Gönderen Konu: yariste multimod şanzman problemi  (Okunma sayısı 4563 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
yariste multimod şanzman problemi
« : Mart 05, 2009, 01:49:35 »
herkese merhabalar. Eşimin 2004 model yarisinde ki şanzman problemi nedeniyle nataş yetkili servisine başvurduk. Orada yapılan kontrolde şanzmanın ayırma motorunun ve ecu.sunun değişmesi gerektiği ve bunun bize 2100 tl.ye malolacağını söylediler.bu problemin daha uygun bir fiyata ve güvenilir olarak başka bir serviste çözümü olabilir mi? bana bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

yariste multimod şanzman problemi
« : Mart 05, 2009, 01:49:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: yariste multimod şanzman problemi
« Yanıtla #1 : Mart 05, 2009, 20:11:20 »
aracınızı hangi gün götürdünüz servise ?
muhtemelen biz bakmışızdır...(nataş servisinde elektrik stajeriyim)

bilindiği üzere mmt sistemler beraberinde büyük sorunları getirdi...ki bunlar müşteriye pahalıya patlıyor ve müşteri memmuneyeti düşüyor...

bizim mmt şanzıman şikayetleri üzerine yaptığımız şey,aracınıza bilgisayarımızı bağlayıp,arıza kodunu tespit etmek ve o kod doğrultusunda gereken işlemi yapmak...çoğunlukla mmt sistemlerde ki arızanın kodu sistemin değişmesini gösterdiği için bizde değiştirmek zorunda kalıyoruz...
evet çok pahalı bir fiyat...ama bu hiç bir servisin suçu ya da beceriksizliği değil...bizlere toyotasa'dan gelen bilgiler doğrultusunda hareket ediyoruz ve bu tür arızalarda bu parçaların değişmesi gerektiği söyleniyor...ki işe de yarıyor...
son olarak...servisler arasında sadece cüzzi bir mikkar oynar mmt sistemi konusunda...çünkü değişen parçalar her yerde aynı fiyat...işçilikten fedakarlık etmeleri gerekir :)
sorununuzun hallolması dileğiyle...hayırlı günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 05, 2009, 20:20:14 »
bu mmtleri hiç garantisiz kullanmamak lazım.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Mart 05, 2009, 20:22:10 »
bu mmtleri hiç garantisiz kullanmamak lazım.

kesinlikle :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 1.4 d-4d terra
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 05, 2009, 20:31:42 »
bana servisten ecu nün değişmesi gerektiğini söylediler en son gittiğimde. 2000 ytl tutar dediler yaklaşık. Bu dediğiniz fiyatın kaçta kaçı şanzımana ait.
 Aynı gun başka bi vatandaş yaris multimod şanzıman problemi yuzunden aracını getirmiş. Tam olarak ne dediğini duyamadım hangi parcası bozulmuş anlamadım ama 4500 ytl çıkardılar adama.
 Arkadaşım senin o yer neresi ya Karsta olsa bile gitgel daha ucuza halletcem galiba şu ecu mudur böcümüdür karın ağrısını
!EÇB!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 05, 2009, 21:19:50 »
aracınızı hangi gün götürdünüz servise ?
muhtemelen biz bakmışızdır...(nataş servisinde elektrik stajeriyim)

bilindiği üzere mmt sistemler beraberinde büyük sorunları getirdi...ki bunlar müşteriye pahalıya patlıyor ve müşteri memmuneyeti düşüyor...

bizim mmt şanzıman şikayetleri üzerine yaptığımız şey,aracınıza bilgisayarımızı bağlayıp,arıza kodunu tespit etmek ve o kod doğrultusunda gereken işlemi yapmak...çoğunlukla mmt sistemlerde ki arızanın kodu sistemin değişmesini gösterdiği için bizde değiştirmek zorunda kalıyoruz...
evet çok pahalı bir fiyat...ama bu hiç bir servisin suçu ya da beceriksizliği değil...bizlere toyotasa'dan gelen bilgiler doğrultusunda hareket ediyoruz ve bu tür arızalarda bu parçaların değişmesi gerektiği söyleniyor...ki işe de yarıyor...
son olarak...servisler arasında sadece cüzzi bir mikkar oynar mmt sistemi konusunda...çünkü değişen parçalar her yerde aynı fiyat...işçilikten fedakarlık etmeleri gerekir :)
sorununuzun hallolması dileğiyle...hayırlı günler...

Peki Bahattin, bu yeniden takılan parçalar iyileştirilmiş parçalar mı? yoksa aynılar mı? yani müşterilerin aynı sorunla karşılaşma ihtimali var mı?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Mart 05, 2009, 22:11:49 »
evet iyileştirilmiş parçalar tabi ki...
ben mmt ecusu,ayırma motoru ve baskı balatası değiştikten sonra arıza yapan,büyük bir sorun çıkaran araç pek görmedim...
en fazla şikayet sonucunda ayırma motoru ayarını yapıp hallediyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 05, 2009, 22:12:23 »
serviste takılan parçalar 1 sene garantili oluyor sanırım.
ayrıca ben bu parcalarda bir fiziksel hata degil de bir yazılım sorunu oldugunu dusunuyorum.
degistirmek yerine tamir etmek mumkun olsa gerek.
opel easytronic icin de mesela bunu tamir eden ozel servisler varmış. hem de garantili 500ytl ye
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mart 05, 2009, 22:15:02 »
yaman bey,toyotaların belli başlı hastalıkları oluyor...fabrika hataları gibi diyebiliriz...
zaten mmt seti tamamen değiştiğinde daha sonra eğer bir arıza oluşursa biz yazılımında ayarlar yaparak düzenliyoruz...ama ilk önce 'hatalı üretilen' parçalar değişmeli toyotasa'ya göre...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 05, 2009, 22:15:14 »
Bence toyota'nın bu parçaları  ücretsiz ya da cüzi bir ücret ile değiştirmesi lazım. eminimki maliyeti 2-4bin ytl değildir , kar marjı en azından bu tip toyotanın kendi kalitesizliginden olan sorundan olustugu için sıfıra indirilip yapılmalı toyotasa tarafından.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 05, 2009, 22:16:09 »
2bin tl 4bin tl kolay kazanılmıyor. Fabrika hatası ise neden bunu son kullanıcı ödüyor anlamıyorum.
Çok sinirleniyorum bu konuda.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Mart 05, 2009, 22:19:26 »
2bin tl 4bin tl kolay kazanılmıyor. Fabrika hatası ise neden bunu son kullanıcı ödüyor anlamıyorum.
Çok sinirleniyorum bu konuda.

evet yaman bey...toyota mmt konusunda müşterisinin büyük bir kısmını kaybetti ve ismini lekeledi diyebiliriz...ortada hatalı bir sistem var ve hiç kimse müşterileri düşünmüyor...eğer araç garantili değilse müşteri mağdur duruma düşüyor....
yaris gibi bir araba için 2-4 bin lira masraf yapıcağına satar arabasını daha iyi...aracın fiyatı ne kadar ki zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 05, 2009, 22:21:13 »
e arızalıyken nasıl satacak   5-6 bin dusuk degerine alırlar.
toyota toyotalığını kaybetti bence , yine de bir cok firmadan iyi ama bence eski kalitesi kalmadı.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 05, 2009, 22:28:16 »
Bence bu sorun aracın kronik sorunu ise bunu toyota garanti bitmiş olsa bile ücretsiz değiştirmelidir....
Çünkü parçayı zaten sorunlu üretmiş ve yerine iyileştirilmiş parça takıyor...
Kullanıcıların bununla ilgili hukuksal haklarını aramalı ve dava açmalı diye düşünüyorum...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 05, 2009, 22:33:57 »
Utku Bey , bizde nerde o direnç , malesef koyun gibiyiz.
Lakin bence en iyi çözüm alternatif çözümdür :)
opel'in ozel servislerinin uygulaması cok hosuma gitti . Sırf bu yuzden dusunuyorum opel otomatik almayı.
500ytl ye tamir ediyorlar ve garanti sunuyorlar 1 ya da 2 sene.  opelim.net sitesinde okudum. bence yine de guzel bir uygulama. toyota'nın da mumkundur bence. lakin yapan yok...
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 05, 2009, 22:38:00 »
Başka bi yerden örnek vereyim

mesela 2000-2001 vvti corolla ların yağ yakma sorunu vardır, bu sorun kimi araçlar için garantiden düzeltilmiş...
Peki düzeltilmeyenlerin durumu ne olacak.
Bence bu kişiler dava açsalar sonuca ulaşırlar....

Bu arada mm şanzımanlı araç alan müşterilerime 5 yıl garantiyi mutlaka öneriyorum..
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 05, 2009, 22:57:49 »

Bu arada mm şanzımanlı araç alan müşterilerime 5 yıl garantiyi mutlaka öneriyorum..

benim var dı da lakin takla attı araç :()
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #17 : Mart 05, 2009, 23:04:26 »
verdiiniz bilgiler ve yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim. aslına bakarsanız aracı nataşa eşim ötürdü ona ayırma mmotoru ve ecu değişimi toplam 2100tl tutar demişler.Bir arkadaşı eşime bostancıda bilinen bir usta tavsiye etmiş. eşim orayı aramış ordakiler kendilerinin sadece tam otomatik şanzmanlara batıklarını m.m. şanzmanların çok hassas olduğunu ve ancak yetkili servislerde yapılabileceğini özel servislerde program düzeltmesiyle arızanın geçiştirildiğini söylemişler maalesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mart 06, 2009, 00:26:15 »
verdiiniz bilgiler ve yaptığınız yorumlar için teşekkür ederim. aslına bakarsanız aracı nataşa eşim ötürdü ona ayırma mmotoru ve ecu değişimi toplam 2100tl tutar demişler.Bir arkadaşı eşime bostancıda bilinen bir usta tavsiye etmiş. eşim orayı aramış ordakiler kendilerinin sadece tam otomatik şanzmanlara batıklarını m.m. şanzmanların çok hassas olduğunu ve ancak yetkili servislerde yapılabileceğini özel servislerde program düzeltmesiyle arızanın geçiştirildiğini söylemişler maalesef

evet gökhan bey...

mmt şanzımanlara yetkili servisler dışında hiç bir yer dokunmuyor...denildiği gibi çok hassas...dokunanın elinde kalıyor...çok örneğine rastladık...sanayide yapılan mmt bir aracın tamamen şanzımanın yok olması kadar büyük sorunlar meydana getiriyor...vitesleri ayarlayamıyorlar...siz yolda giderken 'N' ye atayım derken bi anda kendinizi 'R' de bulabiliyorsunuz...devreler karışıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 06, 2009, 01:04:29 »
Yetili servisin de dokunduğu yok zaten, bozuldu hop değiştir.
Rezillik...
Saygılar, Yaman.