlası normal değil ilk etapta bir defa sallayıp kesiyorsa kuşku etmenize gerek yok aksi söz konusu ise motor kulaklarına baktirmanizda fayda vardır ön ve arka alt kulak travesin (diğer adı motor beşiği) ordaki kulak eğer kulaklar motor vibrasyonunu karşılamaz ise dediğiniz olayı yapar
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 08, 2018, 17:14:59 »
Yani gene onu bi şekilde sineye çekiyırum ama önce bu su pronlemini ve egzozun 4 bin devirde bağıran kısmını yaptırıp seve seve binicem allahın izniyle arabama  abiler o 400 km de su eksilten bu  haliyle açtırayımmı contayı yoksa daha kötüleşene dek bineyimmi biraz? Şimdi bi ev peşinatı ödedim   iki üç ay bi darlık olacak gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 08, 2018, 17:23:31 »
Selamlar Yasin bey, tabi ki para durumu önemli ama ben olsam o şekilde binmezdim. Parça ve işçilik dahil bir fiyat alın. Belki bütçenizi aşmaz. Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2018, 19:18:40 »
Yani gene onu bi şekilde sineye çekiyırum ama önce bu su pronlemini ve egzozun 4 bin devirde bağıran kısmını yaptırıp seve seve binicem allahın izniyle arabama  abiler o 400 km de su eksilten bu  haliyle açtırayımmı contayı yoksa daha kötüleşene dek bineyimmi biraz? Şimdi bi ev peşinatı ödedim   iki üç ay bi darlık olacak gibi
yasin bey bu haliyle yaptırır sanız maliyet düşer daha öncede yazmıştım nerde bırakacağı belli olmaz ve kapak yüksek ısıdan egilirse maliyet dahada yükselir motor her yüksek hareret görmesinde ömrü dahada azalır pistonlar belirli bir oranda şişme yapar ve sekmanlar kaynayabilir sonucu da önünü alamadığınız yağ yakma diye tabir edilen ve motorun mecburi rektefiye süreci elzem duruma gelir ustaniz kesin kapak contası teşhisi koyduysa kesinlikle yaptırın şimdi az görünen su eksiltmesi ne zaman ne kadar olacağı hiç belli olmaz hep kötü şeyler yazmışsınız diyeceksiniz belki ama durumun ehemmiyetini anlatmak için yazdım geçmiş olsun
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2018, 19:25:34 »
La ümit abi zaten ben 10 000 km de 1.5  litre yağ yakıyorum tüplüdür diye pek oralı olmuyordum inşallah sürprizler çıkamaz motorun içinden inşallah şimdiki planım para ayırabilirsem zaten ev hastaneye çok yakın haftada bir pazara gitmek için biniyorum hazirandaki yıllık iznimde memlekette tanıdık bi usta var dicemki baskı balatayı contayı  direksiyon vemotor yağını  motor takozlarını değiştirip son bi şans daha vericem gari

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 08, 2018, 19:51:37 »
Yasin bey çok dikkatli ve devri 3000 altında üstüne çıkmadan yani motoru zorlamadan kullan anladığım kadarı ile senin arabanın contanin kompresör gözü hafif hasar görmüş şimdilik idare ediyor sıcaklar tam başladığında dahada dikkatli ol tekrar geçmiş olsun ALLAH CC kaza arıza vermesin İNŞAALLAH
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Nisan 08, 2018, 20:03:57 »
Amin gardaşım cümlemize inşallah önce canımız sağolsun sonra malla ilgileniriz sağolasın işin gücün rast gitsin seninde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 09, 2018, 22:14:36 »
La ümit abi zaten ben 10 000 km de 1.5  litre yağ yakıyorum tüplüdür diye pek oralı olmuyordum inşallah sürprizler çıkamaz motorun içinden inşallah şimdiki planım para ayırabilirsem zaten ev hastaneye çok yakın haftada bir pazara gitmek için biniyorum hazirandaki yıllık iznimde memlekette tanıdık bi usta var dicemki baskı balatayı contayı  direksiyon vemotor yağını  motor takozlarını değiştirip son bi şans daha vericem gari

Ne marka yağ kullanıyorsunuz.