Tekrar ediyorum
@Tekin Bozbey (21136) @Eren öcal (42398) @Emrah Doğan (36874) yukarıda antifriz için yazdıklarım çok ağır kış şartları yaşanan durumlar için öneridir.
Kimseye arabasına antifriz döksün demiyorum. Bir bez yardımıyla ince tabaka halinde cama yüzeysel uygulayın camda ekstra tekrardan buzlanma olmadığında anlayacaksınız.
Bunu tipide fırtınada kamyoncular da yapar. Kimyacı olmaya gerek yok. Mesela tipide yol alıyorsunuz cam suyu tamam donmuyor camı siliyorsunuz lakin camın üzerine yağan kar buzlaşmaya başlıyor işte bu noktada aracınızı bir kenara ya da benzinliğe çekersiniz bir bez yardımıyla cama antifriz uygularsınız ve yola devam edersiniz. cam suyu boca edip alkol solumaktansa bu yöntem daha iyidir.
Zehirlenmek için bir su bardağı antifriz içmeniz gerekir bunu da yapmayacağınıza göre?
Kışlık cam suları zaten bir çözüm olarak yazıldı, onun içinde çok daha uçucu olan etil alkol var onu solumak daha mı sağlıklı?
IPA'yı -20 derecede uçurun hadi bakalım çok merak ettim.
propilen glikol veya IPA'yı n11'de internetten kolayca satın alabilirsiniz. Yineliyorum çok ağır kış şartlarına maruz kalıyorsanız mecbursanız yani anlatabildim mi?
antifriz etilen glikol idi, bunu cama uygulayın dedim.
propilen glikolü gıda tipi dedim, hergün saçınıza şampuanla sürüyorsunuz çok zararlı diyorsunuz.
IPA da temizlik alkolü, etil alkol piyasada bulunmadığından onu alabilirsiniz dedim.
hala daha buzu çözemiyorsanız ben amerikadan aldığım doktora diplomamı yırtıp kimyagerlikten istifa edeyim bari