0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba.Güvendiğim, dürüst bir usta ile konuştum. Aracın şanzıman yağının sık değiştirilmesinin iyi olmadığını söyledi. Şanzumancılar genelde para kazanmak için yalan söyleyip yağını değiştiriyorlar şık değil dedi.
Selim kardeşim ben çocukluğumdan beri arabalarla haşır neşir olan bir babanın oğluyum, ilk ehliyetimi 1962 de son ağır vasıta ehliyetinide 1974 de aldım. arabalarımın tamirlerini genellikle kendim yaparım, ae101 corollamı alana kadar manuel vites şanzımanın yağının 100 bin kmde değiştiğini,fren hidroliğininde bir iki senede yenilemek gerektiğini efsanemin kullanıcı kitabından öğrendim. tamircime hidroliği, şanzıman yağını değiştirelim dediğimde şiddetle itiraz etti,şimdilerde artık tamirciler bu işlemleri yapıyorlar, fakat hele ki otomatik şanzıman yağı değişimine karşı çıkan tarih öncesi tamirciye ilk defa rastlıyorum. o ustanın yolundan gitmek isteyenlere söylenecek birşey yok istiyen gider kalan sağlar bizimdir.
Atilla abi merhabalar e12 2003 otamatik corollamin sanziman yag cubugunda normal sartlarda degizmez yaziyo toyota bunu yazdigina gore bir bildigi yokmudur.sadece meraktan soruyorum aydinlatirmisiniz icimiz rahat etsin ikilemde kalmayalim
@atilla özdemir (11824) Atilla abi SHELL SPİRAX S5 ATF X yağ nasıldır? T-IV uygun gözüküyor kullanmakta bir sakınca var mı sizce.