0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim aracımda 2005 hp benzinli, 114,238 km şuan, yağı değiştireli 8952 km olmuş, 05,07,2017 tarihinde değişti normalmi bu yağ eksiltmesi 10/40 yağ konmuştu, 10 bin bakımına kadar beklesem sıkıntı çıkarırmı?
Bu kasanın tamamında değil ilk çıkan vvt-i motorlarda yani 2001-2004 arası üretilen vvt-i motorlarda yağ eksiltme kronik problemdir bahsettiğiniz e120ler makyajlı kasalar yani bunların kronik yağ eksiltme problemi yoktur
Araba 144 binde.Bugün motor ustasına gittim, o da bu durumun normal olduğunu söyledi. Bir dahakinde de yağ eksiltmeme garantisi veren Gulf yağını deneriz dedi. Şimdi bu usta güvenilir temiz birisi ama ben gene de ikna olmadım.Bu arada Lukoil koydurmuştum ama sanırm 10/40 ondan tam emin değilim.Yücel Bey'i söylediği gibi LPG ayarı için bir gideceğim. Her ne kadar usta onunla alakalı değil dese de
Arkadaşlar herkese merhaba.2006 Corolla Terra otomatik LPG'li araç sahibiyim. Aracıma en son 138 bin yani 10 bin bakımında yağını koymuştum. Dün tam 144 bin'de tekrar ölçüm yaptım ve vaziyet bu.Araç bana yağ eksiltiyor gibi geldi. Arkadaşlara sordum herkes normal değil dedi, keza daha 6 binde bunu yapması normal değil dediler. Yağcıya gittim kaçak var mı diye bir kalem çubukla baktı bana pek detaylı bakmadı gibi geldi. Araç LPG li olduğundan ve özellikle bu kasada yağ eksiltmesinin normal olduğunu söyledi. Yine de içime sinmedi. Yağ eklettim tekrar. Siz ne düşünürsünüz acaba? Ustaya göstersem mi?
Arkadaşlar km leriniz orjianl ise bir anormallik var .Ben 80 binde ilk sahibinden aldım 5 yıldır araç bende 96 binde lpg takıldı şu an 116,700 km de lpg den sonra 200-300 gr gibi eksiltme oldu fakat ben bunu ince yağ koymama vede lpg ye bağlıyorum . 5/30 kullanıyordum şimdi 5/40 a geçtim . Yüksek ihtimal 10/40 kullanmış olsam bu durumu hiç yaşamam ama tam sentetik olsun ilk yağlaması hızlı olsun diye 5/40 mobil kullanıyorum .Ama arkadaşların araçlarında bir anormallik var hele benzinli olana çook hayret ettim .Naciz hane eğer kaçak yok ise kesinlikle kullandıkları yağı değiştirsinler . MOBİL 10/40 veya castrol magnetech 10/40 kullansınlar .eğer bu yağ ilede aynı şekilde yağ eksiltme söz konusu ise mobil in yağ eksilten ve aşınmış motorlar için geliştirdiği mobil 10/60 yağ var bunu kullanmalarını tavsiye ederim . Arkadaşlar kesinlikle mobil , castrol , motul gibi yağ konusunda kendini kanıtlamış markaların dışına çıkmayın. Yetkili servisler Mobil kullanıyor .Bende yıllardır mobil in dışına çıkmadım .Bir sonraki değişime castrol edge 5/40 düşünüyorum bakalım Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2018, 10:14:23Bu arada bizim araçlarımız yağ filtresi de değişmek kaydı ile 4.200 kg yağ almaktadır . Birçok tamirci direk 4 kğ koyuyor yag çubuğunun ikinci noktanın tam altına kadar geliyor bu sorun değil ama 3 kg koyarsa araçta 1.200 kg eksik yağ ile geliyorsunuz demektir . Buna dikkat edin . Minimum yağ bakımında 4 kg koyun
Yukarıdaki değerlerin hiçbirisi normal değil.Bu araçlar eksiltiyor.
servisteki ustaya gösterdim normal dedi