Gönderen Konu: Camlar çok buğulanıyor.  (Okunma sayısı 3953 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
Camlar çok buğulanıyor.
« : Şubat 28, 2009, 23:08:39 »
Araca  ilk bindiğimde camlar çok buğulanıyor. Baya sıkıntı veriyor. Bunun sebebi ne olabilir. Yağmursuz havada yada araca 3 , 4 kişi binerse bu buğulanma çoğalıyor. 2008 D-4D elegant.
Toyota Corollo d-4d  2008

Toyota Club Türkiye

Camlar çok buğulanıyor.
« : Şubat 28, 2009, 23:08:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Camlar çok buğulanıyor.
« Yanıtla #1 : Şubat 28, 2009, 23:15:23 »
buğu önleyici spreyler var ne kadar etkili bilmiyorum ama denenebilir ucuz bişeydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 28, 2009, 23:29:24 »
buğu önleyici spreylerden kullanıyorum.bence etkili ve sonuc cok iyi.özellikle kışın araca ilk bindiğinizde camlar hemen buğulanır.fanı tamamen ön cama bile verseniz bunun gecmesi süre alır ve sürüş zorluğu yaşanır.özelliklede gece ve yağışlı havalarda bu durum benim cok başıma geldi.çareyi spreylerde buldum.kullanımıda cok basit.tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 28, 2009, 23:29:51 »
havalandırmanın içten çevrim yapmadığına emin misiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 28, 2009, 23:34:33 »
şimdi aklıma geldi fan kısmında birde ayrıyetten hava giriş kontrolu vardır.dış ortamdan iceriye giren hava karışımı için.o kolun veya düğmenin acık olması gerek.kapalı ise camlarda aşırı bir buğu ve terleme olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 28, 2009, 23:37:17 »
   İbrahim bey hava akış kanal kolunun ne yönde olduğuna bir bakın önce.Konum dışardan hava şeklinde olmalıdır.Ayrıca polen filtrenizde kirlenmiş olabilir.Bu hem geç ısınmanıza neden olacak,hemde dediğiniz problemleri yaşamanıza neden olacak.Ben şimdilik söktüm.Önümde ki aracın ne tür yakıt kullandığını bilmeme yardımcı olmaktan başka bir olumsuz yanı yok(2003 Corolla)
  Buğu önleyici spreydeb başka SONAX marka buğu önleyici bezde var.3 TL civarında.Camı siliyorsunuz etkisi bir iki gün kadar sürüyor..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 01, 2009, 04:09:06 »
sonax marka bezi aldım ve yine sonax marka sprey de aldım, uygulayınca incecik bir film tabakası gibi oluyor, buju olmuyor, özellikle sonax çok başarılı, camların dışı için de berner marka yağmur kaydırıcı aldım (toyota plazalarda satılıyor), cama içten dıştan film gibi oluyor..bunları şu an 1998 corollada kullanıyorum ama asıl sorun bence 2009da, bir de camlarında ziebart film var, yağmur tozla birleşince hava da karanlıksa görüş imkansız, bir de buğu ekleniyor, hayat işkence :) bir gece kafayı yiyordum izmirde, sağa çekip sökcektim nerdeyse arka filmi, camın yapısı nedeniyle midir nedir su damlaları akmıyor arka camdan, film de olunca gece görüşü çok zorlaşıyor, buğuyu da zor çözüyor arka rezistans (film varken)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 01, 2009, 18:18:24 »
 Türkay o zaman arabada bir problem olabilirmi acaba.Passat'ın ön dahil bütün camları film.Ama dediklerini bir kez bile yaşamadık..İlginç doğrusu.Corollayı gördün ondada komple film var ama ondada problem yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 01, 2009, 18:45:12 »
abi sorun bende, hangi araca binsem o aracın benim olduğum kısmı ya da bütün camları buğu oluyor, buğuyu önlemek kolay ama buğu olunca çözmek zor ;) buğu olunca zor çözülüyor, benim arabada kışın  arka rezistans açık durur, havalandırma da ikinci kademede, dıştan gelen hava, cama üfler, hep böyledir, havalandırma yaz-kış açık
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 01, 2009, 19:13:48 »
  Mesele anlaşıldı.Senin bindiğin arabalarda Türkay önleyici yok.Ondan oluyor bunlar..Bir de bu yönde bir önlem al bakalım ne olacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 01, 2009, 19:20:51 »
arabaya bindiğinizde buğuyu hemen yok etmek için dış havayı kullanın ya da klimayı açın, buğu alındıktan sonra fan açıkken iç havada idare edebilir...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 01, 2009, 20:22:14 »
Türkay arabaya binmeden acele ve çok yiyorsun sanırım :D birde hızlı nefes alıp veriyorsun sorun o :D
Geçen gün bir dolmuşcuda gördüm buğulanan cama cam sil sıktı ve buğu filan kalmadı (dolmuşcu çözümü)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 01, 2009, 20:28:21 »
aydın abi nefes konusunda öyleyim, hızlı nefes alıp veriyorum, bir de vücut ısım çok yüksek sanırım ya :) abi sanırım gerçekten sorunlu biriyim, arabaya koşar adım gidiyorum, utanmasam koşcam, nefes nefese kalıyorum, araca bindiğim an hoop camlar buğu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 01, 2009, 20:46:27 »
aydın abi nefes konusunda öyleyim, hızlı nefes alıp veriyorum, bir de vücut ısım çok yüksek sanırım ya :) abi sanırım gerçekten sorunlu biriyim, arabaya koşar adım gidiyorum, utanmasam koşcam, nefes nefese kalıyorum, araca bindiğim an hoop camlar buğu :)
  ha ha ha ha  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 02, 2009, 00:08:59 »
arka rezistansların sürekli açık kalması gerekiyor ve ön cam buğun gidericilerinde de sıcak hava, sadece ön kanallara yönlendirilmeli ve genellikle dereceyi 22-26 derecelerde tutun, pervaneyi de hızlı devirde çalıştırın, hemencecik atıveriyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 02, 2009, 16:05:52 »
ibrahim bey geçen aracımın normalden daha fazla buğu yaptığını farkettim 3-4 gün sebebini anlayamadım yav bu araba böyle değildi deyip durdum sonradan farkettim ki gece arka camlardan biri azıcık aralık kalmış ve camlar içten nem yapmış bu durumda kaloriferi açınca içerdeki nemden dolayı hemen buğu oluyordu camlar. bütün camları içeriden sildim nemini aldım ve sorun geçti. eğer çok aşırı buğulanma varsa sizde de böyle bir sorun olabilir die düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 04, 2009, 22:06:00 »
Arkadaşlar önce teşekkür ederim. Benim arabada buğuyu sadece klima öne üflerse çözüyor kış aylarında da klimayı çalıştırmak istemiyorum.Ayrıca dışarıdan hava alma düğmesi yanar  pozisyonda . Dıştan hava gelmiyor Polen filtre kirlenmesin diye konumu sabitledim.
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 05, 2009, 01:27:49 »
  İbrahim bey hem polen kirlenmesin diye hava akışı konumunu içeriye yönlendiriyorsunuz,hemde camlarım bugu yapıyor diyorsunuz.Bu ne perhiz bu ne lahana tuşusu durumu tam sizin durum için söylenmiş sanki.Klimanızı,klima sağlığı için kışın her hafta olmadı iki haftada bir 5 dak çalıştırmanız gerekmektedir.Aksi taktirde problem yaşayabilirsiniz.Unutmadan polen filtreniz her halikarda kirli ve tozlu hava gircektir.Çünkü kontrol difizörleri ön konsolun içinde yön değiştiriyor.Polenden önde bir yerde değill....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 05, 2009, 10:06:54 »
ibrahim bey, dıştan hava almaması çok saçma geldi bana, yani küçücük arabanın içindeki havayı sirküle etmek ne kadar mantıklı geliyor size? alın taze havayı dışardan buğu da yapmasın camlarınız, ağrımasın başınız...3 kuruşluk polen filtresi kirlense ne olcak kirlenmese ne olcak..hava filtresi kirlenmesin diye önüne çorap sarıyormusunuz? o zaman bırakın polen filtreniz de varsın kirlensin..kirlensin diye var o :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 05, 2009, 13:38:14 »