0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar çok garip gelecek ama bir akrabamız camdaki buzlar icin 5 lt sıcak su alıyorum cama döktüğümdearkasından silecek calıstırıyorum pırıl pırıl oluyor dedi. Eski camlar olsa camlar patlar diyecem ama son teknoloji olarak temperli camlarda 100-150 derecelik farklar camların dayandıgını (fırın camları gibi)hatta 300 derece farklara dayandıgını okudum. Siz hic yeni model araclarınızda cama kaynar su dökmeyi denediniz mi ?
Arka cam için resistans ön cam için de sıcak hava, elimizin altındaki en güvenli ve pratik yoldur.Ford otomobillerinde dahi sunulan şu donanım neden Toyotanın en üst donanımında dahi bulunmaz?https://www.youtube.com/watch?v=xcgpgqtXYCY
Eski aracım olan 2001 Avensis'te ön cam resistansı vardı ve baya işe yarıyordu. Gelin görün ki 2011 Avensis "premium" aracımda yok
Bütün firmalar rekabet adına malzemeden çala çala bir hal oldu.Utanmasalar 4 jant lastikte vermeyecekler, opsiyonel diyecekler.
kaynar suya ne gerek var.Ben 2 tane 5 lt'lik su şişesini "ılık" suyla doldurup arabanın sadece ön camına değil tamamına uygulayıp buzdan kurtuluyorum.Eski aracım olan 2001 Avensis'te ön cam resistansı vardı ve baya işe yarıyordu. Gelin görün ki 2011 Avensis "premium" aracımda yok
Görselliğe önem veriyorlar ama ihtiyaçları karşılayamıyorlar.Örneğin sis farını koymayıp ön cam ısıtıcısı koyabilirler.Ön camı söküp ısıtıcılı cam alsanız bile elektrik hattı, düğmesi ve sistem koruması yok, Ama sis farı için ön hazırlık var, opsiyonel olarak alınabilir.
çağlar kardeş aynı dertten bende muzdaripim bugu kaldırmak icin ön cama ısı versem havayı dışarıdan alıyor bu seferde ön aracın calışmayan egzosundan cıkan motorin yada lpg kokusu iceri doluyor, havayı icerden cevirtsem icerdeki nem camda bugu yapıyor. Bak bugu konusunu unutmuştum daha kış gelmeden basladı kış gelse yine kafayı yiycez.Ya bana ne çok afedersiniz popomu ısıtacak koltukdan sen daha camı buz ve buhardan koruyamıyorsunönce o teknolojiyi üret.
sen denedin mi o kremi camdan silmek icin 1 paket kagıt havlu kullanmak gerek sanırım
bulundugun sehirde kışın en dusuk kac derece oluyor eskisehirde -8-10 iken sorun yok ama -15 lere indiginde o ılıgı bırak kaynar su bile15 snde tekrar buz oluyor camda