Gönderen Konu: VW Bora'nin 8v motoru Corolla'ya karsi  (Okunma sayısı 15490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: VW Bora'nin 8v motoru Corolla'ya karsi
« Yanıtla #40 : Mart 03, 2009, 16:10:35 »
türkiyede yapılmamasının nedeni ruhsat işlemlerindeki zorluk...ben arabamın rengini değiştirmeyi düşünüyorum 2 senedir, ama ödüm kopuyor ruhsat işlemlerinden
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 03, 2009, 16:10:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 03, 2009, 16:18:55 »
Bence ruhsat halledilir.. Usta bulmak zor.. Şanzımanla motorun biribirine uydurulması ustalık gerektiriyor diye duymuştum.. Bizim ustalar yanaşmazlar o işe..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 03, 2009, 16:22:38 »
Bence ruhsat halledilir.. Usta bulmak zor.. Şanzımanla motorun biribirine uydurulması ustalık gerektiriyor diye duymuştum.. Bizim ustalar yanaşmazlar o işe..

Adana'da bu işi çok iyi yapan bir usta olduğunu duymuştum ama adını hatırlamıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 03, 2009, 16:29:07 »
Ankaradaki E36 kasa BMW ye Supra motoru takilmis aracin adi Msupra.
Youtube'da videolari oldukca cok var. Bence cok tehlikeli kullaniyorlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Nerde oLursan oL , Hep BenimLe oL......
« Yanıtla #44 : Mayıs 13, 2009, 11:37:32 »
8V Neymis Burda 16V var :D
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......
                                    06 JE 605      ( Yakında 06 CHN 53 )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Mayıs 13, 2009, 11:39:36 »
Ankaradaki E36 kasa BMW ye Supra motoru takilmis aracin adi Msupra.
Youtube'da videolari oldukca cok var. Bence cok tehlikeli kullaniyorlar.

Yuh :D Msupra 2008 in ortalarında cıktı sen yenimi duyuyosun ivedik organize sanayide aracın sahibini tanıyorum araba 1000 beygirden fazla ama aktarma yok adam da para bol şimdide e30 a m5 motoru koyup  yürüyenide skyline dan aldı yeni aracın adı ..... MSKY ;)
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 13, 2009, 12:35:04 »
Yuh :D Msupra 2008 in ortalarında cıktı sen yenimi duyuyosun ivedik organize sanayide aracın sahibini tanıyorum araba 1000 beygirden fazla ama aktarma yok adam da para bol şimdide e30 a m5 motoru koyup  yürüyenide skyline dan aldı yeni aracın adı ..... MSKY ;)

Yeni duydugumuzu kim söyledi?
Arti benimle bu samimiyet nereden?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 13, 2009, 13:18:05 »
Yeni duydugumuzu kim söyledi?
Arti benimle bu samimiyet nereden?

Arkadaş yeni ve oldukça heyecanlı. Ümit ediyorum böyle devam etmeyecektir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 13, 2009, 16:14:04 »
Arkadaş yeni ve oldukça heyecanlı. Ümit ediyorum böyle devam etmeyecektir.
+ :polis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 13, 2009, 19:00:24 »
Şu an corollamı satmış bulunuyorum.2001 golf otomatik almak istiyorum.8 valf olanlardan.Hep tereddütler içerisindeyim.Yazılarınızı zevkle takip edeiyorum.Golf otomatik hakkında bilgim çok yok.sizleri okudukça bilgileniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 13, 2009, 20:23:47 »
Hayırlı olsun süleyman bey 2002-2003 corolla Hb otomatik niye düşünmüyorsunuz Daha iyi bir seçenek değil mi?
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 13, 2009, 20:41:47 »
Şu an corollamı satmış bulunuyorum.2001 golf otomatik almak istiyorum.8 valf olanlardan.Hep tereddütler içerisindeyim.Yazılarınızı zevkle takip edeiyorum.Golf otomatik hakkında bilgim çok yok.sizleri okudukça bilgileniyorum.

8v vw motorlarının yakıtı biraz fazladır, hele tam otomatik şanzımanla daha da fazla olacaktır
ona göre karar verin
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Mayıs 14, 2009, 00:27:48 »
golf olsun bora olsun kötü araba demiyorum ama yedek parça konusunda bi toyotaya bakalım bide vw ye yani
motor dayanıklılığına gelince de bugün bir memlekette sökülen(indirilen) motor sayısına gelince  vw nerdeyse toyotanın iki katı

motor tenknolojisine bakıncada toyotanın 90 lı modelleri bile  16v üstten çift ekısantrik ama 2000 li yıllara gelmişiz vw hala 8v araba üretiyo aklım mantığım almıyo yani
dünyanın devleri 16v üretirken bunlar 8 v üretiyo yani iş hata bulmaya gelince vw de de elli tane hata bulunur.
5 yaşında ki çocuk değiliz hiçbirimiz neyin ne olduğunu ayırırız az çok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 14, 2009, 00:43:07 »

Valla Süleyman Bey, benim biraderde var 2001 model 1.9 TDI otomatik Golf... Şanzıman arızaları yüzünden birader kafayı yedi... Ona harcadığı masraf ile kuş serisi bir araba alınırdı... VW servisi arızanın kaynağını bulup gidermek yerine direkt şanzıman değişecek dedi... Tabi ki her 2001 model otomatik Golf arıza verecek diye bir kayıt yok ama bizim sütten ağzımız yandı, sen şimdiden yoğurdu üfleyerek ye diye yazdım bunları... 2001 otomatik alacaksan illa, çok iyi araştır, temizini bul...

2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 24, 2009, 18:24:08 »
sağolasınız iyi dilek ve temennileriniz için.
2002-2003 corollla hb düşünmeme sebebim tahmini temizlerinin 21-22 den başlaması.(Otomatik vites)Üretilen ilk modellerin çocukluk hastalıkları denilen ufak tefek hatalarının olması.
Örnek verecek olursak.Benim 93 model 1.6 GL A/T karbüratörlü olarak türkiye pazarına verilmiş 93 beygir olarak.Araba motor dışında mükemmel.Arabanın motoru gitmiyor.Kalkışlarda bağırıyor.3 ileri otomatik vites.94 yılında toyota enjeksiyonlu modeli 115 beygir olarak piyasaya 4 ileri otomatik şanzımanla piyasaya sürdü.Arabayı tutana aşkolsun.(kullandım test ettim.)Bu sebepten dolayı ilk üretilen değil makyajlandıktan sonra çıkanı almakta kararlıyım.Sırf bu sebepten honda jazz'ı bile eledim.
Dizel otomatik kesinlikle almam.Sebebine gelince turbo ile otomatik çok sorun çıkaracağını düşünüyorum.

golf 8 V olması beni oldukça ürkütüyor.Sürekli ş.içi kullanacağım kesinlikle tüp takarım diyorum.Bugün araba pazarında 99 golf A/T sahibi ile konuştum ş.içi 18kr civarı yaktığını söyledi.Vallahi onun yalancısıyım.satacağı için belki düşük söyledi.
Golf'un şanzımanı kullanmadan kesinlikle almam.Vites geçişlerini beğenmezsem bırakırım pazarlığı. O km civic kullandım vites geçişleri benim corollaya göre biraz sarsıntılı idi.Golf de öyleyse tekrar 94 corolla aramaya başlarım.eski ama ne yapayım.

Hatta sattığım kişinin arkadaşı (ayaklı galerici) ne alacaksın diye sordu?Golf deyince dilin çok yanacak dedi.Bundaki rahatlığa alıştıktan sonra golf'un yakıtı,Parçaların pahalılığı vs. gözümü bayağı korkuttu.
Kafam tamamen karışmış durumda.Gün ola harman döne.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #55 : Mayıs 24, 2009, 20:53:03 »
Ben Bora nın kasasını, Corollanın motorunu tercih ederim (sorunsuzluk açısından) Sanırım VW galvanizli saç kullanıyor.. (Yanılıyor muyum) Eğer yanılmıyorsam mükemmel paslanma dayanıklılığı demektir. O kasa ölümsüz gibi bişey.. Çarpma dayanıklılığı da tahminimce corolla'dan iyidir.. Ama motora gelince bence toyota'nın sorunsuzluğu ağır basar.. Performans derseniz .. ikisini de tercih etmem :)

düşünceniz çok doğru boranın pistonları uzun bunun için performansı fazla olmuyor bu sadece bora için değil bütün almanlar için japonların pistonları kısa olur buda daha fazla performans sağlar ... performans için bende ikisinide seçmem ama illa ikisinden birini seçmek gerekiyorsa tabiki corollayı secerim :)
Kırmızı Kafaa...
.
                                GöLgen YeTeR.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #56 : Ekim 05, 2009, 20:55:48 »
değerli arkadaşlarım öncelikle konuyu hortlattığım için sizlerden özür dilerim.mesajları okuduktan sonra üyelik alıp bende kendi çapımca bildiğim bilgileri sizlerle paylaşayım dedim.97 yılında 5k km kullanılmış bir corolla almıştım 1.6 . aractan çok memnundum.temiz sağlam araba yapmış japonlar hakkını yememek gerek.ama her güzelin bir huyu vardır elbet.hiçbir araba dört dörtlük değildir kanımca.hangi marka olursa olsun.çok küçükte olsa büyükte olsa bir sorun yaratmıyor diyemem.sorundan kastım ciddi boyutlardan kastetmiyorum.ama göze batmayacak kadar da olsa her arabanın bir kusuru bence tartışılmaz.haa bu kusur arabanın aksamını etkilemez denebilir.esasında anlatmak istediği şu.toyota eski kasalarında ve terra diye adlandırılan vvti motorlu kasalarında ( vvti terrada kullandığım) motorda yağ yakma ya da eksiltme problemleri ile karşılaştım.japon teknolojisine saygım vardır ama bazen mühendislik zaaflarıda olmuyor değil.bu boradada opeldede bmw de de olabilir.japonları kötülemek ya da yüceltmek değil maksadım.vvti motor olan corollamda yağ yakmadan ziyade sanki eksiltiyordu.servisleri dolaştıkca kanaat getirdim.ama eski kasa corolla yağ yakıyordu.motor rektifiye gördüğü halde.sattıktan sonra 2000 bora aldım.comfortline.aracın durusundan cok kaliteye önem veririm.sağlam ve güvenli bir araç.sürüş keyfi yol tutuşu corollaya eş değer diyebilirim.kalkışları biraz hantal ama bunu dert etmiyorum çünkü motor kalkışlarda kasayı çekerken zorlanıyor.SR motorlar 8v evet ama bu vw nin düşünemediğinden değil piyasaya sürmeden önce 1.6v ile denendiği ve düzen tutmadığından 8v motor sistemine dönüş yapmışlar ve oldukcada başarılı.en az corolla motorları kadarda sağlam ve uzun ömürlüler.performansıda göze hoş geliyor.mesela boradada yağ yakma sorunu görmedim.(belirteyim corollalar olsun bora olsun hepsi sıralı sistem lpg li).derler ki lpg li araclar yağ yakması doğal.değil kardeşim bu tezi bora cürüttü.ya da toyota motor ömrü uzun olsada demekki tam başarı yakalayamamışlar motor konusunda.tabi kişisel görüşlerim bunlar.toyota corolla ve vw lerde galvaniz sac ikisindede mevcut.su altında okuduğum haberde 12 yıla kadar paslanmaz garantisi veriyorlar.bu da güzel bir artı.SR motorlarla efsane kasa corolla motoru olsun ya da vvti motor olsun kıyaslama yapmak biraz haksızlık gibi geldi bana.çok farklı özelliklere sahipler.belki kimi daha atiktir  belki kimi daha hantaldır ama yolda açılır motoru sağlamdır.bilmişlik yapmak istemem ve bu tartışmaya açık bir düşüncedir.ama ben yinede kıyaslama yapmazdım sanırım.toyotada vw de kaliteli markalar.haa corolla larım ile servise gitmedim hiç.borayıda servise götürdüğümde t boru şeklindeki su geçisi sağlayan hortumlarını birleştiren parça kırılmış onu değiştirmiştim.5 tl parça fiyatı 30 lira işçilik.sanırım parça fiyatını düşünmekten çok işçilik fiyatlarını düşünmek biraz daha mantıklı olabilir vw lerde :).ama toyota işçilik ücretleri ya da parça fiyatları hakkıda bilgim yok 2500 tl yi bulan motor rektefesi dışında.hepinizi selamlıyorum.saygılar.(corolla eski kasanın motor rektifiye görmesi tamamen babamla alakalı bir durum yağ karter tapasını tam sıkamamışlar.sonrası malum.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ekim 05, 2009, 21:13:36 »
ben aracı alırken beni rahatlatan tek özelliği 16 v olması idi.arabaya biz biraz fazla kişi biniyoruz yokuş felan çok çıkıyoruz.arabam 1.4 fakat sağolsun yokuşlarda tam ful olmasına rağmen beni yormadı.borayı kastetmiyorum 8v olan bütün araçlar için söylüyorum şehiriçi kullanılacaksa iyi tamam fakat şehirdışı yolculuklarda 16 v olması büyük artı bence.1.9 105 olması lazım heralde caddy ve benim corollam yola çıktık pikniğe.benim arabam ful dolu yine caddyde ortalama bir şekilde dolu şimdi kötü örnek teşkil ettiği için söylemek istemiyorum hızları fakat abartılan o caddy abartıldığı gibi hiçte değildi.yavaşlamak zorunda kalıyordum.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 05, 2009, 21:39:02 »
Ben ikisini de sürdüm. Komşumun 2003 WV borası var. Bora'nın 2003-2006 Corollalardan hiçbir farkı yok. Hatta benim 2004 sol 'un fazlalağı var. Bora kötü bir araba değil ama çok sorunlu bir araba ,benim komşu servise verdiği paralarla belki yeni bir araç alırdı.Hatta bana en son olarak sen Japoncusun dedi.Bana da bir modelli Corolla alalım dedi. Araba pazarlarında Bora'dan bol birşey yok .Ama toyata  piyasada çok olmasına rağmen pazara çıkmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: VW Bora'nin 8v motoru Corollaz böreği'ya karsi
« Yanıtla #59 : Ekim 05, 2009, 21:55:23 »
Ben ikisini de sürdüm. Komşumun 2003 WV borası var. Bora'nın 2003-2006 Corollalardan hiçbir farkı yok. Hatta benim 2004 sol 'un fazlalağı var. Bora kötü bir araba değil ama çok sorunlu bir araba ,benim komşu servise verdiği paralarlaz böreğibelki yeni bir araç alırdı.Hatta bana en son olarak sen Japoncusun dedi.Bana da bir modelli Corollaz böreğialalım dedi. Araba pazarlarında Bora'dan bol birşey yok .Ama toyata  piyasada çok olmasına rağmen pazara çıkmıyor.
çok az şey anlayabildim :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli