0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
servisteki ustaya gösterdim normal dedi
Onur bey yağ seviyesinin orada olması mümkün değil o zaman aracınıza 5 litre yağ koymaları gerekir ki aracın her yerinde fazla yağ atar aracınız .
2006 terra var yag değişimi 112000 de yapildi simdi 116*** de eneos 5 30 multi hyper s 4 lt konuldu cok sukur herhangi bir eksiltme yok aracım 107*** de lpg taktirdim.
1 kg civarı yağ yakanlar için MOBİL İN 10/60 yağı var aşınmış ve kronik yağ eksiltme sorunları olan araçlar için üretilmiş bir yağ .Benim ustamın söylediği de Lpg varsa 100 bine geçti ise bu motorlar için en ideali 10/40 diyor ama ben ısrarlar 5/40 la devam ediyorum full sentetik olsun diye . Şimdilik 200 gram kadar bir eksilme oldu 7500 km de ya birerlerden ufak bir kaçak var bakıma gidince kontrol ettireceğim .Yada lpg den sonra ufak ten eksiltme oluyor .
Serviste hiç bakım yaptırmadım onun için size net bilgi veremem . Ama yağı kendiniz alıp götürebiliyorsunuz diye biliyorum. Naçizhane dışarda özel bir Toyota servisi ne veya yağ bakım hizmeti veren yerlerde koydurabilirsiniz. Aldığınız ürün kutusu üzerinde de yüksek km araçlarda ve aşınmış motorlarda kullanılır diye ibareler görebilirsiniz . linki aşağı ekliyorum oradan da inceleyebilir siniz http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-10w60.aspx
Arkadaşlar herkese merhaba.2006 Corolla Terra otomatik LPG'li araç sahibiyim. Aracıma en son 138 bin yani 10 bin bakımında yağını koymuştum. Dün tam 144 bin'de tekrar ölçüm yaptım ve vaziyet bu.Araç bana yağ eksiltiyor gibi geldi. Arkadaşlara sordum herkes normal değil dedi, keza daha 6 binde bunu yapması normal değil dediler. Yağcıya gittim kaçak var mı diye bir kalem çubukla baktı bana pek detaylı bakmadı gibi geldi. Araç LPG li olduğundan ve özellikle bu kasada yağ eksiltmesinin normal olduğunu söyledi. Yine de içime sinmedi. Yağ eklettim tekrar. Siz ne düşünürsünüz acaba? Ustaya göstersem mi?