0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Resmin 1. De makina üzerinde ürünler var, kırmızı ile kapatılmış olan hariç (cvt şanzıman için o)
Mustafa bey toyotanın tam otomatik şanzıman yağı T lV toyota yağıdır bunu tam karşılayan mobil atf 3309, castrol transmax atf multivehicle birde eneosun atf si (tip ismini hatırlayamadım ama sanıyorum eco idi) bu yağları kullanmak lazım. ben olsam bir iki gün arayla iki kere yağ değiştiririm(oğlumun arabasına böyle yapıyorum).
ben sizin yağın teknik datasına baktım ama T lV göremedim, yanılmış olabilirim.
mobilin kendi sitesinde ben göremedim, dexron lll TlV le alakası yok. hiç bir ürün dünyadaki bütün standartları karşılamaz böyle bir olay ben görmedim,bu bir doktorun bütün hastalıklarda uzman olduğunu iddia etmesine benzer. toyota şanzımanları yağ hususunda son derece seçicidir ve arkadaşlarımızın yanlış yağ yüzünden başlarına gelenleri forumumuzda ve diğer yerlerde okuyoruz. mobilin sitesinde japon ve uzakdoğu standardını karşılar diyor ama ben yeni model şanzımanları karşıladığını sanıyorum, gerçekten bütün standartları ve yılları karşılıyorsa hakikaten muazzm bir olay olur.
Atilla Bey tavsiyeniz nedir, ne yapalım, değişim yapalımmı tekrar.
bir süre takipte kalıp eskiye nazaran bir anormallik yoksa devam etmeni eğer en ufak bir hata hissedersen değiştirmeni tavsiye ederim
Yaklaşık 10 günü geçti, şimdilik bir problem yok. Vites geçişleri yumuşak, fakat agresif kullanım yapınca eskisindede aynıydı ;ileri fırlama yapıyor, sanki arkadan çeken biri varmış ta bırakmış gibi. Mesaj Birleştirildi: Ekim 18, 2017, 13:54:51Atilla Bey yerinde tespitleriniz üzerine şanzıman yağını 3.5 lt olarak kartel kısmından değişim yaptırdım. Şimdi içinde 3.5 lt eski olan mobil in yağı kaldı. Sanırsam bir sıkıntı olmaz artık. Konulan yağ castrol dexron VI.