Gönderen Konu: LPG'de Gaz Pedalına Dokunuşta Tekleme  (Okunma sayısı 24701 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG\\\'de Gaz Pedalına Dokunuşta Tekleme
« Yanıtla #80 : Temmuz 05, 2020, 15:34:31 »
Alıntı
Gaza ani bastığımda sorun yok araç viteste gaza basmadan giderken 2000d/d altında gaza hafif bastığımda ufak bir vuruntu hissi o kadar. Yoksa dip gazda ya da herhangi bir durumda tekleme değil. Dünkü işlem sonrası hafif rölantide dalgalanma oluyordu klima açıkken ama o da düzeldi.

Sorun bahsettiğim gibi lpg map düzenlemesinden kaynaklı, haberleşip birlikte gidelim ayarla çözülüyor.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 05, 2020, 15:34:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 116000
  • Model Yılı: '12
  • 18 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Temmuz 05, 2020, 15:46:22 »
      Sorun bahsettiğim gibi lpg map düzenlemesinden kaynaklı, haberleşip birlikte gidelim ayarla çözülüyor.
Hocam ben Ankara dayım bilgileriniz güncelse siz İzmir. Ayrıca benim lpg markası Prins Teknomax. İlginiz için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '19
Ynt: LPG'de Gaz Pedalına Dokunuşta Tekleme
« Yanıtla #82 : Temmuz 05, 2020, 20:36:23 »

benim elektirigi bobinden aldılar o bile baya fark etti şuanda daha az tekleme yapıyor , önceden afr ayarı yaptırmıştım pek farkı olmamıştı şimdi tekrardan afr ayarı yaptırmak lazım sanırım 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Temmuz 05, 2020, 20:40:06 »
İşin içinden çıkamayınca vitesi bile bahane ederler,malesef bizim ustalarımız herşeyden çok iyi anlarlar (işini iyi yapan birkaç esnafı tenzih ederim) her marka araca bakıp her marka LPG kitini montaj yaparlar aslında lpg'nin ne büyük bir derya olduğundan bi haberler zaten uydurma bir yakıt sistemi olan lpg'yi bide ayarsız harita ile çalıştırmaya çalışırsanız her türlü hata verdirir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Temmuz 06, 2020, 00:17:27 »
Hocam ben Ankara dayım bilgileriniz güncelse siz İzmir. Ayrıca benim lpg markası Prins Teknomax. İlginiz için teşekkür ederim

Evet hocam İzmir'deyim. Markanın pek önemi yok aslında yapılacak işlem aynı, işini düzgün yapan referanslı bol bir yere gidin sorun dediğim şeylerden çıkacak.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Şubat 17, 2021, 19:43:16 »
Cozum bulan var mi teklemeler halen devam ediyor
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Şubat 17, 2021, 21:30:50 »
Cozum bulan var mi teklemeler halen devam ediyor
teklemeden kastınız nedir? Dip gazda mı anlık tekleme var? Rolantide mi tekliyor? Sürekli olarak mı tekliyor? Normal bir şekilde sakince gaz verirken demi tekliyor? Lpg marka modeli nedir? Kaç km dir lpgli kullanılıyor araç? Tekleme ne zamandan beri var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #87 : Şubat 17, 2021, 23:08:37 »
teklemeden kastınız nedir? Dip gazda mı anlık tekleme var? Rolantide mi tekliyor? Sürekli olarak mı tekliyor? Normal bir şekilde sakince gaz verirken demi tekliyor? Lpg marka modeli nedir? Kaç km dir lpgli kullanılıyor araç? Tekleme ne zamandan beri var?

Arac 2019 mds corolla 1000 km de brc platinyum taktirdim suan 15 bin civarinda gaz pedalina dokunuslarda anlik tek yapip devam ediyor genelde dusuk devir ve hizlarda oluyor , mesala hizimi 120 e sabitliyorum araba her gaz kesip verdiginde ufaktan tekliyor puruzsuz surus olmuyor
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Şubat 18, 2021, 00:00:43 »

lpg ayarlarında avanslı hale getirilirse tekleme anlık tekleme sorunu çözülür, eğer ayarlarda bu durum zaten yapılmışsa zengin karışım ihtimali gündeme gelir, bundada aracınızın LTFT değerini öğrenmeniz gerekir, fiziksel olarak montaj hatası yoksa aklıma gelenler bunlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Şubat 18, 2021, 08:57:52 »
lpg ayarlarında avanslı hale getirilirse tekleme anlık tekleme sorunu çözülür, eğer ayarlarda bu durum zaten yapılmışsa zengin karışım ihtimali gündeme gelir, bundada aracınızın LTFT değerini öğrenmeniz gerekir, fiziksel olarak montaj hatası yoksa aklıma gelenler bunlar
Hüsnü bey'in tavsiyelerine ek olarak cvt şanzımanın doğasında olan anlık gazda oluşan teklemeyide unutmayın cvt ilk gazlarda biraz nezaket istiyor.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '25
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Mart 19, 2021, 14:40:02 »
Benim araçta da aynı sıkıntı var. Geçen gün klimayı açayım, biraz çalışsın, kış günü iyi olur diye "AC" tuşuna bastım, en yüksek sıcaklıkta, en düşük hava üflemesinde iken, hava akışını da içeri yönde dolaşması için ayarladım. Bir anda teklemeyi kesti, ne hikmetse  :) 2 gündür deniyorum bu şekilde tekleme yapmıyor, anlamadım valla  :blink:
2007 Model 1.3 Yaris-Terra-Benzin-Manuel (2016-2018)
2017 Model 1.33 Auris Life-Benzin-Manuel (2018-2019)
2015 Model 1.6 Auris Active-LPG&Benzin-Multidrive S (2019-2025)
2025 Model 1.5 Corolla Vision Plus (2025-......)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Mart 22, 2021, 06:06:20 »
Benim araçta da aynı sıkıntı var. Geçen gün klimayı açayım, biraz çalışsın, kış günü iyi olur diye "AC" tuşuna bastım, en yüksek sıcaklıkta, en düşük hava üflemesinde iken, hava akışını da içeri yönde dolaşması için ayarladım. Bir anda teklemeyi kesti, ne hikmetse  :) 2 gündür deniyorum bu şekilde tekleme yapmıyor, anlamadım valla  :blink:
Kullanıcıların çoğunun tekleme olarak hissettiği benim kanaatime göre cvt şanzımanın ilk gazda oluşturduğu sarsıntıdır,rolanti halinde veya yavaşlama anında devir düştüğü için ilk gaz verişte biraz sabırlı hareket etmek gerekiyor,klima açık iken devir yüksek olduğu için o sarsıntıyı yapmaz,aynı denemeyi klima kapalıyken yavaşça gaz vererek denermisiniz.
Sonucu müspet veya menfi burada paylaşınız lütfen.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '25
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Mart 23, 2021, 14:52:22 »
Kullanıcıların çoğunun tekleme olarak hissettiği benim kanaatime göre cvt şanzımanın ilk gazda oluşturduğu sarsıntıdır,rolanti halinde veya yavaşlama anında devir düştüğü için ilk gaz verişte biraz sabırlı hareket etmek gerekiyor,klima açık iken devir yüksek olduğu için o sarsıntıyı yapmaz,aynı denemeyi klima kapalıyken yavaşça gaz vererek denermisiniz.
Sonucu müspet veya menfi burada paylaşınız lütfen.

Ümit Bey, araba hareket halinde iken yavaşladığında,ilk gaz verirken oluşan teklemeden bahsetmiştim aslında :) Dur kalk trafikte klima kapalıyken (bu arada fan açık, sıcak hava üflüyor), yavaşlayıp tekrar gaza bastığımda (çok hafif dokunuyorum gaza) tekleme oluyor, benzinde yapmıyor. Fanı kapatıp denediğimde tekrar aynı sorun. Ama AC tuşuna basıp klimayı açtığımda teklemeyi kesiyor. 5-6 gündür deniyorum bu şekilde açıp kapatıp. Klima açıkken hiç yapmadı. LPG yi Ankara Prins bayisi Mocan Otagazda yaptırmıştım, çok şükür bir sorunla karşılaşmadım, ama 20.000 bakımında bir baktıracağım, daha 5000 km var.
2007 Model 1.3 Yaris-Terra-Benzin-Manuel (2016-2018)
2017 Model 1.33 Auris Life-Benzin-Manuel (2018-2019)
2015 Model 1.6 Auris Active-LPG&Benzin-Multidrive S (2019-2025)
2025 Model 1.5 Corolla Vision Plus (2025-......)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mart 23, 2021, 15:18:23 »
Ümit Bey, araba hareket halinde iken yavaşladığında,ilk gaz verirken oluşan teklemeden bahsetmiştim aslında :) Dur kalk trafikte klima kapalıyken (bu arada fan açık, sıcak hava üflüyor), yavaşlayıp tekrar gaza bastığımda (çok hafif dokunuyorum gaza) tekleme oluyor, benzinde yapmıyor. Fanı kapatıp denediğimde tekrar aynı sorun. Ama AC tuşuna basıp klimayı açtığımda teklemeyi kesiyor. 5-6 gündür deniyorum bu şekilde açıp kapatıp. Klima açıkken hiç yapmadı. LPG yi Ankara Prins bayisi Mocan Otagazda yaptırmıştım, çok şükür bir sorunla karşılaşmadım, ama 20.000 bakımında bir baktıracağım, daha 5000 km var.
Hocam LPG enjektörkerinin mili saniye ayarından olabilir,formda konuşulmuştu LPG ayarlarından huzlanırken veya yavaşlarken şeklinde ayar yapılması gerekiyor,eğer enjektör nozulları veya boyutları doğru seçilmemişse yada takılan kit ile uyumlu enjektör değilse ilk gaza basışta tekleme yaptırır,çünkü doğru püskürtme olmazsa ateşleme de anlık sıkıntı olur buda size tekleme olarak yansır,kit parçalarının ve ayarın doğru olduğundan emin olmalısınız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mart 23, 2021, 15:58:34 »
Hocam bobin yapar.. Lpg ateşlemeye daha duyarlı olduğu için benzinde yapmaz ama lpgde yapar. Bobin bozulmaya başlamıştır.
03' Corolla HB Sol SR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mart 23, 2021, 23:34:58 »
Aynı sorun bendede vardi Ümraniye çakmak sanayi Candan mühendislik işi çözdü lpg ayarindan lpg ayarını götürdüğün ustalar düzgün yapmadı demek aynısı bende vardı 2 hafta oldu gram birşey yok bende ayriyeten şanzımandan ani duruslarda vites alcaltma sesi bile geliyordu simdi oda yok alakasi yok belki ama o ayarlardan sonra hic bir yerde ses kalmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 57000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mart 24, 2021, 02:54:55 »
Kötü usta adamı usta ediyor. Benim de sorunlarımı çözemediler. En sonunda kablo aldım yol ayarımı kendim yaptım. Ateşleme sıralamasını değiştirdim vs. Aracımda lpg ile benzin arasındaki farkı hissedemiyorum şuan. Yardımcı olduğu için @Husnu Güven (45976) abime ne kadar teşekkür etsem azdır.
2018 Corolla 1.6 Life Manuel Benzin/LPG - Atiker Grand