o ölçü aracınızın orjinal lastik ölçüsüdür, marka tavsiyesinde bulunmak çok zor, ne tarz bir sürüş istiyorsunuz, maksimum tutuş mu, sessizlik mi, yakıt tasarrufu mu, uzun lastik ömrü mü, 4 mevsim bu takılı kalsın mı, ıslakta kızaklama az olsun mu, kar kış gideyim mi, performans isterim ben mi?... bunlar markayı ve modeli belirler..
bu da hediyem olsun size ;
http://www.otokritik.com/fabrika-teknik-verileri-model/1740-2000-model-Volkswagen-Bora-16.html
0/100 çok kötüymüş yav , o sükse ve asil duruşa 12 sn
ara hızlanmaları nasıldır acaba?
0/100 çok kötüymüş yav , o sükse ve asil duruşa 12 sn
ara hızlanmaları nasıldır acaba?
Yahu Allah askina, kaciniz 10 saniyede 0-100 hizlanmasi yapiyor her gün?
Bu arada konuyu acan üyenin araci FSI, 16v.
Bizde Golf 4 Pacific Otomatik var. 8v motor. Cok yakmasinin disinda oldukca iyi. 8v oldugu icin alt devirleri oldukca iyi ve otomatik ile cok konforlu.
benim için önemli 0/100
ayrıca sadece 0/100 olarak düşünmüyorum
bu değerler aracın ataklığını gösteriyor
benim için önemli 0/100
ayrıca sadece 0/100 olarak düşünmüyorum
bu değerler aracın ataklığını gösteriyor
Kendimize ait 4 farkli kasa Corolla kullandim, toplam 9 yil.
2003'den beri bizde de Golf Pacific var.
Sehir icinde atakligi gayet ideal. Arti sunu diyeyim. VW araclarinda genelde kaliteli lastik kullaniyor.
Corolla'nin patinaja düstügü yerlerde Golf gayet rahat ilerliyor.
Fren konusunda da E12 kasa öncesi tüm Corolla'lardan iyidir Golf. E12 kasasinda frenleri gayet düzgün hale getirebildi Toyota en sonunda.
Tekrar Corolla alirsam yapacagim is direk olarak, jant-lastik degisimi ve amortisör sistemi degisimi.
Buna bagli olarak düzgün camber/caster ayari. Corolla'nin ayarlari lastikler vs cok uzun süre dayansin diye ayarlandigindan yol tutus ve traksiyon kötü.
yeterli olmak ayrı bir kavram iyi olmak ayrı bir kavram
Bakis acisina göre degisir.
Gelin ben sizi bir gezdireyim benim araba ile. 6 silindir, 245 ps

Bora ile Corolla arasindaki farkin aslinda cok olmadigini görebiliriz.
6 silindirli bora
hiç adil değil 2 silindiri neyapacaz ?
toyota türkiyedeki ürün gamını genişletmesi lazım
mesela corolla rs gibi.
buna rağmen aracımı değiştirmeyi düşünüyorum ve listemde iki isim var
1-toyota
2-honda
vw,opeli vs hiç listeme almadım
daha az donanıma rağmen,honda ve toyota diyorum
Ne alakasi var

Ben Bora Corolla'yi döver demiyorum ki.
Bora'nin yeri farkli, Corolla'nin farkli.
Ayrica benim arabam Bora falan da degil. Demek istedigim aradaki farklar aslinda cok kücük.
Büyük bir motorlu bir araba kullaninca anliyor insan diye.
Varsın 0-100 e 30 saniyede çıksın. ben aracı ralliye katılmak için almıyorum ki. şehir içi 100 km de 8.8lt yakıyor. Araç ile hız sınırını biraz aşıncaaa

güven veriyor. Yol sesi corolladaki gibi senfoni yapmıyor. iç döşesi,malzeme kalitesi fonksiyonları çok güzel. Albenisi yüksek.
daha sayayım mı?

şaka bir yana araç benim için mükemmel. En güzel araç sahip olduğunuz araçtır bence gerisi boş.
Ayrıca çok teknik konuşmayın kafam karışıyor yaaa
Ben Bora nın kasasını, Corollanın motorunu tercih ederim (sorunsuzluk açısından) Sanırım VW galvanizli saç kullanıyor.. (Yanılıyor muyum) Eğer yanılmıyorsam mükemmel paslanma dayanıklılığı demektir. O kasa ölümsüz gibi bişey.. Çarpma dayanıklılığı da tahminimce corolla'dan iyidir.. Ama motora gelince bence toyota'nın sorunsuzluğu ağır basar.. Performans derseniz .. ikisini de tercih etmem
30 sn de çıksın doğru ne olacak, battle gibi tor tor tor

zaten amcasının oğlu
kişsel zevklere birşey söyliyemem teknik konulardada çok fazla bilgi sahibi değilim amaaa kaliteyi ayırt etmek zor değil

kabin gürültüsüne gelince kaç model borayla kaç model toyotayı kıyasladınız ?
cevap ae 101 se (tahminim ) toyotayı kutluyorum demekki 16 yıl önce üretilen bir araç haalaaa 2000 model üstü araçlarla aşık atabiliyor
Yanlış anlamayın. Marka fanatiği falanda değilim ama Küçük bir çocuğa sorsam Toyota mı Volkswagen mi diye alacağınız cevap nettir.
Ben çok araç denedim kullandım gördüm. Ayrıca 95 model araçla 2004 model aracı kıyaslayacak kadar aptalda değiliz bin şükür.
Biraz dürüst olmak lazım iyi araştırmak lazım.Kaliteden kasıt ne teknikten kasıt ne onu bilmek lazım. Size corollanızla mutluluklar.
teşekkürler
çok doğru beş yaşındaki çocuk bora der

ben toyota çok iyidir kalitelidir vs vs demiyorum
dünyanın otomotiv devi toyota söylüyor ; En büyük benim diye
nitekim rakamlar,geçmiş ve kullanıcı bunu doğruluyor
Tamam abicim yarın aracımı satıp 3 tane corolla alacağım arabaları birbirine yapıştırıp kullanırım.
Güle güle binin aracınıza... Corolla da Bora da güzel araçlar... Kaliteli araçlar... Benim bir akrabamda sanırım 1998 model var hala daha biniyor, sorun yaşamadı... İnşallah siz de sorun yaşamadan binersiniz...
Tamam abicim yarın aracımı satıp 3 tane corolla alacağım arabaları birbirine yapıştırıp kullanırım. 

güzel espiri
ama üçüde 90 modeli geçmez model düşecek ama olsun sonuçta 3 araban olacak
daha önce de yazmıştım dayım kullandı 1.6 bora diye, daha önce de belirtmiştim kalite hissinin çok üst düzeyde olduğunu, daha önce de belirtmiştim yüksek hızda güven verdiğini ancak şöyle birşey var, dayım o aracı da bendeki ae101le kıyaslayıp, masraflı ve sorunlu olduğunu düşünerek sattı..toyota dendiği zaman benim aklıma sadece sorunsuzluk geliyor, konfor da beklemem, performans da beklemem, bu sınıf bir araçtan aslında bu tarz bir beklentim olmaz..performans için en az 2.5 v6 olcak ki ona performans dicem..1.6 114hp araçtan performans beklemek yanlış bence..bora da corolla da çok çok güzel araçlar, bora biraz daha kalite hissi yaşatır kullanıcısına, ve eğer 2004 bora diyorsanız karşısında 2004 corolla olması lazım ki konfor olarak da ses olarak yol tutuş olarak da yüksek hızda güven olarak da muhteşem araçlar kendileri..fark yolunuz servise düştüğünüzde ortaya çıkıyor, maalesef cüzdanınız yanınca, ah toyota diyosunuz.. (servis masrafları olarak bakmanıza gerek yok, servise gidiş sıklığına bakın

)
Kaca veriyorsunuz Bora'yi?
bora ve golf'ün beğendiğim bir yönü de müzik tesisatı için çok müsait olmaları. Hem montajları nispeten kolay oluyor, hem de o bahsettiğiniz sacları daha az gürültü çıkarıyor, hem de genel olarak ses izolasyonu japonlara göre çok daha iyi.
VW'nin en sevdiğim yanı kalın sacı.Bizimkiler gibi en ufak bir şeyde ezilmiyorlar...
8V motora gelirsek kısa süre de olsa kullanmışlığım var. Performansı bence yeterli kilosuna rağmen. Birde sorunsuz olduklarını duydum 8V motorun.