0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ateşleme gibi duruyor.Bobin denemesini nasıl yaptınız? veya bujiler ne durumda
Silkelemeden kastınız aracın sağa sola sallanmasi gibi mi yani kafa sallar gibi mi hızlanma bittikten sonra kesiyorsa aks kafalarındaki boşluktan yapar genelde de sağ aks tan olur Mesaj Birleştirildi: Mart 20, 2018, 23:27:15Yine baskı balatada olabilir ilk kalkışta silkeleme yaptırır
öncelikle iyi bir rot balans servisine gidip aracı kontrol ettirin,aks,rot,balans,inik ve telleri kırık lastikler ve vb durumlar için fikirlerini alın,ondan sonra diğer hususlara baktırın,boşuna masraf yaptırmasınlar.
Lpg çok fakirse yakıt trimini etkilediğinden benzinde kısa süreli kullanımda da aynı etkileri ortaya çıkarabilir. Ya 300-400 km sadece benzinde kullanın ya da akü kutup başını sökerek beynin sıfırlanmasını sağlayın ve benzinde deneyin birkaç gün. Sorun tekrarlamazsa düzgün bir yol ayarı yapacak lpg ustası bulmaya çalışın, ya da kablosunu alıp kendiniz yapmaya çalışın.
Bazen bu durum bende de oluyor hatta net söyleyim 1700 -2000 devir aralığında vites fark etmeksizin tatlı tatlı silkeleme oluyor ben çok takılmıyorum .Özellikle motor soğukken yapıyor .ateşleme sorunu varsa neden başka devirlerde yapmıyor . Sürekli benzinde kullanıp denemedim nadiren yaptığı içinde önemsemedim . Bakım yaptıracağım zaman ateşleme bobinlerini kontrol ettirmeyi düşünüyorum bende . Birde dikkatimi çeken bir nokta sürekli şehir içi düşük devirli kullanım sonrasında biraz peydah oluyor gibi .Ben arada sırada yapıyorum size de tavsiye ederim . benzinde müsait bir yolda 10-15 km kadar yüksek hızda gidin bana mı öyle geliyor bilmiyorum bunu yaptığım aman epey zaman arıza sorun olmuyor .
Buji kabloları na baktirin zamanın da eski bir aracımda başıma gelmişti
Iyi aksamlar, 2006 sedan corolla aracim sadece hizlanirken 35 40 km arasinda silkeleme yapiyor cok bariz bir sekilde. Hizlanma eger ani kalkis seklinde olursa kendini belli ediyor yavas yavas hızlanırsam cok dusuk seviyede hatta hic belli olmuyor. Aslinda uzun zamandir mevcut olan bir durum bu ama kafamda iyice buyumeye basladi.107*** de lpg takildi simdi 117*** oldu baslangicta lpg den kaynakli oldugunu düşünüyordum fakırde kaliyor yeterli yakit gelmiyor diye ancak benzinde deneyince de aynisini yapiyor. Silkelemenin devirle alakali oldugunu dusunuyordum 1000 2000 devir arasinda yapiyor diye ancak bugun ustune dusunce arizanin ozellikle 35 40 km arasinda (vites fark etmiyor) yaptigini anladim.Aklima gelen sorunlar ; 1) atesleme bobinlerinden biri; ancak herhamgi bir rolantide titreme, cekiste kayip, yakit sarfiyatinin artması hicbiri yok.2) aks ; bunla ilgili fikrim yok3) rot yada balans, Yardimlariniz bekliyorum basina gelen var mi? Tesekkurler.
Benzer bir sorun benim 1.6 e160 da da var. Sorun şimdilik çözülmedi. Kontrol aşamasında özel serviste bilgisayar bağlanıp yola çıkıldı. Ve sorun olan silindir tespit edildi. Buji değiştirilip bobin ise diğer bir silindirin bobini ile değiştirildi. Bunlar yapıldığında bobin buji arızası varsa belli olur. Çünkü hem benzin hem lpg de olan arıza ya ateşleme yada subap arızasıdır dedi ustalar