Gönderen Konu: fm transmitterin abs'ye zararı var mı?  (Okunma sayısı 8501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
fm transmitterin abs'ye zararı var mı?
« : Mart 06, 2009, 15:56:23 »
yakın zamanda fm transmitter almayı düşünüyorum. araştırma yaparken yorum yapanlarda biri abs fren sistemine zarar veriyor diye bir ifade kullanmış. böyle birşey olabilir mi acaba.

Toyota Club Türkiye

fm transmitterin abs'ye zararı var mı?
« : Mart 06, 2009, 15:56:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: fm transmitterin abs'ye zararı var mı?
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2009, 16:01:24 »
"FM transmitter"in riski cep telefonundan fazla olamaz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2009, 17:12:26 »
mehmet bey abs açısından bir sorun yarattığını duymadım. ben ikisini de kullandım ses kalitesi açısından kaset adaptörleri çok daha iyi bunu söyleyebilirim size.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2009, 17:19:39 »
FM vericinin zararı da, yararı da yok :) boşuna para harcamayın bence.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2009, 23:12:21 »
Eski aracımdada kullandım herhangi bir sorun yaratmadı orjinal sistemde mp3 çalar olmayınca secenekler sınırlı eğer aracınızın antenini sökerseniz benim h/b ben yaptım çok net ses geliyor 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2009, 16:40:38 »
fm transmitter sadece digital sistemleri kilitler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2009, 01:20:11 »
Eski aracımdada kullandım herhangi bir sorun yaratmadı orjinal sistemde mp3 çalar olmayınca secenekler sınırlı eğer aracınızın antenini sökerseniz benim h/b ben yaptım çok net ses geliyor 
Yarisimi almadan önce iş için ortağımın skoda aracını kullanıyordum. Vidalı radyo anteni çalınmış olduğu için doğru düzgün radyo çekmiyordu, ben de ucuzundan (30 TL) bir tane fm transmitter alıp mp3 dinliyordum. Ses oldukça net geliyordu. Bugün o fm transmitteri yarisimde denedim, radyoda fm kanalında boş kanal bulmak çok zor, mp3 sesiyle birlikte o frekanstan yayın yapan radyo da karışıyor ara sıra ve ses çok net değil. Daha önce anteni olmayan araçta net ses geldiğine göre anteni sökmek mantıklı. Anteni sökünce normal yayın yapan istasyonların yayınını değil çok yakından aracın içinden yayın yapan fm transmitterin sinyali güçlü alınacağı için daha iyi sonuç verecek. Ama ben anteni sökersem bu sefer normal radyo yayınlarını dinleyemeyeceğim için anteni sökmekten vazgeçtim. Çakmak soketi konsolun en altında dipte kalıyor, uzatma kablosu alıp fm transmitteri farklı bir yere yerleştirebilirsem belki daha net sinyal alırım.
Uzatma kablosu edinip sonucu buraya bildiririm.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2009, 07:48:53 »
Bizim avensisin merkezi kilinde bazen sapıtma oluyor. Bu cihaz yüzünden olabilir mi?
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 07, 2009, 08:52:28 »
arkadaşlar, fm transmitter 87.5-108 MHz arası yayın yapıyor, cep telefonları 900 MHz (Turkcell-Vodafone), 1800 MHz (Avea) mertebelerinde yayın yapıyor. sonuç olarak frekans yükseldikçe etkisi daha fazla oluyor. yanlış hatırlamıyorsam uzaktan kumandalar 400-500 MHz arasında,

fm transmitter kumandayı etkileyeceğini sanmıyorum. yakın frekans olsalar olabilir.

ABS açısından bakarsak. cep telefonu sıkıntı yapmıyorsa, fm transmitter hiç yapmaz diyebiliriz.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2009, 13:28:36 »
Alper bey büyük bir şehirde tüm fm frekanslarında nerdeyse radyo olan bir yerde bir işe yaramıyor gibi gelebilir ancak benim bulunduğum yer gibi sadece trt fm çeken bir yerde çok işe yarıyor. Birde Türkiyede hiç bir radyonun kullanmadığı bir frekans olsada rahat rahat kullansak. yola çıkınca ister istemez ara ara frekansı değiştirmek gerekiyor.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2009, 13:47:28 »
fm transmitterden daha iyi yararlanmak için radyoyu kullanmayan arkadaşlara tavsiyem teybin arkasından anten soketini çekmelerdir.böylece frekanslar karışmaz.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2009, 14:28:20 »
otobüslerdede cep telefonları abs yi etkiliyor(0403 lerde) abs neden etkilensin bu fm transmitterden ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 08, 2009, 00:11:35 »
Bizim avensisin merkezi kilinde bazen sapıtma oluyor. Bu cihaz yüzünden olabilir mi?
++++ bendede oluyor ama bende transmıd yok :D acıyorum tık edıor bırdaha acıyor kendı arada ama kılıtlı ıken asla yapmıyor.Acaba arkalardan v.s tam acamadıgı zaman mı tekrarlıyor
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 08, 2009, 08:06:28 »
Mustafa, orjinal uzaktan kumandası kafasına göre bazen açmaz bazen kapamaz. Bazen de açtığım kilitler 1-2 dakikada bir kendini tekrar açıyor (müdahale etmezsen devam ediyor).Allahtan kilitli iken yapmıyor. :)

Bu arada avatarındaki kişi gerçek mi shop mu? Adamın yanın da oyuncak araba gibi kalmışlar maşallah :D
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 08, 2009, 15:56:09 »
otobüslerdede cep telefonları abs yi etkiliyor(0403 lerde) abs neden etkilensin bu fm transmitterden ?

yok Anıl abi digital olan bütün fren sistemlerine gerçi sadece fren sistemlerine değil bütün digital sistemleri karıştırır ve işleyişini bozar telefon uzaktan kumanda vb şeyler ama transfarmatörün pek etki yapacağını sanmıyorum çünkü frekans aralığı çok düşük ve gönderdiği dalga boyu(otobüslerin özellikle 403 lerin neredeyse bütün sistemleri digital ve telefon çok fazla dalga yaydığı için bozar....)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 12, 2009, 11:30:03 »
fm transmitter ya da cep telefonu gibi elektronmanyetik dalga yayan cihazlar yakınlarındaki diğer elektronik cihazları etkileyebilirler ama bu etkileme dalga yayan cihazın yayın gücü ile ilgili. Cep telefonları çok güçlü yayın yaparlar. Yaklaşık 1Watt civarı güçtedirler bu yüzden elektronik cihazları etkileme olasılıkları daha yüksektir. FM transmitter gibi cihazlar ise FM bandında güçlü yayın yapmaya ancak lisanslı radyo istasyonları yetkili olduğu için bu tür cihazlar ancak çok düşük güçte (miliWatt seviyesinde) yayın yapacak şekilde üretilirler. Bunların gücü düşük olduğu için de abs gibi araçtaki elektronik cihazları bozma olasılığı da çok düşüktür. Bir de uzaklık konusu var. Elektromanyetik dalgaların etki gücü uzaklığın karesiyle ters orantılıdır. Yani vericiden 1m uzaklıktaki dalga gücüne uzaklığı 2m'ye çıkarınca güç yarıya değil 4'te birine iner. Yani cep telefonu gibi güçlü yayın yapan cihazları kullanırken 1cm ile 2cm arasında çok fark vardır, cep telefonlarını azıcık bile uzaklaştırsanız zararlı etkileri çok azalır.

All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 19, 2009, 12:37:58 »
işte budur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 19, 2009, 12:56:44 »
fm transmitter sadece digital sistemleri kilitler...

Ben bunu anlamadim.

Bu arada gec oldu, görmemisim konuyu. Elektronik mühendisleri daha iyi aciklayabilir gerci, bu benim bildiklerim:

Bu ABS zarar verme hikayesi tam bir sehir efsanesi Türkiye'de.
Tüm elektronik cihazlar calisirken elektromanyetik dalgalar yayar.
Transmitter, telefon, telsiz vs gibi cihazlar normal dalgalarin üstüne kendi haberlesme dalgalarini da yayarlar.

Cok ender durumlarda ve yeterli elektromanyetik kalkanlama yapilmadigi durumlarda dalgalarin üstüste binmesi ile ABS nin calismasini etkileyebilir. ABS cihaza zarar vermenin söz konusu olmadigini biliyorum. Yanlizca calismasini engeller veya etkiler. ABS calismaz ise de, frenler normal sekilde calismaya devam eder.

Bunun disinda, Avrupa'da da ayni arabalar satiliyor, kimse aman cep kullanmayin demiyor.

--> Transmitter ise yarayan birsey degil. Cok parazit var ve bosuna para vermeyin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 19, 2009, 16:40:43 »
bir gün 0403 le seyahat ederken yolcunun birinin telefonu çaldı ve muavin 'telefon klimanın devrini düşürüyor lütfen kapatın' diye bir ikazda bulunmuştu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 19, 2009, 16:48:56 »
bir gün 0403 le seyahat ederken yolcunun birinin telefonu çaldı ve muavin 'telefon klimanın devrini düşürüyor lütfen kapatın' diye bir ikazda bulunmuştu

cevabi
... yeterli elektromanyetik kalkanlama yapilmadigi durumlarda ...

Herhalde bir plasma televizyon veya apple imacin icinde bile electromagnetic shielding vardir.
Bilgisayarin veya televizyonun anakartinin ekran görüntüsünü bozmamasi icin. Demek ki yapilabiliyormus.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante