Gönderen Konu: Su eksilmesi ve tespiti  (Okunma sayısı 4367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '98
Ynt: Su eksilmesi ve tespiti
« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2018, 12:36:16 »
Castrol 10 40 yağ abi

Mesaj Birleştirildi: Nisan 12, 2018, 19:12:16
10 40 castrol

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2018, 12:36:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 12, 2018, 22:44:21 »
Castrol 10 40 yağ abi

Mesaj Birleştirildi: Nisan 12, 2018, 19:12:16
10 40 castrol

Castrol bende de eksiltme yapmisti. 6 bin km ye yakın yol gittikten sonra 750 ml kadar eksilme olmuştu.

Sonraki yağ değişiminde mobil 10 40 koydurdum ve 3 bin km oldu yağ değişiminden beri. Maasallah şeytanın kulağına kurşun su an hiçbir eksilme yok. Size de tavsiye ederim mobil 10 40.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 13, 2018, 00:28:28 »
Mobil ve castrol ikiside büyük çaplı yağ üretici ler dir ısmail bey motor yağı ilk 1000 ve 5000 arası pek eksiltme yapmaz motor çalıştıkça yağın içindeki bileşenleri değerini kaybetmeye başlar hele ki bu yarı sentetik yağlarda daha çok görülür tam sentetiklere nazaran yağınızı yine 5000 den sonra kontrol etmenizde fayda var tabi bu kullanım koşullarıyla değişir mesala şehir içinde sakin kullanımda pek eksiltmez ama uzun yolda ısınınca yağa daha fazla yük biner tabi aracın üzerindeki motor teknolojisi artı veya eksi sebeblerdir yağı  karter ile soğuyan motorda farklıdır yağ sogutu özellikteki parçaya sahip olan motorlarda farklıdır
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 15, 2018, 00:25:59 »
Mobil ve castrol ikiside büyük çaplı yağ üretici ler dir ısmail bey motor yağı ilk 1000 ve 5000 arası pek eksiltme yapmaz motor çalıştıkça yağın içindeki bileşenleri değerini kaybetmeye başlar hele ki bu yarı sentetik yağlarda daha çok görülür tam sentetiklere nazaran yağınızı yine 5000 den sonra kontrol etmenizde fayda var tabi bu kullanım koşullarıyla değişir mesala şehir içinde sakin kullanımda pek eksiltmez ama uzun yolda ısınınca yağa daha fazla yük biner tabi aracın üzerindeki motor teknolojisi artı veya eksi sebeblerdir yağı  karter ile soğuyan motorda farklıdır yağ sogutu özellikteki parçaya sahip olan motorlarda farklıdır

Haklısınız ustam dediğinize katılıyorum fakat bende Castrol 3 bin km falan olduğunda hafif hafif eksiltme yapmisti ve mobilde su an sıkıntı yok maasallah, inşaallah da olmaz. Ben Mobile geçmeden önce biraz arastirmistim. Mobil yağın yanma ısısı Castrol e göre daha yüksek imiş ve bu sebepten eksilme oranı çok daha düşük seviyelerde kaliyomus. LPG li her araç biraz eksiktir ama ne kadar az eksildi o kadar iyi diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 15, 2018, 11:47:50 »
Yanlış hatırlamıyorsam Ae101 namı diğer efsane kasa yağ değişim periyodu 5000 km'dir.