Gönderen Konu: yariste multimod şanzman problemi  (Okunma sayısı 4564 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: yariste multimod şanzman problemi
« Yanıtla #20 : Mart 06, 2009, 07:35:25 »
evet sanırım ben çözümü yetkili serviste arayacağım. şanzmanın parçaları bile bukadar pahalıysa onu tamamen kaybetmeyi göze alamam.:(

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 06, 2009, 07:35:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Mart 06, 2009, 21:43:31 »
ne iştir bu ya, fransız arabalardan kaçtık kafamız rahat olsun diye toyota aldık. bu tür arıza haberlerini duyunca canım sıkılıyor.. gerçi benim araç 2007 nin 10. ayında çıkmış, iyileştirilmiş parçalar sorun çıkartmaz diyolar ama yinede kafama takılıyor..
ben arabamda çok memnunum; özellikleri,kasası, yakıtı herşeyi hoşuma gidiyor..
ilgili bilgili arkadaşlar ayıptır sorması; 4000tl masraf aypılacağına araba madem düz şanzıman düz vitese geçirmek çokmu zor olur yani o sistemi kaldırıp vitesi filan değiştirmek gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 07, 2009, 13:27:29 »
yarı otomatik şanzımanlara hiç ısınamadım.Galiba bu yüzden daha benim külüstürü kullanacağım gibi gözüküyor.
toyota mmt geçtiğinde hiç sevinmemiştim.hondada jaz ile i-shift e geçti.Onunda durumu yaklaşık aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Mart 07, 2009, 16:29:46 »
Bence oluşan arıza eğer kullanıcı hatası değilse, üretim yada kullanılan parça hatası ise toyota'nın garantiyi gözetmeksizin ücretsiz değişim yapması gerektiğini düşünüyorum. hatta müşterilerin bunu için ısrarcı olması gerekiyor. eğer servis değiştirmiyor ise tüketici hakları mahkemeleri bizler için var. lütfen hakkınız olduğunu düşündüğünüz şeyin peşini bırakmayın. firmalar müşterilerinin haklarını savunduklarını gördüklerinde, eskisi gibi ustanın her söyledigini kabul etmek yerine bilinçli davrandıklarını gördüklerinde, onlarında tavırlarını değiştirceğini düşünüyorum.
Yaris D-4D Sol Special
Yada kısaca TONTON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 07, 2009, 17:01:37 »
Bence oluşan arıza eğer kullanıcı hatası değilse, üretim yada kullanılan parça hatası ise toyota'nın garantiyi gözetmeksizin ücretsiz değişim yapması gerektiğini düşünüyorum. hatta müşterilerin bunu için ısrarcı olması gerekiyor. eğer servis değiştirmiyor ise tüketici hakları mahkemeleri bizler için var. lütfen hakkınız olduğunu düşündüğünüz şeyin peşini bırakmayın. firmalar müşterilerinin haklarını savunduklarını gördüklerinde, eskisi gibi ustanın her söyledigini kabul etmek yerine bilinçli davrandıklarını gördüklerinde, onlarında tavırlarını değiştirceğini düşünüyorum.

kesinlikle katılıyorum
Bodrum