0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gaza ani bastığımda sorun yok araç viteste gaza basmadan giderken 2000d/d altında gaza hafif bastığımda ufak bir vuruntu hissi o kadar. Yoksa dip gazda ya da herhangi bir durumda tekleme değil. Dünkü işlem sonrası hafif rölantide dalgalanma oluyordu klima açıkken ama o da düzeldi.
Sorun bahsettiğim gibi lpg map düzenlemesinden kaynaklı, haberleşip birlikte gidelim ayarla çözülüyor.
Hocam ben Ankara dayım bilgileriniz güncelse siz İzmir. Ayrıca benim lpg markası Prins Teknomax. İlginiz için teşekkür ederim
Cozum bulan var mi teklemeler halen devam ediyor
teklemeden kastınız nedir? Dip gazda mı anlık tekleme var? Rolantide mi tekliyor? Sürekli olarak mı tekliyor? Normal bir şekilde sakince gaz verirken demi tekliyor? Lpg marka modeli nedir? Kaç km dir lpgli kullanılıyor araç? Tekleme ne zamandan beri var?Arac 2019 mds corolla 1000 km de brc platinyum taktirdim suan 15 bin civarinda gaz pedalina dokunuslarda anlik tek yapip devam ediyor genelde dusuk devir ve hizlarda oluyor , mesala hizimi 120 e sabitliyorum araba her gaz kesip verdiginde ufaktan tekliyor puruzsuz surus olmuyor
lpg ayarlarında avanslı hale getirilirse tekleme anlık tekleme sorunu çözülür, eğer ayarlarda bu durum zaten yapılmışsa zengin karışım ihtimali gündeme gelir, bundada aracınızın LTFT değerini öğrenmeniz gerekir, fiziksel olarak montaj hatası yoksa aklıma gelenler bunlar
Benim araçta da aynı sıkıntı var. Geçen gün klimayı açayım, biraz çalışsın, kış günü iyi olur diye "AC" tuşuna bastım, en yüksek sıcaklıkta, en düşük hava üflemesinde iken, hava akışını da içeri yönde dolaşması için ayarladım. Bir anda teklemeyi kesti, ne hikmetse 2 gündür deniyorum bu şekilde tekleme yapmıyor, anlamadım valla
Kullanıcıların çoğunun tekleme olarak hissettiği benim kanaatime göre cvt şanzımanın ilk gazda oluşturduğu sarsıntıdır,rolanti halinde veya yavaşlama anında devir düştüğü için ilk gaz verişte biraz sabırlı hareket etmek gerekiyor,klima açık iken devir yüksek olduğu için o sarsıntıyı yapmaz,aynı denemeyi klima kapalıyken yavaşça gaz vererek denermisiniz.Sonucu müspet veya menfi burada paylaşınız lütfen.
Ümit Bey, araba hareket halinde iken yavaşladığında,ilk gaz verirken oluşan teklemeden bahsetmiştim aslında Dur kalk trafikte klima kapalıyken (bu arada fan açık, sıcak hava üflüyor), yavaşlayıp tekrar gaza bastığımda (çok hafif dokunuyorum gaza) tekleme oluyor, benzinde yapmıyor. Fanı kapatıp denediğimde tekrar aynı sorun. Ama AC tuşuna basıp klimayı açtığımda teklemeyi kesiyor. 5-6 gündür deniyorum bu şekilde açıp kapatıp. Klima açıkken hiç yapmadı. LPG yi Ankara Prins bayisi Mocan Otagazda yaptırmıştım, çok şükür bir sorunla karşılaşmadım, ama 20.000 bakımında bir baktıracağım, daha 5000 km var.