0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim araçta da titreme var malesef. ben de subaplardan şüphelendim çünkü 2000 corollamda subap ayarı yapılınca titreme düzelmişti. biraz araştırdım düzcede uzman otomativ var. yıllarca toyota serviside çalışmış biri hicran usta. işçilikleri gayet iyi ve temiz.neyse fincanlar taşlandı, subap ayarı yapıldı amma velakin malesef titreme düzelmedi. şimdilik çözümüm parkları yakmak. parkları yakınca titreme bariz bir şekilde azalıyor.olmadı gaz pedalının altına ince bir şey koyup 800 devirde ayarlayacağım.
Bugün airbag değişimi için servise giderken arabanın çekişi düştü. Servise kadar gidene kadar arabanın sesi bile değişti. Sonuç subap eridiğinden dolayı silindirin 1 tanesinin çalışmadığını öğrendim. Araba da 3 silindir çalıştığı için ses yapıyormuş.Servis 4000 TL civarında fiyat çıkardı. Tabiki o parayı verip serviste yaptırmak akıl işi değil. Sanki sokaktan topluyoruz parayı. Aracınızı iyice kontrol ettirin derim daha sonra daha külfiyetli bi masrafla karşılamamak için. Ben aracı alalı 3 ay oldu böyle bi durum olduğunu bilmediğinden dolayı bir masraf çıkardı.
Sağol Allah razı olsun.
Hocam yakın zamanda değiştirmeyi düşünüyor musun subapları, özelden iletişime geçebilir miyiz ?
@Ferit ÖZTEKİN (32943) Ucuza çıkartmayı vaat edenler acısını sonradan çıkartıyorlar .Ben kendim yaptım tüm işçiligi 1200 tl tuttu.
ne önerirsiniz peki Ahmet bey ? yağ lambasınının yanması neden olabilir ?
Tekrardan merhaba arkadaşlar subaplar değişti conta vs üst kapak acılıp gerekli işlemler yapıldı 1000 tl masraf cıktı,hallettik derken yağ basınc sensorunun bozuldugunu söyleyip usta değiştirdi ordan da bi extra 500 masraf cıktı,sonra ustayla bir iki tur atalım derken yağ lambası arada yanıp sönmeye başladı usta yağ pompasının değişmesi gerektiğini bu sefer söyledi..Şimdi burda sormak istediğim bir kac şey var. Yağ lambası daha evvel hic yanmıyorken hicbir sorun yokken neden böyle bir arıza vermiş olsun,yağ basınc sensorunün değişmesinden mi kaynaklı ? usta fiyat konusunda bir şişirme mi yapmak istiyor, ayrıca motor alt kısmının yani piston segmanların krankın değişmesini ve önceki işlemlerle beraber toplam masrafın 4000 i bulacagını söyledi, sizce bunlar normal mi ? sadece subap değişimine( aracın titremesi sebebiyle ) gidince bu kadar işlemin gerekmesi normal mi ?
OCV mi değişti ?
yağ basınc sensorunun bozuldugunu söyleyip usta değiştirdi ordan da bi extra 500 masraf cıktı,sonra ustayla bir iki tur atalım derken yağ lambası arada yanıp sönmeye başladı usta yağ pompasının değişmesi gerektiğini bu sefer söyledi..